Bělorusko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Německo cz 3:1 (kon.) | Rusko – USA 7:6 (po pr.)
Lotyšsko – Švýcarsko 2:4 (kon.) | Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.)
po prodl.
Rusko
7:6 (1:3, 4:3, 1:0 - 1:0)
USA
Úterý 27.04.2021, 03:00 • Comerica Center - Frisco • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
    61:25 Nikita ČIBRIKOV - 7:6
     
    61:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A radují se nakonec opravdu Rusové! U sedmého gólu nemůže mít Homer čisté svědomí. NIKITA ČIBRIKOV si převzal puk u své branky, projel s ním až skoro k brankové čáře a střelou po ledě, kterou odrazil o beton Homera, rozhoduje toto šílené utkání! Asistence: Ilja Ivancov
    54:45 Ivan MIROŠNIČENKO - 6:6
     
    54:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po obrovském tlaku se puk dostal na hokejku Fjodora Svečkova, který před brankou podržel puk a nádherně našel volného IVANA MIROŠNIČENKA, kterému už stačilo jen nastavit hůl a nasměrovat puk za už překonaného Homera. Máme po dlouhé době vyrovnáno a Rusové stáhli čtyřgólový americký náskok! Asistence: Fjodor Svečkov, Danila Jurov.
     
    50:55
    Tyč zvoní za Homerem po střele od modré čáry!
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Lazutin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:08
    Na Gibsona Homera se hned po vhazování řítil sám Danila Jurov! Jeho bekhendové zakončení mezi betony Homer zastavil!
     
    39:35
    Vyloučení v týmu USA (Ethan Straky – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Ivancov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Ivancov – 10 min., nesportovní chování).
    39:14 Ivan MIROŠNIČENKO - 5:6
     
    39:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    IVAN MIROŠNIČENKO dostal přesnou přihrávku od modré čáry a z pozice, ze které se často prosazuje Alexandr Ovečkin, prásknul do puku, který skončil přesně v pravém rohu americké branky Stav utkání už je zase jen o jednu branku. Asistence: Arsenij Koromyslov, Fjodor Svečkov.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu USA (Ryan St. Louis – 2 min., krosček).
     
    37:57
    Američané chybují v rozehrávce a Homer musí zasahovat! On jediný vypadá poměrně klidně. Tohle pro něho nebyla jednoduchá situace, se kterou si ale poradil!
    36:37 Dylan DUKE - 4:6
     
    36:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tečovaná střela po vyhraném buly a DYLAN DUKE opět dává Američanům dvoubrankové vedení. Velmi důležitá situace pro další vývoj zápasu. Američané vedou na konci druhé třetiny 6:4. Asistence: Sasha Pastujov, Sean Behrens.
    33:09 Matvej MIČKOV - 4:5
     
    33:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z levého kruhu natáhl na střelu zápěstím nikým nehlídaný MATVEJ MIČKOV, který rychlou a hlavně přesnou střelou snižuje! Rozdíl je najednou už jen jednobrankový a nyní jsou to Američané, kdo musí se zápasem něco udělat. Asistence: Matvej Petrov, Vladimir Grudinin.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu USA (Red Savage – 2 min., podrážení).
     
    31:22
    Američané se teď jen těžké brání. V obrovské šanci se objevil Čubrikov, kterého vychytal Homer!
    28:09 Vsevolod GAJDAMAK - 3:5
     
    28:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tohle vůbec možné? Rusové zamkli Američany v jejich obranném pásmu, k puku se dostal, hádejte kdo, ano, navrátivší se NIkita Čubrikov, který předal puk VSELOVODU GAJDAMAKOVI. Ten si potáhl puk, krátkou kličkou pod nohy vyřadil obránce a skvěle zakončil! Asistence: Nikita Čubrikov, Vladimir Grudinin.
    26:16 Dmitrij BUČELNIKOV - 2:5
     
    26:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pomyslný prapor ruské reprezentace zvedá DMITRIJ BUČELNIKOV, který překonává Homera. Rusové se tak vrací na rozdíl třech branek a to pro ně vypadá opět o trochu lépe. Rychlý brejk zakončili Rusové přesně tak, jak potřebovali. Asistence: Nikita Novikov.
    24:16 Sasha PASTUJOV - 1:5
     
    24:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    SASHA PASTUJOV dostal přesnou přihrávku napříč útočným pásmem od Lanea Hutsona, který si připisuje třetí asistenci v dnešním zápase. I přesto, že mu střela nesedla tak, jak si představoval, proskákala až za záda Valerije Brinkmana. Asistence: Lane Hutson, Sean Behrens.
     
