New Jersey – Philadelphia 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:3 (kon.) | Columbus – Detroit 1:0 (2:0 po s.n.)
Washington – NY Islanders 1:0 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:1 (kon.) | Chicago – Tampa 4:7 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Dallas – Carolina 1:5 (kon.) | Ottawa – Vancouver 6:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Columbus Blue Jackets
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Detroit Red Wings
Středa 28.04.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Souboj mezi Columbusem a Detroitem bude jedním z osmi zápasů během úterního programu v zámořské NHL. Oproti mnoha jiným však v tomto klání nepůjde o důležité body v honbě za postupem do play-off, jelikož se jedná o duel dvou nejhorších celků Centrální divize.
     
    Domácí dlouho bojovali o nejlepší čtyřku své divize, ale v posledních týdnech, respektive v březnu a dubnu, zaznamenali tvrdý pád do spodních pater tabulky. Stalo se přesně to, co se předpovídalo už před minulou sezónou, kdy Blue Jackets možná až zázračně prošli do play-off, i přes odchody hlavních hvězd. Současnou krizi Columbusu dokládá i černá série devíti porážek v řadě.
     
    Detroit už je několik let v přestavbě, a zdá se, že tým kolem GM Steva Yzermana přesně ví, co dělá. Hokejově je to sice vesměs trápení, ale v týmu je vysoký počet mladých a talentovaných hokejistů, Red Wings k tomu další získali během uzávěrky přestupů (a k tomu volby v draftu), a budoucnost celého týmu v příštích letech začíná opět vypadat růžově. Letos je to ovšem výsledkové trápení a duel s Columbusem bude vlastně soubojem o konečné sedmé místo v divizi.
     
    Zatím není jisté, jestli do utkání naskočí i český obránce Filip Hronek, jenž měl podle informací blíže nespecifikované zdravotní obtíže.
     
    Oba týmy spolu v této sezóně hrály pětkrát. Třikrát (včetně posledních dvou březnových střetnutí) se z vítězství radoval Detroit.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Del Zotto, S. Jones (A), Gavrikov, Lehtonen, Bayreuther, Kukan – Robinson, Domi, Bjorkstrand – Foudy, Roslovic, Laine – Grigorenko, Texier, Atkinson (A) – Gerbe, MacInnis, Matteau.

    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Cholowski, Hronek, M. Staal, Stecher, DeKeyser (A), G. Lindström – J. Vrána, Rasmussen, Filppula – Erne, Naměstnikov, Zadina – Pánik, Veleno, Gagner (A) – Helm, Glendening (A), J. Svečnikov.

    Rozhodčí: South, Lee – Marquis, Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Detroit se jako první dostává do útočného pásma, kde ale následně nezvládl boj u mantinelu, ale aspoň zastavil následný postup soupeře.
     
    01:06
    Eric Robinson se ocitl v první větší příležitosti, ale v přímém souboji s Thomasem Greissem ho trefil pouze do lapačky!
     
    01:23
    Branka ještě nemusí být uznána, protože hlavní sudí něco zkoumají u videa. Buď je to potencionální ofsajd nebo se Detroit trefil ještě před inkasovaným gólem, protože Elvis Merzlikins udržel kotouč před brankovou čárou jen tak tak!
     
    01:23
    Tak branka neplatí kvůli těsnému ofsajdu Maxe Domiho, pokračujeme tedy za bezbrankového stavu!
     
    02:03
    Darren Helm se po levé straně hnal k zakončení, nakonec se k němu ale odvážil, takže kus gumy vrátil na modrou čáru.
     
    02:46
    Columbus opět zvládl defenzivu a hned zkouší zahrozit z protiútoku, hosté se ale tentokrát rychle vrátili a nedovolili ani zakončení.
     
    03:15
    Michael Rasmussen neustál souboj v rohu kluziště, kvůli čemuž jednoznačně přišel o kotouč, nezískal ho ani při následném forčekinku.
     
    03:46
    Rudým Křídlům se sice vůbec nepovedl přechod do útoku, díky bojovnosti však z toho byla nakonec střela, kterou musel krýt lotyšský brankář.
     
    04:20
    Zatím se hraje v opravdu vysokým tempu, díky čemuž byl v další příležitosti Michael Del Zotto, který podpořil útok, ale klíčové zakončení se mu vůbec nepovedlo.
     
