Calgary – Montreal 5:2 (kon.) | Florida – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Washington 3:6 (kon.)
Detroit – Dallas 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:4 (kon.) | San Jose – Minnesota 3:6 (kon.)
Anaheim – Vegas 1:5 (kon.) | Vancouver – Ottawa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Arizona 0:4 (kon.)
Pittsburgh – Boston 1:0 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Dallas Stars
Neděle 25.04.2021, 01:07 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Detroitem a Dallasem.
     
    Detroit Red Wings

    Hokejisté Detroitu sice stále patří mezi nejhorší týmy letošní sezóny, ale rozhodně už tolik nezaostávají, třeba jako v loňském roce. V Centrální divizi okupují sedmou příčku, dva body pod sebou drží Columbus, osm bodů ztrácí na Chicago. Formu Red Wings lze hodnotit pozitivně, protože v předešlých sedmi zápasech hned čtyřikrát vyhráli. Naposledy svěřenci kouče Blashilla rozdrtili 7:3. Čtyřmi góly se blýskl Jakub Vrána, jenž je s 31 body zároveň i nejproduktivnějším hráčem týmu.
     
    Dallas Stars

    Dallas může pomýšlet na play-off, postup má stále ve svých rukou. Aktuálně se nachází na páté nepostupové pozici, avšak na čtvrtý Nashville ztrácí jen čtyři body, navíc má tři zápasy k dobru. Bownessona družina držela do prvního dvojutkání s Detroitem sérii čtyř vítězství v řadě, jenže klání s Rudými Křídly se jí vůbec nepodařilo, dnes má tedy hodně co napravovat. Týmovou produktivitu vede Joe Pavelski se 43 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET)
    Richard Pánik (DET)
    Jakub Vrána (DET)
    Filip Zadina (DET)
    Andrej Sekera (DAL)
    Radek Faksa (DAL)
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal (A), G. Lindström, DeKeyser, Biega – Zadina, Rasmussen, J. Vrána – Pánik, Naměstnikov, Helm – Glendening (A), Erne, Gagner – Filppula (A), J. Svečnikov.

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – Vatanen, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley, Pysyk – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn (C), Dickinson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Dowling, Kero.

    Rozhodčí: St. Pierre, McIsaac – Fournier, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Detroitem a Dallasem právě začal! Hosté mají soupeři co vracet a začali do utkání vyhraným vhazováním, o které se postaral Justin Dowling.
     
    00:42
    Filip Hronek společně se Samem Gagnerem udrželi na uzdě Marka Pysyka. Ten zkusil z levého křídla najet před bránu, což se mu nepodařilo.
     
    01:19
    Na druhé straně zahrozil Jevgenij Svečnikov. Rusý forvard využil clony před sebou k nahození, která Anton Chudobin alespoň vyrazil za bránu.
     
    01:39
    Ruský gólman ve službách Stars musel být opět v permanenci poté, co pálil Jakub Vrána. Střelu hrdiny posledního střetnutí zpacifikoval nadvakrát.
     
    02:11
    Akce střídá akci, úvod klání rozhodně nenudí. Dva zákroky v krátkém časovém rozmezí, po pokusu Kera raději Bernier přidržel touš ve výstroji.
     
    02:53
    Andreji Sekerovi za brankou ujel puk, ale Valtteri Filppula této skutečnosti využít nedokázal. Naslepo poslal bekhendový pas na hokejku protihráče.
     
    03:06
    Hosté zvládli přechod přes útočnou modrou čáru, byť těsně. Po chvíli vypálil zápěstím Blake Comeau, Bernier opět v pozoru.
     
    03:33
    Troy Stecher zaváhal při rozehrávce, načež o mantinel posunul kotouč na Filipa Zadinu. Toho zastavil Klingberg, jenž vzápětí vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    04:21
    Defenzivní povinnosti si splnil Jakub Vrána, jenž vybruslil společně s Jasonem Dickinsonem, jemuž znemožnil průnik až mezi kruhy.
     
