Nice – Montpellier 3:1 (kon.) | Lens – Nîmes 2:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 4:1 (kon.)
Rennes – Dijon 5:1 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:2 (kon.) | Angers – Monaco 0:1 (kon.)
Lyon – Lille 2:3 (kon.)
konec
Stade Rennes
5:1 (1:1)
Dijon FCO
Neděle 25.04.2021, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které v roli favorita zápasu svého soupeře porazilo výsledkem 5:1. Úvod druhého poločasu nepřinášel nic zajímavého, avšak zhruba po hodině hry se málem Dijon podruhé v tomto duelu dostal do vedení, avšak míč nakonec neskončil v síti. Zhruba dvacet minut před koncem zápasu se Rennes poprvé dostalo do zápasu, načež třetí branku vstřelilo o dvě minuty později a posléze přidalo ještě dva zásahy. (16:50:25)
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Clément GRENIER - 5:1
     
    90+2
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je tu pátá branka domácích! Sledovali jsme další centrovanou nabídku do pokutového území, na kterou si naskočil zcela osamocený CLEMENT GRENIER, kterému se hlavou povedlo zamířit mimo dosah brankáře.
     
    90+2
    Gomis se znovu zapojil do kombinace svého celku, která ovšem nepřinesla nic nebezpečného a bude se vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Lesley Ugochukwu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je pochopitelně rozhodnuto, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Za stranici obdrželi žlutou kartu Celina a del Castillo.
     
    86
    Po delší době byl do kombinace svého celku zapojen také domácí brankář Gomis, který rozehrávkou po zemi přeposlal nahrávku na Nyamsiho.
     
    85
    Ven z branky poté musel hostující brankář Allagbé, který si troufl na vysoký odkop na opačnou polovinu, na který ovšem nedosáhl obránce Chafik.
     
    84
    Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdu, ve kterém se před malým momentem ocitl hostující Dobre.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Dijon prohrává o tři branky a navíc je stále pouze na vlastní polovině.
    81. Gerzino NYAMSI - 4:1
     
    81
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka domácích! Grenier si totiž vzal na starost provedení standardní situace, kterou navíc poslal přesně na hlavu obránce GERZINA NYAMSIHO, který rybičkou dopravil míč za brankáře Allagbého.
     
    81
    Pozdě se do souboje dostal také zadák Coulibaly, který obdržel kartu.
     
    80
    Camavinga musel rychle jednat s míčem, kolem sebe měl hned dva napadající protihráče a přesnou nahrávkou dokázal najít del Castilla.
     
    79
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    78
    Rennes se sice radovalo ze čtvrté branky, jenomže ta nakonec neplatí! Dorážející Terrier se totiž v době zakončení nacházel v ofsajdu!
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Clément Grenier.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Dalbert (Stade Rennes FC).
     
    75
    Dijon se najednou dostává do nesmírně složité situace. V krátkém časovém sledu inkasoval dvě branky a na bodový zisk to tak moc nevypadá.
    73. Flavien TAIT - 3:1
     
    73
    Rennes právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další domácí trefa! Hostující celek totiž chyboval při rozehrávce u svého pokutového území, kterou dokázal narušit FLAVIEN TAIT. Ten se s míčem dostal do šestnáctky, načež přízemním zakončením vyzrál na brankáře.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Romain Del Castillo.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Dalbert.
    71. Martin TERRIER - 2:1
     
    71
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dostávají do vedení! Sledovali jsme poměrně dlouhou kombinaci, která nabídla průnikovou nahrávku za obranu. Ta nakonec našla Camavingu, který před brankářem zvolil nahrávku do tandemu na MARTINA TERRIERA, který trefil odkrytou branku.
     
    70
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Výsledek je stále nerozhodný, i když má Stade Rennes poměrně dost času míč na nohou.
     
    69
    Soppy zavezl míč zpět na útočnou polovinu, kde ovšem dlouho nemohl najít volného spoluhráče, a proto zvolil nahrávku směrem na kopačku Traorého.
     
    68
    Stade Rennes tak mohlo zčistajasna inkasovat, nakonec tomu tak ale nebylo. Domácí brankář Gomis naopak zvolil rychlou rozehrávku na Trufferta.
     
    67
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Roger Assalé, přichází Mihai-Alexandru Dobre.
     
    66
    Assalé se jako první dostal za volným míčem, načež pronikl do pokutového území, kde jen o kousek minul vzdálenější konstrukci!
     
