PSG – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Brest – Lens 1:1 (kon.) | Dijon – Nice 2:0 (kon.)
Nîmes – Štrasburk 1:1 (kon.) | Remeš – Méty 0:0 (kon.) | Bordeaux – Monaco 0:3 (kon.)
Nantes – Lyon 1:2 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
1:1 (1:0)
Racing Lens
Neděle 18.04.2021, 15:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:55:19)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:16.
     
    Penalta, čtyři červené karty, konečná remíza. To je resumé tohoto utkání, které se muselo nezaujatému divákovi pořádně líbit. Brest získal bod do boje o záchranu, Lens naopak do svého usilování o postup do evropských pohárů. Snad vášně u obou družstev po zápase již upadnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dočkáme se ještě nějakého zajímavého momentu v tomto velmi výživném střetnutí? Pořád ještě do konce zbývá ještě nějaký ten čas.
     
    90
    Sudí Abed nastaví ke druhému poločasu ještě čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Jérémy Le Douaron, přichází Bandiougou Fadiga.
    89. faul Jean Lucase a následná reakce Banzy, oba obdrželi druhé žluté karty a následné červené
     
    89
    A zřejmě za potyčku s Jeanem Lucasem inkasoval druhou žlutou kartu a rezultující červenou taktéž Banza (LNS). Hosté mají na tribuně vykázaného trenéra a v kabinách hned dva hráče.
     
    89
    Jean Lucas (LNS) během jedné minuty inkasoval dvě žluté karty a po červené kartě také on nedohraje tohle utkání.
     
    88
    A na řadu přichází další hromadná potyčka obou týmů. Sudí Abed si zřejmě přeje především konec tohoto zápasu. Opětovně totiž komunikuje s VAR.
     
    87
    Jean Lucas (BST) dalším hráčem, který inkasoval žlutou kartu. Pravděpodobně za faul, kterého se předtím dopustil.
     
    87
    Ganago nyní hodně diskutuje s hlavním rozhodčím Abedem. Začíná se z utkání stávat v mnoha momentech pořádná taškařice.
     
    85
    Pět minut do konce. Nevypadá to na poklidný konec tohoto utkání. Oba celky se ženou dopředu, co to jde. Tenhle emotivní zápas je pořádně dostal do varu.
     
    83
    Jestli bylo nyní Lens aktivnější a prahlo více po zisku třech bodů, pak nyní by mohl mít na úspěch větší šanci Brest. Přece jenom ho čeká krátká přesilovka.
     
    83
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Adrien Louveau.
    81. po dvou žlutých kartách a následné červené se pakoval z placu Fortes
     
    81
    Nebylo co řešit. Fortes (LNS) zastavil soupeře ve slibně se rozvíjející akci, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu měl, pakoval se předčasně do sprch. Jeho tým bude dohrávat v oslabení.
    79. střela Cardony
     
    79
    Jedovatá střela z úhlu od Cardony. U bližší tyčky si ale Leca poradil a jeho dělovku vyrazil do zámezí. Bude to ještě krušný závěr tohoto utkání, oba týmy jsou pořádně nahecované.
     
    78
    Doucouré si možná žlutou kartu zasloužil. Abed mu ale v tomto případě jenom domluvil. Následná standardka zase vzbudila vášně, hosté se dožadovali odkopu od brány, domácí rohového kopu. A bylo rozhodnuto ve prospěch Lens.
     
    76
    Brest určitě čeká krušná čtvrthodinka do konce tohoto střetnutí. Lens se snaží dostat soupeře pod tlak. Ten působí spíše pasivním dojmem.
     
    74
    Lens se snaží vehementně o další branku, je vidět, že bod z Brestu mu stačit určitě nebude. Claussův rohový kop se nyní nesetkal s úspěchem.
     
    72
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Issiaga Sylla, přichází Ismaël Boura.
    72. Gaël KAKUTA - 1:1
     
    72
    Lens právě vstřelilo branku!
    Larsonneur nezareagoval nejlépe na tuhle střelu a propadla mu kolem nohou do sítě. GAËL KAKUTA se tak zapisuje na střeleckou listinu z pokutového kopu.
     
    71
    Abed se podíval k monitoru a uznal, že Chardonnet opravdu srazil ve vápně Ganaga nedovoleně. Zahrávat se tak bude pokutový kop.
     
    69
    Souboj Chardonneta s Ganagem zkoumá VAR!
    68. faul Chardonneta na Ganaga v pokutovém území
     
    68
    Tohle hodně zavánělo! Střídající Ganago se totiž nedostal k míči poté, co ho kopl v souboji o míč Chardonnet.
     
    67
    Lens mělo k dispozici standardní situaci, jenže rozehrálo jí zcela prachbídně. Centr doletěl jen do rukavic Larsonneura.
     
