Jablonec – Olomouc 3:1 (kon.) | Teplice – Zlín 0:0 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:2 (kon.)
Liberec – Sparta 2:2 (kon.) | Slavia – Plzeň 5:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
5:1 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 02.05.2021, 19:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    85. Nicolae STANCIU - 5:1
     
    85
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci se dočkali vytouženého "bůra"! NICO STANCIU se opřel do balonu ze střední vzdálenosti a na jeho přízemní ránu k tyči gólman Plzně nedosáhl, byť se natahoval, jak mohl. O vítězi je jasno, jak už jsem jednou zmiňoval, sešívaní si jen těžko mohli představit povedenější oslavu zisku mistrovského titulu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Filip Kaša, přichází Lukáš Hejda.
     
    82
    Skvělý zákrok Koláře! Plzeňští se prezentovali moc hezkou akcí, po několika krátkých přihrávkách našel Kopic Káčera, jenž vypálil z první do protipohybu sešívaného gólmana, ten ale dokázal i tak balon reflexivně vykopnout mimo.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Zdeněk Ondrášek.
    72. Alexander BAH - 4:1
     
    72
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla paráda! Nico Stanciu počkal na ideální moment, aby vyslal do šestnáctky Plzně parádní na milimetr přený centr, který posadil přesně na hlavu ALEXANDERA BAHA, jenž zužitkoval agresivní náběh na zadní tyč a vsítil čtvrtou branku svého celku!
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Peter Olayinka.
    67. Miroslav KÁČER - 3:1
     
    67
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté snižují a nutno podotknout, že jejich branka přišla jako blesk z čistého nebe. MIROSLAV KÁČER napřáhl ke střele zpoza šestnáctky, jeho technický pokus se mu vyvedl naprosto parádně a Kolář se natahoval marně – 1:3 z pohledu Viktorie.
     
    66
    Van Buren se zjevil v další obrovské šanci! Nizozemec znovu postupoval sám na brankáře Staňka, kterého se pokusil přelobovat, úspěšný ovšem nebyl. Staněk má další top zásah na své pomyslné pažbě.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Jan Kuchta.
     
    59
    Další faul. Mihálik sestřelil Bořila a od hlavního sudího dostává žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Lukáš Provod.
     
    56
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Aleš Čermák.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Jan Kopic.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Ondřej Mihálik.
     
    50
    Beauguel na polovině hřiště ostře zajel do Kúdely a hlavní sudí za tento faul udělil francouzskému útočníkovi ve službách Viktorie žlutou kartu.
    47. Mick Van Buren - 3:0
     
    47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia vede 3:0! MICK VAN BUREN nic nevymýšlel, skákavý balon z hranice šestnáctky napálil jednoduše na bránu a na proti povedené ráně nedokázal gólman Staněk zasáhnout. Dnes to v Edenu vypadá na hodně povedenou oslavu zisku titulu!
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Nicolae Stanciu.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
    45+2. Beauguel se probil za Kúdelu do stoprocentní šance, Kolář skvěle vykopl
     
    45+2
    Poslední minuta prvního poločasu patřila Viktorii, respektive spíše gólmanovi Slavie Kolářovi. Ten totiž dokázal vykopnout nebezpečnou střelu Beauguela, ke které se francouzský forvard dostal po přetaženém centrovaném balonu na zadní tyč. Dobrý zákrok.
    38. Zase parádní Staněk! V poslední chvíli zareagoval na Masopustovu ránu
     
    38
    Plzeňští obránci už po několikáté nechtěně zkomplikovali život svému brankáři. Masopustův pokus z pravého křídla totiž srazil Brabec hodně nebezpečně a Staněk musel předvést dobrý reflexivní zákrok, aby míč vyrazil na roh.
     
    33
    Plzeňská kombinace tentokrát už opravdu vyústila v tutovku Van Burena. Ten si výborně počíhal na dlouhý míč mezi stopery Viktorie a záhy směřoval ve sprintu sám na bránu. Zakončení se nizozemskému útočníkovi nevyvedlo, tváří v tvář Staňkovi totiž vůbec netrefil jeho bránu.
     