    04:48
    Max Domi opět ukazuje svou rychlost, k zakončení tentokrát vybídl Erica Robinsona, který rozezněl brankovou konstrukci!
     
    05:18
    Elvis Merzlikins vůbec neviděl nahození z pravé strany, nakonec mu ale pomohli obránci, kteří k němu nepustili ani jednu ze svou střel.
     
    05:48
    Filip Hronek předvedl výbornou rozehrávku až na modrou čáru, díky čemuž byl následně v dobré pozici Joseph Veleno, který ale skvěle chytajícího brankáře soupeře nepřekonal!
     
    06:34
    Troy Stecher si při bránění pomohl tvrdým hitem, který byl ale v rámci pravidel, takže vlastně ukázkově získal kotouč.
     
    07:01
    Columbus však dobře zapracoval při napadání a díky tomu si snad připsal rovnou tři střelecké pokusy, ale všechny skončily těsně vedle brány!
     
    07:44
    Oba týmy lehce polevují, protože jim nevycházejí přechody středního pásma. Za chvíli se ale do toho určitě dostanou zpátky.
     
    08:16
    Michail Grigorenko ve střední třetině nezkrotil skákající přihrávku, kotouč tak odevzdal protihráči, který okamžitě rozjíždí protiakci.
     
    09:00
    Richard Pánik se nadějně tlačil skrz obranu soupeře, ale kvůli tomu mu kotouč utekl z hole, takže ho Elvis Merzlikins okamžitě odpálil pryč.
     
    09:48
    Nahození Setha Jonese se nakonec ujalo, díky čemuž mohou domácí kombinovat vepředu a Thomas Greiss tak nakonec musel i zasahovat.
     
    10:13
    Brankář Detroitu raději podrží prudké nahození a po komerční přestávce se před ním bude vhazovat.
     
    10:25
    Oliver Bjorkstrand dostal spoustu prostoru v pravém kruhu, který samozřejmě využil k zakončení, ale to skončilo jen na betonu brankáře.
     
    11:00
    Vladislav Naměstnikov nahodí kotouč do pásma protivníka, protože jeho formace potřebuje nutně vystřídat.
     
    11:43
    Jack Roslovic z pravé strany velmi chytře naznačil přihrávku, ale přitom šel do zakončení, které Thomas Greiss jen tak tak zastavil ramenem!
     
    12:09
    Elvis Merzlikins svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou velmi dobře, ti se tak díky tomu bez problémů usadili v útočném pásmu.
     
    12:44
    Modrokabátníci to ale vepředu překombinovali, Detroit se tak nakonec osvobodil bez větších potíží.
     
    13:24
    Nathan Gerbe šikovně našel kotouč v rohu kluziště, díky čemuž domácí pokračují v náporu a nyní mají jednoznačně navrch.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dennis Cholowski – 2 min., držení).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    14:14
    Jack Roslovic ukázal své umění v plné kráse, protože projel skrz oba obránce Detroitu a byl tak sám před brankářem, kterého ale střelou nad lapačkou nepřekonal!
     
    15:00
    Přesilovka Columbusu se rychle blíží ke svému konci, domácí si v ní zatím vytvořili jen jednu šanci. Usilují ale o další.
     
    15:32
    Nakonec se z dálky napřáhl Mikko Lehtonen, ale ten se netrefil mezi tři tyče, takže Blue Jackets tuto početní převahu nevyužijí.
     
    16:08
    Columbus při napadání zamířil až za branku soupeře, ale tím nic nezískal, takže se po delší době musel bránit, zasahovat musel dokonce Elvis Merzlikins.
     
    16:46
    Thomas Greiss dobře zpracoval prudké nahození pro svého spoluhráče, který tedy hned rozjel protiútok, jenž musel likvidovat až domácí gólman.
     
    17:04
    Troy Stecher nebezpečně pálil hned po vyhraném vhazování, před bránou ale bylo spoustu hráčů, přes které se kotouč nedostal.
     
    17:09
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Richard Pánik – 2 min., podrážení).
     
    18:05
    Columbus sice nějakou chvíli v útoku kombinovat, nakonec ale byla jedna z přihrávek vystihnuta, díky čemuž se hosté osvobodili.
     
    18:43
    Max Domi si opět málem našel cestu skrz celou obranu protivníka, nakonec ho ale zastavil poslední hráč, který ale puk nezískal.
     
    19:05
    Red Wings však zvládnou i toto oslabení, první třetina tak nejspíš skončí bez branek.
     