    66
    Lens se začíná nesoustředit na to hlavní, a to na srovnání průběžného stavu. Samozřejmě že takové skutečnosti hrají do karet domácím.
    65. trenér Lens sedí na tribuně, Haiseho tým zatím neodvedl dobrý výkon
     
    65
    Haise (LNS) si zřejmě pustil pusu na špacír a inkasoval od Abeda červenou kartu. Bude muset tedy zápas sledovat pouze z prostoru mimo laviček.
     
    64
    Začíná se na hřišti hodně přiostřovat, a to především ze strany hráčů Lens. Žluté karty evidentně nepomáhají. A další z tvrdých zákroků nyní předvedl Doucouré.
     
    62
    Clauss (LNS) se pustil do souboje s protihráčem u rohového čtvrtkruhu. A z jakési frustrace si počínal dost nevybíravě. Inkasoval tak pátou žlutou kartu pro Lens.
     
    61
    Lens se snažilo na pravé straně rychle kombinovat, u vápna byl ale zase prostor příliš přehuštěný. Nedaří se, nedaří. Domácí působí v obraně i nadále kompaktním dojmem.
     
    59
    Sotva se Banza (LNS) objevil na hrací ploše, už inkasoval žlutou kartu. Nafilmoval totiž dle názoru rozhodčího Abeda penaltu po souboji s Brassierem.
     
    58
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Arnaud Muinga, přichází Simon Banza.
     
    58
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Igniatius Ganago.
     
    55
    Lens se dostalo k soupeřově šestnáctce, nicméně defenzíva SB29 zase zafungovala velmi dobře. Larsonneur nakonec před dotírajícím protivníkem sebral balón ze vzduchu do náruče.
    54. přímák Jeana Lucase
     
    54
    A Leca si zachytal! Kolem zdi zacílil Jean Lucas, který si mohl na své konto připsat druhý gól díky své dělovce, ztroskotal ale na soupeřových rukavicích.
     
    53
    Třetí žlutá karta pro hosty v tomto klání. Fortes (LNS) fauloval svého soupeře těsně za vlastním vápnem. Domácí mají k dispozici velmi dobrou standardku...
     
    51
    ... byl to snad Badé, kdo na bližší tyčce zakončil hlavou, jenže hodně nepřesně. Na odkop od brány se tak chystá Larsonneur.
     
    50
    Cahuzac se nyní ocitl ve vápně v dobré pozici, jenže nestačil zakončit. Obrana Brestu zasáhla, hosté následně měli k dispozici rohový kop, ale nevyužili jej. Je tu každopádně šance číslo dva z rohového čtvrtkruhu pro celek ze severu Francie...
     
    49
    Brankář Leca se nyní čertil. Chtěl rychle rozehrát útočnou akci poté, co získal míč, jenže Abed následně dopískl ofsajd Mouniého. Tím byla celá akce zabržděna.
     
    48
    Haidara (LNS) hasil požár na poslední chvíli a vysloužil si žlutou kartu. Tady nebylo co řešit, tenhle osobní trest si po právu zasloužil.
     
    47
    Vypadá to, že žádný z týmu nestřídal. Oba trenéři věří svým aktuálním jedenáctkám. Můžeme očekávat, že Brest se bude soustředit výhradně na pozorné bránění a co nejdelší hájení těsného náskoku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Očekávalo se vyrovnané měření sil a to se ve finále potvrdilo. Brest zvládl lépe první půli, když, na rozdíl od Lens, zvládl zužitkovat jednu ze svých mála možností. Ani zdaleka ale nemá bretaňský celek vyhráno. Hosté se bezpochyby budou snažit urvat aspoň bod.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Mounié se nyní snažil vybojovat rohový kop pro SB29, nicméně souboj s Fortesem nezvládl. Leca tak bude odkopávat od své brány.
     
    45
    Dvě minuty se budou nastavovat nad rámec této půle.
     
    44
    Larsonneur si poradil s tímhle centrem po spolupráci Cahuzace s Claussem. Lens působí v útoku jakoby trochu těžkopádně, Brest se navíc od gólu Jeana Lucase evidentně ještě více zatáhne na svou polovinu.
     
    41
    Kakuta se snažil vyrovnat, zhruba z dvaceti metrů vypálil, ovšem bez zdárného konce. Brest bude chtít za každou cenu udržet těsné vedení až do přestávky.
     
    39
    Lens možná působilo do této chvíle agresivněji, žádného úspěchu se ovšem nedočkalo. Jeho soupeř ho naopak vyučil z produktivity.
    37. Jean LUCAS - 1:0
     
    37
    Brest právě vstřelil branku!
    Cardona si na bližší tyčce seběhl na bližší tyčce na centr z rohového čtvrtkruhu od JEANA LUCASE, který nakonec k překvapení všech našel skulinku mezi hostujícím brankářem Lecou a jeho tyčkou. Ten byl evidentně hodně zmatený, že jeho protihráč ani nezakončil, a balón tak propadl do sítě. Bez asistence.
     
