Ústí n. L. – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Chrudim 1:2 (kon.) | Hr. Králové – Táborsko 3:0 (kon.)
Líšeň – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Blansko – Vlašim 2:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
3:0 (1:0)
FC SILON Táborsko
Středa 14.04.2021, 16:30 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Sudí nastavuje dvě minuty. Záviška nacentroval z pravé strany před bránu. Doležal z otočky vypálil a tečovat se ještě snažil Vašulín. Slávik byl na zemi včas a chytá.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Dvořák, přichází Jiří Kateřiňák.
     
    88
    Votroci znovu střídají, ze hřiště odchází Rada, přichází Soukeník.
     
    84
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Záviška poslal centr z pravé strany do vápna. Tam míč nepříliš ideálně zpracoval Dvořák. DENISI DONÁTOVI to však vůbec nevadilo, k balónu si doběhl a prudkou ranou jej zblízka poslal k levé tyči! Slávik byl bez šance! 3:0 pro Hradec! Asistence: Pavel Dvořák.
     
    83
    Adam Vlkanova už nám toho taky víc neukáže a předává kapitánskou pásku Dvořákovi. Na hřiště se vydává David Doležal.
     
    83
    Jako první vystřídají hosté. Vozihnoj má dohráno. Na travnatý povrch přichází Kubovský. Hradec drží balón u klece Táborska.
     
    81
    Zajímavá akce Hradce na levé straně. Vlkanova vracel do druhé vlny Urmovi. Ten balón posunul na Vašulína, jenž z otočky vypálil a jeho rána byla sražena na roh.
     
    79
    Rychlý protiútok Táborska zastavil za cenu jasného faulu a žluté karty na půlící čáře Donát. Jeho zákroku předcházelo pěkné prodloužení Dvořáka na Závišku a následný centr Čecha, jenž nebyl přesný a vysunul Jihočechy kupředu.
     
    73
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Šimon Havrda, přichází Martin Janošík.
     
    72
    Chystá se střídání v dresu Táborska a to dokonce dvojí. Prvním novým mužem je Provazník, z trávníku šel Čapek.
     
    71
    Povedený rohový kop Tusjaka z levé strany hřiště našel hlavu Pence, jenž poslal míč prudce na bránu Hradce! Reichl rychle skočil k tyči a balón chytil! Skvělý zákrok!
     
    69
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Druhý pokutový kop znamená druhou branku pro Hradec! JAKUB RADA se znovu postavil k penaltě a proměnil! Tentokrát ale s velkým štěstím! Jeho rána trefila břevno a od něj se odrazila do sítě!
     
    68
    Žlutou kartu dostává Roman Holiš (FC MAS Táborsko).
     
    68
    Druhá penalta pro Hradec! Vašulín poslal centr do vápna, Slávik vyrazil před sebe a Rada vracel míč svou střelou do šestnáctky. Tam jej rukou zastavil Holiš! Pokutový kop pro Votroky!
     
    66
    Po dalším faulu zahrávají Jihočeši standardku od pravé čáry. Vysoký nákop Havrdy přetavil v obrovskou šanci Dybala! Ten si našel míč ve vápně a hlavou jej poslal jen těsně nad klec Votroků!
     
    62
    Votroci střídají. Erik Prekop se může jít osprchovat. Na travnatou plochu vbíhá Jan Záviška.
     
    59
    Jihočeši rozehrávají po levé straně. David Čapek se šikovně vymotal mezi soupeři a jeho sražená střela z hranice vápna skončila těsně vedle pravé tyče!
     
    57
    ...kde si míč šikovně našel Leibl a hlavou jej poslal na bránu! Slávik s potížemi vyrazil před sebe. S dorážkou přispěchal Dvořák, ale jeho hlavička udělala vysoký oblouk, takže už nebyla nebezpečná. Další zákrok brankáře Táborska.
     
    54
    Fotbalisté Táborska šli nebezpečně středem hřiště kupředu. Finální přihrávka Majky do úniku však nakonec byla přece jen trochu moc prudká.
     
    53
    Míč od Tusjaka nebyl vůbec špatný. Po krátké kombinaci na levé straně vápna se dostal k ráně Majka. Reichl musel rychle k tyči na zem, aby balón chytil!
     
    46
    Táborsko provedlo o poločase jedno střídání, ze hřiště odešel Marek Icha, přišel Jiří Boula.
     
    45+1
    Na půlící čáře jsme viděli ošklivý faul na Kodeše. Za tento zákrok si Liepa odnese do kabiny kartónek žluté barvy. Ihned po přebrání míče byl Kodeš atakován, když mu Liepa podkopl stojnou nohu.
     
    34
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci jdou do vedení! JAKUB RADA se postavil k penaltě s velkým odhodláním. Rozeběhl se, tvrdě vystřelil na pravou stranu, Slávik šel doleva a míč tak bez potíží zasvištěl do sítě. 1:0 pro Votroky!
     
    33
    Je tu pokutový kop pro Hradec! Erik Prekop byl dle sudího faulován ve vápně krátce po zahrání rohového kopu, když se snažil otočit do šance. Ve vápně se srazil se střídajícím Čapkem a taky spoluhráčem Dvořákem. Sudí vyhodnotil tento zákrok jako penaltový. Já bych se ale přel. Přišlo mi, že Prekop spadl spíš po kontaktu s Dvořákem.
     
    21
    U míče se sešli Vlkanova, Prekop a Rada. Nakonec to byl právě poslední jmenovaný, který přes zeď poslal krásnou ránu do horního pravého rohu. Slávik si připsal neskutečný zákrok, když míč vyrazil na roh!
     
    9
    Nielsen není schopen pokračovat. Zákrok na něj v pokutovém území Hradce se mu stal osudným. Musí ze hřiště, kde jej nahrazuje Čapek.
     
    8
    Michal Leibl se prezentoval prvním zajímavým projektilem z velké dálky. Slávik se musel trochu natáhnout, ve značné zimě se tak alespoň trochu rozehřál a pokus obránce Votroků zastavil.
     
    5
    Nielsen se po pasu Vozihnoje dostával do velké šance, ačkoliv se z tribun ozvaly hlasy volající po odmávání ofsajdu. Donát ho ale nakonec stihl v pokutovém vápně na poslední chvíli zastavit ostrým skluzem.

    Petr Šatalík

    Branky: 34. J. Rada (pen.), 69. J. Rada (pen.), 84. Donát

    Karty:   79. Donát (HKR) – 45+1. Liepa (TAB), 68. Holiš (TAB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 1:3. Rohy: 8:3.
    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (88. Soukeník) – Prekop (62. Záviška), P. Dvořák (89. Kateřiňák), Vlkanova (C) (83. D. Doležal) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, D. Doležal.

    FC SILON Táborsko: Slávik – Tusjak (C), Holiš, Penc, Dybala – Havrda (73. Janošík), Liepa, Icha (46. Boula), Vozihnoj (83. Kubovský) – Nielsen (9. Čapek, 72. Provazník), Majka.
    Náhradníci: Zadražil – Kubovský, Provazník, Janošík, Čapek, Ndiaye, Boula.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel – Jiří Kříž, Lukáš Matoušek. Delegát: Lubomír Martinec. Technický delegát: Stanislav Volek.

    Diváci: Bez diváků
    bahis siteleri