    65
    Za obranu se poté dostával střídající Baldé, kterému se málem povedlo projít až do vyložené šance, jenomže na poslední chvíli zakročil Nyamsi.
     
    64
    Hostující Chala se přeci jenom dokázal protlačit k centrované nabídce z levé strany, jenomže ta směřovala přímo k pozornému brankáři Gomisovi.
     
    63
    Máme za sebou necelou hodinu hry, která nám zatím stále nabídla dvě branky. Ve druhém dějství zatím marně čekám na vyloženou šanci.
     
    62
    Dijon se ve druhém dějství dostal ke svému prvnímu zakončení. Z velké dálky to zkoušel Celina, jehož pokus nakonec mířil hodně vedle branky.
     
    61
    Rohový kop si vzal znovu na starost domácí Bourigeaud. Za pokutovým územím se dostal ke střele obránce Truffer, který mířil vysoko nad břevno.
     
    60
    Posléze to na sebe znovu vzal aktivně hrající Doku, jehož střelecký pokus skončil vysoko nad brankou. I tak v tom byla teč jednoho z protihráčů.
     
    59
    Příliš pozdě se do souboje dostal domácí N´Zonzi, který rovněž uviděl kartónek.
     
    58
    Dijon se po delší době dostal s míčem na útočnou polovinu, kde se mu povedlo rozjet kombinaci, do které ovšem vložil kopačku obránce Traoré.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Eduardo Camavinga (Stade Rennes FC).
     
    56
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Aboubakar Kamara, přichází Mama Baldé.
     
    55
    V pokutovém území si nakonec našel prostor ke střele domácí Traoré, který ovšem mířil pouze do boční sítě, což brankáře nedonutilo k zákroku.
     
    54
    Po levém křídle se posléze probojoval až k centru do pokutového území domácí Truffert, který ovšem mířil mimo dosah všech svých spoluhráčů.
     
    53
    Ke střeleckému pokusu se navíc poté znovu dostal domácí Tait, který ovšem mířil vysoko nad branku a brankář Allagbé tak nemusel ani zasahovat.
     
    52
    O žlutou kartu si před malým momentem koledoval hostující Chafik, který fauloval kousek od postranní lajny, nicméně z toho bude pouze standardka.
     
    51
    Posléze si prostor ke střele znovu hledal Camavinga, který ho ovšem na samotné hranici pokutového území nakonec nedokázal najít.
     
    50
    Stade Rennes to posléze zkoušelo přes levou stranu hrací plochy, kde se Truffert s míčem dostal mezi protihráče, kteří ho nedokázali obrat o míč.
     
    49
    S míčem se na útočnou polovinu posléze dokázal dostat také hostující Benzia, který nahrávkou do strany nedokázal oslovit volného Chafika.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zakončení v podání domácího Camavingy, který si navedl míč ke střele, jenomže mířil doprostřed.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dva zásahy. Překvapivě se jako první prosadil Dijon, který si po necelých deseti minutách hry vybojoval pokutový kop, který hravě proměnil Benzia. Rennes bylo po inkasované brance výrazně aktivnější, nakonec se poměrně rychle dočkalo vyrovnávací branky, přičemž nerozhodný výsledek vydržel až do konce prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Benzia zahrával standardní situaci z pravé strany, která se ovšem nepovedla. Ještě před dopadem míče si totiž hlavní sudí všiml útočného faulu.
     
    43
    Žlutá karta také pro hostujícího Panza.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Adrien Truffert (Stade Rennes FC).
     
    39
    Nekompromisně si následně počínal hostující Manga, který před protihráčem odehrál míč na opačnou polovinu, kde se ho ujal brankář Gomis.
     
    37
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného a následoval tak odkop od hostující branky, který se Allagbému nepovedlo odehrát na Chafika.
     
    36
    Rennes tak bude moci zahrávat další rohový kop, zprava.
     
    35
    Za dalekonosným nákopem se jako první dostal domácí Terrier, který to zkoušel zakončením na přední tyč, se kterým si Allagbé poradil.
     
    33
    Allagbé si přesto připsal další zákrok, nicméně se nejednalo o nic extra složitého. Pokračovat se tedy bude odkopem od hostující branky.
     
    32
    K sympatickému pokusu se za pokutovým územím dostal domácí Bourigeaud, kterému se povedlo vypálit pravačkou, jenomže pouze doprostřed.
     
    31
    Máme za sebou necelou třetinu hry, která nám zatím nabídla dva zásahy. Poslední minuty nic nepřinesly, nyní si nedovoleně počínal zadák Panzo.
     
