Buffalo – Boston 0:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 6:1 (kon.) | Tampa – Carolina 1:4 (kon.)
Florida – Columbus 5:1 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 7:6 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Vancouver – Toronto 6:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Detroit Red Wings
Středa 21.04.2021, 02:37 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:20:46)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 24 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 11 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Oettinger (DAL) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 60:00
    Jonathan Bernier (DET) – 8 zákroků, 4 OG, úspěšnost 66,7%, odchytal 23:36
    Thomas Greiss (DET) – 11 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 34:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, +3 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:36
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:31
    Filip Hronek (DET) – 0+1, -2 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:12
    Richard Pánik (DET) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:17
    Jakub Vrána (DET) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:47
    Filip Zadina (DET) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Jason Robertson (DAL) – 1+1
    2. Jason Dickinson (DAL) – 0+2
    3. Jamie Benn (DAL) – 0+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 5 148 diváků.
     
    Dallas zvládl i druhé domácí utkání s Detroitem v rozmezí tří dnů, po vítězství v nájezdech dnes zvítězil přesvědčivě 5:2.

    Domácí si během první třetiny vybudovali tříbrankový náskok, který udrželi až do závěrečné sirény. V koncovce sice při hře bez gólmana mírně zdramatizoval střetnutí Dylan Larkin, ale v poslední minutě základní hrací doby pečetil vítězství Stars gólem do prázdné brány Blake Comeau.

    Svěřenci kouče Bownesse zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Centrální divize se přiblížili čtvrtému Nashvillu na rozdíl jediného bodu. Detroit zůstává sedmý, o skóre před Columbusem.
     
    Konec zápasu.
    59:07 Blake COMEAU - 5:2
     
    59:07
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. V obranném pásmu vybojoval puk Cogliano, načež po pravé straně vyslal do jízdy BLAKEA COMEAUA, jenž s přehledem dovezl kotouč až do prázdné brány. Hronek vzápětí ve vzteku rozlomil hokejku o tyčku. Asistence: Andrew Cogliano.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Kdo střílel na bránu, to byl Joe Pavelski. Změnu skóre nepřipustil Filip Hronek, jenž se puku postavil do cesty a zastavil jej v rukavici.
     
    58:07
    Jason Dickinson mohl zkusit zamířit do odkryté klece, ale z bekhendu si na střelu netroufl. Raději přejel středovou čáru a vyhodil na jistotu po mantinelu.
     
    57:51
    Prudkou střelu Adama Erneho zblokoval Ty Dellandrea do ochranné sítě. Gólman Detroitu zamířil na střídačku, hostující trenér si vzal timeout.
     
    57:20
    Hokejisté Dallasu odvádí skvělou práci. Od inkasované branky nepustili soupeře do útočného pásma, proto zůstává Greiss v bráně.
    56:13 Dylan LARKIN - 4:2
     
    56:13
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují utkání, snižují na rozdíl dvou gólů! Hronek podržel puk na holi, aby následně oslovil kapitána DYLANA LARKINA. Čtyřiadvacetiletý Američan si najel do levého kruhu a střelou zápěstím propasíroval touš mezi betony Oettingera. Asistence: Filip Hronek a Simon Gagner.
     
    55:29
    Detroit vybojoval postavení v útočném pásmu, načež dal kouč Jeff Blashill pokyn Thomasi Greissovi k opuštění brány. Hosté zkouší powerplay!
     
    55:15
    Vysoký obranný oblouček Lindella do středního pásma zachytil ve vzduchu Filip Hronek. Zkusil vyslat do brejku Zadinu, ten ale přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    54:46
    Výborně si za vlastní brankou počínal Andrej Sekera. Slovenský zadák počkal, co Michael Rasmussen vymyslí, aby jej následně čistým způsobem zbavil kotouče.
     
    54:21
    Pátý zásah Dallasu měl na holi Joe Pavelski. Avšak americký ostrostřelec napoprvé promáchl a následně už byl mimo ideální úhel, nepřehodil Greissův levý beton.
     
    53:59
    Delší pasáž bez přerušení utnul až Luke Glendening. Bez puku byl příliš rychlý, spolu s Darrenem Helmem způsobili postavení mimo hru.
     
    53:17
    Štěstí zkusil projektilem od modré čáry Danny DeKeyser. Jenže Jake Oettinger měl zcela odkrytý výhled, proto neměl se zákrokem žádné větší starosti.
     
