NHL
Winnipeg – Toronto 3:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Columbus 3:1 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 5:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 2:3 (kon.) | Buffalo – Boston 1:5 (kon.)
Florida – Carolina 2:4 (kon.) | Detroit – Dallas 7:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 2:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Boston Bruins
Pátek 23.04.2021, 01:07 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Buffalem a Bostonem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Buffalo Sabres

    Hokejisté Buffala se nacházejí ve Východní divize na posledním osmém místě již jsou bez šance na postup do vyřazovací fáze. Na vině stojí především série osmnácti porážek v řadě, která skončila na začátku dubna vysokým vítězstvím 6:1 nad Philadelphií. Od té doby se výkony Sabres výrazně zlepšili, opět se tedy potvrdilo, že nejen kvalita, ale i psychika hráčů hraje obrovskou roli. Od zmíněného utkání s Flyers sehráli Šavle dvanáct utkání s vyrovnanou bilancí šesti výher a šesti porážek. Naposledy podlehli v prvním dvojutkání Bostonu 0:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 30 body Sam Reinhart.
     
    Boston Bruins

    Boston je na tom o poznání lépe než soupeř, usiluje o postup do play-off. Aktuálně okupuje čtvrtou příčku, má tak do vyřazovací fáze nakročeno dobře. Ale ještě není nic jasného, protože New York Rangers ztrácí jen šest bodů, ačkoli je pravdou, že má o dva zápasy odehráno více. Medvědi v posledních střetnutích zabrali, na přemožitele čekají už pět zápasů, o posledním duelu s Buffalem (2:0) již byla zmínka. Týmovou produktivitu vede Brad Marchand s 55 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jaroslav Halák (BOS)
    Jakub Zbořil (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Tokarski (Luukkonen) – Ristolainen (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Sheahan, Rieder.

    Boston Bruins: Swayman (Halák) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, Reilly, Kampfer, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodčí: MacDougall, Rank – Fournier, Alphonso.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Buffalem a Bostonem právě začal! V kanadském městě stále nemohou na stadión diváci, střetnutí tak proběhne v komorní atmosféře.
     
    00:42
    První útok patřil hostujícímu mužstvu. Arttu Ruotsalainen hledal po mantinelu Rasmuse Dahlina, proti němuž skvěle vystoupil Mike Reilly.
     
    01:21
    Brad Marchand hledal přihrávkou napříč pásmem kapitána Patrice Bergerona. Ten na kotouč čekal marně, bruslí poslal touš mimo jeho dosah Caggiula.
     
    01:45
    Zakázané uvolnění vrací hru před bránu Dustina Tokarskiho. Došlo k nedorozumění mezi Sheahanem a Riederem, druhý jmenovaný na těžkou nahrávku nedosáhl.
     
    02:11
    Kolečko v útočném pásmu si udělal Craig Smith. Nakonec posunul hrací předmět k pravému mantinelu na Wagnera, jehož pokus po ledě brankář bezpečně vyrazil.
     
    02:37
    Útočnou třetinu pro Šavle získal Victor Olofsson. Švédský forvard chtěl vypálit, ale otravný Matt Grzelcyk ho k zakončení nepustil, naopak jej čistým způsobem obral.
     
    03:07
    V bráně Bruins dnes dostal příležitost Jeremy Swayman, který předvádí výborné výkony a na jeho úkor byl poslán na farmu český gólman Vladař. Nyní si mladý Američan poradil s pokusem Thompsona.
     
    03:39
    Nyní měl dvaadvacetiletý americký strážce svatyně i notnou dávku štěstí. Ránu Mittelstadta bolestivě schytal Charlie McAvoy, dorážející Rasmus Asplund napálil břevno!
     
    04:00
    Tlak Buffala pokračuje, zatímco hostující bek v doprovodu dvou členů realizačního týmu míří do útrob stadiónu. S McAvoyem to nevypadá vůbec dobře.
     
