Hr. Králové – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Blansko 2:1 (kon.) | Chrudim – Třinec 0:2 (kon.)
Prostějov – Líšeň 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
MFK Chrudim
0:2 (0:1)
FK Třinec
Sobota 08.05.2021, 17:00 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Chrudimi! Dnes zde budeme svědky dalšího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, proti sobě se postaví mužstva MFK Chrudim a FK Fotbal Třinec!
     
    Zatímco chrudimští fotbalisté po snovém podzimu a kvalitním začátku jara prožívají herní krizi a klesají tabulkou níže, Třinec stále bojuje o udržení druhé nejvyšší soutěže. Pod trenérem Františkem Strakou vyhrál tři z posledních čtyř zápasů a posunul se na desátou pozici, další body by rád získal na východě Čech.
     
    Chrudim naopak doma prohrála čtyřikrát za sebou, celkově bodovala jen jednou z posledních pěti zápasů. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého věří ve zlomení této nepříznivé série a zisk dalších bodů, které budou znamenat udržení v první polovině druholigové tabulky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodním výkopem zahájil utkání Třinec, jeho dlouhý nákop na útočnou polovinu si domácí pohlídali, navíc budou vhazovat z levé strany.
     
    2
    Mužík dobře napadal rozehrávku soupeře, hostující brankář si sice křikl o míč, obránce ho chtěl ale odehrát. Poslal ho však do svého spoluhráče, od něhož se odrazil k brankáři Adamuškovi.
     
    3
    Rybička byl faulován deset metrů před pokutovým územím, Chrudim tak bude mít k dispozici první zajímavější šanci.
     
    4
    Hašek to zkusil ze standardní situace přímo na bránu, jeho pokud však nebyl přesný a skončil nad brankou.
     
    5
    Omasta se snažil centrovat do vápna z pravé strany, jeho pokus zblokoval Nikodem a sražený balon domácí odvrátili od vápna do bezpečí.
     
    6
    Třinec nebyl daleko od úvodní branky! Ciencala pronikl s míčem do vápna po levé straně a přihrával na zadní tyč nabíhajícímu si Bolfovi, jenž na dlouhou nohu zakončil do pravé tyče!
     
    7
    Po centru z levé strany se míč ve vápně odrazil k Vernerovi, ten ze zajímavé pozice hned pálil, jenže nemířil přesně.
     
    9
    Sokol to zkoušel z poloviny nákopem za obranu, kam zabíhal Mužík, na něj byl ale míč příliš dlouhý a jako první u něj byl brankář Adamuška.
     
    11
    Hašek fauloval po rozehrávce autu Třince na jeho polovině, hráči už čekají za půlící čárou na dlouhý nákop.
     
    13
    Chrudimští zkazili kombinaci na polovině hřiště, čehož hosté využili a ujali se míče. Samiec s ním šel dopředu, ale místo rychlého zakončení Třinec chtěl dále kombinovat a nakonec se do zakončení nedostal.
     
    14
    Třinecké útočné snažení zastavil odpískaný ofsajd, balonu se tak ujal Drahoš, který se chystá rozehrát.
     
    16
    Rybička byl faulován na útočné polovině, z rozehrávky standardky centroval Breda, míč mířící na zadní tyč byl sražený hostujícím hráčem na rohový kop.
     
    17
    Také roh z pravé strany rozehrával Breda, balon mířící do malého vápna Třinec odvrátil a následně musel Verner takticky faulovat, aby zastavil rozvíjející se akci soupeře.
     
    18
    David Gáč se za každou cenu snažil u pravé postranní čáry zastavit Mužíka, za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    19
    Z přímého volného kopu v podání Vernera propadl míč do vápna, kde nebyl daleko od zakončení Fofana. Nakonec bude následovat rohový kop Chrudimi.
     
    21
    Tentokrát posílal míč směrem do pokutového území Verner ze standardky z pravé strany, ani tentokrát k ohrožení třinecké branky nedošlo a na řadu přijde roh v podání Chrudimi.
     
    23
    Pavel Sokol uviděl žlutou kartu za svůj faul na polovině hřiště na Jakuba Bolfa, jenž skončil na trávníku.
     
    25
    Po rychlé kombinaci na polovině hřiště se snažil vymyslet přihrávku mezi obránce Habusta, míče se však ujali domácí.
     
    26
    U půlící čáry se po vzdušném souboji srazili Verner s Foltynem, oba skončili na trávníků, hlavní rozhodčí tak na chvíli musel přerušit hru.
     
    29
    Třinec si kombinací poradil s aktivním napadáním soupeře, jenže následně přišel o balon dlouhou nepřesnou přihrávkou středem hřiště.
     
    31
    Po faulu hostů na levé straně centroval směrem do vápna Verner, ale ani tentokrát chrudimským standardka nevyšla ideálně a hosté odhlavičkovali balon do autu na druhou stranu.
     