    52:41
    Filip Zadina si vyměnil puk s Jakubem Vránou a pokračoval v jízdě směr soupeřova brány. Strom mu postavil do cesty Andrej Sekera. Ukázkový hit.
     
    52:25
    Hráči v červených dresech přesunuli hru do útočného pásma, ale gólovku si vytvořit nedokázali, slabé nahození Cholowskiho si Oettinger pohlídal.
     
    51:55
    Hostující kapitán Larkin je zpět ve hře a okamžitě se zapojuje do hry. Ta aktuálně probíhá ve střední třetině, což pochopitelně vyhovuje více domácím.
     
    51:12
    Autor prvního gólu střetnutí Tanner Kero s velkým přehledem přebruslil Michaela Rasmussena. Následně ale neměl komu nahrát, pas po mantinelu zastavil jeden z obránců.
     
    50:39
    Hokejisté Dallasu viditelně nikam nespěchají. John Klingberg nebyl pod výrazným tlakem, přesto neváhal vycouvat z útočného pásma do středního.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dallas drží tříbrankový náskok, vítězství je blízko. Detroit ale bojuje, neskládá zbraně předem.
     
    49:55
    Další komplikace pro Red Wings, kteří budou muset přežít dvě minuty ve čtyřech. Dylan Larkin trefil Gardnera mezi kruhy v obranném pásmu hokejkou do obličeje.
     
    49:46
    Na druhé straně vypálil šiplavý projektil k pravé tyči Jamie Oleksiak. Druhého gólu se zatím nedočkal, Thomas Greiss včas máchl lapačkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:17
    Hra přerušena, puk skončil v ochranné síti. Hlavní roli sehrál John Klingberg, švédský zadák v pádu obětavým blokem zastavil střelu Marca Staala.
     
    48:40
    Dlouhou křižnou nahrávku zpracoval u pravého mantinelu Valtteri Filppula, jenž vzápětí zapojil do hry Richarda Pánika. Přechod přes útočné pásmo byl v pořádku, sami dva ovšem proti čtveřici soupeřů nic nezmohli.
     
    48:19
    Slibnou nahrávku obdržel do předbrankového prostoru kapitán Dylan Larkin, jenže hokejku nedokázal nastavit takovým způsobem, aby kotouč usměrnil mezi tři tyče.
     
    47:46
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Danny DeKeyser. Prodral se až do útočného, ale v něm vydržel jen pár vteřin, proti přesile hrací předmět na holi neudržel.
     
    47:27
    Střelecký pokus tentokráte vyprodukoval Filip Hronek. O teč se ještě přihlásil jeho jmenovec Zadina, avšak neuspěl, domácí gólman tak měl výrazně usnadněnou práci.
     
    46:58
    Zajímavý projektil vypálil od modré čáry Gustav Lindström. Jake Oettinger na kotouč dobře viděl, na puk letící vysoko nad bránu nedosáhl.
     
    46:23
    Prudkou nahrávku o mantinel Filip Zadina zpracovat nedokázal. Pouze přihrál do hokejky Esovi Lindellovi, finský zadák uhel před českým forvardem za vlastní bránu.
     
    45:40
    Další ofsajd, opět v podání Detroitu. Hostujícím hráčům nelze upřít snaha, ale o slibné šance se většinou připravují vlastními chybami.
     
    45:21
    Detroitu se přesilovka vůbec nepodařila. Denis Gurjanov, jenž odpykával trest za brankáře Oettingera, už je na ledové ploše. Utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    44:19
    První útok proti čtyřem hokejistům v bílém zastavil hvizd čárového rozhodčího. Filip Zadina se nepohodl s Gagnerem, výsledkem bylo postavení mimo hru.
     
    44:00
    Trest Vladislava Naměstnikova je minulostí, statuj mírné zkrácená přesilovka Red Wings. Pokud ještě chtějí pomýšlet na bodový zisk, neměli by touto příležitostí pohrdnout.
     
    43:21
    Domácí strážce svatyně Jake Oettinger vyjel hodně daleko z brány, aby zabránil úniku Darrena Helma. Situaci neodhadl úplně ideálně, minul puk, zatímco sestřelil soupeře. Vykoledoval si dvě minuty za podrážení, trest odpyká Rus Gurjanov.
     
    43:07
    V početní převaze si zahrál rovněž domácí gólman Jake Oettinger. Za brnakou zastavil vyhození Vrány, načež po mantinelu rozehrál na Oleksiaka.
     