    30
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, ke kterému se také v tomto případě postavil obránce Chafik, kterému se nepovedlo oslovit Kamaru.
     
    29
    Posléze si v pokutovém území počkal na další nabídku středopolař NZonzi, který se pokoušel zakončit k pravé tyči, jenomže míč putoval vedle branky.
     
    28
    I tentokráte se k rozehrávce rohového kopu postavil křídelník Bourigeaud. Jeho centrovaná nabídka si našla pouze hlavu pozorného Mariého.
     
    27
    Další pohodlná kombinace tentokráte putovala po pravém křídle, kam si dokázal seběhnout domácí Camavinga, který vybojoval další rohový kop.
     
    25
    Stade Rennes se ovšem daleko s míčem nedostalo, což se dá říct také o soupeři, který sotva dorazil do prostoru kousek od středového kruhu.
     
    24
    Nyamsimu se povedlo uklidnit hru na vlastní polovině, kde do kombinace zapojil také brankáře Gomise, kterému se povedlo roztáhnout hru na Traorého.
     
    23
    Pokračovalo se vhazováním z pravé strany. Chafik to zkoušel dalekonosným hodem do šestnáctky, jenomže Kamara nakonec na balón nedosáhl.
     
    22
    Standardní situace sice nepřinesla nic nebezpečného, avšak následoval rohový kop, po kterém byl domácí brankář Gomis donucen k zákroku.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy. Během chvíle se totiž prosadily oba celky.
     
    20
    Bourigeaud ho v tomto případě rozehrál přímým centrem do pokutového území, jenomže na přední tyči se povedlo včas zakročit Celinovi.
     
    19
    Po levém křídle se posléze k hranici pokutového území dostával obránce Truffert, jehož pas na Dokua se snesl pouze do rukavic Allagbého.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Gerzino Nyamsi (Stade Rennes FC).
     
    17
    Dijonu se tak své vedení nepovedlo dlouho udržet a výsledek máme v tuto chvíli zase nerozhodný. Oba celky začínají opět od začátku.
    16. Martin TERRIER - 1:1
     
    16
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Nyní už je skutečně vyrovnáno! Sledovali jsme kombinaci na útočné polovině, přičemž si na průnikovou nahrávku dokázal seběhnout domácí MARTIN TERRIER, kterému se povedlo zamířit přesně mezi nohy brankáře.
     
    16
    Do další vyložené šance se pro změnu dostal domácí Terrier, který zakončoval z velké blízkosti, avšak trefil pouze brankáře Allagbého.
     
    15
    Stade Rennes si nyní vybojovalo rohový kop z pravé strany, k jehož rozehrávce se postavil Bourigeaud. Rozehrávka nakrátko přinese další rohový kop.
     
    14
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil také domácí brankář Gomis, který znovu rozehrál nakrátko po zemi, přičemž dokázal najít Taïta.
     
    13
    Znovu se k míči dostal domácí brankář Gomis, který se posléze odhodlal pro rozehrávku výhozem na Soppyho, jenž dostal míč druhou stranu.
     
    12
    Málem bylo vyrovnáno! Míč se totiž dostal k naprosto osamocenému Bourigeaudovi, kterému se nepovedlo propálit protihráče na malém vápně.
     
    11
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku. Favorizované Rennes totiž prohrává o jednu branku, přesto do konce zápasu zbývá hodně času.
    9. Yassine BENZIA - 0:1
     
    9
    Dijon právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil YASSINE BENZIA, který zvolil zakončení po zemi, na které Gomis nedosáhl.
    9. Penaltový zákrok.
     
    9
    Penalta pro Dijon!
     
    9
    U pokutového území si nekompromisním způsobem počínal hostující obránce Coulibaly, který odkopával míč na druhou stranu, kde číhal Nyamsi.
     
    8
    Nedovoleným způsobem poté vletěl do souboje o míč hostující Benzia, který nakonec poslal na zem Taïta a následovat bude standardní situace.
     
    7
    A za pokutovým územím si našel střeleckou pozici domácí Bourigeaud, který se do míče opřel levou nohou, jenomže mířil pouze doprostřed branky.
     
    6
    Rennes poté rozjelo kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojila kompletní obranná čtveřice, který dostala míč na kopačku Traorého.
     
    5
    K pokutovému území se pro změnu dostával domácí Terrier, který si sice přehodil míč na levou nohu, avšak s čistým skluzem přispěchal Coulibaly.
     