    04:44
    Rozehrávku Hanleyho vystihl Troy Stecher, jenž místo očekávaného zakončení nahrál pod sebe Vránovi. Ten ještě nabídl puk Zadinovi, který v dobré pozici netrefil cílový prostor.
     
    05:06
    Čtvrtá útočná formace Red Wings útočné pásmo dlouho neudržela. Sam Gagner byl pod tlakem nucen nahrávat, černou gumu na Filppulu nepustil Lindell.
     
    05:55
    Zmatek v předbrankovém prostoru utnul Anton Chudobin. Našel volný kotouč ve změti hokejek, a tak jej přikryl lapačkou.
     
    06:17
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Miro Heiskanen. Až do útočného ovšem neprojel, protože mu čistým způsobem vypíchl touš Alex Biega.
     
    06:46
    Richard Pánik využil technických dovedností k úspěšnému průniku kolem Gurjanova. Následně nabil na modrou Biegovi, jehož pokus proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    07:29
    Švédský obránce John Klingberg nahodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění. K puku dojel nejrychleji Jamie Benn, ten však proti trojici soupeřů neměl šanci.
     
    07:42
    První třetina zatím patří gólmanům. Jonathan Bernier si povyjel proti Kerovi, čímž soupeři zmenšil střelecký úhel, kotouč zachytil v rukavici.
     
    08:27
    A další zákrok pro domácího fantoma. Tentokráte si smlsnul na projektilu vypáleném z hole Dowlinga. Pravým betonem poslal kotouč mimo nebezpečí.
     
    08:42
    Brejk Red Wings táhl po pravém mantinelu Jakub Vrána. Krajan Filip Zadina mu znemožnil pokračování akce, když přejel útočnou modrou čáru dříve.
     
    09:24
    Situaci za vlastní brankou zklidnil Esa Lindell. Finský zadák do tohoto prostoru ujel Samu Gagnerovi, jenž posléze odjel na střídačku.
     
    09:38
    První přesilovou hru utkání si zahrají hosté z Dallasu. Na lavici hanby odjel Troy Stecher, obránce při snaze zabránit Coglianovi ve střele soka podrazil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:22
    Dlouhou kombinaci hokejistů v zeleno-bílých dresech utnul až Miro Heiskanen, který vypálil tvrdou ránu od modré čáry. Bernier na ni dobře viděl, puk poslal vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    10:58
    Skvěle si počínal Alex Biega. Domácí obránce nenechal centimetr volného ledu Jamiemu Bennovi, jemuž nakonec vypíchl kotouč a vyhodil do bezpečí.
     
    11:11
    Jonathan Bernier se do dnešního zápasu viditelně vyspal velmi dobře. Dvaatřicetiletému gólmanovi nejprve vypadl kotouč po střele Comeaua, zaváhání napravil úspěšným zákrokem po dorážce Faksy.
     
    11:41
    Premiérovou početní převahu střetnutí Dallas nedokázal přetavit ve vedoucí gól. Tlak držel i po návratu Stechera, načež Staal zblokoval ránu Gurjanova.
     
    12:16
    Netrvalo dlouho a Rudá Křídla se do útočného pásma vrátily. Lehkým vysokým obloučkem se o to zasloužil Jevgenij Svečnikov, Anton Chudobin udržel puk v lapačce.
     
    12:34
    Svěřenci kouče Bownesse se mohou těšit na druhou přesilovou hru v utkání. Vyloučeným hokejistou je český obránce Filip Hronek za držení hole.
     
    13:20
    Darren Helm si netroufl na kličku, v oslabení pouze nahodil černou gumu za branku Dallasu. V rychlostním souboji prohrál s Pysykem, ten po mantinelu přesunul hru do střední třetiny.
     