    19:35
    Hosté to ještě zkouší opatrně změnit, protože se usadili v útočném pásmu, kde brankovou konstrukci orazítkoval Danny DeKeyser!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    První dějství je za námi a rozhodně jsme se nenudili. Oba celky si totiž vytvořily nespočet příležitostí, Columbus dokonce skóroval, ale jeho branka nakonec neplatila. Ostatní šance pokryli velmi jistí brankáři, avšak stoprocentní úspěšnost jim nemusí vydržet ve druhé periodě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Jakub Vrána mohl otevřít skóre dnešního duelu, protože úplně sám uháněl na Elvise Merzlikinse, ale kotouč napálil pouze do jeho výstroje!
     
    20:43
    Oliver Bjorkstrand se také tlačil do zakončení, pomocí kliček se dostal přes dva protihráče, ale z pravé strany se ke střele neodhodlal.
     
    21:13
    Domácí bek neudržel kotouč v pásmu, Filip Hronek tak okamžitě nahazuje dopředu, ale nachází jen lapačku brankáře, který přerušuje hru.
     
    21:45
    Red Wings zvládli hromadný souboj v rohu kluziště, díky čemuž mohla následovat rána od modré čáry, ale ta byla zablokována.
     
    22:25
    Detroit má zatím ve druhém dějství trochu navrch, díky tomu je k dispozici jedna střelecká pozice za druhou, ale zatím žádnou nemůže proměnit.
     
    23:09
    Michael Del Zotto dost lacině přišel o kotouč při rozehrávce, svou chybu ale okamžitě napravil dobrým obranným zákrokem.
     
    23:34
    Jakub Vrána také dnes hraje velmi dobře, nyní totiž při napadání vypíchl kotouč a rovnou vypálil, ale Elvis Merzlikins mu pořád gól nedovoluje.
     
    24:25
    Blues Jackets už se pěkně dlouho nepodívali do útoku, protože jim prostě nevychází přechody středního pásma. Kvůli tomu nyní na soupeře nemají.
     
    25:04
    Jeden z domácích při pokusu o rozehrávku poslal kotouč až na zakázané uvolnění, lotyšský gólman tak bude muset zpozornět.
     
    25:32
    Jack Roslovic se individuálně dostal až k zakončení, avšak to se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo jen nad horní tyčí.
     
    26:12
    Columbus už přece jen začíná přebírat iniciativu a kotouč soupeři vlastně vůbec nepůjčuje, ale zatím z toho nic nezískal.
     
    26:39
    Nakonec puk vybojoval Michael Rasmussen, který následně hledal nějakého spoluhráče před brankou, ale to se mu nepovedlo.
     
    27:33
    Richard Pánik byl při přebírání přihrávky velmi dobře pokrytý, s kotoučem se tak nemohl dostat přes modrou čáru, ale soupeře aspoň donutil k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    28:07
    Mikko Lehtonen neměl zrovna ideální pozici k zakončení, i přesto vypálil, avšak Thomas Greiss jeho pokus jistě vyrazil.
     
    28:47
    Domácí vyhráli buly před vlastním brankářem, neměli ale prostor k založení útoku, takže kotouč raději poslali jen z pásma.
     
    29:27
    Vladislav Gavrikov vystihl přihrávku a mohl tedy okamžitě rozjíždět protiútok, to by se ale jeho spoluhráč musel dostat přes střední pásmo.
     
    29:52
    Rána Troye Stechera směřující ke vzdálenější tyči nevypadal vůbec špatně, Elvis Merzlikins ji však jistě zlikvidoval.
     
    30:29
    Dlouhá hra bez přerušení více vyhovuje Detroitu, který si tak vytvořil další střeleckou pozici, konkrétně v ní byl Richard Pánik, ale ten navezl kotouč přímo do náruče gólmana.
     
    31:09
    Seth Jones vymýšlel nadějnou křižnou přihrávku do jízdy Olivera Bjorkstranda, ale ten na kotouč těsně nedosáhl, kvůli čemuž ho poté i ztratil.
     
    31:57
    Nahození Lukea Glendeninga neprošla, takže se musí okamžitě vracet dozadu, aby svým spoluhráčům vypomohl s defenzivou.
     
    32:23
    Thomas Greiss to ve druhém dějství zatím neměl moc složité, v klidu pokryl i nebezpečnou ránu směřující na jeho vyrážečku.
     
