Crotone – Udinese 1:2 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 3:1 (kon.) | Sassuolo – Fiorentina 3:1 (kon.)
Cagliari – Parma 4:3 (kon.)
konec
UC Sampdoria
3:1 (0:1)
Hellas Verona
Sobota 17.04.2021, 15:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek soboty. (16:55:30)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:14.
     
    Máme za sebou velmi zajímavý zápas, ve kterém byly oba poločasy totálně rozdílné. V tom prvním totiž dominovala Verona, která si tak do šaten odnášela jednobrankové vedení, které ji ale zdaleka nestačilo. Druhou polovinu utkání byla totiž jednoznačně lepší Sampdoria, která bleskově srovnala ztrátu a následně díky útočné aktivitě přidala ještě dvě branky, díky čemuž naprosto zaslouženě bere plný bodový zisk.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hellas se ještě pokouší o snížení z rohového kopu, po kterém se ke dvěma hlavičkám dostal Paweł Dawidowicz, který nejprve trefil tyčku a pak ho vychytal pozorný brankář!
     
    90+2
    Sampdoria drží hru co nejdál od své klece a nechce nic riskovat. Získala tak aut na levé straně, kde ho však nerozehrála moc přesně.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Omar Colley se v pokutovém území k hlavičce nedostal, mrzet ho to ale nemusí, musí se jen rychle vracet dozadu.
     
    88
    Tommaso Augello kupuje spoustu cenných vteřin na levé straně, kde nakonec nepronikl přes dva protihráče a míč poslal jen do autu.
     
    87
    Emil Audero v klidu rozehrává od své klece a samozřejmě s tím vůbec nespěchá. Konec utkání je už na dosah ruky.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Lorenzo Tonelli.
     
    85
    Maja Jošida poměrně dost zbytečně najel do jednoho z protihráčů, kvůli čemuž vidí žlutou kartu a příští zápas tak bude svému týmu chybět.
     
    84
    Verona to ještě nevzdává a nyní hledá cestu k zakončení přes levou stranu. Po centru střela opravdu přišla, ale byla jen z ofsajdu.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Keita Baldé (UC Sampdoria).
    82. Morten THORSBY - 3:1
     
    82
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Nejspíš je definitivně rozhodnuto, protože domácí skórují potřetí během jednoho poločasu! MORTEN THORSBY dostal výtečný centr do pokutového území, proti kterému šel Marco Silvestri poměrně zbytečně, navíc míč minul a střelec gólu tak hlavičkoval prakticky do prázdné klece.
     
    81
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Eddie Salcedo, přichází Ebrima Colley.
     
    81
    Paweł Dawidowicz je dalším hráčem, který je potrestán žlutou kartou, jelikož nezvládl hlavičkový souboj s protihráčem a následně ho raději poslal k zemi, aby nic neriskoval.
     
    80
    Hosté už mají pouhých deset minut, avšak stále se nedostávají k žádnému náporu a dalo by se i říci, že Sampdoria je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    79
    Sampdoria chce dnes získat plný bodový zisk, na útočné polovině tak kupuje co nejvíce času kombinací, ale nakonec přece jen přichází o míč.
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Koray Günter, přichází Matteo Lovato.
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Andrea Favilli.
     
    77
    Hellas přece jen ještě bude nebezpečný, což dalekonosným pokusem potvrdil Kevin Lasagna, který sice nemířil mezi tyče, ale ukázal odpor hostů.
     
    76
    Verona bez problémů zvládla obranu přímého kopu, ale čas jí velmi rychle dochází, protože na vyrovnání už nemá ani patnáct minut.
     
    75
    Hostům už možná začínají docházet nervy, protože se dalším tvrdým zákrokem prezentoval Koray Günter a Sampdoria tak bude mít výhodu standardní situace.
    73. Manolo GABBIADINI - 2:1
     
    73
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Dnes sledujeme neočekávaný obrat! MANOLO GABBIADINI si postavil míč na pokutový puntík a zcela bez problémů skóroval, protože Marco Silvestri šel z jeho pohledu doprava, zatímco střelec branky pálil k levé tyči.
    72. Penaltový zákrok
     
    72
    Domácí mohou obrátit vývoj utkání! Adrien Tameze totiž hrál v pokutovém území příliš tvrdě, v šanci poslal k zemi Keitu Baldého a píská se tedy penalta. Hráč Verony navíc vidí také žlutou kartu.
     
    71
    Hellas začíná kombinovat na útočné polovině, poměrně aktivně se zapojovala také Antonín Barák, ale ten nakonec neudržel míč na hrací ploše.
     
    70
    Antonio Candreva nepříjemně spadl přímo na rameno, které nyní musí být ošetřována a nějakou chvíli se tak nebude hrát.
     
