Zlín – Opava 1:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:3 (kon.) | Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Bohemians 1905 – Liberec 3:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 08.05.2021, 15:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše a přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. (16:55:09)
     
    Dnešní utkání nakonec končí výsledek 1:1, za který mohou být rádi zejména domácí hráči. Ti totiž většinu času prohrávali a Opava bránila svůj těsný náskok velmi dobře, avšak nakonec neuspěla a už skoro určitě sestoupí z nejvyšší soutěže. Zlínským hrdinou se tak stal kapitán Tomáš Poznar, který svému týmu vystřelil aspoň bod, i když se od ševců čekal plný bodový zisk. Fastav tak prodlužuje šňůru bez porážky na dva zápasy, avšak na vítězství stále čeká.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opava nejspíš podniká jeden z posledních útoků v utkání, Joss Didiba při něm musí vhazovat na pravé straně.
     
    90+3
    Tomáš Digaňa v klidu podržel míč po hlavičce Lamin Jawa a rychle rozehrává, protože jeho spoluhráči stále mohou hrát o tři body.
     
    90+1
    Tomáš Smola po nedovoleném zákroku na Dominika Simerského neudržel nervy na uzdě a hodil po něm míč. Nemohl za to čekat nic jiného, než žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Tak to zas bylo o milimetry, i když to nebylo tak horké! Tomáš Smola po chybě domácího hráče mířil sám na gólmana, kterého přehodil, ale míč skončil jen na tyči. Nakonec se ale z toho vyklubal ofsajd a tak by případný gól stejně neplatil.
     
    88
    Zlín má opět výhodu velmi nebezpečné standardní situace, kterou rozehrává Pedro Martínez García. Ten svým centrem však nenachází žádného spoluhráče.
     
    87
    Zápas se pořád odehrává v hodě tvrdém duchu, další nedovolený zákrok předvedl Tomáš Smola, který může být rád, že také neviděl kartu.
     
    86
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Tomáš Rataj.
     
    86
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází René Dedič, přichází Tomáš Smola.
     
    85
    Antonín Fantiš skvěle vystihl přihrávku a hned odstartoval protiútok, který však zkazil Lamin Jawo, který moc dlouho váhal s přihrávkou a nakonec tak míč neprocpal přes dva obránce.
     
    84
    Opava už zase kombinuje kolem zlínské šestnáctky, kde se drží jako klíště. Lamin Jawo aspoň vytáhl dobrý obraný zákrok, i když míč srazil jen mimo hřiště.
     
    82
    Slezané se už stihli probrat a míč tak dostali pod kontrolu, avšak Tomáš Digaňa šel následně do docela zbytečného nákopu, který skončil jen u protihráče.
     
    81
    Zlínští jsou samozřejmě díky vyrovnaní na koni, Dominik Simerský si tak troufl na velmi náročnou vzdušnou přihrávku, která se však nepovedla a skončila pouze mimo hrací plochu.
     
    80
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Lukáš Kania.
    78. Tomáš POZNAR - 1:1
     
    78
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak máme srovnáno, branku posvětilo i video! TOMÁŠ POZNAR dokonale využil zmatku v opavské defenzivě, díky čemuž mířil sám na brankáře, kterého prostřelil přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Petr Buchta.
     
    78
    Lamin Jawo sice zvládl hlavičkový souboj ukázkově, jenže míč poslal do prostoru, kde se nepohyboval žádný z jeho spoluhráčů.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Denis Darmovzal.
    76. Střela Dominika Simerského
     
    76
    Domácí zvládli hromadný souboj na středu hřiště, díky čemuž se po delší době dostali dopředu. Tam se objevil dost nečekaný střelec Dominik Simerský, který volejem mířil pouze do náruče opavského brankáře!
     
    75
    Od konce základní hrací doby nás dělí už pouze patnáct minut a Opava se stále víceméně bez problémů brání. V posledních minutách je dokonce aktivnější a Zlín viditelně přehrává.
     
    74
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Antonín Fantiš.
    72. Nešického střela
     
    72
    Tak mohlo být rozhodnuto, chyběly milimetry! René Dedič už se po hlavičce prakticky radoval z gólu, avšak na brankové čáře ho o něj obral Stanislav Dostál! Následně ještě dorážel Aleš Nešický, který balón napálil pouze do břevna, a ten se následně odrazil od brankové čáry ven a mimo hřiště ho uklidil až jeden z obránců!
     