    13:37
    Do slibného protiútoku ujel po levém mantinelu Andrew Cogliano. Dokázal následně najet až před bránu, ale bekhendem natažený beton brankáře nepřehodil.
     
    14:02
    Hráči v červených dresech měli obrovské štěstí, že nešli do čtyř. Vyhození Gustava Lindströma totiž trefilo tvrzené sklo, až pak skončilo mimo hrací plochu.
     
    14:24
    Blashillova družina zvládla i druhou početní nevýhodu. Filip Hronek strávil na trestné lavici poměrně klidné dvě minuty, Bernier nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    15:12
    V souboji dvou jedenáctek si Filip Zadina obhodil hrací předmět kolem Cogliana. Vypálil ale z velkého úhlu, neměl šanci Chudobina překvapit.
     
    15:33
    Filip Hronek přidělal spoluhráčům několik vrásek na čele. Rozehrávka zpoza bránu mu vůbec nevyšla, kotouč poslal ideálně na hokejku Kerovi. Viditelně překvapený útočník na Berniera nevyzrál.
     
    16:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí přestáli dvě přesilovky v krátkém časovém sledu, načež vstřelili první gól utkání a vedou! Volného prostoru po levé straně využil obránce DENNIS CHOLOWSKI. Ten najel až do levého kruhu, odkud vypálil nechytatelnou křižnou střelu do horních pater brány, jíž pomohlo do sítě i břevno. Asistence: Jevgenij Svečnikov a Richard Pánik.
    16:17 Dennis CHOLOWSKI - 1:0
     
    17:14
    Odpověď je na Dallasu. Měl dvě přesilové hry, v nichž ale nepředvedl nic. Nyní navíc musí dohánět jednobrankové manko, cesta za odvetou nezačala dobře.
     
    17:58
    Tentokráte Filip Hronek bránil a rozehrával o poznání jistěji. Nejprve přišpendlil na mantinel Cogliana, aby pak přihrál po mantinelu Stecherovi.
     
    18:22
    Jason Dickinson ještě dokázal udržet puk před útočnou modrou čárou. Nahození od pravého mantinelu tečoval Denis Gurjanov, ale jen mimo bránu.
     
    18:46
    Český forvard Filip Zadina na sebe navázal dva protihráče a po pravém mantinelu rozjel Michaela Rasmussena. Prudká rána příklepem skončila v lapačce Chudobina.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Osmnáctý úspěšný zákrok pro Jonathana Berniera. Kanaďan si našel místečko, odkud viděl na ránu Klingberga od modré. Včas vytasil vyrážečku.
     
    19:53
    Také poslední útok první dvacetiminutovky patřil Dallasu. Jamie Benn si z pravého kruhu najel blíže bráně, forhendem trefil brankáře do oblasti břicha.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 3 – 19
     
    Hokejisté Detroitu zahájili i druhé utkání proti Dallasu lépe, po první třetině vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre utkání určuje situace ze 17. minuty, kdy do útočného pásma najel Dennis Cholowski, jenž vypálil tvrdě, navíc přesně do pravého horního růžku brány. Hosté jsou střelecky výrazně aktivnějším týmem, ale na Berniera zatím hledají recept marně.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Buly opanoval Valtteri Filppula, do hry zapojil Marca Staala. Tomu průnik do útočného pásma nevyšel.
     
    20:44
    Za hosty zkusil štěstí sám kapitán Jamie Benn. Od levého mantinelu pálil na bližší tyč, Bernier si mezírku mezi pravou rukou a betonem pohlídal.
     
    21:02
    Troy Stecher inkasoval za vlastní svatyní tvrdý, avšak čistý hit od Tannera Kera. Těžce se sbíral z ledu, aby posléze odjel na střídačku.
     
    21:33
    Další přerušení hry, to opět způsobil Jonathan Bernier. Ten zůstává stoprocentní, z výstroje nepustil ani rychle letící nahození Lindella.
     