    04:32
    Přechod přes útočnou modrou čáru domácím vyšel, ale David Pastrňák zabojoval do defenzivy a Jokijarha čistým způsobem připravil o puk.
     
    05:02
    Rychlý protiútok druhé útočné formace Medvědů zastavil hvizd čárového rozhodčího. David Krejčí očekával nahrávku, ale Craig Smith vzal situaci na sebe. Výsledkem byl ofsajd.
     
    05:44
    Rasmus Asplund si hodil puk kolem Cliftona a zkusil na vlastní pěst kotouč dojet. Výborně ovšem zapracoval Reilly, který udržel soka na zádech a nechal hrát Halla.
     
    06:11
    Střelecký pokus Henriho Jokiharja postrádal razanci, částečně i přesnost. Jeremy Swayman se nemusel příliš snažit, černý guma ho trefila do pravého betonu.
     
    06:52
    Projektil vypálený z hole Arttu Ruotsalainena už měl o poznání větší kvalitu. Gólman Medvědů opět zakročil betonem, poradil si i s dorážkou Asplunda.
     
    07:24
    Hokejisté v modrých dresech riskovali hru v šesti, ale situaci zvládli, byť těsně. Mattias Samuelsson si uvědomil možný prohřešek a rychle skočil zpátky na střídačku.
     
    07:51
    Bojovník Brad Marchand i navzdory obležení dvou protihráčů poslal kotouč na hůl Davida Pastrňáka. Nejproduktivnější Čech letošního ročníku nabil na modrou Kampferovi, jehož vychytal Tokarski.
     
    08:13
    První přesilovou hru střetnutí si zahrají hosté z Bostonu. Nedovoleného zákroku se dopustil elitní obránce Šavlí Rasmus Ristolainen, jenž narazil na hrazení Pastrňáka.
     
    08:21
    Nechybělo moc, aby David Pastrňák okamžitě potrestal faul na svou osobu. Obdržel ideální nahrávku do levého kruhu, avšak Dustin Tokarski se proti střele z první včas přesunul.
     
    09:10
    Nahrávka Jakea DeBruska zamířila do země nikoho. Volný kotouč nakonec zachytil v obranném pásmu Dylan Cozens, následoval dlouhý výstřel přes všechny čáry.
     
    09:44
    DeBrusk tentokráte zahrál výrazně lépe, když na sebe nalákal dva protihráče, načež uvolnil Taylora Halla. Místo rány přišla další nahrávka, tu vystihl Sheahan.
     
    10:13
    Premiérová přesilová hra Bruins je minulostí. Rasmus Ristolainen si odseděl kompletní dvě minuty, spoluhráči bránili ve čtyřech na jedničku.
     
    10:38
    Curtis Lazar nedal Reinhartovi dostatečný prostor k rozehrávce. Což ale centr čtvrté útočné formace musel, protože se nacházel v postavení mimo hru. Rozhodčí následně přerušili hru.
     
    11:11
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Dustin Tokarski. Za brankou zastavil nahození Marchanda, načež poslal touš volnému Dahlinovi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:29
    Střelecké štěstí pokusil obránce Matt Grzelcyk. Puk směřoval na bránu, mimo ni jej ztečoval hokejkou Arttu Ruotsalainen. Dobrá práce finského forvarda.
     
    12:12
    Charlie Coyle mohl pokračovat do situace dvou proti dvěma, avšak překvapivě zvolil prudké zabrždění, otočku a pas do druhé vlny najíždějícímu Kampferovi. Střela z první proletěla těsně vedle pravé tyče.
     