    71
    Další domácí přihrávku propadla až do pokutového území, ale tam ve velkém zmatku opět Zlín nenašel cestu ke střele a Tomáš Digaňa tak odkopává míč od své klece.
     
    70
    Aleš Nešický při bránění fauloval, což by samo o sobě na žlutou kartu nestačila, avšak proti výroku hlavního rozhodčí hlasitě protestoval a tak neměl hlavní rozhodčí jinou možnost.
     
    69
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, další si vysloužil Pedro Martínez García po příliš tvrdém zákroku vůči Aleši Nešickému.
     
    68
    Centr nebyl vůbec špatný, protože míč chvíli poskakoval v malém vápnu, ale tam se žádný ze zlínských hráčů nedostal k zakončení.
     
    67
    Jiří Kulhánek byl při hlavičkovém souboji s Tomášem Poznarem příliš důrazný, zlínského kapitána tak poslal k zemi a domácí mají k dispozici nebezpečnou standardku.
     
    65
    Centr Matěje Helešice mířil na zadní tyč, ale tam byl připraven Stanislav Dostál, který se sice srazil s Petrem Buchtou, ale samozřejmě se okamžitě zvedá, aby svůj tým neobíral o čas.
     
    64
    Hosté se vůbec nenechali rozhodit třemi žlutými kartami a pokračují ve skvělé hře. Na útočné polovině tak velmi dobře kombinují, což nakonec přineslo zakončení, ke kterému se dostal Aleš Nešický, který ale trefil prvního protihráče před sebou.
     
    63
    Tomáš Digaňa už také zdržoval opravdu moc dlouho a tak si vysloužil žlutý kartónek.
     
    61
    Pedro Martínez García byl také chycen v ofsajdu, míč tak jde opět hostům, kteří tak mohou získat další sekundy.
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny utkání. Míč má aktuálně Opava, konkrétně Joss Didiba, který s autem na pravé straně vůbec nespěchá.
     
    59
    Zlín už mířil do dalšího brejku, Tomáš Poznar však tentokrát selhal při zpracování a následně to přehnal s důrazem a fauloval.
     
    58
    René Dedič vidí žlutou kartu za zdržování hry, příště už by tedy měl být opatrnější.
     
    58
    Karol Mondek si našel prostor na pravé straně a už pádil do úniku, nakonec ho však nachytal postranní sudí v ofsajdovém postavení.
     
    56
    Tomáš Digaňa samozřejmě svým odkopem co nejvíce zdržuje hru. Následně míč posílá co nejdál od své brány, avšak jeho spoluhráči ho nezískali.
     
    55
    Fastav už začíná na protivníka pořádně tlačit. Vznikl z toho další centrovaný balón, který však zachytil opavský gólman.
     
    54
    Střídající Pedro Martínez García šel do přímého zakončení, ale to mu příliš nesedlo, protože proletělo až nad brankovou konstrukcí.
     
    53
    Slezané teď měli opravdu namále! Tomáš Poznar se totiž tlačil do úniku a už se napřahoval k zakončení, jenže kousek před šestnáctkou ho fauloval Joss Didiba, který za svůj počin vidí žlutou kartu a ještě to bude standardka pro Zlín.
     
    52
    Lamin Jawo alespoň trochu oživil zlínskou hru, jelikož nyní se na levé straně dostal k zakončení. To však letělo jenom po zemi, takže Tomáš Digaňa naprosto bez problémů zasáhl.
     
    51
    René Dedič měl na hlavě druhou branku zápasu po pěkném centru Karola Mondeka, zakončoval do protipohybu zlínského brankáře, jenže nakonec míč nenacpal mezi tři tyče!
     
    50
    Hosté se však nesoustředí jenom na obranu a také podnikli útočný výpad, jenže Karol Mondek nebyl první u dlouhé přihrávky a tak bude rozehrávat Stanislav Dostál.
     
    48
    Zlín nastoupil do druhé půle ve velkém laufu a zatím Opavu jednoznačně přihrává. Zatím to žádné viditelné výsledky nenese, ale časem nějaké velké šance určitě přijdou.
     
