Slovensko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (1:1, 0:1, 4:0)
Česko
Pátek 16.04.2021, 16:00 • EASTON Aréna Piešťany • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! První přátelské utkání nakonec vyznělo lépe pro Slovensko, které vyhrálo výsledkem 5:2. Slovenský celek vstoupil do třetí třetiny naprosto ideálně, neboť se mu podruhé v tomto duelu povedlo dotáhnout jednobrankové manko. Slováci se navíc poté poprvé v tomto duelu dostali do vedení, které se jim povedlo ještě dvakrát navýšit a v roli outsidera tak berou první výhru. (18:08:59)
     
    Střely na branku: 30 – 25.
     
    Konec zápasu.
    59:48 PETROVSKÝ - 5:2
     
    59:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak je tu ještě jedna branka! SERVÁC PETROVSKÝ se ujal volného kotouče, který se mu od opačné modré čáry povedlo poslat až do prázdné české branky.
     
    59:11
    Slovákům se povedlo dostat kotouč ven z pásma, nicméně v roli posledního obránce se povedlo zakročit Hamplovi.
     
    58:15
    Ven z pásma se poté se pukem pokoušel dostat domácí Slafkovský, který nakonec nedostal puk ani za modrou čáru.
     
    57:28
    Nyní je kotouč za domácí brankou, kde znovu sledujeme boj.
     
    56:15
    Gut zatáhl puk zpět do útočného pásma, kde momentálně sledujeme boj u pravého mantinelu.
     
    55:37
    Česko to zkouší bez brankáře!
     
    55:37
    Oddechový čas pro hosty.
    54:46 CHROMIAK - 4:2
     
    54:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je zřejmě rozhodnuto! Obrovský kus práce znovu odvedl Slafkovský, kterému se před brankou povedlo najít hokejku MARTINA CHROMIAKA, jenž tečoval kotouč za záda brankáře.
    Asistence: Juraj Slafkovský, Dalibor Dvorský.
     
    54:30
    Česko nyní nedokázalo dorazit kotouč do prázdné branky!
     
    54:10
    Na opačné straně si Chromiak chtěl vyměnit kotouč s vedle stojícím Dvorským, který pouze prodlužoval podél mantinelu.
     
    53:37
    Ven z branky poté musel domácí brankář, který raději hokejkou poslal kotouč do bezpečnějšího prostoru. Česko se až nyní dostává k sympatickému náporu.
     
    52:01
    Slafkovský se poté dostal k odraženému kotouči, avšak mířil kousek vedle pravé šibenice. Je za námi další přesilová hra, Česko však stále musí dotahovat.
     
    51:12
    Po dalším zákroku se vhazovalo po pravici brankáře Málka. Na vhazování byl úspěšnější domácí Dvorský, který vyhrál za sebe na volného Kňažka.
     
    50:10
    Poté byla k vidění skrumáž za brankou, po které si až do střelecké pozice sjel domácí Nemec, který pořádně protáhl českého brankáře Málka.
     
    49:15
    Česko se tak dostává do těžké situace, vůbec poprvé v tomto duelu bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má zhruba polovinu třetí třetiny.
     
    48:57
    Vyloučení v týmu Česko (Štěpán Macháček – 2 min., napadení).
     
    48:27
    Od modré čáry před malým momentem zakončoval domácí Petrovický, který svůj pokus poslal přímo doprostřed branky, což Málka donutilo k přerušení hry.
    47:14 SLAFKOVSKÝ - 3:2
     
    47:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dokonce dostává do vedení! JURAJ SLAFKOVSKÝ nabral na pravém křídle velkou rychlost, díky které si nabruslil až před brankáře Málka, kterému se ani nyní nepovedlo zakročit.
    Asistence: Martin Chromiak, Šimon Bečár.
     
    47:08
    Chlubna se pokoušel rozjet protiútok, jenomže s pukem narazil hned na druhého protihráče. Český celek tak vybojoval touš zpět a momentálně kombinuje.
     