    32:55
    Michail Grigorenko dostal výbornou přihrávku od Patrika Laineho, díky čemuž byl úplně sám před brankářem, avšak jeho rána do šibenice skončila jen v lapačce!
     
    33:48
    Thomas Greiss za svou bránou nezachytil prudké nahození, kvůli čemuž se domácí usadili v útoku a hned pálili, ale byla z toho jen nepřesná rána.
     
    34:27
    Gustav Lindström nezkrotil kotouč na modré čáře, musel tedy rychle mířit dozadu, protože za pukem už uháněl protihráč. Bek Detroitu byl však v bruslařském souboji úspěšnější.
     
    35:12
    Oliveru Bjorkstrandovi se díky špatnému střídání soupeře zničehonic otevřel prostor na pravé straně, takže se dostal až před brankáře, kterého zkusil objet, ale ten na poslední chvíli vytasil svůj levý beton a zasáhl!
     
    35:48
    Dnes gól asi nepadne, protože nyní se málem prosadil Max Domi, který ale nastřelil jen brankovou konstrukci!
     
    36:16
    Rudé Křídla se pokouší o podobnou odpověď, rána od modré čáry však skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    36:55
    Druhá třetina už se pomalu začíná dohrávat, protože se oba celky soustředí hlavně na obranu, jelikož nikdo nechce inkasovat do šatny.
     
    37:29
    Přece jen ještě gól mohl padnout, protože Adam Erne skvělou zadovkou našel před brankou Vladislava Naměstnikova, kterého ale výborně vychytal Elvis Merzlikins, jenž předvedl neuvěřitelný přesun!
     
    38:27
    Detroit byl při napadání jen napůl úspěšný, protože donutil soupeře aspoň k vyhození, jelikož ten už nechtěl více riskovat.
     
    38:53
    Mikko Lehtonen ještě rozjíždí útočnou akci svého týmu, po jeho přihrávce tak vypálil Patrika Laine, ale ten pozorného Thomase Greisse nemohl překonat.
     
    39:18
    Valtteri Filppula se zkoušel z pravé strany protlačit před bránu, ale to mu nedovolili obránci, kteří ho úspěšně drží u mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:54.
     
    Ani ve druhé třetině nepadla branka, i když opět tomu moc nechybělo, protože snad na obou stranách kluziště zvonila branková konstrukce. Oba gólmani si navíc připsali další neuvěřitelné zásahy, takže dnes klidně může rozhodnout jeden gól. Nebo zamíříme do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:18
    Hned po úvodním buly se do kotouče pořádně opřel Cam Atkinson, ale se sílou to přehnal, protože pouze zlomil hůl.
     
    40:50
    Dennis Cholowski jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, díky čemuž vzápětí mohla přijít nadějná rána, která se ale stejně mezi tyče nevešla.
     
    41:22
    Dean Kukan musel počkat, až se jeho spoluhráči vrátí z pásma. Trpělivost prokázal, díky čemuž o chvíli později mohl pálit, přičemž rozvlnil síť, ale jenom tu boční.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Dean Kukan – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:13
    Cam Atkinson mohl v oslabení poslat svůj tým do vedení, protože díky chybě soupeře uháněl sám na Thomase Greisse, ale střelou mezi betony ho nepřekonal!
     
    42:49
    Michael Rasmussen si zpoza branky našel cestu do pravého kruhu, ze kterého po otočce vypálil, ale Elvis Merzlikins měl připravený svůj beton.
     
    43:22
    Columbus se osvobozuje vyhozením a své první oslabení v zápase nejspíš bez problémů zvládne, dokonce v něm byl i dost nebezpečný.
     
    43:58
    Filip Zadina střílel moc okatě, domácí brankář tak v klidu zasáhl lapačkou, pořádně problémy měl až s dorážkou, ale také to zvládl.
     
    44:58
    Jevgenij Svečnikov posunul kotouč na modrou čáru, odkud samozřejmě okamžitě přišla dalekonosná rána, která ještě byla mírně tečovaná, ale brankář Columbusu byl opět připraven.
     
    45:52
    Detroit má v posledním minutách jednoznačně navrch, domácí těží pouze z protiútoků, do kterého se nyní dostal Eric Robinson, ale ten se trefil jen do rukavice gólmana.
     
    46:29
    Max Domi šikovně získal kotouč ve středním pásmu a dostal se i přes modrou čáru, ale následně to celé pokazil špatnou přihrávkou.
     