    47
    Jakub Janetzký je dnes také poměrně aktivní, protože si nyní našel cestu přes střed hřiště až k zakončení, jenže to bylo příliš vysoké.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Pedro Martínez García.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Lamin Jawo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli jsme příliš zajímavý fotbal nesledovali, každopádně Opava drží překvapivé jednobrankové vedení, které jí zajistil Aleš Nešický. Utkání je jinak dost vyrovnané, oba celky si umí vytvořit příležitosti, avšak zatím více štěstí měli hosté.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    V první půli jsme se nakonec dočkali žluté karty, kterou vidí Jakub Janetzký po nešetrném zákroku na Josse Didibu.
     
    45+3
    Opava se ještě vrhla do protikakce, kterou řídil Karol Mondek, ale ten byl nakonec přichycen v ofsajdu, takže v útoku nemohl pokračovat.
     
    45+2
    Zlín v nastaveném čase krouží kolem pokutového území a nakonec našel pozici k zakončení Róbert Matejov, který ale napálil pouze jednoho z beků.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45
    Aleš Nešický se i tentokrát staví k přímému kopu a nyní byl jeho centr poměrně nebezpečný, protože hosté z toho získali rohový kop.
     
    44
    Tomáš Poznar dostal nadějnou přihrávku za obranný val protivníka, ale pas byl příliš dlouhý a tak na něj domácí kapitán nakonec nedosáhl.
     
    43
    První poločas pomalu míří do finiše, přičemž na trávníku se toho moc neděje. Opava v klidu drží míč pod kontrolou a vyčkává na hvizd hlavního sudího.
     
    41
    Slezané přece jen dokážou být také nebezpeční, protože nyní kombinovali poblíž pokutového území, kde si nakonec vybojovali nebezpečnou standardku.
     
    40
    Stanislav Dostál se po delší době zapojuje do hry a svým odkopem posílá míč až na druhou polovinu hrací plochy, kde ho však jeho spoluhráči neudrželi.
     
    39
    Youba Dramé těsně neudržel míč na hrací ploše a opět tak bude vhazovat Matěj Hrabina, který s rozehrávkou samozřejmě vůbec nespěchá.
     
    38
    Opava chce aktuální stav udržet nejméně do přestávky, což se ji zatím bez problémů daří. Všechny síly však vrhá do obrany a uvidíme, jak dlouho ještě bude defenziva tak dobře fungovat.
     
    36
    Roman Potočný sundal rovnou dva protihráče, přičemž toho prvního čistě a druhého už nedovoleně. Hlavní sudí tak přisuzuje míč hostům.
     
    35
    Youba Dramé byl při souboji o balón příliš tvrdý, Matěj Hrabina ho tak nakonec donutil k nedovolenému zákroku a bude moci v klidu rozehrávat.
     
    34
    Zlín rozehrál další rohový kop, ale tentokrát z toho nebylo žádné výrazné nebezpečí, jelikož hlavička letěla několik metrů nad břevno.
     
    33
    Joss Didiba podnikl útočný výlet, při kterém si sice obešel dva protihráče, ale nakonec ho zastavil třetí bek, který ho čistým způsobem poslal na trávník.
     
    32
    Aleš Nešický se připravuje k rozehrávce další standardní situace, avšak svým centrem našel pouze hlavu jednoho ze zlínských obránců.
     
    30
    Youba Dramé je zatím nejaktivnějším zlínským hráčem, nyní zkusil štěstí z velké dálky a navíc z relativně špatného úhlu, kvůli čemuž nejspíš netrefil prostor mezi tyčemi.
    29. Zákrok brankáře Digani
     
    29
    Fastav zatím těží zejména z přesných centrů, k další hlavičce se tak dostal Tomáš Poznar, který však hlavičkoval přímo doprostřed brány!
     
    28
    Matěj Hrabina odchází za postranní čáru po svých a vypadá to, že bude v utkání pokračovat. Jeho tým však chvíli bude muset hrát v oslabení.
     
    27
    Matěj Hrabina se po zákroku od Martina Cedidly svíjí v bolestech a vyžaduje ošetření. Uvidíme, jak budou jeho potíže vážné.
     