    12:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Úvodní gól utkání střílí favorit! Pastrňák nahrál na modrou čáru Reillymu, jehož Bergeronem tečované zakončení Tokarski pouze vyrazil k BRADU MARCHANDOVI. Kanaďan si poradil s nelehkým zpracováním, načež forhendem poslal touš do odkryté části brány. Asistence: Patrice Bergeron a Mike Reilly.
    12:36 Brad MARCHAND - 0:1
     
    13:30
    Buffalo chtělo okamžitě odpovědět. Nebylo daleko, Sam Reinhart jen těsně minul cílový prostor. Následně Mike Reilly vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    13:54
    Curtis Lazar opanoval buly v obranné třetině a po pravém mantinelu vyslal do jízdy Wagnera. Žabičku mezi kruhy Kuraly promáchl.
     
    14:25
    Početní převahu si vyzkoušejí také hráči Sabres. Vyloučeným hráčem Medvědů je zadák Charlie McAvoy, který zahákoval unikajícího Cozense.
     
    14:36
    První krok domácí zvládli, Sam Reinhart vyhrál buly. Jenže posléze Dahlinovi ujel puk od čepele hole, což potrestal Bergeron.
     
    15:21
    Hosté ve čtyřech dokonce ujeli do útoku. Situaci dva na dva řešil Brad Marchand střelou zápěstím, druhou radost v utkání mu Tokarski překazil vyrážečkou.
     
    15:37
    A další příležitost Bruins v početní nevýhodě! Marchand vyslal bekhendem do brejku Curtise Lazara, ten však ještě nedávno spoluhráče nepřekonal, Tokarskiho trefil do pravého betonu.
    15:37 Lazar v oslabení na Tokarskiho nevyzrál
     
    16:30
    Ani Šavle nedokázaly přetavit přesilovou hru v gól. Charlie McAvoy je zpátky na ledě a okamžitě směřuje vypomoci spoluhráčům do defeezivy.
     
    16:56
    Pastrňák už bodoval, bod chtěl i David Krejčí. Centr druhé útočné lajny střílel z vrcholku pravého kruhu do připravené lapačky domácího gólmana.
     
    17:20
    Velkou bojovnost ukázal Tobias Rieder, jenž ve zdánlivě neřešitelné pozici zvládl přebruslit Wagnera. Byl však sám proti třem protihráčům. O kotouč přišel tak rychle, jako jej získal.
     
    17:47
    Do akce musel Jeremy Swayman a poradil si na výbornou. Chytře zmenšil střelecký úhel Ruotsalainenovi, touš letící do levého horního rohu zachytil do rukavice.
     
    18:18
    Mimo dění hry se do sebe pustili Casey Mittelstadt a Brad Marchand. Muži v pruhovaném od sebe obě horké hlavy rychle oddělili a poslali je na trestnou lavici za hrubost.
     
    18:45
    Více volného prostoru zatím více vyhovuje Bostonu. David Pastrňák odvážnou stahovačkou na pravou stranu vyřadil ze hry Caggiulu, zápěstím těsně přestřelil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Odvážný kanadský mladík Dylan Cozens si dovolil stahovačku proti McAvoyovi. Obránce soka výborně vybruslil, vytlačil ho za svatyni Swaymana.
     
    19:51
    Zřejmě poslední příležitost úvodního dějství patřila opět Šavlím. Jeff Skinner neotálel a po nahrávce Sheahana pálil z první, touš poslal vysoko nad bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 14
     
    První třetina přinesla jedinou branku, o kterou se postaral favorizovaný Boston. Ve 13. minutě Pastrňák nahrál na modrou Reillymu, s jehož pokusem si ještě Tokarski poradil, avšak na dorážku Brada Marchanda už byl krátký. Navýšit náskok mohl v oslabení Lazar, ale ten na gólmana nevyzrál. Medvědi byli v úvodní dvacetiminutovce aktivnějším týmem, to Šavle mají do zbývajícího průběhu co zlepšovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Druhou třetinu začali na trestné lavici Casey Mittelstadt a Brad Marchand. Na ní ale strávili už jen osmnáct vteřin, nyní se i tito dva hokejisté mohou zapojit do hry.
     