    21:59
    Na Dallas čeká třetí početní převaha. Podruhé je na vině držení hole, po Hronkovi se stejným přečinem prezentoval útočník Sam Gagner.
     
    22:13
    Do protiútoku chtěl Gustav Lindström vyslat Jakuba Vránu. Žabičku ovšem český forvard ve střední třetině zpracovat nedokázal, touš přenechal soupeři.
     
    22:35
    Z bodu pro vhazování byl vykázán Michael Rasmussen, avšak Richard Pánik jej zastoupil na jedničku. Dowlinga přetlačil poslal puk za sebe Stecherovi.
     
    23:00
    Hokejisté v zeleno-bílých dresech spustili v útočném pásmu zajímavý kolotoč. Po nahrávce do pravého kruhu pálil z první Roope Hintz, ani dorážející Joe Pavelski na Berniera nevyzrál.
     
    23:44
    Blízko vyrovnání měl Jason Robertson. Před branku obdržel ideální nahrávku od Benna, jenže hokejku přiložil k ledu příliš pozdě.
     
    24:05
    I ve třetím oslabení hráči Red Wings udrželi čisté konto. Potrestaný Sam Gagner mohl v klidu odjet na střídačku, protože v době jeho návratu vyhodil přes všechny čáry Hronek.
     
    24:36
    Miro Heiskanen naznačil nahrávku, ale kličkou po mantinelu vyřadil ze hry Filppulu. Následoval pas na modrou Oleksiakovi, jehož střelu po ledě vykopl gólman.
     
    25:06
    V bráně skončil Andrew Cogliano, nikoliv puk. Jonathan Bernier zachytil pokus zápěstím v podání Johna Klingbera, načež Cholowski odhodil již zmíněného soka do brány.
     
    25:44
    Jevgenij Svečnikov protečoval touš pouze na hokejku Blakea Comeaua. Forvard Stars zkusil bleskově založit akci na opačnou stranu, jenže Faksa jeho úmysl nepochopil.
     
    26:00
    Postavená mimo hru zastavilo příležitost na druhé straně. Filip Hronek nabral velkou rychlost, ale bez puku jedoucí Darren Helm ještě o něco větší.
     
    26:32
    Detroitu pořádně zatopila čtvrtá útočná lajna konkurenta. Justin Dowling viděl před brankou Kera, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Staal.
     
    27:03
    Nepřehlednou situaci nyní za Berniera vyřešil Vladislav Naměstnikov. Ruský útočník poklekl proti zakončujícímu Hintzovi, od chráněných míst vyletěl kotouč mimo hrací plochu.
     
    27:44
    Jakub Vrána obdržel těžkou přihrávku na brusle, s jejímž zpracováním si neporadil. Puk si předkopl až moc před sebe, čehož využil Pysyk.
     
    28:22
    Zakázané uvolnění pošle hru před Antona Chudobina. Jason Dickinson hledal Johna Klingberga po mantinelu, jenže Švéd si sjel na střed.
     
    28:58
    Český zadák Filip Hronek před forčekujícím Bennem nahrál po mantinelu Glendeningovi. I ten se brzy ocitl v těžké situaci, ale obloučkem dostal černou gumu ze střední třetiny.
     
    29:11
    Radek Faksa vypíchl touš z pod hole Cholowskimu a těžit z toho mohl Roope Hintz. Od pravého mantinelu si sjel blíže bráně, ale Berniera nepřekonal.
     
    29:33
    Nahrávka naslepo v provedení Denise Gurjanova nebyla úspěšná. Těžko říct, kdo měl být adresátem, široko daleko žádného spoluhráče neměl.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Detroit zuby nehty drží jednobrankové vedení, hosté jsou i nadále aktivnějším týmem.
     
    30:36
    Vyrovnání viselo na vlásku! Jonathan Bernier neudržel pokus Comeaua, situaci ještě zkusil zachránit Troy Stecher. A podařilo se, společnými silami udrželi puk před brankovou čárou!
     