    42:39
    Těžký dvojzákrok musel předvést Thomas Greiss, aby udržel rozdíl ve skóre na třech gólech. Nataženou levou nohou zastavil pokus Faksy, v lapačce posléze zachytil dorážku Benna.
     
    42:08
    Hokejisté v bílých dresech musí začít útočnou akci od vlastní brány, což jim ale nemusí vadit. Však John Klingberg s rozehrávkou ani příliš nepospíchá.
     
    41:48
    Hostům komplikuje situaci Vladislav Naměstnikov. Ruský útočník byl poslán lavici hanby poté, co si k zisku kotouče pomohl přeseknutím Coglianovy hokejky.
     
    41:14
    Kličkovaná Valtteriho Filppuly neměla na útočnou akci Red Wings žádný pozitivní efekt. Spíše naopak, finský forvard přidržel puk na holi a donutil tak Helma opustit útočné pásmo.
     
    40:36
    Jakub Vrána chtěl k gólové přihrávce přidat i vstřelený gól. Oettinger k němu vykopl puk po střele Cholowskiho, český útočník ovšem střelou po ledě také neuspěl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že Dallas bude pracovat spíše defenzivněji, zatímco Detroit vrhne od začátku dějství síly do útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:25.
     
    V prostředním dějství oba celky skórovaly jednou, Dallas tak stále drží velmi slibný tříbrankový náskok. Domácí zásluhou trefy Jamieho Oleksiaka vedli dokonce o čtyři góly, ale o necelé dvě minuty později dokázal po nahrávce Vrány odpovědět Valtteri Filppula. Rudá Křídla ještě jsou ve hře o body, ale budou potřebovat brzký gól, který by je měl nakopnout do dalšího průběhu třetiny.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 17 – 19
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Se sirénou oznamující konec třetiny došlo dnes podruhé ke shození rukavic, tentokráte se nepohodli Esa Lindell a Dylan Larkin. Rozhodčí udělili oběma hráčům pětiminutový trest za bitku.
     
    39:31
    Dobře myšlený oblouček Johna Klingberha mířil na Blakea Comeaua, jenž číhal za obranou. Marc Staal s vypětím všech sil na puk dosáhl a rukavicí jej odhodil na domácí střídačku.
     
    39:15
    S koncem Gardnerova trestu hosté zaútočili, ale Jake Oettinger mohl zůstat ledově klidným, neboť Michael Rasmussen vystavil do ofsajdu spoluhráče Zadinu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:39
    Ze souboje v rohu kluziště vyšel vítězně bránící Andrew Cogliano. Následoval další výstřel do bezpečí, obranná čtveřice střídá.
     
    38:02
    Hokejisté v červených dresech vybojovali útočné pásmo, ale kýžené snížení nepřišlo. Střelecké štěstí pokusil Dylan Larkin, Američan zvolnil jen boční síť.
     
    37:22
    Úvod početní nevýhody zvládli domácí na jedničku s hvězdičkou. Jamie Benn vyhrál buly na Andreje Sekeru, ten odpálil černou gumu přes všechny čáry.
     
    37:13
    První přesilovou hru zápasu si zahrají hosté z Detroitu. Na trestnou lavici odjíždí člen čtvrtého útoku Rhett Gardner, který zasáhl vysokou holí do obličeje Stechera.
     
    36:47
    Dennis Cholowski si počkal na Ty Dellandreu, kterého tvrdě atakoval za brankou. Tvrdý, ale čistý hit v podání hostujícího beka.
     
    36:17
    Hokejisté Dallasu se v posledních okamžicích soupeři dokázali vyrovnat. Pověstného "bůra" chtěl završit Justin Dowling, křižný projektil gólman vykopl.
     
    35:46
    Forčekující Joe Pavelski nenadělal Alexi Biegovi žádné větší starosti. Zkušený kanadský bek po mantinelu přihrál volnému Glendeningovi.
     
    35:02
    Konečně došlo k přerušením, hokejisté na obou stranách mají prostor k odpočinku. O zdržení času se zasloužil Greiss, po zákroku vyrážečkou poslal puk do ochranné sítě.
     
    34:44
    Rychle zase na druhou stranu. Hru bleskově otočil Esa Lindell, dlouhý pas, byť s mírnými problémy, zpracoval Blake Comeau. Možnost vystřelit mu hitem znemožnil Stecher.
     