    46:27
    Hodně prostoru měl před sebou hostující Ivan, kterému se nepovedlo těžkou nahrávku zpracovat zrovna ideálně. Boľo je již delší dobu bez zákroku.
     
    45:29
    Českému celku se v posledních minutách zrovna moc nedaří, ani další rozehrávka nebyla přesná a kotouč tak směřoval na zakázané uvolnění.
     
    44:47
    Po dalším zakázaném uvolnění to nahozením na soupeřovu branku zkoušel domácí Bakala, který to nemyslel moc vážně, neboť trefil hned prvního soupeře.
    43:44 SLAFKOVSKÝ - 2:2
     
    43:44
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu vyrovnání! Před českou brankou měl příliš prostoru k zakončení JURAJ SLAFKOVSKÝ, kterému se rychlou střelou povedlo překonat brankáře Málak, jenž byl naprosto bez šance.
    Asistence: Jakub Demek, Šimon Groch.
     
    43:13
    Na druhou stranu se tak mohli dostat domácí, kteří se ovšem neprodrali ani do zakončení. Oba celky se v posledních minutách trápí při rozehrávce.
     
    42:27
    Za brankou se posléze dostal k puku hostující Vrhel, který to ještě zkoušel nabídkou do předbrankového prostoru, kde našel pouze hokejku jednoho z obránců.
     
    41:23
    Ofsajd Česka.
     
    41:15
    Slovensko poté poměrně dlouho operovalo za vlastní brankou, odkud jsme sledovali prudkou rozehrávku k opačné modré čáře, kde ovšem zasahoval Hrádek.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který to zkoušel rozehrávkou o mantinel, jenž nakonec doputovala do moci soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla jednu branku, o kterou se v samotném úvodu postaral Tomáš Chlubna. Znovu jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, která nabídla několik dobrých šancí na obou stranách. Slovensko se sice dočkali vyrovnání, avšak tato trefa nemohla platit, jednalo se úmyslné kopnutí puku do branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:18
    Vyloučení v týmu Slovensko (Libor Nemec – 2 min., hákování).
     
    37:18
    Nakonec to bylo se zásahem Málka a následovalo tak vhazování po jeho pravici. Česko se dokázalo osvobodit, za pukem jako první přispěchal Kňažko.
     
    36:47
    Nemec to zkoušel nabídkou na teč, jenomže puk poslal vedle branky. Poté měl nesmírně hodně prostoru Krajč, kterému se nepovedlo trefit branku.
     
    35:51
    Vyloučení v týmu Česko (Vladimír Kremláček – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    35:50
    Slovensku se nepovedlo tuto přesilovou hru využít a stále tak ztrácejí jednu branku. Češi se ubránili na jedničku, navíc nedopustili žádnou vyloženou šanci.
     
    35:02
    Nemec ještě zachytil kotouč před modrou čárou a na jistotu ho posílal zpět od rohu kluziště, kde sledujeme další souboj o hrací předmět.
     
    34:15
    Češi se dokázali prosadit na vhazování, což vedlo k odpalu kotouče na druhou stranu. Soupeř se dostal rychle zpět a momentálně sledujeme kombinaci.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Vrhel – 2 min., podrážení).
     
    33:35
    Boľo si připsal další složitý zákrok, tentokráte proti ráně od Ivana. Po vhazování to navíc na sebe vzal Malý, s jehož zápěstím si slovenský brankář poradil.
     
    33:13
    Posléze jsme sledovali souboj za českou brankou, ve kterém byl nakonec úspěšnější jeden z českých hráčů, kterému se povedlo odehrát puk do bezpečí.
     
    32:20
    Groch se pokoušel rozehrát o levý mantinel, jenomže tam čekal pouze protihráč. Sledujeme celou řadu nepřesností, nyní jsou znovu u kotouč domácí.
     
    31:11
    Odražený kotouč si poté našel domácí Krajč, který okamžitě zkoušel zakončit směrem na českou branku, jenomže Málek si připsal pohotový zákrok.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím přinesla tři přesné zásahy. Také druhá třetina je vyrovnaná, Slovensko ovšem ztrácí jednu branku.
     