    46:49
    Jakub Vrána si individuálně hledá cestu k zakončení, ale s kotoučem skončil jen v rohu kluziště, kde už toho nemohl moc vymyslet.
     
    47:16
    Při souboji poblíž branky hostů se kus gumy zničehonic odrazil do brankoviště, Thomas Greiss však prokázal svou pozornost a jistě zasáhl.
     
    47:48
    Red Wings příliš dlouho váhali s rozehrávkou, kvůli čemuž musí ve svém pásmu o kotouč zase bojovat, což nakonec raději vyřešili vyhozením.
     
    48:29
    Čárový rozhodčí zablokoval dost tvrdé nahození po mantinelu, hned se ale zvedá z ledu a vypadá, že bude v pořádku.
     
    49:16
    Oba celky to chtějí rozhodnout už v základní době, na skórování ale už mají pouze deset minut. Tempo hry se alespoň každým okamžikem stupňuje.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:44
    Mikko Lehtonen tak nebezpečně pálil z hranice pravého kruhu, jeho pokus se ale mezi tyče těsně nevešel.
     
    50:20
    Detroit se osvobozuje čistým vyhozením, oba týmy tak mění své formace na ledě.
     
    50:48
    Thomas Greiss nerozehrál zrovna nejjistěji, jeho spoluhráči tak byli rádi, že kotouč dostali z vlastního pásma.
     
    51:25
    Jevgenij Svečnikov byl hraničním způsobem poslán k ledu, hlavní sudí však vylučovat nebudou, takže se pokračuje bez přerušení.
     
    51:47
    Oliver Bjorkstrand pálil z dost nebezpečné pozice díky dobrému odrazu od mantinelu, také jemu však tentokrát scházela přesnost.
     
    52:29
    Dennis Cholowski úspěšně odstavil protihráče od kotouče, díky tomu mohl vzápětí útočit Michael Rasmussen, ale ten nedokázal přesně přihrát.
     
    53:08
    Blue Jackets tentokrát mířili do přečíslení tři na jednoho, které po přihrávce zakončoval Cam Atkinson, jenž ale netrefil kotouč ideálně, protože letěl při zemi a Thomas Greiss tak dokázal zasáhnout!
     
    53:41
    Eric Robinson předvedl další šikovný průnik přes levou stranu, přičemž byl takřka metr před brankou, ale odtud se stejně nedokázal trefit mezi tyče!
     
    54:23
    Ryan MacInnis drží kotouč za brankou soupeře, v rámci souboje nakonec dokázal i přihrát a domácí tak mohou tlačit.
     
    55:14
    Opět zvoní branková konstrukce, tentokrát se o to postaral český útočník Filip Zadina, který z levého kruhu mířil do břevna!
     
    55:46
    Columbus už se pomalu začíná připravovat na prodloužení, protože už se dopředu moc nežene a hlavně se snaží o to, aby neudělal žádnou zbytečnou chybu.
     
    56:18
    Liam Foudy celkem zbytečně zdržel rozjetou akci, což nebyl dobrý tah, protože se Detroit následně ujal kotouče.
     
    56:51
    Sam Gagner se sice blýskl pěknou otočkou, ale bylo mu to úplně k ničemu, protože se tak dostal jen za branku soupeře, kde už nic nevymyslel.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Sam Gagner – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Max Domi – 2 min., držení).
     
    57:40
    Hra čtyř proti čtyřem zatím mnohem více vyhovuje Columbusu, který se celou dobu drží v útočném pásmu a připisuje si jednu střelu za druhou, ale Thomas Greiss pořád drží.
     
    58:34
    Detroit se osvobozuje a drží hru mimo svou třetinu, protože mu v posledních chvílích skoro nic nevychází.
     
    59:27
    Columbus hledá cestu k zakončení, avšak nedostal se ani přes modrou čáru, takže zápas nejspíš zamíří do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V základní hrací době jsme se branky nedočkali, takže utkání míří do prodloužení, možná i do nájezdů! Můžou za to zejména oba brankáři, kteří dnes podávají bezchybné výkony a navíc si oba dobře postavili tyče, protože ty na obou stranách již několikrát zazvonily. Oba týmy navíc hrají na dost podobné úrovni, takže dnešní výhru pořád může urvat naprosto kdokoliv.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Tak už teď mohlo být rozhodnuto, protože přihrávka Vladislava Naměstnikova se odrazila přímo mezi tyče, ale Elvis Merzlikins včas zareagoval a skvěle zasáhl!
     