    31:15
    Tentokráte Bernierovi nepomohl spoluhráč, ale tyčka! Nastřelil ji tečující Justin Dowling a příležitost měl vzápětí i Tanner Kero, proti jeho dorážce ale zakročil brankář!
     
    31:46
    Dramatickou pasáž přerušil až právě domácí strážce svatyně. Ten po dvou nepřehledných situací zachoval chladnou hlavu a s nahozením Lindella si hravě poradil.
     
    32:09
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Valtteri Filppula využil volného místa k průjezdu před bránu, ale z bezprostřední blízkosti Chudobina nepřekonal.
     
    32:33
    Střela Blakea Comeaua z velkého skončila pouze v boční síti. Z ní jej dostal Radek Faksa, následný bekhendový pokus po ledě proletěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    33:26
    Za brankou soupeře operoval s kotoučem na holi Vladislav Naměstnikov. Ve finále zpoza ní vyjel a vypálil z otočky, ale zasáhl pouze natažený beton krajana.
     
    33:58
    Miro Heiskanen podpořil ofenzivu. Naznačil střelu, ale posléze přihrál Jamiemu Bennovi, jemuž hitem zabánil v možném vyrovnání Jevgenij Svečnikov.
     
    34:07
    Tentokráte již Jevgenij Svečnikov fauloval. Ruský forvard chtěl zabránit ve střele pro změnu Jasonu Robertsonovi, což se sice podařilo, ale po jeho zákroku jej muži v pruhovaném vyloučili za hákování.
     
    34:32
    Andrew Cogliano místo očekávaného nahození přihrál mezi kruhy Radku Faksovi, jenž nataženou hokejku usměrnil černou gumu mimo tři tyče.
     
    35:12
    Tlak Dallasu pokračuje. Blake Comeaua sice nezvládl zpracování Pavelskiho nahrávky, ale John Klingberg zastavil vyhození Ramussena.
     
    35:47
    Domácí gólman Bernier pozdě reagoval na nahrávku Hintze na Robertsona, avšak nemusel litovat. Druhý jmenovaný si neporadil se zpracováním.
     
    36:08
    Tak ani čtvrtou přesilovku hosté nevyužili. Detroit stále drží těsné jednobrankové vedení, které mu v koncovce první třetiny vystřelil Dennis Cholowski.
     
    36:39
    Valtteri Filppula v obranném pásmu volil odvážnou kličku zpět do zadních řad. Danny DeKeyser si poradil, podél hokejky Benna posunul puk k Hronkovi.
     
    37:12
    rozehrávkou nyní vypomohl spoluhráčům Jonathan Bernier. Počkal na pohyb forčekujícího Zadiny a rozehrál na druhou stranu.
     
    37:58
    Delší dobu hra probíhá bez přerušení. Esa Lindell cíleně nahazoval na teč. Bernier měl snadnou práci, protože Benn ani Comeaua směr letu kotouče nezměnili.
     
    38:25
    Rudým Křídlům, jmenovitě Jakubu Vránovi, se rýsovala slibná příležitost brejku. Ale český forvard zabral příliš pozdě, Miro Heiskanen byl rychlejší.
     
    38:54
    Pochvalu zaslouží Richard Pánik. Slovák zachytil pohyb Andrewa Cogliana, jehož zastavil těsně před obrannou modrou čárou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    39:22
    Dezorientovaný Andrej Sekera posunul kotouč před vlastní bránu, kde číhal Michael Rasmussen. Zkusil rychlé zakončení do horních pater brány, Chudobina trefil do ramene.
     