    29:15
    Do dalšího protiútoku se poté dostávala česká formace. Chlubna dokázal pod sebou najít Vrhela, jehož zakončení ovšem putovalo výrazně vedle branky.
     
    28:15
    Slovensko se sice dočkalo vyrovnávací branky, jenomže tak nakonec neplatí! Slafkovský zcela evidentně úmyslně kopl puk do branky!
     
    28:01
    Odražený kotouč si našel Slavíček, který se poté pokoušel o bekhendové zakončení, jenž putovalo vedle branky. Slovensko znovu zahrálo za cenu icingu.
     
    27:18
    Na modré čáře si našel prostor Bláha, kterému se povedlo předložit do tandemu na Kremláčka, jehož jednoduché nahození skončilo pouze v lapačce brankáře.
     
    26:37
    Česko se znovu nadechlo k náporu, avšak soupeř se dostal do rychlého protiútoku, při kterém zakončoval Krajč, jenomže pouze do jednoho z protihráčů.
     
    25:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český výběr jde podruhé v tomto duelu do vedení! Český celek se dostal do protiútoku, při kterém Dominik Binias nahrál přesně na hokejku TOMÁŠE CHLUBNY, kterému se povedlo prostřelit slovenského brankáře.
    Asistence: Dominik Binias.
     
    25:08
    Slovensko se tak po delší době dostalo do šance, jenomže poté se mu nepovedlo kvalitně rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra vrací před Boľa.
     
    24:12
    Vrhel to zkoušel prudkou nahrávkou na pravou stranu, kde se nacházel Konečný. Ten ovšem nic nevymyslel, posléze Slafkovský nedokázal ideálně zamířit.
     
    23:30
    Souboj u levého hrazení nakonec dopadl lépe pro domácí celek. To okamžitě vedlo k nahození od modré čáry, avšak Groch nakonec zakončoval vedle branky.
     
    22:06
    Český celek zaznamenal aktivní vstup do druhé třetiny. Boľo si v krátkém časovém sledu připsal další zákrok, a sice proti ráně od modré čáry z hole Kováře.
     
    21:07
    Na opačné straně to na sebe zkoušel vzít Vrhel, který nabízel kotouč k modré čáře. Tam se nacházel obránce Kovář, který to zkoušel nahozením na branku.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro český celek, jenomže do útočného pásma se jako první dostal Slafkovský, který ale nezakončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla dva zásahy. O ten první se postaral český výběr, který si vedení moc dlouho neužil. Slovensku se totiž povedlo využít přesilovou hru a nerozhodný výsledek vydržel až do konce první třetiny. Směrem dopředu bylo o něco málo aktivnější Česko, jenomže jsme sledovali dost nepřesností.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Málek musel zasahovat snad třikrát, v tom posledním případě vychytal Chromiaka.
     
    19:00
    Slovensko se usadilo v pásmu soupeře a sledujeme klasickou přesilovkovou kombinaci.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Vrhel – 2 min., hákování).
     
    17:57
    Vrhel uspěl na vhazování a po nahození od modré čáry mohl dorážet právě Vrhel, kterému se ovšem nepovedlo kotouč dorazit za záda slovenského brankáře.
     
    17:47
    Češi se přeci jenom dostali k dobrému tlaku, Novák ale pálil doprostřed.
     
    17:17
    Slovensko sice vydolovalo kotouč, jenomže ho nedokázalo vyhodit do bezpečnějšího prostoru. Posléze zakončoval Novák, jenomže hodně vedle branky.
     
    16:07
    Rouha místo nabídky na Baláže to vzal na sebe, jenomže puk zahnal do rohu mantinelu. Tam to zvládl domácí Slafkovský, který zvolil riskantní rozehrávku.
     
    15:59
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ján Lašák – 2 min., hákování).
     