    27
    Má slova mohl podtrhnout Bah, který se ocitl v další tutovce! Dánský fotbalista ve službách Slavie dostal zhruba na penaltě příliš mnoho prostoru, a tak mohl zakončit technicky na zadní tyč, gólman Staněk se vytáhl nejspíše s dalším zákrokem, hlavní sudí totiž signalizuje roh.
    25. Ba Loua našel Beauguela, ten na malém vápně hlavičkoval nad bránu
     
    25
    Nyní už se Západočeši do zakončení dostali. Do vápna Slavie přilétl centr z pravého křídla, míč našel přesně Beauguela, jenž na malém vápně v záklonu hlavičkoval nad.
    22. Filip KAŠA - 2:0
     
    22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia vede o dvě branky! Sledovali jsme další pohlednou narážečku, v pozici zakončujícího hráče se po pasu od Van Burena ocitl opět kapitán domácích Jan Bořil, který se pokoušel zakončit na zadní tyč. Do jeho rány sáhl však nešťastně FILIP KAŠA, od jehož kopačky se míč odrazil směrem do plzeňské svatyně, gólman Staněk na tuto teč vůbec nezareagoval, a tak se mohou červenobílí radovat podruhé.
    18. Nádherná sešívaná kombinace, Bořila skvěle vychytal v rozštěpu Staněk!
     
    18
    Další tutovka Slavie! Bořil si parádně narazil balon s Oscarem na levém křídle a následně stanul tváří v tvář Staňkovi. Gólman Plzně se vytáhl s dalším výborným zákrokem, když ránu z bezprostřední blízkosti zvládl vytěsnit na rohový kop.
    15. Penalta
     
    15
    K penaltě se postavil netradiční exekutor Deli, který poslal míč z pohledu brankáře na pravou stranu do ideální výšky. Staněk odhadl stranu správně a i proto dokázal zasáhnout. Sešívaní se prodrali ihned k dorážce, ale balon zamířil namísto do poloprázdné brány vysoko nad.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Jindřich Staněk (FC Viktoria Plzeň).
    14. Staněk podrazil Van Burena a domácí budou kopat penaltu!
     
    14
    Penalta pro Slavii! Ševčík parádním pasem našel Van Burena, který si míč píchl kolem brankáře hostů. Gólman Staněk ale o forvarda Slavie zavadil, Van Buren skončil na zemi a píská se tedy pokutový kop.
     
    9
    Také sešívaní chybovali v defenzivě, Západočeši však jejich zaváhání potrestat nedokázali. Kúdela se nedohodl s Kolářem, a tak jako první byl u odraženého míče Káčer, který ze zajímavé pozice pálil a nastřelil jen již zmíněného brankáře červenobílých. Plzeňský středopolař se dostal ihned k dorážce, která letěla hodně mimo.
    6. Tomáš HOLEŠ - 1:0
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané jdou po zásluze do vedení! Domácí rozehráli centr nakrátko, o malou chvíli později přilétl centrovaný balon na zadní tyč. Míč směřoval jen do prostoru, kde byli tři plzeňští fotbalisté. Ti si ale dávali v hodně nebezpečném prostoru zcela nepochopitelně přednost, tohoto nedorazu okamžitě využil TOMÁŠ HOLEŠ, který odražený míč z první napálil nekompromisně za brankáře Staňka. Laciná branka z pohledu hostů.
     
    Pro Slavii dorazila dobrá zpráva už před výkopem z Liberce. Sparta totiž s domácími jen remizovala, a tak už je nyní naprosto jisté, že jsou sešívaní vítězi letošního ročníku Fortuna ligy!

    Adam Kolář

    Branky: 6. Holeš, 22. Kaša (vla.), 47. Van Buren (Bořil), 72. Bah (Stanciu), 85. Stanciu (Olayinka) – 67. Káčer (Al. Čermák)

    Karty:   14. Staněk (PLZ), 50. Beauguel (PLZ), 59. Mihálik (PLZ)

    Neproměněná penalta: 15. Deli (SLA), brankář Staněk zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:23.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust (57. Provod), Kúdela, Deli, Bořil (C) – Holeš (46. Traoré), Hromada (46. Stanciu) – Bah, Ševčík (62. Kuchta), Oscar – Van Buren (71. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Zima, Stanciu, Olayinka, Kuchta, Provod, Traoré.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Kaša (83. Hejda), Brabec (C), Hybš – Káčer, Kalvach, P. Šulc (56. Al. Čermák) – Ba Loua (56. Mihálik), Beauguel (78. Ondrášek), Falta (56. J. Kopic).
    Náhradníci: A. Hruška – Hejda, Limberský, J. Kopic, Ondrášek, Mihálik, Al. Čermák.

    Rozhodčí: Berka – Blažej, Kotík – Dubravský
    bahis siteleri