    39:44
    Navýšit náskok Red Wings zkusil Luke Glendening. Obtočení kolem brány mu ovšem nevyšlo podle představ, černá guma mu v klíčový moment sjela z čepele.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 6 – 41
     
    Prostřední dějství branku nepřineslo, Detroit tak nadále disponuje těsným jednobrankovým náskokem. I ve druhé části měli hosté výrazně navrch, celková statistika střel je až děsivá, 6:41. Těžko se věří, že navzdory takovému nepoměru domácí vedou. Ale je to tak a ve třetí třetině určitě budou bránit ještě bojovněji. Na Bownessovu družinu nečeká lehký úkol.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Detroit do něj vstupuje v těsném vedení, které by si určitě rád udržel až do závěrečné sirény.
     
    40:34
    Teprve sedmý zákrok zapsal na konto Anton Chudobin. Rána Sama Gagnera zápěstím nebyla vůbec snadný, Rus ji vyrazil lapačkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:47
    Rudá Křídla si zahrají premiérovou přesilovou hru. Beze slov a se sklopenou hlavou usedl na trestnou lavici Jason Dickinson, ten přidržel Staala.
     
    41:12
    Úvod přesilovky hráčům v červených dresech vůbec nevyšel. Nejprve vyhodil přes všechny čáry Radek Faksa, totéž se o pár vteřin později povedlo Coglianovi.
     
    41:45
    V momentě, kdy přesilová hra vstoupila do své druhé poloviny, získali domácí hokejisté alespoň výhodu útočného pásma. Je ale otázkou, zda se dostanou ke střele.
     
    42:05
    Nedostali. Jevgenij Svečnikov přihrával naslepo za sebe po mantinelu, ideálně do hokejky Miru Heiskanenovi. Fin Stars osvobodil.
     
    42:54
    Jonathan Bernier má dnes i obrovskou porci štěstí. Krátce po skončení svého trestu si Jason Dickinson řekl o puk. Dostal jej a z levé strany trefil levou tyčku.
     
    43:52
    Dallas právě vstřelil branku!
    Smůla prolomena, je vyrovnáno! Berniera zase zachránila tyčka, a sice po zakončení Robertsona. Domácí defenziva ale nedokázala odpálit kotouč do bezpečí, za brankovou čáru ho následně dotlačil MARK PYSYK. Asistence: Jason Robertson a Jamie Oleksiak.
    43:52 Mark PYSYK - 1:1
     
    44:30
    Zápas tak začíná prakticky od nuly. Detroit nyní bude mít velmi složitou situaci, protože rozhodně není lepším týmem, Dallas navíc bude povzbuzený vyrovnáním.
     
    45:27
    Ale jsou to hosté, kteří obsadili útočnou třetinu. Jevgenij Svečnikov napříč pásmem našel Michaela Rasmussena, jenž vystřelil těsně vedle levé tyče.
     
    45:46
    Teď už musel Anton Chudobin předvést své dovednosti. Na projektil vypálený Marcem Staalem ale dobře viděl, bez problémů puk udržel ve výstroji.
     
    46:19
    Vyhození Filipa Hronka zastavil Mark Pysyk. Autor vyrovnávací trefy zkusil rozjet rychlou akci po pravém mantinelu, ale beka zastavil čistým hitem Stecher.
     
    46:52
    Alex Biega poslal černou gumu přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Richard Pánik zabojoval, ale manko na Vatanena bylo příliš velké.
     
    47:11
    České zadáka Hronka obtěžoval při rozehrávce Andrew Cogliano. Obránce Red Wings si poradil, po mantinelu zapojil do hry Glendeninga.
     
    47:46
    Blake Comeau zkusil štěstí proti trojici protihráčů. Chtěl si narazit o levý mantinel, s čímž Erne počítal a stal se novým majitelem puku.
     
    48:27
    Tvrdé střele Andreje Sekery padl do cesty Jakub Vrána. Zapisuje do statistik úspěšný blok, od jeho brusle se navíc touš dorazil mimo obrannou třetinu.
     