    20:44
    Elitní útočná formace Bruins společně vyrazila do brejku. Pastrňák přenesl hru právě na Marchanda, pas na střed Bergeronovi zachytil Rieder.
     
    21:06
    Kanadský útočník Taylor Hall zkusil objet bránu a zasunout puk k pravé tyči. Dustin Tokarski se nenechal zaskočit a včas přilepil k brankové konstrukci levý beton.
     
    21:49
    Podruhé je v zápase vyloučený domácí zadák Rasmus Ristolainen. Tentokráte za držení, kterým ovlivnil slabé zakončení dalšího beka Kampfera.
     
    22:03
    Mattias Samuelsson pod tlakem sice dostal kotouč na bezpečí, ale poslal ho na střídačku mezi spoluhráče, proto hra zůstane v obranném pásmu Šavlí.
     
    22:33
    Slabé vyhození Caggiuly po mantinelu zastavil ještě před modrou čárou Charlie McAvoy. Po jeho přihrávce střílel Marchand nepřesně.
     
    23:20
    Nyní již domácí vyhodili, a to zásluhou Jacoba Brysona. Ten nabral puk na čepel hole a odpálil hrací předmět až k brankáři Swaymanovi.
     
    23:49
    Tak ani druhou početní převahu v utkání Boston nedokázal využít. Rasmus Ristolainen zatím strávil na ledové ploše podobný čas jako na lavici hanby.
     
    24:17
    Hokejisté Buffalu zaútočili po pravém mantinelu. Casey Mittelstadt si vyměnil kotouč s Arttu Ruotsalainenem, aby vzápětí vypálil do betonu gólmana.
     
    24:41
    Charlie Coyle chytře nahodil do útočné třetiny po mantinelu, k puku dojel nejrychleji Craig Smith. Projektil z velkého úhlu si Tokarski pohlídal.
     
    25:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Skóre utkání opět ukazuje nerozhodný výsledek! Bjork si sjel od pravého kruhu blíže bráně, aby vzápětí vymyslel milimetrově přesnou nahrávku mezi dvěma obránci na ARTTU RUOTSALAINENA, jenž umístil kotouč za záda marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Anders Bjork a Dylan Cozens.
    25:27 Arttu RUOTSALAINEN - 1:1
     
    25:48
    Domácí mají možnost dokonat bleskový obrat. Budou totiž hrát druhou přesilovou hru v zápase, v útočném pásmu se proti pravidlům provinil David Pastrňák.
     
    26:29
    Hráči v modrých dresech dlouho kombinovali v útočné třetině, avšak střela dlouhou nepřicházeli. Nakonec to na sebe vzal Rasmus Dahlin, vypálil vysoko nad břevno.
     
    26:44
    Volný touš uchopil v rohu kluziště Jérémy Lauzon. Chtěl rozjet do brejku Ritchieho, ten ale unaveně odjel na střídačku. Hraje opět Buffalo.
     
    27:23
    Šavle nezískaly zpátky výhodu útočného pásma. Dylan Cozens totiž převzal nahrávku až za útočnou modrou čáru. Postavení mimo hru.
     
    27:52
    Trest Davida Pastrňáka je minulostí. Nejproduktivnější Čech v NHL v letošním ročníku spěchá do obrany vypomoci spoluhráčům.
     
    28:11
    Hosté se ubránili, dokonce rozjeli rychlý protiútok. Sean Kuraly hledal napříč pásmem Marchanda, tomu ovšem přeskočil touš přes čepel hole.
     
    28:56
    Na Buffalo čeká druhá přesilová hra v krátkém časovém rozmezí. Na lavici hanby již usedl obránce Steven Kampfer, ten nedovoleným bráněním zabránil v rozvíjení nebezpečné akce Sheahanovi.
     
