Anaheim – Vegas 2:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 0:1 (po pr.) | Vancouver – Toronto 3:2 (po pr.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
New York Islanders
Pondělí 19.04.2021, 00:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:23 Nick LEDDY - 0:1
     
    62:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    New York byl v prodloužení mnohem aktivnější a nakonec se přece jen dočkal vítězného gólu! NICK LEDDY měl po přihrávce spoustu prostoru na pravé straně, odkud tedy přihrával před branku, avšak kotouč poslal jen do hole Travise Sanheima, který měl velkou smůlu, protože ho srazil přímo mezi betony svého gólmana. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Jordan Eberle.
     
    58:00
    V samotném závěru mohlo být přece jen rozhodnuto, protože v brankovišti hostů nastal pořádný zmatek, který pořádnou ránou z dálky zkusil rozseknou Travis Sanheim, ale ten mířil jen hodně vysoko nad bránu!
     
    53:44
    Brock Nelson výborně zrychlil a průnikem přes levou stranu tak před bránou málem uvolnil Kylea Palmieriho, kterému ale v zakončení nakonec zabránil pozorný bek!
     
    52:49
    Kyle Palmieri si našel odražený kotouč mezi kruhy a samozřejmě okamžitě pálil, mířil ale přímo doprostřed, což znamenalo snadnou práci pro gólmana.
     
    47:32
    Sean Couturier mohl ve vlastním oslabení poslat svůj tým do vedení, protože Jordan Eberle mu doslova naservíroval kotouč, ale Ilja Sorokin pokryl i jeho únik!
     
    47:09
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Wade Allison – 2 min., držení).
     
    41:57
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Kevin Hayes – 2 min., hákování).
     
    36:43
    Letci se usadili vepředu tak pevně, že to skoro vypadá, jako by hráli v přesilové hře. Následně ale pokazili kombinaci a do úniku tak mířil Anthony Beauvillier, kterému ale při zakončení sjel puk z hole!
     
    31:34
    Joel Farabee na první pohled nenahazoval příliš nebezpečně, Ilja Sorokin však smolně srazil kotouč do brankoviště, což ihned napravil výborným postřehem!
     
    30:38
    Kevin Hayes si vytvořil dobrou střeleckou pozici, takže poté poslal kotouč do skrumáže před brankou. Ilja Sorokin ukázal výborný přehled a odražený puk jistě zastavil lapačkou!
     
    24:57
    Jean-Gabriel Pageau v těžké pozici vymyslel opravdu nebezpečné zakončení, které se nakonec otřelo o brankovou konstrukci a pak zamířilo mimo hrací plochu!
     
    23:48
    Casey Cizikas se hned po návratu dostal do samostatného úniku, který zkusil řešit střelou do protipohybu ležícího brankáře, který kotouč jen tak tak srazil vedle brány!
     
    21:36
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Casey Cizikas – 2 min., podrážení).
     
    16:57
    Philadelphia naopak pořádně ohrozila branku soupeře, Ilja Sorokin si dokonce musel připsat tři zákroky, což zvládl bravurně a stále drží čisté konto!
     
    15:45
    Obranu hostů propadla dvakrát během krátké chvíle, tentokrát to po přihrávce Jamese Van Riemsdyka mohl potrestat Travis Sanheim, ale Ilja Sorokin ho vychytal vyrážečkou!
     
    15:06
    Jakub Voráček vedl přečíslení tři na jednoho, po jeho přihrávce však nedokázal Sean Couturier úspěšně zakončit. Ani následná dorážka českého útočníka se neujala.
     
    11:24
    Následné vhazování ovládli Flyers a i díky tomu se dostal do dobré příležitosti Joel Farabee, který už prakticky překonal Ilju Sorokina, ale poté nedokázal kus gumy uklidit k tyči!
     
    10:13
    Adam Pelech si sice nenašel cestu skrz obranu soupeře, puk se však následně odrazil k Michaelu Dal Collovi, který okamžitě vypálil, ale Brian Elliott si jeho pokus pohlídal betonem!
     
    07:37
    Claude Giroux využil špatné rozehrávky soupeře a z prostoru mezi kruhy tvrdě vypálil, ale bránu jen o píď netrefil!
     
    01:24
    Flyers mohli jít do vedení! Joel Farabee totiž skvělou křižnou přihrávkou před brankou uvolnil Kevina Hayese, který ale tváří v tvář Ilju Sorokinovi neuspěl!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 63. Leddy (Pageau, Eberle)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Morin, Gostisbehere – Voráček, Couturier (A), Konecny – Farabee, Giroux (C), Allison – Lindblom, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Twarynski, Laughton, Aube-Kubel.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Pulock, Leddy (A), Mayfield, Coburn, A. Greene – Barzal, Zajac, Eberle – Dal Colle, B. Nelson (A), Palmieri – Beauvillier, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas (A), Komarov.

    Rozhodčí: O'Rourke, Kozari – Tobias, O'Donnell

    Diváci: 3603
    bahis siteleri