Boston – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 5:3 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Carolina – Detroit 3:1 (kon.) | Tampa – Dallas 3:0 (kon.) | Washington – Pittsburgh 4:5 (po pr.)
Toronto – Vancouver 4:1 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:5 (po pr.) | Chicago – Florida 3:4 (po pr.)
Edmonton – Calgary 1:3 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:5 (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Pátek 30.04.2021, 01:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:11 Jake GUENTZEL - 4:5
     
    62:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se dočkali asi zaslouženého druhého bodu! Jared McCann přihrál do druhé vlny na Johna Marina, který zachoval chladnou hlavu a našel před branku JAKEA GUENTZELA, jenž usměrnil černou gumu za Vaněčkova záda. Asistence: John Marino a Jared McCann.
    59:46 Tom WILSON - 4:4
     
    59:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Při závěrečné power-play je znovu vyrovnáno! Před brankou Penguins zůstal nikým nehlídaný TOM WILSON, který zblízka překonal Tristana Jarryho a posílá střetnutí do prodloužení! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nicklas Bäckström.
     
    59:18
    Vítek Vaněček opět ujíždí na střídačku, jelikož se domácí celek usadil v útočném pásmu.
     
    58:51
    Bude se vhazovat před brankou Capitals, a tak se český brankář do brankoviště vrátil!
     
    58:34
    Kris Letang ze středního pásma trefil pravou tyčku domácí branky. Obránce Penguins bodoval v posledních osmnácti zápasech, avšak dnes stále čeká!
     
    58:01
    Vítek Vaněček opustil branku a Washington to zkusí se šesti bruslaři. Opuštenou bránu chtěl hned trefit Zach Aston-Reese.
     
    57:41
    Sidney Crosby přihrál před branku, kde si kotouč kolem Cháry stáhl Bryan Rust, jehož následně vychytal pohyblivý Vítek Vaněček.
     
    55:35
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Michael Raffl – 2 min., držení).
    50:55 Kasperi KAPANEN - 3:4
     
    50:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins znovu otáčejí stav zápasu na svou stanu! Na pravé straně se nacházel KASPERI KAPANEN, který využil toho, že má proti sobě Cháru, a tak se dostal do střelecké pozice. Finský útočník pak zamířil přesně do bližší šibenice – 3:4. Asistence: Jared McCann a Jeff Carter.
     
    47:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., držení hole).
    38:11 Zach ASTON-REESE - 3:3
     
    38:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Máme znovu vyrovnáno, jelikož Washington chyboval při rozehrávce! Colton Sceviour přihrál před branku, kde si kotouč na bekhend stáhl ZACH ASTON-REESE, jenž kotouč poslal mezi Vaněčkovy betony. Asistence: Colton Sceviour.
     
    35:27
    Pro Pittsburgh mohlo být ještě hůře! Před branku se vytočil Carl Hagelin, jenž se snažil zasunout puk po ledě mezi brankářovy betony. Tristan Jarry byl v tuto chvíli úspěšnější.
    35:07 Daniel SPRONG - 3:2
     
    35:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Sledujeme střetnutí plné zvratů, Capitals se vracejí do vedení! Justin Schultz nahazoval kotouč od modré čáry vedle branky, jelikož tam zahládl spoluhráče. DANIEL SPRONG byl na správném místě a kotouč uklidil do branky – 3:2! Asistence: Justin Schultz a Dmitrij Orlov.
     
    35:02
    Přihrávku mezi kruhy převzal Tom Wilson, který už se sám nacházel před hostujícím brankářem. Domácí útočník si stáhl puk na bekhend a zamířil jen těsně vedle pravé tyče!
     
    33:38
    Pittsburgh odehrál velmi dobrá střídání! Zach Aston-Reese přihrával na zadní tyčku, kde se nacházel osamocený Jason Zucker, jenž před odkrytou klecí černou gumu minul!
     
    33:02
    Kasperi Kapanen si stáhl puk na levé straně a pak ho poslal pod sebe, kde se nacházel Jared McCann, jenž si vylámal zuby na českém brankáři. Následně to ještě zkoušel Jeff Carter, ale on místo puku skončil v brance!
     
    30:06
    Jevgenij Kuzněcov přihrál na levou stranu, kde měl dostatek času T. J. Oshie, jenž si puk zpracoval a pak mířil mezi brankářovu ruku a tělo. Tristan Jarry ale povyjel a mezeru rychle uzavřel!
     
    29:32
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., držení).
    29:02 Dmitrij ORLOV - 2:2
     
    29:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Velmi rychle je vyrovnáno! Nicklas Bäckström vyhrál vhazování a od mantinelu vystřelil DMITRIJ ORLOV, jehož pokus vyrazil Tristan Jarry jen do vzduchu a pak pak zapadl k zadní tyči. Černou gumu se snažil ještě zastavit Jeff Carter, avšak marně. Asistence: Nicklas Bäckström.
    28:32 Frédérick GAUDREAU - 1:2
     
    28:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins otáčejí vývoj zápasu na svou stranu! Jason Zucker přihrál od mantinelu do předbrankového prostoru, odkud se střelou po ledě nemýlil FRÉDÉRICK GAUDREAU. Asistence: Jason Zucker a Colton Sceviour.
     
    25:31
    Na pravé straně měl dostatek času Kris Letang, který mířil z kruhu pro vhazování pod horní tyčku. Český brankář vytáhl zákrok ramenem a stav je stále nerozhodný.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., držení).
     
    18:15
    Kasperi Kapanen byl blízko vstřelení druhého gólu v zápasu. Finský útočník převzal kotouč mezi kruhy, odkud zamířil jen těsně vedle levé tyče. Vítek Vaněček byl tuto chvíli jen v roli přihlížejícího diváka.
    15:27 Kasperi KAPANEN - 1:1
     
    15:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obrovskou chybu předvedl Nicklas Bäckström, jenž přihrával středem obranného pásma! Puku se chopil KASPERI KAPANEN, jenž přesnou střelou pod lapačku nedal českému brankáři šanci zasáhnout. Finský útočník tak vyrovnává a začínám od začátku! Bez asistence.
     
    07:56
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Justin Schultz – 2 min., nedovolené bránění).
    07:27 T. J. Oshie - 1:0
     
    07:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals rychle využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Nicklas Bäckström přihrával na modrou čáru, odkud se napřáhl Justin Schultz, jehož snažení ještě před hostujícím brankářem tečoval T. J. OSHIE. Tristan Jarry už nemohl reagovat a poprvé tahá černou gumu ze své branky. Asistence: Justin Schultz a Nicklas Bäckström.
     
    07:15
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Evan Rodrigues – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Oshie (J. Schultz, Bäckström), 30. Orlov (Bäckström), 36. Sprong (J. Schultz, Orlov), 60. T. Wilson (Kuzněcov, Bäckström) – 16. Kapanen, 29. F. Gaudreau (Zucker, Sceviour), 39. Aston-Reese (Sceviour), 51. Kapanen (McCann, J. Carter), 63. Guentzel (Marino, McCann)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – J. Schultz, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Kuzněcov, Sprong – Oshie (A), Bäckström (A), Mantha – M. Raffl, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, J. Carter, McCann – Zucker, Blueger, Aston-Reese – Rodrigues, F. Gaudreau, Sceviour.

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Marquis, MacPherson

    Diváci: 2 133
    bahis siteleri