    26
    Na druhé straně se o přesnou vzdušnou přihrávku pokoušel Martin Cedidla, ale ten do míče vložil příliš velké množství síly, protože skončil pouze nad brankou.
     
    25
    Ševci příliš mnoho hráčů poslali na útočnou polovinu, z čehož hosté samozřejmě mohli těžit. Nakonec z toho vzešel centr, který ale tentokrát přesný nebyl.
     
    24
    Opava zatím víceméně bez problémů drží jednobrankové vedení. Nyní se bude moci opět uklidnit, protože Joss Didiba bude vhazovat na pravé straně hřiště.
     
    23
    Youba Dramé se pokusil o narážečku s Jakubem Janetzkým, ale ten mu vracel míč nepřesně, takže nakonec doletěl až za postranní čáru.
     
    22
    Zlín po inkasované brance lehce ožil a směrem dopředu začíná být o dost aktivnější. Získal tak rohový kop, který ale nic nebezpečného nepřinesl.
    19. Aleš NEŠICKÝ - 0:1
     
    19
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané se překvapivě dostávají do vedení! O první branku utkání se velkou měrou zasloužil Matěj Hrabina, který vymyslel tak brilantní pas, který na hraně šestnáctky prošel přes tři beky a nakonec skončil u ALEŠE NEŠICKÉHO, který naznačením poslal gólmana na zem a následně zakončil pod horní tyč. Asistence: Matěj Hrabina.
    19. Šance Janoška na zakončení
     
    19
    Youba Dramé výborně vybojoval míč po nákopu Stanislava Dostála a následně ho velmi nadějně servíroval přímo do běhu Dominika Janoška, který na balón jen velmi těsně nedosáhl!
     
    18
    Matěj Hrabina se z velké dálky pokusil o technické zakončení na zadní tyč, kterému však scházela výška a razance. Bez problémů ji tak zastavil jeden z obránců.
     
    17
    Domácí fotbalisté při napadání dobře zapracovali a Youba Dramé hned startoval protiútok, ale jeho nadějný pas neprošel přes prvního protihráče v cestě.
     
    16
    Tomáš Digaňa se po delší době zapojil do hry, ale příliš se nezapotil, protože chytal slabý nákop přes celé hřiště.
    14. Hnaníčkova prudká střela
     
    14
    Josef Hnaníček z přímého kopu poprvé v zápase prověřil Stanislava Dostála, a to střelou z přímého kopu, která mířila přímo k levé tyči, ale zlínský gólman tam byl včas!
     
    13
    Aleš Nešický měl na středu hřiště docela dost místa, selhal však při zpracování a tak byl rád, že míč vůbec dokázal vrátit dozadu.
     
    12
    Matěj Hrabina na levé straně předvedl pěkné zpracování vzdušného míče, ale jeho následný pas po lajně už tolik úspěšný nebyl.
     
    11
    Na hrací ploše se toho opět moc neděje, protože si hosté jen tak přihrávají na své půlce, přičemž je soupeř nenapadá, takže nemají kam spěchat.
     
    10
    Roman Potočný byl při napadání příliš důrazný, protože se nakonec dopustil nedovoleného zákroku vůči Jossu Didibovi.
     
    9
    Slezané se také řítili do první příležitosti, nakonec to ale zhatil nepřesný pas, který skončil jen u jednoho ze zlínských obránců.
     
    8
    O míč nyní proběhl velký boj na levé straně hřiště z pohledu Opavy, která ho nakonec vyhrála, jelikož Matěj Hrabina může vhazovat.
     
    7
    Přímý kop si vzal na starost Dominik Janošek, který se toho nebál a pokusil se o přímé zakončení, jenže to skončilo jen na vyskakující zdi.
     
    6
    Je tu další standardka pro ševce, kterou získal Tomáš Poznar, jenž byl nedaleko pokutového území docela tvrdě faulován, ale na kartu to dle rozhodčího nebylo.
    5. Janetzkéjo hlavička do tyče
     
    5
    Máme tady první větší gólovou šanci, kterou si vytvořil Fastav! Po pěkném centru se k hlavičce dostal Jakub Janetzký, který nebyl od gólu vůbec daleko, jelikož orazítkoval horní tyč!
     