    32
    Rybička prodlužoval balon na Mužíka, před ním se ale míče zmocnila obrana hostů.
     
    33
    Třineckou akci dvakrát po sobě zastavil odmávaný ofsajd, napotřetí měli hosté možnost dostat se k ohrožení branky ze standardní situace, ale centr Webera skončil jen v náruči chrudimského brankáře Zímy.
     
    35
    Breda si kryl míč na útočné polovině, přes nohy ho vzal Bolf, po jasném faulu tak bude následovat další centr směrem do vápna v podání Vernera.
     
    36
    Breda si dobře poradil poblíž vlastního vápna, kde byl napadán soupeře, o něj odrazil míč, jenž skončil v zámezí a domácí budou rozehrávat od brankáře.
     
    38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouhou dobu nebyla k vidění žádná vážnější šance ani na jedné straně, až nyní domácí neuhlídali ideálně levou stranu, kde Hýbl našel na přední tyči MARTINA SAMIECE, jenž z první z malého vápna poslal balon do sítě.
     
    39
    Na druhé straně se mohl postarat o vyrovnání Breda, jenže z vápna při zakončení netrefil bránu.
     
    41
    Drahoš přesným centrem našel na hranici vápna Mužíka, jenž si dokázal v první fázi zpracovat míč, ale nakonec neohrozil bránu. Sražený balon končí odkopem od branky Třince.
     
    42
    Dva metry před pokutovým územím na pravé straně byl faulován Mužík, k rozehrávce zajímavé standardky se staví Breda.
     
    42
    Bredovi se rozehrávka standardní situace příliš nepovedla, míč mířil prakticky po zemi na přední tyč, s čímž si třinečtí fotbalisté poradili.
     
    43
    Rybička na pravé straně narazil balon Bredovi, ten chtěl následně centrovat do vápna, jeho pokus byl sražen na roh.
     
    44
    Chrudimští jsou v posledních minutách aktivnějším celkem, k zajímavější šanci směrem do útoku to ale zatím nevede.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První velkou šanci měl hned v úvodu zápasu Třinec, když Bolf z hranice malého vápna na dlouhou nohu zakončoval do pravé tyče. Poté byl k vidění vyrovnaný fotbal bez vážnějších šancí z obou stran. Až ve 38. minutě se hosté prosadili přes levou stranu, když Hýbl našel na přední tyči Martina Samiece, jenž z první zakončil z hranice malého vápna do sítě – 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Chrudimští útočili po levé straně, do vápna centroval Nikodem, jenže tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů a pro míč si v poklidu vyskočil brankář Adamuška.
     
    48
    Hostující kapitán Richard Vaněk zůstal na trávníku v pokutovém území svého celku, zřejmě má problém se svalovým zraněním na noze.
     
    49
    Mužík byl na polovině hřiště zastaven nedovoleně Vaňkem, který tak přerušil nadějně se rozvíjející akci domácích.
     
    51
    Chrudim je v druhé půli prozatím aktivnějším celkem, ale k vážnějšímu ohrožení branky se ještě nedostala. Trenér Veselý své svěřence nabádá k trpělivé hře.
     
    52
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Richard Vaněk I., přichází Imrich Bedecs.
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Jakub Bolf, přichází Jan Javůrek.
     
    55
    Fofana vyhrával hlavičkový souboj a Chrudim se následně udržela na míči, vysílala směrem dopředu Mužíka, ten se však neprosadil.
     
    57
    Dlouhý nákop směrem za obranu si pohlídal brankář Zíma, který si došel pro míč a rychle založil protiakci.
     
    59
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Ju Kang-hjon.
     
    61
    Hýbl rychle pronikl podél levé postranní čáry a následně centroval do vápna, kde využil své výškové parametry Fofana a odhlavičkoval míč.
     
    63
    Nikodem se dobře protáhl na levé straně do vápna, přihrával po zemi na malé vápno, kde byli hned tři jeho spoluhráči, ale ani jeden se k míči nedostal.
     
    65
    Hašek se snažil na levé straně prostrčit míč na Nikodema, což se mu nepovedlo, domácí ale budou mít k dispozici alespoň rohový kop.
     
    66
    Standardní situace se dnes Chrudimi zatím nedaří, ani tentokrát po centru Bredy nedošlo k ohrožení branky Třince.
     
    67
    Rychle směrem dopředu mířil s míčem Hýbl, ten před vápnem přihrál ještě Habustovi, jehož zakončení bylo mírně sraženo a hosté budou rozehrávat roh.
     
    68
    Samiec se prosadil přes Bredu na levé straně, z vápna zakončoval na bližší tyč, kde byl jak Fofana, tak brankář Zíma a Fofana zblokoval zakončení na roh.
     