    48:49
    Jamie Oleksiak nabil na modrou čáru parťákovi z obrany Heiskanenovi. Tvrdý rána příklepem prosvištěla těsně nad horní tyčkou.
     
    49:22
    Skoro to vypadá, jako by hosté hráli přesilovou hru, ale není tomu tak. Unavený druhá formace domácích bruslí s obrovskými problémy, čehož by mohli zeleno-bílí využít.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:40
    Nestalo se tak. Joel Hanley nahodil hrací předmět do brankoviště, kde ukázal výbornou orientaci Jonathan Bernier, gólman schoval puk v lapačce.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hosté zvládli vyrovnat a pokračují v aktivním pojetí hry, domácí nestíhají, přesto mají blízko bodovému zisku.
     
    50:46
    Po neúspěšném útoku Detroitu ujela dvojice hostů do přečíslení. Miro Heiskanen vzal situace na sebe, místo nahrávky Pavelskimu vypálil švihem na bránu.
     
    51:08
    Na bránu vystřelil Jamie Benn. Jonathan Bernier v tomto případě nemusel řešit nic složitého, protože kotouč letěl přímo do jeho výstroje.
     
    51:33
    Vysokou rychlost vyvinul ve střední třetině Jevgenij Svečnikov. Přes Oleksiaka vypálil zápěstím, načež rozvlnil síť, ale jen tu boční.
     
    52:04
    Okamžitě po vyhraném buly střílel od modré čáry Joel Hanley. Jonathan Bernier máchl lapačkou a touš v ní zachytil. Další úspěšný zákrok, již padesátý.
     
    52:53
    Pomalu letící puk Anton Chudobin přidržel, netroufl si na rozehrávku. Důvodem byl rychle jedoucí Sam Gagner, který gólmana evidentně vystrašil.
     
    53:19
    Dennis Cholowski si v posledním okamžiku rozmyslel rozehrávku dopředu a zacouval až za vlastní bránu, kam už ho Jamie Benn nepronásledoval. Oba celky střídají.
     
    53:47
    Slovenský zadák Andrej Sekera zachytil Stecherovo vyhození po mantinelu a rychle vrátil hru do útočného pásma. Gustav Lindström ale zabránil ve střele Coglianovi.
     
    54:18
    Filip Hronek napadal Jamieho Oleksiaka, jenž si poradil na jedničku. O mantinel přesunul hru na opačnou, pravou stranu, kde mohl s kotoučem úřadovat úplně volný Sami Vatanen.
     
    54:37
    Právě Vatanen dojel s kotoučem až do útočné třetiny. V levém kruhu našel Radka Faksu, ten po zpracování vystřelil do betonu brankáře.
     
    55:15
    Postavení mimo hru alespoň na okamžik zastavilo útočné snahy Dallasu. Joel Hanley zabojoval, ale černou gumu zachytil až za modrou.
     
    55:49
    Hanley si dovolil odvážnou, leč úspěšnou otočku v obranném pásmu proti Zadinovi. Touto fintou se uvolnil a měl volný prostor pro rozehrávku.
     
    56:21
    Dobrý úmysl Vladislavu Naměstnikovovi nevyšel. Ruský útočník hledal najíždějícího spoluhráče za obranu, ale Mark Pysyk bruslí pas zastavil.
     
    56:45
    Tanner Kero v souboji jeden na jednoho prohrál s Valtterim Filppulou. Zkušený Fin nahrál na modrou Hronkovi, dělová rána prosvištěla o kousek vedle brány.
     
    57:12
    Český forvard Faksa společně s Coglianem obrali v útočném pásmu o puk Staala. Druhý jmenovaný našel na modré Oleksiaka, ten na Berniera nevyzrál.
     
    57:58
    Za brankou zakvedlal s pukem Miro Heiskanen. Z důvodu forčekujícího Pánika musel rychle rozehrát, ale způsobil akorát zakázané uvolnění.
     