    15:20
    O rozehrávku se pokoušel hostující Vacík, který měl na zádech protihráče. Česko se přeci jenom dostalo ven z pásma, načež nahazoval Macháček.
     
    14:10
    Po delší době si zákrok připsal český brankář Málek, který si ovšem dokázal poradit s ránou Slafkovského. Po přerušení se bude znovu vhazovat.
     
    13:13
    Koláček nabízel puk k pravému kruhu, odkud pálil směrem na branku Malý. S jeho pokusem si slovenský brankář dokázal poradit, střela totiž putovala do betonu.
     
    12:03
    Slovensko se trápilo v rozehrávce a dopředu tak mohl vyrazit hostující Binias. Ten ovšem směrem dopředu nic nevymyslel, což vedlo k nepřesné ráně Libora Nemce.
     
    11:13
    Po pravém křídle si to namířil domácí Šimon Nemec, který místo zakončení ještě zvolil nabídku pod sebe, kde byl natěsno bráněný kolega Michalík.
     
    10:36
    Posléze si obrannou povinnost dokázal splnit obránce Kovář, který dostal kotouč ven z pásma. Posléze sudí rukou signalizoval ofsajdové postavení domácích.
     
    09:24
    Jeden z českých útočníků poté zametl kotouč pod Boľa, který raději přerušil hru a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    08:59
    Hodně nebezpečně před malým momentem nahazoval na branku český obránce Hrádek, který trefil pouze brankáře, jenomže k žádné dorážce už nedošlo.
    07:32 DVORSKÝ - 1:1
     
    07:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Slovensko se usadilo v pásmu soupeře, odkud střílel Martin Chromiak. Jeho zablokovaná střela nakonec propadla až na hokejku DALIBORA DVORSKÉHO, který procedil kotouč za Málka.
    Asistence: Martin Chromiak, Samuel Kňažko.
     
    07:07
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Hrádek – 2 min., podrážení).
     
    06:53
    První přesilová hra tohoto zápasu je minulostí, žádnou vyloženou šanci nepřinesla. Slovensko se tak dokázalo ubránit, poté neuspělo na buly v útočném pásmu.
     
    06:05
    Konečný si u vrcholku levého kruhu řekl o nabídku, jenomže zápěstím netrefil slovenskou branku. Soupeř posléze vybojoval kotouč zpět a poté vyhodil pryč.
     
    05:12
    Češi neuspěli na vhazování, jenomže poté za slovenskou brankou vybojovali kotouč zpět. To vedlo ke kombinaci, po které nedokázal vystřelit Vrhel.
     
    04:53
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jakub Demek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:14
    Baláž poté počkal na příchod nové formace a sám vyvezl kotouč za červenou čáru, odkud zkoušel nahodit puk zpět za slovenskou branku.
     
    03:33
    Na první branku jsme tedy nemuseli skutečně moc dlouho čekat, v tuto chvíli je na tahu slovenský výběr, který má na případné vyrovnání ještě hodně času.
    02:16 MACHÁČEK - 0:1
     
    02:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Puk směřoval k modré čáře kde se nacházel Dominik Vacík. Ten zkoušel nahodit na branku, kde ještě do nabídky vložil hokejku ŠTĚPÁN MACHÁČEK, kterému se tak dokonale povedlo zaskočit brankáře Boľa.
    Asistence: Dominik Vacík.
     
    02:01
    Posléze jsme sledovali nástřel od modré čáry, o který se postaral domácí Petrovický, jenž nakonec mířil kousek vedle branky. Málek proto nemusel zasahovat.
     
    01:11
    Vhazovalo se po pravici brankáře Boľa, který si posléze připsal svůj první zákrok. Z pravého kruhu to zkoušel hostující Slavíček, který našel pouze výstroj.
     