    34:19
    Stále pokračuje dlouhá pasáž bez přerušení. Hosté ujeli do nadějné situace dva na dva, jenže Jakub Vrána nepropasíroval nahrávku ke krajanovi Zadinovi.
     
    33:54
    A další zákrok pro německého gólmana. Ten si počkal na střelu Denise Gurjanova, kterou následně vyrazil před sebe a puk přikryl lapačkou.
     
    33:30
    Na druhé straně musel být v permanenci Thomas Greiss. Poradil si na výbornou, projektil vypálený Bennem vytěsnil nad bránu.
     
    32:57
    Skvěl si nyní vedl Radek Faksa, jenž do posledního okamžiku dokázal bruslit s Gustavem Lindströmem a ránu zápěstím zblokoval.
     
    32:19
    Larkin si vyměnil puk s Hronkem a pokračoval v jízdě do útočného pásma. Do něj dojel, ale z velkého úhlu gólmana nepřekvapil.
     
    31:39
    Nejenže John Klingberg vybojoval touš do své moci, ale i rozjel brejk na opačnou stranu. Nastartoval motory Denise Gurjanova, toho okázal udržet na uzdě Staal.
     
    31:13
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Thomas Greiss. Zastavil nahození po mantinelu, načež černou gumu přisunul ke Stecherovi.
     
    30:39
    Dylan Larkin ukázal obrovské zrychlení, když během pár metrů pláchl Klingbergovi. Následně zkusil obtočit bránu a zasunou puk k bližší tyči, ale na brankáře nevyzrál.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Dallas drží tříbrankový náskok, s nímž do druhého dějství vstupoval, ale v prostřední části je zatím aktivnější Detroit.
     
    29:35
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Velkou rychlost nabral po pravé straně Alex Biega. Za záda Hanleyho sice projel, ale už bez puku.
     
    29:14
    Útočné pásmo navštívila i druhá útočná formace Detroitu. Valtteri Filppula pasem napříč pásmem nabil Hronkovi, dělovou ránu vytěsnil Oettinger pravým ramenem.
     
    28:56
    S kotoučem za brankou kvedlajícího Filipa Zadinu atakoval čistým hitem John Klingberg. Čech sice střet ustál, avšak viditelně rozhozený nepřesně nahrál.
     
    28:31
    Joe Pavelski vyzval k souboji jeden na jednoho Glendeninga. Zkusil si odvážně prohodit hrací předmět mezi bruslemi soka, s čímž neuspěl.
     
    27:46
    A tak znovu zaútočila Rudá Křídla. Jmenovitě Gustav Lindström, jenž po přejeté modré okamžitě střílel příklepem, Oettinger zpacifikoval puk nadvakrát.
     
    27:22
    Z velkého úhlu zkusil od levého mantinelu zaskočit brankáře Radek Faksa. To by se mu možná i podařilo, pokud by ovšem trefil bránu.
     
    26:57
    Další nebezpečný kontr domácí zastavili ještě před modrou čárou. Výbornou práci odvedl slovenský bek Andrej Sekera, jenž zastavil Rasmussena.
     
    26:29
    Hosté skutečně zabrali a v posledních okamžicích jsou lepším týmem. Nahození Lukea Glendeninga drobně tečoval Filip Hronek, Oettinger reagoval v poslední chvíli.
     
    25:56
    Ze středního pásma prověřil pozornost nezahřátého brankáře Greisse útočník Andrew Cogliano. Původní dvojka pro dnešní utkání přikryla puk lapačkou.
     
    25:18
    Jsme tam, kde jsme byli před malou chvílí. Dallas znovu vede "pouze" o tři branky, hosté si tak o něco vylepšili situaci. Psychická výhoda navíc může být na jejich straně.
    24:51 Valtteri FILPPULA - 4:1
     
    24:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit bleskově odpovídá! Vrána na obranné modré čáře obral Oleksiaka a vyrazil do brejku, který završil přihrávkou na VALTTERIHO FILPPULU, na střelu do pravého horního rohu Oettinger nedosáhl. Asistence: Jakub Vrána.
     
    23:36
    Jonathan Bernier má pro dnešek odpracováno. Poté, co ze dvanácté střely obdržel čtvrtý gól, přepustil místo v brankovišti Thomasi Greissovi.
    23:36 Jamie OLEKSIAK - 4:0
     
    23:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí se o další krok přiblížili důležitému vítězství. Gurjanov v plné jízdě zachoval přehled ve hře a nahrávkou od pravého mantinelu posunul puk na hokejku JAMIEHO OLEKSIAKA, ofenzivu podpořivší bek poslal Bernierovi hrací předmět mezi betony. Asistence: Denis Gurjanov.
     