    58:23
    Z otočky zkusil vypálit Vladislav Naměstnikov. Jenže střela postrádala razanci i přesnost, před brankářem Chudobinem zakročil bruslí Pysyk.
     
    58:42
    Domácí v závěru třetího dějství přidali a po dlouhé době jsou oni tím týmem, který udává tempo. Po kombinace v útočném pásmu srazil Glendeningovu střelu do ochranné sítě Vatanen.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:07
    Od pravého mantinelu vyprodukoval nebezpečný projektil Danny DeKeyser. Anton Chudobin vykopl levý beton a černou gumu poslal do rohu kluziště.
     
    59:37
    Filip Hronek v obranném pásmu zaškobrtl. Měl štěstí, Blake Comeau byl daleko. Český bek drobné zaváhání napravil přesným pasem na Vránu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 17 – 51
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, na řadu přijde prodloužení, případně samostatné nájezdy. Dallas byl za svou aktivitu odměněn vyrovnávací trefou ve 44. minutě, skóre posunul do vyrovnané podoby Mark Pysyk. Další gól již diváci v Little Caesars Arena v rámci třetí třetiny neviděli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách začal s pukem na holi Detroit. Filip Hronek hledal dlouhým pasem Zadinu, do nahrávky vložil hokejku Oleksiak.
     
    60:32
    Dallas právě vstřelil branku!
    Prodloužení trvalo jen půl minuty, bonusový bod bere Dallas! Chybnou rozehrávku Hronka vystihl kapitán JAMIE BENN, který v přečíslení musel střílet, nahrávku na Gurjanova mu znemožnil padající Hronek, snažíc se napravit svou chybu. Kanadský centr si však poradil na jedničku a svižnou ránou zápěstím poslal Bernierovi kotouč nad pravé rameno. Bez asistence.
    60:32 Jamie BENN - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dallasu se povedla odveta za dva dny starou porážku, ze stadiónu Detroitu si z dvojzápasu odvezou alespoň dva body za vítězství 2:1 v prodloužení.

    Utkání začalo lépe pro domácí, kteří v 17. odskočili do vedení zásluhou trefy Dennise Cholowskiho. Hokejisté Dallasu od té doby byli jasně lepším týmem, ale na skvěle chytajícího Berniera dlouho nenacházeli recept, nastřelili i nělolik tyček. Smůlu prolomil až ve 44. minutě Mark Pysyk, jenž si našel volný puk v brankovišti a poslal jej tam, kam patří. Střetnutí dospělo za stavu 1:1 do prodloužení, v němž už po půl minutě rozhodl o bonusovém bodu pro hosty kapitán Jamie Benn.

    Svěřenci kouče Bownesse se díky vydřenému vítězství přiblížili v Centrální divizi čtvrtému Nashvillu na rozdíl dvou bodů. Detroit zůstává sedmý, náskok na Columbus navýšil na tři body.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 17 – 52 | Přesilová hra: 0/1 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Bernier (DET) – 50 zákroků, 2 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 60:32
    Anton Chudobin (DAL) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60:32

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 22:09
    Richard Pánik (DET) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:22
    Jakub Vrána (DET) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:31
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, čas na ledě 16:06
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:26
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:38

    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Bernier (DET) – 50 zákroků
    2. Jamie Benn (DAL) – 1+0
    3. Mark Pysyk (DAL) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:35)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Cholowski (J. Svečnikov, Pánik) – 44. Pysyk (Robertson, Oleksiak), 61. Ja. Benn


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal (A), G. Lindström, DeKeyser, Biega – Zadina, Rasmussen, J. Vrána – Pánik, Naměstnikov, Helm – Glendening (A), Erne, Gagner – Filppula (A), J. Svečnikov.
    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – Vatanen, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley, Pysyk – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn (C), Dickinson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Dowling, Kero.

    Rozhodčí: St. Pierre, McIsaac – Fournier, Daisy
    bahis siteleri