    69
    Domácí nakonec potřebnou odvahu získali, ale stejně jim to bylo k ničemu, protože nákop bez problémů pokryli obránci Verony.
     
    68
    Sampdoria už pěkně dlouhou dobu drží míč pod kontrolou, ale k brance soupeře se skoro vůbec nepřiblížila, protože nemá odvahu na založení útočné akce.
     
    66
    Verona velmi dobře zvládla rozehrávku i přes napadající protihráče, následně ale vymyslela pas jen do ofsajdové pasti.
     
    65
    Oba celky se aktivně pokouší o druhou branku, jenže oba týmy také velmi brání, takže na nějakou nebezpečnější střelu na bránu už pěkně dlouho čekáme.
     
    64
    Morten Thorsby se hnal do zakončení hlavou příliš tvrdě, kvůli čemuž fauloval jednoho z protihráčů a předčasně ukončil útok svého týmu.
     
    63
    Emil Audero také nakopával na útočnou polovinu, přičemž to nebyl zrovna nejpřesnější pas, takže může být rád za autové vhazování.
     
    62
    Domácí odstřelují šestnáctku soupeře jedním centrem na druhým, ale Hellas se bez problémů brání a nakonec se osvobozuje nákopem dopředu.
     
    61
    Marco Davide Faraoni během krátké chvíle dvakrát fauloval Antonia Candrevu, to už se hlavní rozhodčí neslitoval a ukázal mu tedy žlutou kartu.
     
    60
    Federico Dimarco svým centrem našel hlavu Marca Davideho Faraoniho, který však v těžké pozici nezakončil přesně a může tedy rozehrávat Emil Audero.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Adrien Tameze.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Daniel Bessa.
     
    57
    Verona už se přece jen stoprocentně oklepala a kombinuje s velkou lehkostí, díky tomu už dlouho drží míč poblíž pokutového území soupeře.
     
    56
    Keita Baldé šikovnou kličkou oblafl dva protihráče a nabil tak spoluhráči k zakončení, ale ten napálil jen jednoho z beků.
     
    55
    Kevin Lasagna chytal míč jen v ofsajdovém postavení, čehož si byl dobře vědom, protože ani neprotestuje.
     
    53
    Hellas si je moc dobře vědom toho, že ztrácí, takže se na své polovině pokouší o uklidnění hry.
     
    52
    Domácí ve druhém poločase jednoznačně přehrávají soupeře, díky čemuž mohli rozehrávat další standardku, ale z toho bylo jen příliš vysoké zakončení.
    51. Jankto v tutovce selhal
     
    51
    Jakub Jankto mohl dokonat obrat během čtyř minut, tentokrát ho Keita Baldé uvolnil výbornou přihrávkou, ale český hráč v souboji s brankářem totálně selhal, protože se trefil jen do jeho rukavic!
     
    50
    Darko Lazović si na levé straně chytře měnil míč se spoluhráčem, ale zpětná přihrávka byla nepřesná, takže skončila jen mimo hrací plochu.
     
    49
    Verona se z inkasovaného gólu rychle oklepala a už začíná trávit čas na útočné polovině, kde má ale minimum prostoru ke kombinaci.
    46. Jakub JANKTO - 1:1
     
    46
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Domácí hned po přestávce srovnávají stav a začínáme opět od nuly! Keita Baldé se hned po svém příchodu dostal k zakončení po centru, které však bylo sraženo k JAKUBU JANKTOVI, který z levé strany zakončil nechytatelně pod horní tyč.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Antonio La Gumina, přichází Manolo Gabbiadini.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Mikkel Damsgaard, přichází Antonio Candreva.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Valerio Verre, přichází Keita Baldé.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme sledovali docela aktivní fotbal, protože oba týmy se dost často tlačily do šancí. Jediný úspěch zápasu zatím zaznamenal Darko Lazović z přímého kopu, na jeho přesnou trefu Sampdoria pořád nedokázala odpovědět a přes obranu soupeře nemůže najít žádnou efektivní cestu. Ve druhé půli ji tak čeká pořádná fuška.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    Hellas úspěšně drží míč daleko od své klece a do šaten si nejspíš odnese jednobrankové vedení, které možná bude chtít udržet i do konce zápasu.
     
    44
    Mattia Zaccagni po dobrém zachycení přihrávky okamžitě míří do protiútoku, avšak při obraně na opačné straně dobře zapracoval také Adrien Silva.
     
    43
    Domácí si při kombinaci na vlastní polovině vůbec nerozuměli, protože soupeři darovali laciný aut, avšak tuto chybu ihned odčinili pozornou defenzivou.
     
    42
    Hra musí být přerušena kvůli ošetření Kevina Lasagny, nastavení se tak o něco málo protáhne.
     
    41
    Antonio La Gumina dostal příliš mnoho prostoru na hraně šestnáctky a po převzetí přihrávky tak okamžitě pálil, jenže nastřelil jen prvního protihráče v cestě.
     