    61:17
    V prodloužení to zatím mnohem více vychází hostům, Filip Hronek si nyní dokonce našel cestu k zakončení, ale z úhlu brankáře nepřekonal.
     
    61:45
    Dnes ten gól prostě nepadne! Jakub Vrána díky dobrému napadání mířil do dalšího úniku, ale zakončoval pouze do betonu brankáře!
     
    62:27
    Alexandre Texier poprvé v prodloužení vede svůj tým do útoku, následně se tam společně se spoluhráči usadil a rozjíždí kombinaci.
     
    63:00
    Sam Gagner v rohu kluziště neudržel rovnováhu, takže lacině přišel o puk. Moc ho to ale mrzet nemusí, protože domácí se s kusem gumy dlouho neohřáli.
     
    63:33
    Elvis Merzlikins pořád deptá střelce soupeře, nejprve zlikvidoval ránu Valtteriho Filppuly a následně pokryl i dorážku Michaela Rasmussena!
     
    64:03
    Seth Jones šel po pěkném pasu spoluhráče do přímého souboje s Thomasem Greissem, ten mu ale velmi chytře nedovolil zakončení vypíchnutím!
     
    64:36
    Jakub Vrána zlomil při zakončení kotouč, domácí tak rozjeli poslední útok prodloužení, který zneškodnil Thomas Greiss.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani v prodloužení jsme se regulérní branky nedočkali, o vítězi dnešního bezbrankového duelu tak budou muset rozhodnout nájezdy, kde už by se měl vítěz dříve či později najít.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Patrik Laine našel cestu do sítě skrz betony Thomase Greisse, který tedy pouští svůj první regulérní gól v utkání.
     
    1. série
    1:0
    Jakub Vrána to zkusil podobně, avšak jeho prudká rána skončila jen do betonu gólmana.
     
    2. série
    1:0
    Thomasi Greissovi dnes vypíchnutí fungují, připravil tak o zakončení také Cama Atkinsona.
     
    2. série
    1:0
    Adam Erne také šel mezi betony, Elvis Merzlikins tam ale nechal hůl, kterou kotouč zastavil.
     
    3. série
    2:0
    Oliver Bjorkstrand pečetí výhru svého týmu přesnou střelou nad vyrážečku!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je PATRIK LAINE.
    Patrik LAINE - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus konečně ukončuje dlouho devítizápasovou šňůru porážek, o což se největší mírou zasloužil fantastický Elvis Merzlikins, který dnes pokryl všech 41 pokusů Detroitu a navíc neinkasoval ani v nájezdech. To už se nedá říci o Thomasi Greissovi, který dnes také chytal skvěle, ale nakonec dvakrát kapituloval a to jeho tým stojí bod. Ten už ale ani pro jeden tým nejspíš nehraje velkou roli.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 33 – 41
    Zblokované střely: 6 – 16
    Tresné minuty: 4 – 6
    Využití: 0/2 – 0/1
    Úspěšnost vhazování: 48% – 52%
    Hity: 11 – 16
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) 41 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 65:00
    Thomas Greiss (DET) 33 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 65:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Elvis Merzlikins (CBJ) 41 zákroků
    Thomas Greiss (DET) 33 zákroků
    Patrik Laine (CBJ) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:44
    Filip Zadina (DET) 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:27
    Jakub Vrána (DET) 0+0, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:20
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (03:48:45)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Laine

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Patrik Laine (CBJ)
    1:0   Jakub Vrána (DET)
    2. série:
    1:0   Cam Atkinson (CBJ)
    1:0   Adam Erne (DET)
    3. série:
    2:0   Oliver Bjorkstrand (CBJ)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Del Zotto, S. Jones (A), Gavrikov, Lehtonen, Bayreuther, Kukan – Robinson, Domi, Bjorkstrand – Foudy, Roslovic, Laine – Grigorenko, Texier, Atkinson (A) – Gerbe, MacInnis, Matteau.
    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Cholowski, Hronek, M. Staal, Stecher, DeKeyser (A), G. Lindström – J. Vrána, Rasmussen, Filppula – Erne, Naměstnikov, Zadina – Pánik, Veleno, Gagner (A) – Helm, Glendening (A), J. Svečnikov.

    Rozhodčí: South, Lee – Marquis, Racicot

    Diváci: 4 316
    bahis siteleri