    4
    Za obranu soupeře se posléze dostával domácí Kamara, jehož zakončení nakonec zablokoval Soppy a následovat bude vhazování od Chafika.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu si to po levém křídle namířil vpřed domácí Truffert, který se pokoušel o nabídku do pokutového území, kde našel soupeře.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré (C), Nyamsi, Soppy, Truffert – Camavinga, N'Zonzi, Tait – Doku, Terrier, Bourigeaud.
    Náhradníci: Salin – Ugochukwu, Dalbert, Del Castillo, Gboho, Grenier, Maouassa.

    Dijon FCO: Allagbé – Chafik, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Panzo, Chala – Benzia, Marié, Celina – Kamara, Assalé.
    Náhradníci: Racioppi – M. Baldé, Dina Ebimbe, Sammaritano, Ngouyamsa Nounchil, Lautoa, Chouiar, Dobre, Pape Diop.

    Rozhodčí: J. Stinat – M. Annonier, A. Drouet.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Dijon – Rennes 1:1
    Dijon – Rennes 2:1
    Dijon – Rennes 3:2
    Rennes – Dijon 2:0
    Dijon – Rennes 2:1

    Dijon na hřišti Rennes nedokázal zvítězit ještě ani jednou a i dnes je velkým outsiderem. Překvapí?
     
    Dijon FCO

    Hosté jsou beznadějně poslední, když na svém kontě mají pouhopouhých osmnáct bodů, mají ještě teoretickou naději na záchranu, ale ta by se rovnala malému zázraku. Mimo svůj stadion sehráli šestnáct střetnutí, ze kterých si přivezli devět bodů díky dvěma vítězstvím a třem remízám, vstřelili skórovali jen v patnácti případech, zato čtyřiatřicetkrát inkasovali. Poslední bodový venkovní zisk se Dijonu povedl 6. ledna, kdy remizoval 0:0 v Reims, následovalo sedm porážek za sebou.
    Nejlepším střelcem mančaftu je se šesti góly Mama Balde z Guiney.
     
    Stade Rennes FC

    Domácí tým má na kontě jednapadesát bodů, díky čemuž mu patří sedmé místo, na páté Marseille, které drží poslední pohárovou pozici, ztrácí čtyři body. Na svém trávníku sehráli šestnáct zápasů s bilancí sedmi výher, tří remíz a šesti porážek, vstřelili osmnáct branek a o jednu více inkasovali. V posledních dvou zápasech na svém hřišti zvítězili vždy těsně 1:0, předtím pro změnu dvakrát za sebou těsně prohráli.
    Tabulku střelců týmu vede s osmi zásahy pětadvacetiletý Francouz Sehrou Guirassy.
     
    Krásný nedělní den přeji všem fotbalovým fanouškům a příznivcům. Sedmi zápasy dnes bude dohráno 34. kolo nejvyšší francouzské fotbalové ligy, které, podobně jako jiné soutěže, pomalu spěje do finále. O pohárová místa bojující Rennes na svém hřišti přivítá téměř jistě sestupující Dijon, tento souboj bude náplní tohoto přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 16. Terrier (Bourigeaud), 71. Terrier (Camavinga), 73. Tait, 81. Nyamsi (Grenier), 90+2. Grenier (Del Castillo) – 9. Benzia (pen.)

    Karty:   18. Nyamsi (REN), 40. Truffert (REN), 57. Camavinga (REN), 59. N'Zonzi (REN), 76. Dalbert (REN), 86. Del Castillo (REN) – 43. Panzo (DIJ), 81. Coulibaly (DIJ), 86. Celina (DIJ)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:8.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré (C), Nyamsi, Soppy, Truffert (72. Dalbert) – Camavinga (77. Grenier), N'Zonzi, Tait – Doku, Terrier (89. Ugochukwu), Bourigeaud (72. Del Castillo).
    Náhradníci: Salin – Ugochukwu, Dalbert, Del Castillo, Gboho, Grenier, Maouassa, Abline, Omari.

    Dijon FCO: Allagbé – Chafik, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Panzo, Chala – Benzia (79. Sammaritano), Marié, Celina – Kamara (56. M. Baldé), Assalé (67. Dobre).
    Náhradníci: Racioppi – M. Baldé, Dina Ebimbe, Sammaritano, Ngouyamsa Nounchil, Lautoa, Chouiar, Dobre, Pape Diop.

    Rozhodčí: J. Stinat – M. Annonier, A. Drouet
    bahis siteleri