    40
    Domácí po hlavičkovém souboji nakonec dostali míč pod kontrolu a mohou kombinovat na útočné polovině, kde to ale za chvíli zbytečně pokazili.
     
    38
    Federico Dimarco dobře vystihl přihrávku na středové čáře, vzápětí tedy mohl centrovat Antonín Barák, ale jeho pas byl zastaven jedním z beků.
     
    36
    Sampdoria stále marně vyhlíží nějakou větší příležitost, konec první půle se navíc velmi rychle blíží. Verona tak v závěru bude nejspíš jenom bránit.
     
    35
    Marco Silvestri musel svým spoluhráčům pomáhat s rozehrávkou, nákop se mu ale vůbec nepovedl, protože skončil totálně mimo hřiště.
     
    34
    Hellas rozehrával standardní situací dvakrát za sebou, napodruhé se k dobrému zakončení hlavou dostal Paweł Dawidowicz, ale ten nedokázal usměrnit míč mezi tyče!
     
    33
    Sampdoria je pořád pod velkým tlakem, nyní jí působil problémy Mattia Zaccagni, takže ho nakonec Bartosz Bereszynski raději zastavil faulem.
     
    31
    Verona pořád ohrožuje branku soupeře hlavně díky centrovaným balónům, tentokrát to však obránci vyřešili dobře a míč hned poslali mimo nebezpečnou zónu.
     
    30
    Tommaso Augello vrátil předchozí prohraný souboj Eddiemu Salcedovi moc tvrdým způsobem, protože mu hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok.
     
    29
    Eddie Salcedo nepustil k míči Tommasa Augella, takže balón nakonec zamířil až mimo hrací plochu a rozehrávat bude Marco Silvestri.
     
    28
    Antonio La Gumina u pravé postranní čáry šikovně udržel míč pod kontrolou a následnou přihrávkou na Bartosze Bereszynskiho získal aspoň rohový kop.
     
    27
    Sampdoria tentokrát zkusila útok přes střed hřiště, avšak to se vůbec nevyplatilo, protože vzápětí přišel docela zbytečný útočný faul.
     
    25
    Verona rozehrávala již svůj pátý roh v utkání a bylo z toho další zakončení, tentokrát z hlavy Eddieho Salceda. Ten ale mířil jen vedle levé tyče.
     
    24
    Mattia Zaccagni byl skvěle nalezen u zadní tyče centrovaným balónem, situaci ale nezvládl, protože míč poslal přímo do jednoho z protihráčů!
     
    23
    Hosté se na levé straně dostali i k centru, jenže ten směřoval do dobře bráněných prostor, takže nemohl domácího brankáře ohrozit.
     
    22
    Hellasu se rozhodně nelíbí dlouhodobé bránění, proto se po zisku míče stahuje až ke svému gólmanovi a hlavně nechce soupeři vrátit balón.
     
    20
    Omar Colley úspěšně odtlačil protihráče od nakopnutého míče, díky čemuž může následně rozehrávat v naprostém klidu.
     
    19
    Antonio La Gumina si šikovně zpracoval míč mezi dvěma protihráči a následně centroval na zadní tyč, kde ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    18
    Sampdoria už se oklepala z inkasované branky a nyní to dobře zkouší za pomoci přesné a pomalé kombinace, ale nakonec přišel jen unáhlený nákop, který skončil u brankáře protivníka.
     
    16
    Tak mohlo být velmi rychle srovnáno, protože se Valerio Verre dostal díky špatnému zpracování soupeře do střelecké pozice, ale Marco Silvestri stačil jeho pokus vytěsnit na roh!
     
    15
    Hosté pokračují ve své aktivitě, Sampdoria si tak už dlouho nemohla jen tak přihrávat, alespoň už začala napadat.
    13. Darko LAZOVIĆ - 0:1
     
    13
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Verona využívá úvodní aktivity a dostává se tedy do vedení! Z přímého kopu se o to postaral DARKO LAZOVIĆ, který ukázkově přehodil zeď a navíc vypálil tak, že Emil Audero nedokázal míč zastavit, pouze si na něj sáhl.
     
    12
    Valerio Verre před sebe pustil Kevina Lasagnu, kterého tak raději poslal k zemi, aby neriskoval žádnou nebezpečnou šanci. Za to ale vidí žlutou kartu.
     
    11
    Hosté na levé straně vymysleli docela nebezpečný centr, který se točil mezi tři tyče a Emil Audero měl co dělat, aby míč vůbec udržel.
     
    9
    Eddie Salcedo byl v první lepší střelecké pozici, jenže do šestnáctky se k němu hned stáhlo několik protihráčů, kteří jeho pokus zablokovali.
     