    4
    Hosté uklidňují hru na vlastní půli a vůbec se jim nedaří založení útoku. Poblíž svého vápna si několikrát přihráli, ale pak o balón zase přišli.
     
    3
    Opavu zpočátku zápasu doprovází řada nepřesností. Na vlastní polovině si sice vynutili nedovolený zákrok soupeře, ale následně jim míč utekl mimo hrací plochu.
     
    2
    Aktivněji začali zlínští fotbalisté, kteří pořád drží míč pod kontrolou. Nyní ale musí začínat ze své poloviny po odkopu soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, P. Buchta, Matejov – Janetzký, Hlinka, Janošek – Y. Dramé, Poznar (C), Potočný.
    Náhradníci: Rakovan – Fantiš, Jawo, Martínez García, Procházka, J. Kolář, Chwaszcz.

    SFC Opava: Digaňa – Hrabina (C), Hnaníček, Kulhánek, Didiba – Hellebrand, Večerka, Nešický – Mondek, Dedič, Helešic.
    Náhradníci: Fendrich – Smola, Rychlý, Darmovzal, Rataj, Kania, Březina..
     
    SFC Opava
    Opava se nachází na samotném chvostu tabulky a k udržení potřebuje urvat plný bodový zisk ve všech čtyřech zbývajících zápasech sezony. To je vzhledem k formě dnešních hostů dost nereálné, protože mají doslova stejnou formu jak Zlín. Naposledy si po šesti prohrách konečně připsali bod za plichtu proti Bohemians, díky čemuž ještě živí naděje na udržení, i když pořád jsou dost mizivé. Dnes už však Slezané potřebují bezpodmínečně zvítězit, jinak se budou muset rozloučit s FORTUNA:LIGOU.

    Poslední tři utkání
    Opava vs. Bohemians – 1:1
    Sparta vs. Opava – 4:2
    Opava vs. Liberec – 0:2
     
    FC Fastav Zlín
    Zlínu se aktuálně absolutně nedaří, i když to vypadalo, že už se bez problémů udrží, tak nakonec bude muset přece jen zabojovat. Fastav totiž čeká na vítězství od poloviny března, kdy porazil České Budějovice 3:0. Následně padl šestkrát za sebou, v těchto zápasech navíc vstřelil pouze tři góly, zatímco jich inkasoval rovnou čtrnáct. Naposledy si alespoň připsal bodový zisk, protože s Teplicemi uhrál bezbrankovou remízu, avšak ševci už konečně potřebují začít vyhrávat, proti Opavě navíc mají velkou šanci na vítězství.

    Poslední tři utkání
    Teplice vs. Zlín – 0:0
    Zlín vs. Pardubice – 0:4
    Slavia vs. Zlín – 2:1
     
    Dobré odpoledne u českého fotbalu! FORTUNA:LIGA má tento víkend na programu již 31. kolo, takže nás čeká spoustu důležitých zápasů o záchranu. Jedním z nich určitě bude duel mezi Zlínem a Opavou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 78. Poznar (P. Buchta) – 19. Nešický (Hrabina)

    Karty:   45+3. Janetzký (ZLN), 69. Martínez García (ZLN) – 53. Didiba (OPA), 58. Dedič (OPA), 63. Digaňa (OPA), 70. Nešický (OPA), 90+1. Smola (OPA)


    Rohy: 5:4.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, P. Buchta, Matejov – Janetzký (74. Fantiš), Hlinka, Janošek (46. Martínez García) – Y. Dramé, Poznar (C), Potočný (46. Jawo).
    Náhradníci: Rakovan – Fantiš, Jawo, Martínez García, Procházka, J. Kolář, Chwaszcz.

    Slezský FC Opava: Digaňa – Hrabina (C), Hnaníček, Kulhánek, Didiba – Hellebrand (77. Darmovzal), Večerka, Nešický – Mondek (86. Rataj), Dedič (86. Smola), Helešic (80. Kania).
    Náhradníci: Fendrich – Smola, Rychlý, Darmovzal, Rataj, Kania, Březina.

    Rozhodčí: Franěk – Mikeska, Hurych
    bahis siteleri