    23:49
    Vyloučení v týmu Rusko (Matvej Petrov – 2 min., pozdní dohrání). Tímhle způsobem se Rusové ale jen těžko dostanou zpět do zápasu. Zbytečný faul je opět zpomaluje.
     
    21:27
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Kirill Gerasimjuk, přichází Valerij Brinkman.
    21:27 Ethan STRAKY - 1:4
     
    21:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže jsou to Američané, kdo se prosazuje. ETHAN STRAKY se prodral před brankáře a překonal ho. Američané tak vedou 4:1 a nutí Rusy ke střídání brankářů. Asistence: Isaac Howard, Charlie Stramel.
    16:44 Sean BEHRENS - 1:3
     
    16:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    SEAN BEHRENS se s tím nemazal! Ve chvíli, kdy od modré čáry dostal přihrávku přesně na svou hokejku, se rozhlédl a vystřelil přesně nad lapačku bezmocného Gerasemjuka. To byla parádní střela i přesto, že měl Behrens hokejku směrem k mantinelu. Američané tak využívají druhou přesilovku v utkání a vedou opět o dvě branky. Asistence: Lane Hutson, Logan Cooley.
     
    15:45
    Američané na brankové čáře nedokázali protlačit puk do branky! Skvěle zasáhli obránci Ruska!
     
    15:17
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Čibrikov – 2 min. + 10 min. osobní trest, napadení).
     
    12:57
    Kirill Gerasimjuk musel řešit nepříjemnou situaci ve svém brankovišti! Lehké nahození srazil Vladislav Sapunov do jeho protipohybu. Gerasimjuk tak musel vykopnout kotouč, který směřoval mezi tři tyče.
    09:20 Danila JUROV - 1:2
     
    09:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jak málo stačí. Jedna šikovná přihrávka z obranného pásma o mantinel, která našla DANILA JUROVA, který z pravé strany střelou na vyrážečku přesně ve výšce, kam brankáři jen těžko dokážou dostat rukavice nebo betony, a máme sníženo! Asistence: Nikolaj Makarov, Nikita Čibrikov.
     
    06:14
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Stramel – 2 min., vražení na hrazení).
    05:24 Dylan DUKE - 0:2
     
    05:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají přesilovku velmi rychle! Po hezké kombinaci se dostal DYLAN DUKE k puku, který pravděpodobně přihrával skrz brankoviště, kde si jeho přihrávku srazil ruský gólman do vlastní branky. Asistence: Lane Hutson, Sasha Pastujov.
     
    04:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Prochor Poltapov – 2 min., napadení).
    02:56 Ryan CHESLEY - 0:1
     
    02:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané otevírají skóre! Rusové nedokázali vyhodit puk ze své třetiny a od modré čáry se krásnou ranou nad rameno brankáře prosazuje obránce RYAN CHESLEY. Bez asistence.
    Marken.cz

    Tomáš Jirsa

    Branky a nahrávky: 10. Jurov (Čibrikov, Makarov), 27. Bučelnikov (Novikov), 29. Gajdamak (Čibrikov, Grudinin), 34. Mičkov (Petrov, Grudinin), 40. Mirošničenko (Koromyslov, Svečkov), 55. Mirošničenko (Svečkov, Jurov), 62. Čibrikov (Ivancov) – 3. Chesley, 6. Duke (Hutson, Pastujov), 17. Behrens (Hutson, Cooley), 22. Straky (Howard, Stramel), 25. Pastujov (Hutson, Behrens), 37. Duke (Pastujov, Behrens)


    Rusko: Gerasimjuk (22. Brinkman) – Grudinin, Makarov, G. Ivanov, Koromyslov, Sapunov, Figurin (A), Novikov – Jurov, Svečkov, Čibrikov (C) – Petrov, Ivancov (A), Poltapov – Mirošničenko, Gajdamak, Mičkov – Bučelnikov, Mechovov, Lazutin – Katelevskij.
    USA: Holt (Homer) – Behrens (A), Schmidt, Hreschuk (A), Gallagher, Hutson, Straky, Murchison, Chesley – Duke, Cooley, Pastujov – Janicke, Savage (C), Gilmartin – Howard, Stramel, Devine – McGroarty, St. Louis, Hejduk.

    Rozhodčí: Brander, Kika – Briganti, Poljakov

    Diváci: 1400
    bahis siteleri