    36
    Domácí měli k dispozici standardní situaci, nijak ji ale nezužitkovali. Abed ještě komunikoval s VAR, který se zřejmě díval na případnou ruku v pokutovém území, bude se každopádně rozehrávat kop z rohu.
     
    35
    Badé (LNS) si nepočínal nejčistěji v souboji se svým protihráčem a za jeho držení si vysloužil žlutou kartu.
     
    34
    Bezbrankový stav je zatím logickým a zaslouženým vyústěním dění na hrací ploše. Oba celky si opravdu žádnou větší příležitost nevytvořily.
     
    33
    Sylla unikl podél levé lajny a odcentroval. Našel však u míst bližší tyčky pouze prvního obránce, který odvrátil balón do bezpečí. Lens každopádně pokračuje ve své aktivitě.
     
    31
    Velké dohady mezi obrannými řadami Brestu. Na ty ovšem není příliš času, Lens umí být velmi produktivní a jakoukoli nabídnutou šanci dokáže proměnit ve velké nebezpečí. Naštěstí pro domácí následně zapískal Abed ve prospěch Pirátů přímý volný kop.
     
    30
    Lens se dožadovalo nařízení rohového kopu, ale marně. Od vlastní brány bude odkopávat Larsonneur.
    28. mizerná a zbrklá koncovka Jeana
     
    28
    Nepřesná, hodně nepřesná střela na straně hostů. Velká škoda. Jean vážně nebyl v nevýhodné pozice, zakončil ale dosti zbrkle, a tak Larsonneur situaci v pohodě kontroloval.
    27. se svým pokusem se neprosadil Jean Lucas
     
    27
    První zákrok si na své konto připsal taktéž brankář Leca na hostující straně. Opravdu ale neměl výraznější potíže s lapením tohoto pokusu, který vyslal svou pravačkou Jean Lucas.
     
    26
    Na zemi nyní leží domácí záložník Magnetti, oba týmy se nebojí vůbec tvrdé hry. Vše se opět obešlo bez napomenutí, hraje se na druhou stranu férově.
     
    25
    Marná je zatím snaha obou týmů o vytvoření si nějaké větší gólovky. Lens stále pokračuje v možná o něco větší aktivitě, ale bez kýženého úspěchu.
     
    22
    Lens se párkrát pokusilo o vysoký presing a ten nadělal Brestu spoustu potíží v kombinaci. Jenže tahle taktika zatím k žádnému gólovému úspěchu nevedla.
     
    21
    Více jak dvacet minut je za námi. Pár náznaků možností, pár nepovedených střel. Asi tak by se dala shrnout úvodní pasáž tohoto měření sil.
     
    19
    Pořád se na hřišti neudálo nic zásadního. Možná že o něco nebezpečnější působí Lens, připomeňme ještě jednou, že usiluje o postup do evropských pohárů. Žádnou velkou převahu každopádně nemá.
     
    17
    Oba celky se ztuha dostávají k nějakým střeleckým pokusům. Zatím Leca ani Larsonneur neměli příliš práce mezi třemi tyčemi.
    15. zablokovaný pokus Clausse
     
    15
    Trochu horko bylo nyní před bránou Brestu, ale opravdu jen trochu. Pořád na Bretaňském poloostrově na nějakou větší příležitost čekáme. Claussův pokus byl ovšem zablokován a následně Larsonneur vyboxoval míč do bezpečí.
    13. nepřesná střela Le Douarona
     
    13
    I Brest se poprvé osmělil, k odraženému míči se ve vápně propracoval právě střídající Le Douaron, nezakončil ale nejlépe. Jeho pokus směřoval jen do zámezí.
     
    12
    První střela na bránu byla vyprodukována ve 12. minutě. Ovšem domácí brankář Larsonneur opravdu bez obtíží zasáhl. Jean výrazněi svého soupeře zpoza šestnáctky neprověřil.
     
    10
    Tempo zápasu je zatím dost pomalé, obě družstva vážně v ofenzívě žádnou aktivitou nehýří. Především se soustředí neinkasovat na úvod nějaký zbytečný rychlý gól.
     
    9
    Philippoteaux smutní na lavičce, musel vystřídat kvůli zranění, sotva přišel na hrací plochu. Přitom zdravotní potíže si přivodil sám, špatně totiž došlápl po jednom ze soubojů o balón.
     
    8
    Hezká kombinace Pirátů na pravé straně. Konečně jsme měli vidět nějakou povedenější útočnou akci. Nicméně obrana Lens si stačila poradit.
     