    8
    Marco Davide Faraoni dostával nadějnou přihrávku do běhu, jenže skákající míč nezkrotil a tak mu utekl až za pomezní čáru.
     
    7
    Verona se dlouho bránila, takže nyní s míčem dost dlouho kombinuje na své polovině a pokouší se o nasazení vlastního tempa.
     
    5
    Sampdoria následně získala svou první standardní situaci, ale nic nebezpečného díky ní nevymyslela, jelikož rozehrávka nakrátko se vůbec nepovedla.
     
    4
    Domácí podnikají první útočné snažení přes levou stranu, kde jsou poměrně úspěšní, protože už dvakrát získali autové vhazování.
     
    3
    Další rána z hranice šestnáctky je příliš vysoká, Emil Audero se tak bude moci uklidnit rozehrávkou od vlastní branky.
     
    2
    Verona měla výhodu prvního rohového kopu v utkání, po centru tak přišlo zakončení Stefana Sturara, který ale napálil jen jednoho z obránců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Bereszynski (C), Jošida, Colley, Augello – Damsgaard, Thorsby, Adrien Silva, Jankto – Verre – La Gumina.
    Náhradníci: Letica, N. Ravaglia – Askildsen, Candreva, A. Ferrari, Gabbiadini, K. Baldé, Léris, Quagliarella, G. Ramírez, Regini, Tonelli.

    Hellas Verona FC: Silvestri – Dawidowicz, Günter, Dimarco – Faraoni (C), Barák, Sturaro, Lazović – Lasagna, Zaccagni – Salcedo.
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Bessa, Ceccherini, Çetin, Colley, Favilli, Ilić, Lovato, Rüegg, Tameze, Udogie.

    Rozhodčí: Dionisi – Margani, Affatato.
     
    Hellas Verona FC
    Verona je v tabulce ještě výše, ale na postup do Evropy už nejspíš nedosáhne, protože na něj ztrácí čtrnáct bodů. Přesněji je tedy na devátém místě, což je velmi slušné a udržení to určitě stačit bude, na nic lepšího ale už nejspíš ne. Může za to i mizerná forma Hellasu, protože ten prohrál čtyři z posledních pěti utkání. Nestačil na AC Milán, Sassuolo, Atalantu a Lazio, jedinou výhru mezitím zaznamenal proti Cagliari. Verona tak vesměs nestačila hlavně na silnější soupeře, mezi které se Sampdoria neřadí a dnes tak může pomýšlet na vítězství.

    Poslední tři utkání
    Verona vs. Lazio – 0:1
    Cagliari vs. Verona – 0:2
    Verona vs. Atalanta – 0:2
     
    UC Sampdoria
    Sampdoria už se sestupu téměř jistě vyhne, k definitivní jistotě potřebuje jen pár bodů, které určitě může v dohledné době získat. Dnešní domácí sice nemají zrovna nejlepší výsledky, ale body sbírají docela pravidelně, takže se nejspíš nemusejí bát. Aktuálně se tak nachází na komfortní desáté pozici. Když se podíváme na formu, tak Sampdoria naposledy nestačila na Neapol, ale předtím uhrála bod proti AC Milán a porazila Turín. Dnes tak určitě pokusí napravit předchozí porážku.

    Poslední tři utkání
    Sampdoria vs. Neapol – 0:2
    AC Milán vs. Sampdoria – 1:1
    Sampdoria vs. Turín – 1:0
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Závěr sezony se velmi rychle blíží i v Serii A, takže už jde do tuhého. O další důležité body tak svede boj Sampdoria a Verona. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 46. Jankto, 73. Gabbiadini (pen.), 82. Thorsby – 13. Lazović

    Karty:   12. Verre (SMD), 83. K. Baldé (SMD), 85. Jošida (SMD) – 61. Faraoni (VRN), 72. Tameze (VRN), 81. Dawidowicz (VRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:14.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszynski (C), Jošida, Colley, Augello – Damsgaard (46. Candreva), Thorsby, Adrien Silva, Jankto (86. Tonelli) – Verre (46. K. Baldé) – La Gumina (46. Gabbiadini).
    Náhradníci: Letica, N. Ravaglia – Askildsen, Candreva, A. Ferrari, Gabbiadini, K. Baldé, Léris, Quagliarella, G. Ramírez, Regini, Tonelli.

    Hellas Verona: Silvestri – Dawidowicz, Günter (77. Lovato), Dimarco – Faraoni (C), Barák (77. Favilli), Sturaro (58. Tameze), Lazović – Lasagna, Zaccagni (58. Bessa) – Salcedo (81. Colley).
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Bessa, Ceccherini, Çetin, Colley, Favilli, Ilić, Lovato, Rüegg, Tameze, Udogie.

    Rozhodčí: Dionisi – Margani, Affatato
    bahis siteleri