Buffalo – Boston 0:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 6:1 (kon.) | Tampa – Carolina 1:4 (kon.)
Florida – Columbus 5:1 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 7:6 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Vancouver – Toronto 6:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 21.04.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Jordan MARTINOOK - 1:4
     
    59:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes ještě napsali gólovou tečku za tímto zápasem. Aho vystihl Colemanovu nepřesnou zpětnou přihrávku na Sergačjova, kotouč posunul na JORDANA MARTINOOKA a jeden z největších sympaťáku v lize zvládl z vlastní poloviny trefit prázdnou bránu. Asistence. Sebastian Aho, Jesper Fast.
     
    58:03
    Zakázané uvolnění Hurricanes ve chvíli, když už je domácí branka opuštěná! Time-out se tady brát nebude.
     
    55:22
    Point po souboji na pravém mantinelu pohotově otočil hru do levého kruhu. Alex Barre-Boulet tam byl úplně sám, ale Nedeljkovic se proti lehce odložené střele stihl přesunout.
     
    54:32
    Andrej Svečnikov toho dnes příliš neukázal. Nyní naopak zavařil svému týmu vcelku zbytečným faulem mimo kotouč. Důležitá přesilovka pro Tampu!
     
    51:11
    Vincent Trocheck si troufl na drzý průnik. Na první pohled jel do slepé uličky, ale Alex Killorn se na něm vyfauloval sekáním.
     
    41:45
    Nechybělo moc a bylo to už jen o jeden gól! Point zatáhl puk do útočného pásma. Zastavil ho pro Ondřeje Paláta a ten orazítkoval brankovou konstrukci!
    37:03 Brayden POINT - 1:3
     
    37:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácím ale stačilo pouhých osmnáct vteřin na gólovou odpověď! Během Palátova tažení po levém křídle si Brett Pesce nechal o krok ujet BRAYDENA POINTA, jenž dostal od českého útočníka výbornou přihrávku a šikovně ji přesměroval za vyrážečku Alexe Nedeljkovice. Asistence: Ondřej Palát, Ryan McDonagh.
    36:45 Steven LORENTZ - 0:3
     
    36:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Začíná to vypadat na úspěšnou odvetu za včerejší prohru v prodloužení! Nepříjemně naháněný Černák byl natlačen na zadní mantinel, kde proti dvěma hráčům kotouč neudržel. Geekie ho bekhendem z rohu předložil STEVENU LORENZOVI a ten precizně našel místo u vzdálenější tyče Vasilevského brány. Asistence: Morgan Geekie, Cédric Paquette.
    28:13 Jordan STAAL - 0:2
     
    28:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes bleskově zvyšují na 2:0! Yanni Gourde během souboje u mantinelu dlouhé vteřiny osekával JORDANA STAALA, jenž byl zaparkovaný u brankoviště. Zachoval ale chladnou hlavu a ve finále ztečoval Hamiltonovu dělovku mimo Vasilevského dosah. Asistence: Dougie Hamilton, Nino Niederreiter.
     
    27:49
    Tohle muselo přijít! Hned po buly odhodili rukavice Martinook a Goodrow. Domácí útočník trefil jeden parádní pravý hák a pak už se do toho raději vložili rozhodčí.
    27:48 Nino NIEDERREITER - 0:1
     
    27:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hakanpää neskočil na ambiciózní kličku Sergačjova. Carolina tak mohla zaútočit a v osmadvacáté minutě už dokázala otevřít skóre! Vincent Trocheck zaútočil po levé straně a bekhendem předložil kotouč NINU NIEDERREITEROVI, jenž z mezikruží nechytatelně vypálil ze svého pohledu k pravé tyči. Asistence. Vincent Trocheck, Martin Nečas.
     
    20:00
    Další výměna názoru po odpískání, respektive po zaznění klaksonu. Srgačjov se na červené čáře potkal s Martinookem, neudržel přitom nervy a vyfasoval menší trest.
     
    19:22
    Palátovi se nepovedla přihrávka z levého mantinelu. Canes vyrazili do rychlého brejku a byl to Trocheck, který ranou z jedné donutil Vasilevského vytáhnout puk na břevno a pak do ochranné sítě.
     
    17:11
    Ani tato příležitost nekončí vedoucím gólem! Killorn si pečlivě nachystal švih zpoza levého kruhu a orazítkoval tyčku!
     
    15:00
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., sekání).
     
    14:49
    Hamilton dirigoval hru od modré čáry. Přihrávkou k levému kruhu vybídl ke střele Svečnikova. Vasilevskij zasáhl betonem a pak vyřešil i dorážku Staala.
     
    14:06
    Ondřej Palát dal v přerušení hře hokejkou facku Ahovi. Asi to od něj nebylo chtěné, ale rozhodčí mu stejně napařili menší trest.
     
    07:40
    Ryan McDonagh se jako obránce vysunul až před brankoviště. Point se s ním spojil přihrávkou z krátkého mantinelu, ale Nedeljkovic zakončení z bezprostřední blízkosti vychytal.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 38. B. Point (Palát, McDonagh) – 28. Niederreiter (Trocheck, Nečas), 29. J. Staal (D. Hamilton, Niederreiter), 37. Lorentz (Geekie, Paquette), 60. Martinook (Aho, Fast)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), D. Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, B. Point, Palát – Coleman, Gourde, Goodrow – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Gardiner – Fast, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Martinook (A) – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Geekie, Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: Luxmore, McCauley – Marquis, Racicot

    Diváci: 3 800
    bahis siteleri