    23:16
    Povedenou žabičkou vyslal Jamie Oleksiak do úniku Andrewa Cogliana. Třiatřicetiletý Kanaďan si sice forhendovou kličkou roztáhl brankáře, ale sám se vytlačil z ideální palebné pozice, z úhlu trefil pouze oblouk brány.
     
    22:44
    Andrej Sekera si hravě poradil s dotírajícím krajanem Pánikem. Puk mu prohodil mezi bruslemi takovým způsobem, že jej následně přebral spoluhráč.
     
    22:31
    Joel Hanley si v obranné třetině udělal jedno kolečko navíc. Udělal si tím prostor kolem Gagnera, černou gumu propasíroval alespoň do středního pásma.
     
    22:03
    V tomto případě už muži v pruhovaném z důvodu icingu museli přerušit hru. Joe Pavelski vyslal dopředu Robertsona, jenže toho přebruslil Gustav Lindström.
     
    21:44
    Úvod druhé části patří Rudým Křídlům. Tentokráte vypálil švihem od pravého mantinelu Michael Rasmussen, gólman podržel kotouč v lapačce.
     
    21:18
    Andrew Cogliano z otočky vyhodil s vědomím, že rozhodčí odpískají zakázané uvolnění. Nestalo se, protože puk e štěstí domácích směřoval na bránu, Bernier musel hrát.
     
    20:44
    Pěknou individuální akcí se v úvodu prostředního dějství blýskl Adam Erne. Elegantně prokličkoval až před Oettingera, jehož nastřelil do výstroje.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vladislav Naměstnikov sice vyhrál buly, ale puk poslal mimo dosah Hronka, ten musel dojet až k bráně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    Dallas v první třetině naplno potvrdil roli favorita. Detroitu nasázel tři branky, zatímco Jake Oettinger stále drží čisté konto. První gól vstřelil už ve třetí minutě člen čtvrtého útoku Tanner Kero, načež dvakrát udeřila elitní řada, po Jasonu Robertsonovi skóroval i nejproduktivnější hráč týmu Joe Pavelski. Domácí nejsou výrazně lepším týmem, střelecky dokonce zaostávají, zatím však konkurentovi udělují obrovskou lekci z efektivity. Za námi je ale teprve úvodní dějství, Detroit stále ještě může pomýšlet na bodový zisk.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 12
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Valtteri Filppula ovládl vhazování v obranném pásmu a Detroit tak dostal ještě jednu příležitost zaútočit. Té se chopil Luke Glendening, jenž projel do útočné třetiny a vypálil po ledě k levé tyči, gólman včas vykopl pravý beton.
     
    19:21
    Souboj mezi Jamiem Bennem a Filipem Hronkem dopadl pádem obou hokejistů na ledovou plochu. Vše proběhlo v rámci pravidel, hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Obránce Danny DeKeyser nastartoval po pravém mantinelu Filipa Zadinu. Český mladík nabruslil až před bránu, ale forhendem nedokázal zvednout puk nad levé rameno Oettingera.
     
    18:30
    V rychlostním souboji John Klingberg přebruslil Richarda Pánika. poza brány vyjel před vlastního gólmana, aby následně obloučkem poslal touš do středné třetiny.
     
    17:36
    Mimo dění hry shodili rukavice Sami Vatanen a Vladislav Naměstnikov. Na zemi skončil jako první hostující útočník, oba aktéři souboje inkasovali dvouminutový trest za hrubost.
     
    17:17
    Třetí bod v zápase Jason Robertson zatím nepřidal. Jonathan Bernier dobře viděl na jeho pokus směřující k levé tyči, touš uschoval v rukavici.
     
    16:33
    Nepříliš povedené vyhození Gardnera zachytil Filip Hronek před modrou čárou. Bleskově střílel zápěstím, puk schytal do výstroje Joe Pavelski.
     
    16:12
    Dlouhá nahrávka Andreji Sekerovi vůbec nevyšla. Po mantinelu hledal Blakea Comeaua, avšak pasu dal přílišnou razanci, forvard na touš nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    15:36
    Volný puk v obranném pásmu sebral Sami Vatanen. Z důvodu střídání soupeře měl volný prostor k rozehrávce, středem si vybral Faksu.
     