    29:00
    Úvod třetího oslabení zvládli hosté na jedničku. Curtis Lazar po buly posunul puk za sebe na McAvoye, který bez váhání vyhodil.
     
    29:46
    Na druhý pokus již Šavle vybojovaly postavení v útočné třetině. Do pravého kruhu dostal puk Dylan Cozens, rána příklepem těsně minula prostor u levé tyčky.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Buffalo zatím hraje s Bostonem nerozhodně 1:1. Výsledek odpovídá dění hry, domácí ve druhé třetině výrazně zlepšili hru.
     
    30:56
    Svěřenci kouče Cassidyho zvládli i další dvě minuty ve čtyřech hráčích. S koncem Kampferova trestu navíc ujel do brejku Chris Wagner, na Tokarskiho však nevyzrál.
     
    31:08
    Will Borgen pod tlakem volil vyhození po mantinelu. To zastavil ještě před modrou Nick Ritchie, jeho slabý pokus zápěstím Tokarski zachytil do lapačky.
     
    31:33
    Gólman Jeremy Swayman vyrazil za bránu, aby rozehrál. Měl hlavu nahoře a před dotírajícím Bjorkem přihrál na druhou stranu DeBruskovi.
     
    32:02
    O pozornost si řekl Taylor Hall. Prokličkoval až mezi kruhy, odkud vypálil svižnou ránu, tu Dustin Tokarski vyrazil, načež puk přikryl lapačkou.
     
    32:26
    Další práci měl jednatřicetiletý kanadský gólman po zakončení Lauzona, s nímž si poradil pravým betonem. Pastrňáka nepustil k dorážce Dahlin.
     
    32:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi si berou ztracený náskok zpět! Opět sehrál důležitou roli Pastrňák. Český útočník tentokráte přisunul kotouč McAvoyovi, ten na modrou přihrál černou gumu MATTU GRZELCYKOVI. Tokarski na střelu dobře viděl, přesto mu puk proletěl pod lapačkou. Asistence: Charlie McAvoy a David Pastrňák.
    32:50 Matt GRZELCYK - 1:2
     
    33:11
    Krátce po vstřeleném gólu dochází v hostujících řadách k vyloučení. Hákováním se prezentoval samotný kapitán Patrice Bergeron.
     
    33:47
    Bránění ve čtyřech zatím hráčům Bruins nedělá žádné větší problémy. Dvakrát úspěšně ubránili nájezd soupeře do obranného pásma, domácí zase začínají ze střední třetiny.
     
    34:21
    Nyní už Dylan Cozens útočnou modrou přejel, jenže ještě dříve se to povedlo bez puku bruslícímu Tageovi Thompsonovi. Ofsajd.
     
    35:11
    Trest Patrice Bergerona je minulostí. Medvědi hrají v pěti a jejich hlavním cílem bezesporu bude udržet vedení až do konce druhé dvacetiminutovky.
     
    35:38
    Zajímavě pálil z vrcholku pravého kruhu Matt Grzelcyk. Viděl mezeru mezi betony Tokarskiho, gólman Sabres však nohy včas srazil k sobě.
     
    36:13
    Domácí gólman si chybně myslel, že drží kotouč ve výstroji. Volný puk chtěl do odkryté vrány poslat David Krejčí, avšak narazil na blokujícího Jokijarha.
     
    36:26
    Na druhé straně ujel do šance Rasmus Asplund. Kvalitní zakončení mu nepovolil Charlie McAvoy, soka sekl přes hokejku. Jasné dvě minuty.
     
    37:19
    Jeremy Swayman působí, stejně jako jindy, ve velké pohodě. Dobře předpokládal, že Arttu Ruotsalainen pošle puk Cozensovi, s jehož projektilem si hravě poradil lapačkou.
     
    37:41
    Šavle následně dlouho útočné pásmo neokupovali. Drake Caggiula v souboji jeden na jednoho neuspěl, Connor Clifton vyhodil do bezpečí.
     