    69
    Domácí chybovali u vlastní branky v rozehrávce, toho však nedokázal využít Samiec, který se nedostal k míči mezi trojicí bránících hráčů.
     
    71
    Dlouhou dobu zůstával na trávníku na polovině hřiště po faulu Foltyn, jenž si ještě žádá ošetření.
     
    72
    Řezníček se uvolnil k centru na pravé straně, jenže míč to nebyl ideální a skončil přímo v náruči brankáře Adamušky.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ahmed Fofana, přichází Petr Juliš.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jan Nikodem, přichází Ondřej Kesner.
     
    75
    Breda byl faulován při snaze pokračovat v rozvíjejícím se útoku Habustou, pro něhož si ještě žádal žlutou, ale rozhodčí pouze píská faul.
     
    76
    Nejprve pálil z hranice pokutového území Ju, následně to zkoušel na zadní tyč Kesner, jeho zakončení chyběla větší razance, brankář Adamuška si ho pohlídal.
     
    77
    Lukáš Ciencala dostal přihrávku do rychlého brejku, dostal se s balonem do vápna, kde mu zahrál do těla Sokol. Ciencala si svým pádem chtěl vynutit penaltu, tu však rozhodčí Raplík neodpískal.
     
    79
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí převedli rychlou kombinaci v. pokutovém území a zřejmě ukončili naděje Chrudimi na vyrovnání. Habusta dostal nahrávku na pravé straně vápna, poslal míč na střed MATĚJI HÝBLOVI, jenž měl prostor na zakončení a poslal míč přesně k pravé tyči, Zíma se za ním jen marně natahoval.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Vojtěch Řezníček, přichází Roman Čáp.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází David Látal.
     
    82
    Za míčem za domácí obranou se hnal Ciencala, byl však v ofsajdovém postavení.
     
    84
    Javůrek centrem z levé strany našel na pravé straně pokutového území Omastu, jenž zakončoval z první, střela mu ale příliš nesedla a skončila mimo branku.
     
    85
    Hašek centroval do vápna z pravé strany, jeho přízemní pokus nenašel žádného z jeho spoluhráčů, Ju byl na hranici malého vápna pozdě.
     
    86
    Z pětadvaceti metrů z osy hřiště zkusil vypálit Čáp, jeho zakončení chyběl jen o trochu větší přesnost.
     
    87
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Tomáš Weber, přichází Denis Nieslanik.
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Lukáš Cienciala, přichází Jiří Janoščín.
     
    89
    Za faul ve skluzu na polovině hřiště na Sokola vidí žlutou kartu Matěj Samiec.
     
    90
    Nieslanik dostal dobrý pas směrem za obranu, ofsajd se nepískal, a tak šli hosté dva sami na brankáře. Tuto šanci však nevyřešili ideálně, Nieslanik ještě nahrával Javůrkovi, ke kterému se stihl rychle vrátit Hašek a Javůrek místo zakončení fauloval Haška.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Raplík nastavuje druhý poločas o tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Martin Samiec, přichází Christian Attah.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Chrudimské jarní trápení pokračuje, na domácí půdě ještě nevyhráli, navíc z posledních pěti duelů vytěžili pouhý bod. Naopak Třinec se ziskem tří bodů přiblížil záchraně. Skóre duelu otevřel ve 38. minutě z hranice malého vápna Martin Samiec, v druhé půli domácí zvýšili aktivitu směrem dopředu, ale ke vstřelení branky to nestačilo. Naději na remízu utnuli hosté v 79. minutě, kdy předvedli rychlou kombinaci v pokutovém území, tu zakončil přesnou střelou k pravé tyči Matěj Hýbl. (18:55:07)

    Adam Joska

    Branky: 38. Samiec, 79. Hýbl

    Karty:   23. Sokol (CHR) – 18. Gáč (TRI), 89. Samiec (TRI)


    MFK Chrudim: Zíma – Řezníček (81. Čáp), Drahoš, Fofana (73. Juliš) – D. Hašek, D. Breda, Verner (59. Kang-hjon), Sokol, Nikodem (73. Kesner) – Rybička (81. Látal), Mužík.
    Náhradníci: Janda – Kesner, Látal, Kang-hjon, Juliš, Čáp, Vencl.

    FK Třinec: Adamuška – Gáč, R. Vaněk I. (52. Bedecs), Foltyn, Bolf (52. Javůrek) – Omasta, Weber (87. Nieslanik), Habusta – Hýbl, Samiec (90+2. Attah), Cienciala (87. Janoščín).
    Náhradníci: Pastornický – Puchel, Janoščín, Bedecs, Nieslanik, Javůrek, Attah.

    Rozhodčí: Raplík – Flimmel, Bureš
    bahis siteleri