    15:05
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Jakub Vrána. Až do středního nedobruslil, protože ho přišpendlil na mantinel Andrew Cogliano.
    14:17 Joe PAVELSKI - 3:0
     
    14:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Gólové hody Stars v úvodním dějství pokračují! Mezi kruhy obdržel kotouč Robertson. Ten nezazmatkoval a ještě vylepšil pozici pro JOEA PAVELSKIHO, americký útočník bez problémů poslal černou gumu za bezmocného Berniera. Asistence: Jason Robertson a Jason Dickinson.
     
    13:57
    Rychlý protiútok Dallasu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Jason Robertson udělal před modrou čárou zbytečnou kličku navíc, do ofsajdu jej následně vystavil Dickinson.
     
    13:32
    Domácí strážce svatyně Jake Oettinger raději přerušil hru. Nahození Cholowskiho letělo vysoko nad, ale americký brankář se rozhodl dopřát spoluhráčům pár vteřin odpočinku.
     
    12:55
    Netrvalo dlouho a Detroit získal výhodu útočného pásma zpět. Alex Biega přihrál napříč modrou čárou Glendeningovi, jenž ze zápěstí pálil o centimetry nad horní tyč.
     
    12:28
    Kličkovanou Filipa Zadina ukončil až Jamie Oleksiak. Obránce dobře odhadl, kam bude směřovat další klička českého útočníka, puk mu vypíchl čistým způsobem.
     
    11:43
    Jakub Vrána si poradil v obležení dvou protihráčů na jedničku. Mezi nimi posunul puk ke Stecherovi, jehož projektil přizvedl do ochranné sítě blokující Klingberg.
     
    11:11
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. I nadále platí, že mírně navrch má Dallas, ale Detroit není o moc pozadu, určitě ještě zabojuje minimálně o bod.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:51
    K asistence chtěl přidat i vstřelený gól Jason Dickinson. Těsně před střelou mu ovšem padl pod nohy Michael Rasmussen, výborný obranný zákrok.
     
    10:29
    Pod tlakem vyhodil Marc Staal kotouč takovým způsobem, že muži v pruhovaném nemohli odpískat zakázané uvolnění, kotouč se totiž po cestě zastavil.
     
    09:58
    Hokejisté v bílých dresech ubránili i další nebezpečný kontr soupeře. John Klingberg vystavil čistým hitem stopku Pánikovi, ten byl bez šance.
     
    09:17
    Nahození Filipa Hronka od modré čáry zkoušel tečovat Luke Glendening. Povedlo se, ale ne dostatečně, Jake Oettinger zakročil levým betonem.
     
    08:45
    Dobrou práci odvedl Darren Helm, přesto hrací předmět na hokejce proti přesile tří protihráčů neudržel. Nad jeho síly byl Blake Comeau.
     
    08:13
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Sami Vatanen. Před forčekujícím Jakubem Vránou nevymýšlel zbytečné kličky a po mantinelu poslal touš Sekerovi.
     
    07:49
    Dallas je i nadále aktivnějším mužstvem, dva góly jej viditelně nakoply. Radek Faksa místo nahrávky střílel z vrcholku levého kruhu do boční sítě.
     
    07:11
    Z velkého úhlu nahazoval na bránu John Klingberg. Jonathan Bernier se překvapit nenechal a nadvakrát černou gumu schoval pod lapačku.
     
    06:49
    Na druhé straně zahrozil Michael Rasmussen. Zakončení z velkého úhlu Oettinger pouze vykopl pravým betonem před sebe, dorážející Adam Erne těsně minul.
     
    06:27
    Někteří fanoušci se už radovali ze třetího vstřeleného gólu, k němu ale nedošlo. Denis Gurjanov mířil chytře nad levé rameno Berniera, avšak zasáhl pouze horní tyčku.
    05:07 Jason ROBERTSON - 2:0
     
    05:07
    Dallas právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Bownesse zažívají parádní vstup do utkání, disponují už dvoubrankovým náskokem! Dickinson se za brankou nenechal obrat Cholowskim a v předbrankovém prostoru našel JASONA ROBERTSONA, jenž tváří v tvář brankáři uspěl. Při bránění amerického forvarda selhal Hronek. Asistence: Jason Dickinson a Joel Hanley.
     