    38:17
    Sam Reinhart nabral velkou rychlost, v klíčový moment ale nechal puk za sebou. Zezadu jej jistil Rasmus Dahlin, celou akci ovšem musel přibrzdit.
     
    38:30
    Granatova družina nakonec pronikla do útočného pásma, jenže Tage Thompson místo střely zbytečně přihrával do přehuštěného prostoru Asplundovi. Puk získal Kampfer, McAvoy je zpátky ve hře.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Opět jsme měli možnost vidět úspěšný zákrok v podání Jeremyho Swaymana. Američan si do poslední chvíle počkal na střelu Ristolainena, kterou udržel ve výstroji.
     
    39:45
    David Pastrňák chtěl třetí kanadský bod za asistenci. V předbrankovém prostoru našel kapitána Bergerona, jemuž zabránil v zakončení do odkryté brány pozorný Rasmus Dahlin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 26
     
    Prostřední dějství nabídlo po gólu na obou stranách. Nejprve ve 26. minutě domácí vyrovnali zásluhou trefy Arttu Ruotsalainena, avšak Medvědi si vzali vedení zpět ve 33. minutě, kdy se prosadil po zranění se navrátivší obránce Matt Grzelcyk. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou, Buffalo už jednou ukázalo, že jednobrankové manko dokáže smazat.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Buffalo už je dávno bez šance na play-off, ale proti Bostonu potvrzuje zlepšený výkon z poslední doby. Šavle ještě určitě zabojují o bodový zisk.
     
    40:32
    První útok ale patřil Medvědům z Bostonu. Po zmatku na hraně brankoviště střílel Brad Marchand, ale pouze do dobře postaveného beka Ristolainena.
     
    41:02
    Centra elitní lajny Caseyho Mittelstadta zastavil hvizd čárového rozhodčího. Spoluhráče vystavil postavení mimo hru zbrklý Rasmus Asplund.
     
    41:38
    David Pastrňák si netroufl zkusit kličku proti Dahlinovi. Nahodil za bránu, kde Patrice Bergeron v osobním souboji prohrál s Brysonem.
     
    42:16
    Proti dvěma dokázal černou gumu udržet na holi Brad Marchand. Následovala nahrávka na modrou čáru, dělovku Jérémyho Lauzona srazil mimo tři tyče Henri Jokiharju.
     
    42:59
    Teď už mu sel do akce i brankář Dustin Tokarski. Poradil si na jedničku, nahození Stevena Kampfera zachytil ve výstroji a kotouč už nepustil.
     
    43:18
    Dobrou práci odvedl v obranném pásmu Sean Kuraly. Po zisku černé gumy vyslal po pravém mantinelu Craiga Smithe, tomu vystavil stopku Sheahan.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:44
    David Krejčí si na úspěšný zásah ještě bude muset počkat. Rána zápěstím nebyla špatná, avšak Dustin Tokarski na ni dobře viděl a lapil ji.
     
    44:20
    Za Buffalo zahrozil Jeff Skinner. V plné rychlosti projel až před bránu, ale na dlouhou hokejku nezvládl usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    44:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK prožívá vydařený večer! K asistenci přidal i gól, když z levé strany přejel na pravou, nezastavil jej ani Dahlin. Za křižným pokusem natahoval Tokarski vyrážečku marně. Asistence: Brad Marchand a Matt Grzelcyk.
    44:55 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    45:30
    Bruins byli blízko čtvrtému zásahu. Nahození McAvoye se zastavilo v houfu těl před brankou. O dorážku se přihlásil Charlie Coyle, z dobré pozice ovšem přestřelil.
     