    00:37
    Hned v úvodu se Slovensko prezentovalo zakázaným uvolněním, jako první byl v rychlostním souboji u touše Baláž.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Česko, které se jako první vydalo do svého obranného pásma, odkud rozehrával Baláž.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Boľo (Noskovič) – Bečár, Kňažko, Petrovický, Š. Nemec, Bakala, Šeliga, Jombík, Groch – Slafkovský, Dvorský, Chromiak – Michalík, Krajč, Lašák – Žlnka, Petrovský, L. Nemec – Hanik, Demek, Bačo

    Česko: Málek (Cichoň) – Hrádek, Baláž, Kovář, Bláha, Hampl, Vacík, Kremláček – Konečný, Vrhel, Stehlík – Slavíček, Gut, Novák – Binias, Ivan, Chlubna – Malý, Koláček, Macháček

    Rozhodčí: Novák, Krajčík – Frimmel, Valo.
     
    Nominace Česka

    Brankáři:

    Oldřich Cichoň (Sparta Praha), Jakub Málek (Vsetín), Michal Postava (Přerov).

    Obránci:
    Ondřej Baláž, Jiří Háva, Vladimír Kremláček (všichni Litoměřice), Jan Hampl, Filip Kovář (oba Benátky nad Jizerou), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Marek Bláha (TUTO Hockey, Finsko).

    Útočníci:
    Jakub Konečný, Lukáš Stehlík (oba Litoměřice), Josef Slavíček (Sparta Praha), Pavel Novák (České Budějovice), Jakub Malý (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), Michal Gut (Sokolov), Ivan Ivan (Vítkovice), Dominik Binias (Fribourg-Gottéron, Švýcarsko), Josef Koláček, Michal Rouha (oba TUTO Hockey, Finsko), Stanislav Vrhel (Pelicans Lahti, Finsko), Štěpán Macháček (Frýdek-Místek), Tomáš Chlubna (Jihlava), Filip Jansa (Benátky nad Jizerou).
     
    Nominace Slovenska

    Brankáři:

    Tomáš Boľo (Púchov), Richard Noskovič (Slovan Bratislava / Topoľčany), Šimon Opatovský (Trnava).

    Obránci:

    Denis Bakala (Detva), Šimon Bečár (Trenčín), Šimon Groch (Olomouc / Slovensko 18), Adam Jombík, Rayen Petrovický (oba TUTO Turku, Finsko), Samuel Kňažko (TPS Turku, Finsko), Šimon Nemec (Nitra), Martin Šeliga (Nové Zámky).

    Útočníci:
    Róbert Bačo (Karlovy Vary), Jakub Demek (Košice / Slovensko 18), Dalibor Dvorský (Banská Bystrica), Dávid Hajnik (Poprad), Martin Chromiak, Samuel Krajč (oba Trenčín), Ján Lašák (Jokerit Helsinky, Finsko), Markus Michalík (Liptovský Mikuláš), Libor Nemec (Rauma, Finsko), Servác Petrovský (Třinec / Slovensko 18), Juraj Slafkovský (TPS Turku, Finsko), Adam Žlnka (Detva / Slovensko 18).
     
    Česká hokejová reprezentace do dvaceti let si to znovu rozdá se Slovenskem, i tentokráte to bude ve formě dvou zápasů během dvou dnů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 8. Dvorský (Chromiak, Kňažko), 44. Slafkovský (Demek, Groch), 48. Slafkovský (Chromiak, Bečár), 55. Chromiak (Slafkovský, Dvorský), 60. Petrovský – 3. Macháček (Vacík), 26. Chlubna (Binias)


    Slovensko: Boľo (Noskovič) – Bečár, Kňažko, Petrovický, Š. Nemec, Bakala, Šeliga, Jombík, Groch – Slafkovský, Dvorský, Chromiak – Michalík, Krajč, Lašák – Žlnka, Petrovský, L. Nemec – Hanik, Demek, Bačo
    Česko: Málek (Cichoň) – Hrádek, Baláž, Kovář, Bláha, Hampl, Vacík, Kremláček – Konečný, Vrhel, Stehlík – Slavíček, Gut, Novák – Binias, Ivan, Chlubna – Malý, Koláček, Macháček

    Rozhodčí: Novák, Krajčík – Frimmel, Valo
    bahis siteleri