TK k nominaci na hokejové MS U18 (kon.)
konec
Tisková konference k nominaci na hokejové MS U18

Pátek 16.04.2021, 14:00Tiskové konference
     
    Tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund děkuje přítomným funkcionářům a novinářům a ukončuje dnešní nominační tiskovou konferenci. (14:30:38)
     
    „Zjišťovali jsme možnosti přímých přenosů, ale základní skupina je bez televizního pokrytí, museli bychom celé přenosy vyrábět sami a to by byla lidově řečeno taková raketa, že na to nemáme prostředky. Budeme se snažit nabídnout alespoň rozhodující zápasy o medaile“, informuje ještě za Českou televizi Robert Záruba.
     
    „Z Prahy letíme do Amsterdamu, odkud poletí speciál do Dallasu, kde kromě našich pocestují také výpravy Ruska, Běloruska a Lotyšska“, pokračuje manažer české dorostenecké reprezentace.
     
    „Uvědomujeme si, že jedna chyba může zhatit celé sedmitýdenní snažení. Od začátku se pohybujeme striktně jen na ose hotel – autobus – zimák, kde máme svou vyčleněnou chodbu, kam nemá přístup nikdo další. Uklízečky i ledaři jsou každé ráno testováni“, řekl na téma COVID-19 Petr Studnička. „Od začátku kempu se u nás neobjevil jediný případ pozitivního testu“.
     
    „Jsme výborná parta, s většinou kluků se známe od šestnáctky,“ řekl ještě Jakub Šedivý. „Musíme určitě v Americe předvést i dobrý hokej, aby to neskončilo jen tím, že si budeme říkat, jak jsme skvělá parta,“ doplnil s úsměvem reprezentační kouč.
     
    „Byli jsme rádi, že jsme se mohli sejít takhle dlouho před mistrovstvím, protože někteří kluci neměli herní vytížení. Myslím, že nás to hodně posunulo a od prvního týdne doposud jsme udělali pokrok hlavně v taktice,“ řekl liberecký obránce Jakub Šedivý.
     
    „Máme velkou kvalitu v obraně. V útoku máme čtyři vyrovnané řady, každá z nich může rozhodnout zápas,“ uvedl Jakub Petr.
     
    „Máme tu kluky, kteří nehráli soutěžní zápas od konce října, kdy byla přerušena juniorská extraliga, ne každý si zahrál za dospělé,“ zdůrazňuje trenér Petr. „Na druhou stranu jsme trénovali sedm týdnů, měli jsme jako trenéři nároďáku spoustu času se věnovat i detailům jako je to jindy obvyklé jen v klubu“.
     
    „Účast několika hráčů z mladšího ročníku bude přínosná i pro nově se tvořící osmnáctku, která bude zahajovat kemp měsíc po mistrovství světa, ale všichni si nominaci zasloužili i svými výkony,“ řekl Jakub Petr.
    Nejmladším hráčem v nominaci a jediným šestnáctiletým je karlovarský útočník Rymon, teprve předevčírem oslavil 17. narozeniny jeho oddílový spoluhráč Kulich.
     
    „Brankářskou jedničku a dvojku určíme ještě zde, ale sdělíme jim to až několik hodin před odletem,“ dodává kouč české reprezentační osmnáctky.
     
    Na první novinářský dotaz odpovídá trenér Petr. „Není jisté, že do prvního zápasu s Německem napíšeme kompletní soupisku. Nejspíše se do nominace nedostanou ještě někteří další hráči a budeme dopisovat postupně podle vývoje turnaje“.
     
    Jakub Šedivý:
    Na mistrovství se těšíme a chceme v turnaji dojít co nejdál.
     
    Petr Studnička:
    Ve Vyškově zůstáváme do neděle, v pondělí 19. dubna ráno se letecky přesouváme z Ostravy do Dallasu, kde nás čeká dvoudenní karanténa na hotelových pokojích. Dále budeme až do soboty v týmové karanténě, kdy odpoledne odehrajeme jediné přípravné utkání v dějišti MS proti Švýcarsku.
     
    Jakub Petr:
    Nominační rébus nám pomohly vyřešit i přípravné zápasy se Slovenskem. Bereme i pět hráčů ročníku 2004, jádro nominace tvoří ročník 2003.
    Bohužel jsme ve velké nevýhodě, že se na rozdíl od ostatních zemí nehraje dlouhodobá soutěž dorostu ani juniorů. Věřím, že to je poslední ročník, kdy se něco podobného děje.
     
    Širší nominace ČR na MS do 18 let

    Brankáři:
    Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary), Oliver Šatný (Mladá Boleslav)
    Obránci:
    Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), David Špaček (Litoměřice), Stanislav Svozil (Brno), David Moravec (Mladá Boleslav), Jakub Šedivý (Liberec), Tomáš Hamara (Tappara Tampere)
    Útočníci:
    Jakub Kos (Ilves Tampere), Martin Ryšavý (Vítkovice), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Jakub Brabenec (Brno), Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv, Petr Moravec (všichni Litoměřice), Jakub Altrichter (Šumperk), Matouš Menšík (Jihlava), Marcel Marcel (Plzeň), Šimon Marha (Ambri-Piotta), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav)
     
    Trenér Jakub Petr:
    Závěrečný kemp proběhl ve Vyškově, předtím jsme absolvovali čtyři a půl bloky přípravy v Litoměřicích, hráči měli vždy v neděli volno.
    V oficiální nominaci bude 25 hráčů, ale vzhledem k současnému stavu a věcí kolem pandemie vezeme ještě dva náhradníky.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Na mistrovství světa hokejistů do 18 let v Texasu se čeští dorostenci utkají od 26. dubna postupně s Německem, Finskem, domácím výběrem USA a Ruskem.
    Nominace hlavního trenéra Jakuba Petra čeká na 27 vyvolených hráčů (3 brankářů, 8 obránců a 16 útočníků), jejichž jména se dozvíme na tiskové konferenci, která proběhne formou videohovoru od 14 hodin. Zúčastní se jí kromě trenéra Petra i vedoucí mužstva Petr Studnička a jeden z hráčů.
    V přípravě se reprezentace Česka utkávala pouze se Slovenskem, které na nejvyšší úrovni MS letos chybí. Naši mladíci absolvovali čtyři duely s bilancí tří výher a jedné porážky při skóre 16:12.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Karel Jedlička

    Širší nominace ČR na MS do 18 let
    Brankáři:
    Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary), Oliver Šatný (Mladá Boleslav)
    Obránci:
    Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), David Špaček (Litoměřice), Stanislav Svozil (Brno), David Moravec (Mladá Boleslav), Jakub Šedivý (Liberec), Tomáš Hamara (Tappara Tampere)
    Útočníci:
    Jakub Kos (Ilves Tampere), Martin Ryšavý (Vítkovice), Šimon Slavíček (Slavia), Jakub Brabenec (Brno), Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv, Petr Moravec (všichni Litoměřice), Jakub Altrichter (Šumperk), Matouš Menšík (Jihlava), Marcel Marcel (Plzeň), Šimon Marha (Ambri-Piotta), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Jaroslav Chmelař (Jokerit), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav)
    bahis siteleri