    46:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhý gól v rozmezí minuty a pár vteřin ještě více přibližuje Medvědy vítězství. Z levého kruhu vystřelil po ledě NICK RITCHIE. S tímto zakončením gólman viditelně nepočítal, neboť zvedl pravou nohu a puk mu projel mezi betony. Asistence: Jake DeBrusk a Charlie Coyle.
    46:01 Nick RITCHIE - 1:4
     
    46:46
    Curtis Lazar střeleckou listinu, zatím, nerozšířil. Nabral velkou rychlost, ta mu ale paradoxně ve finále ublížila, neboť nestihl vystřelit.
     
    47:24
    Domácí více otevřeli hru, střetnutí nezabalili. Brad Marchand v přečíslení nahrál Pastrňákovi, jenž ze vzduchu promáchl letící kotouč.
     
    47:53
    Kontr Šavlí zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Arttu Ruotsalainen smutně pohlédl ke stropu haly, právě on byl hlavním faktorem přerušení hry.
     
    48:12
    Postavení mimo hru také na druhé straně. David Krejčí v důležitý moment nechal puk za sebou, modrou čáru přejel bruslemi dříve.
     
    48:31
    Krásné akci Taylora Halla chyběla pouze gólová tečka. Kanadský útočník stahovačkou vyřadil ze hry Borgena, posléze vypálil zápěstím do levé části brankové konstrukce.
    48:31 Povedená akce Taylora Halla
     
    49:22
    Svěřenci kouře Granata se snaží, ale hosté mají defenzivní hru naučeno výborně. I útočníci více vypomáhají v obrané, tříbrankový náskok je postačující.
     
    49:52
    Ofenzivu podpořil Rasmus Ristolainen. Sjel k němu Chris Wagner, s nímž si zadák Sabres poradit nedokázal, po pokusu o kličku o puk přišel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Boston má skvěle nakročeno k druhému vítězství nad Buffalem v řadě, případně srovnání či dokonce obrat by se rovnal velké senzaci.
     
    50:39
    Jeremy Swayman promáchl lapačkou naprázdno, ale nemusel litovat. Tvrdá střela Rasmuse Dahlina od modré čáry totiž nezamířila mezi tři tyče.
     
    51:08
    Cílový prostor netrefil ani Mattias Samuelsson. Hrací předmět se ovšem od zadného mantinelu odrazil příhodně pro Dylana Cozense, ten z velkého úhlu rozvlnil boční síť.
     
    51:31
    Will Borgen musel zabrat, aby udržel na zádech Curtise Lazara. To zvládl, načež po mantinelu zapojil do hry parťáka z obrany Brysona.
     
    52:07
    Dlouhou přihrávku Dahlina český forvard Krejčí jen těsně nezachytil. Hrát tak mohl Casey Mittelstadt. Jen do té doby, dokud ho čistým hitem neodzbrojil Matt Grzelcyk.
     
    52:54
    Brankář Swayman zbytečně nezdržoval hru. Poté, co si poradil s projektilem Skinnera vyklepal puk z lapačky pro spoluhráče McAvoye.
     
    53:25
    Mike Reilly udělal obrovskou chybu, jakožto poslednímu hráči mu ujel puk od hokejky. Situace využil k úniku Tage Thompson, ani nadvakrát ale na Swaymana nevyzrál!
     
    53:55
    Tlak Sabres pokračuje. Riley Sheahan našel Rasmuse Ristolainena, jenž neváhal a vypálil z první. Černá guma prosvištěla těsně vedle levé tyčky.
     
    54:26
    Zdálo se, že rozhodčí odpískají Bostonu zakázané uvolnění, ale nestalo se, nejspíše tak došlo k teči jednoho z domácích hokejistů. Dahlin musel hrát.
     
    54:47
    Hosté podnikli opět jeden z nebezpečných protiútoků. Nick Ritchie naznačil střelu, ale přihrál Coyleovi, ten příklepem přestřelil o pořádný kus.
     
    55:15
    Rychle na druhou stranu. Arttu Ruotsalainen měl blízko druhému vstřelenému gólu v zápase, jenže střelu vyslal slabou, Swayman zakročil vyrážečkou.
     