    7
    Oběma týmům se příliš nedaří kombinace. Budiž příkladem nynější přihrávka na pravé straně od Cahuzace, který namířil míč jen do zámezí.
     
    5
    Pořádně zazněla nyní píšťalka rozhodčího Abeda, který musel řešit nevybíravý skluz Mouniého u lajny. Zatím se forvard Brestu mohl spokojit s varováním, žlutá karta nepadla.
     
    4
    Na první větší příležitost tohoto utkání stále čekáme. Brest si určitě ještě nějakou dobu bude zvykat na nepřítomnost Philippoteauxe, který před malou chvilkou opouštěl hřiště s nepříjemným zraněním.
     
    3
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Jérémy Le Douaron.
     
    2
    Hned úvod zápas přinesl jedno zranění. A s Philippoteauxem nevypadá situace nejvábněji. Vypadá to, že se bude okamžitě střídat. Už takhle má přitom Brest, podobně jako Lens, poměrně dost absencí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Perraud – Honorat, Magnetti, Jean Lucas, Philippoteaux – Cardona, Mounié.
    Náhradníci: Hasan – Bain, Le Douaron, Ludovic Baal, Duverne, Mbock, N'Goma, Fadiga, Faussurier.

    Racing Club De Lens: Leca – Fortes, Badé, Issiaga Sylla – Clauss, Cahuzac, Ch. Doucouré, Haidara – G. Kakuta – Jean, Muinga.
    Náhradníci: Faríñez – Mauricio, Camara, Sow, Louveau, Banza, Boura, da Costa, Ganago.

    Rozhodčí: Abed – Viala, Jouannaud.
     
    Karim Abed byl delegovaný k tomuto utkání, a to společně se svými asistenty Vialou a Jouannaudem. Čtvrtým rozhodčím byl nominovaný pan Souifi.
     
    Ani Brest se nepotýká s nepočetnými absencemi. Nově se na marodku dostali Romain Faivre i Gaëtan Charbonnier, vyloučený je start Paula Lasneho, který bude chybět až do konce sezóny, uzdravený není i nadále Christophe Hérelle a Sébastien Cibois a karetní trest ještě pokračuje Harisovi Belkeblovi. Po dlouhých měsísích se každopádně v nominaci na utkání objevil Denys Bain a zpátky je taktéž Ferris N'Goma, kteří dosud ovšem neodehráli jediný zápas.
     
    Lens se v minulých dnech výrazně potýkalo s problémy ohledně koronaviru, Už před týdnem hlásilo v karanténě pět hráčů, přesto si dokázalo poradit s Lorientem, a to vysoko o tři branky. Každopádně po prodělání nemoci COVID-19 již budou k dispozici Loïc Badé, Ignatius Ganago a Tony Mauricio. Naopak své zranění lýtka nedoléčil Florian Sotoca, přičemž mimo hru jsou stále nakažení Seko Fofana a Facundo Medina a nově testovaní Jonathan Gradit a Cheick Traoré. Až do konce sezóny pak chybí Adam Oudjani, fit pořád není ani Zakaria Diallo, oba ale nepatří k základním stavebním pilířům sestavy Lens.
     
    Lens, nováček Ligue 1, bojuje překvapivě o účast v evropských pohárech pro příští sezónu, Brest, který aktuálně není ve vůbec dobré formě, naopak o záchranu, byť v současné chvíli je od sestupového pásma ještě poměrně dostatečně vzdálený. Tenhle souboj by měl představovat vyrovnané měření sil, podobně jako tomu bylo v loňském roce těsně před vánočními svátky, kdy celek ze severu Francie skolil toho z Bretaňského poloostrova doma o jeden gól.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 37. Jean Lucas – 72. G. Kakuta (pen.)

    Karty:   87. Jean Lucas (BST) – 35. Badé (LNS), 48. Haidara (LNS), 53. Fortes (LNS), 59. Banza (LNS), 62. Clauss (LNS)   89. Jean Lucas (BST) – 81. Fortes (LNS), 89. Banza (LNS)   65. Haise (LNS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:16.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Perraud – Honorat, Magnetti, Jean Lucas, Philippoteaux (3. Le Douaron, 90. Fadiga) – Cardona, Mounié.
    Náhradníci: Hasan – Bain, Le Douaron, Ludovic Baal, Duverne, Mbock, N'Goma, Fadiga, Faussurier.

    Racing Lens: Leca – Fortes, Badé, Issiaga Sylla (72. Boura) – Clauss, Cahuzac, Ch. Doucouré, Haidara – G. Kakuta (83. Louveau) – Jean (58. Ganago), Muinga (58. Banza).
    Náhradníci: Faríñez – Mauricio, Camara, Sow, Louveau, Banza, Boura, da Costa, Ganago.

    Rozhodčí: Abed – Viala, Jouannaud
    bahis siteleri