    04:46
    S projektilem kapitána Red Wings Dylana Lakina si Jake Oettinger poradil bez větších problémů. Střelci zmenšil střelecký úhel a střelu ukryl ve výstroji.
     
    04:14
    Na modré čáře podržel delší dobu kotouč na holi Jamie Oleksiak. Nakonec nahrál po ose hřiště Andreji Sekerovi, jehož rána z první prosvištěla vysoko nad.
     
    03:30
    Tvrdá rána pro Detroit, který zahájil střetnutí aktivněji, ale po první vážnější příležitost soupeře musí dohánět manko. Opět útočí Dallas.
    02:55 Tanner KERO - 1:0
     
    02:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají brzkého vedení! Benn přetlačil v souboji jeden na jednoho Staala a přihrál do pravého kruhu TANNERU KEROVI, který našel mezeru v postoji gólmana střelou k bližší tyči. Asistence: Jamie Benn.
     
    02:17
    Na druhou stranu otočil hru Jason Robertson. Natáhl na sebe dva hráče, načež uvolnil v pravém kruhu Pavelskiho, křižný projektil zastavil Bernier pravým betonem.
     
    01:39
    A další Čech v akci, pro změnu Filip Zadina. I on nevymýšlel složitosti a od levého mantinelu zkusil vystřelit, švihem vypálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:12
    O další střelecký pokus se přihlásil český zadák Filip Hronek. Gólman Stars tentokráte mohl zůstat klidným, pokus zblokoval Lindell.
     
    00:42
    Poměrně brzy dochází k přerušení hry. Od modré čáry nahazoval Danny DeKeyser a byl to Jake Oettinger, kdo udržel touš ve výstroji.
     
    00:10
    Zápas mezi Dallasem a Detroitem právě začal! Favoritem jsou bezesporu domácí hokejisté, kteří byli i úspěšnější na úvodním buly, jmenovitě Justin Dowling.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell (A), Hanley, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Dellandrea, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Kero, Dowling, Gardner.

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal, G. Lindström, DeKeyser, Biega – Zadina, D. Larkin (C), J. Vrána – Filppula, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm, Gagner – Naměstnikov, Pánik.

    Rozhodčí: Dwyer, Rehman – Suchánek, Baker.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Andrej Sekera (DAL)
    Radek Faksa (DAL)
    Filip Hronek (DET)
    Richard Pánik (DET)
    Jakub Vrána (DET)
    Filip Zadina (DET)
     
    Detroit Red Wings

    Detroit může, podobně jako minulý rok, na postup do play-off zapomenout. Ale předvádí o poznání lepší výkony než loni, dokonce ani není poslední v divizi, je sedmý o skóre před Columbusem. Rudá Křídla ještě nedávno držela šňůru tří vítězství v řadě, ale z posledních dvou klání odešly jako poražená, po domácí porážce s Chicagem (0:4) přišla již zmiňovaná prohra s Dallasem (2:3 s. n.). Týmovou produktivitu vede český útočník Jakub Vrána, ten však působí v Detroitu jen krátce, většinu bodů zaznamenal ještě ve Washingtonu.
     
    Dallas Stars

    Hokejisté Dallasu bojují o play-off, ale zatím nejsou na pozici, která by účast ve vyřazovací fázi zaručovala. Momentálně se nacházejí na páté příčce Centrální divize s tříbodovým mankem na Nashville, oproti kterému ale odehráli o tři střetnutí méně. Forma Stars je v posledních dnech výborná, svěřenci kouče Bownesse čekají na přemožitele už tři utkání, naposledy porazili doma právě Detroit, a to 3:2 po nájezdech. Týmovou produktivitu vede Joe Pavelski s 41 body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Dallasem a Detroitem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Kero (Ja. Benn), 6. Robertson (Dickinson, Hanley), 15. Pavelski (Robertson, Dickinson), 24. Oleksiak (Gurjanov), 60. Comeau (Cogliano) – 25. Filppula (J. Vrána), 57. D. Larkin (Hronek, Gagner)


    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell (A), Hanley, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Dellandrea, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Kero, Dowling, Gardner.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (24. Greiss) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal, G. Lindström, DeKeyser, Biega – Zadina, D. Larkin (C), J. Vrána – Filppula, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm, Gagner – Naměstnikov, Pánik.

    Rozhodčí: Dwyer, Rehman – Suchánek, Baker

    Diváci: 5 148
    bahis siteleri