    55:59
    Nick Ritchie z úhlu naznačil pohyb za bránu, aby nakonec zkusil překvapit Tokarskiho. Podle pohybu gólmana se mu úmysl vydařil. Smůlu měl v tom, že gólmana trefil do levého betonu.
     
    56:21
    Jeff Skinner si věřil a středem projel mezi dvojicí McAvoy, Grzelcyk. Zbývalo překonat gólmana, což nevyšlo, bekhendový pokus pod horní tyčku znovu zastavil Swayman.
     
    56:49
    Drlouho se hraje bez přerušení, to hře pouze prospívá. Čas však hraje proti Buffalu, které by pro bodový zisk potřebovalo gól na každou zbývající minutu.
     
    57:20
    Přerušení hry po dlouhé době zařídil Jeremy Swayman. Vědom si únavy spoluhráčů přidržel v lapačce nahození Riedera, ačkoli měl prostor k rozehrávce.
     
    57:42
    Victor Olofsson si vyměnil kotouč s Rileym Sheahanem a po levém mantinelu pronikl do útočného pásma. Sjel si do levého kruhu, odkud vypálil ze zápěstí, Swayman včas vystrčil vyrážečku.
     
    58:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Na střeleckou listinu přibylo další české jméno! Obráncem tečovaná střela Lauzona se od tyčky odrazila k DAVIDU KREJČÍMU, centr druhé lajny neměl s dorážkou do odkryté klece žádný problém. Asistence: Jérémy Lauzon a Taylor Hall.
    58:02 David KREJČÍ - 1:5
     
    58:54
    Arttu Ruotsalainen nabral velkou rychlost ve středním pásmu. Ke své smůle ztratil kontrolu nad pukem, do útočného pásma projel už bez něj.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:23
    David Pastrňák vysunul presink, ale Rasmuse Dahlina k chybě nepřiměl. Švédský talentovaný bek zachoval chladnou hlavu a odrazem o mantinelu dostal touš ke spoluhráči.
     
    59:51
    Hosté mohli naposledy zaútočit, ale Patrice Bergeron buly v útočném pásmu nezvládl, úspěšnější byl Sam Reinhart. Bek Jacob Bryson posléze odevzdaně vyhodil černou gumu do střední třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston zvítězil na ledě Buffala i podruhé v rozmezí tří dnů, tentokráte výraznějším výsledkem 5:1.

    V šestému vítězství v řadě se Medvědi přiblížili už v první třetině, v níž skóroval pouze Brad Marchand. Šavle sice ve druhé dvacetiminutovce dokázali srovnat, ale od té doby už pálili jenom hosté. Do konce utkání udeřili hned čtyřikrát, mezi střelce se zapsali i Češi David Pastrňák a David Krejčí.

    Svěřenci kouče Cassidyho si pojistili čtvrté místo ve Východní divizi, náskok na New York Rangers navýšili na osm bodů. Buffalo zůstává poslední s tříbodovým odstupem na New Jersey.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 38 | Přesilová hra: 0/5 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Dustin Tokarski (BUF) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8%, odchytal 60:00
    Jeremy Swayman (BOS) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) – 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:11
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 13:48

    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) – 1+1
    2. Brad Marchand (BOS) – 1+1
    3. Patrice Bergeron (BOS) – 0+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:17)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Ruotsalainen (Bjork, Cozens) – 13. Marchand (Bergeron, Reilly), 33. Grzelcyk (McAvoy, Pastrňák), 45. Pastrňák (Marchand, Grzelcyk), 47. N. Ritchie (DeBrusk, Coyle), 59. Krejčí (Lauzon, Hall)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Luukkonen) – Ristolainen (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Sheahan, Rieder.
    Boston Bruins: Swayman (Halák) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, Reilly, Kampfer, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodčí: MacDougall, Rank – Fournier, Alphonso
    bahis siteleri