Neapol – Udinese 5:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Udinese Calcio
Úterý 11.05.2021, 20:45 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SSC Neapol a Udinese Calcio.
     
    Udinese Calcio

    Fotbalisté Udinese se tři kola před koncem ligového ročníku nacházejí na jedenácté pozici, jenomže na pohárovou Evropu již nedosáhnou. Udinese tak bude v závěru ročníku hrát o co nejlepší umístění, vyškrábat se klidně může na devátou pozici, naopak tabulkou může propadnout hodně nízko. Hostujícím tým tohoto zápasu nepůjde do dnešního souboje v nejlepší formě, na svém kontě má dva zápasy bez výhry. Naposledy se mu tedy povedlo vyhrát před necelými třemi týdny. V minulém kole na domácím stadionu zaznamenal remízu 1:1 proti Bologně.
     
    SSC Neapol

    Na opačné straně stojí Neapol, která aktuálně okupuje čtvrtou pozici a stále má o co hrát. Hrát může o základní skupinu Ligy mistrů, jenomže s jednobodovým mankem číhá na páté pozici Juventus, který by po hodně dlouhé době mohl hrát pouze Evropskou ligu. Neapol má před tímto duelem skvělou formu, z posledních pěti duelů ani jednou neprohrála a také dnes bude v roli velkého favorita. Naposledy se Neapol představila na půdě sestupem ohrožené Spezie, která v roli velkého outsidera sice vstřelila jednu branku, zároveň ale inkasovala hned čtyři.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Manolas, Hysaj – Bakayoko, Ruiz – Lozano, P. Zieliński, L. Insigne – Osimhen.
    Náhradníci: Ospina, Contini – Demme, D'Agostino, D. Mertens, Politano, Petagna, Zedadka, Rui, Labriola, Elmas, Costanzo.

    Udinese Calcio: Musso – Stryger Larsen, Becao, Bonifazi – N. Molina, de Paul, Makengo, Walace, Zeegelaar – Pereyra – Okaka.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – Forestieri, De Maio, Samir, Palumbo, Mićin, Ouwejan, F. Llorente..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to po levém křídle namířil domácí Hysaj, který se sice dostal na druhou stranu hrací plochy, kde našel pouze soupeře.
     
    4
    Insigne přenášel hru do volného prostoru na kolegu Lozana. Ten měl poměrně dost času na centrovanou nabídku, kterou před branku vracel Zieliński.
     
    5
    Pereyra si posléze řekl o nahrávku do volného prostoru a zkoušel to vzít na sebe středem hrací plochy, jenomže čistě zasahoval domácí Manolas.
     
    6
    Udinese Calcio se až nyní poprvé dostalo k souvislejší práci s míčem. Zeegelaar se přes levé křídlo dostal na druhou stranu, kde úspěšně našel Makenga.
     
    7
    Sledovali jsme nedovolený zákrok, o který se nakonec postaral hostující Walace. Následovat bude standardní situace, ke které se již postavil Insigne.
     
    8
    Jeho kroucená nabídka se poměrně nebezpečně snášela do malého vápna, kde se povedlo zakročit hostujícímu Becaovi, který prodloužil na roh.
     
    9
    Po rozehrávce rohového kopu bylo pískáno. Jednalo se totiž o nedovolený zákrok Neapole, následné zakončení od Osmihena do soupeře bylo zbytečné.
     
    10
    Kousek za pokutovým územím si dokázal střeleckou pozici najít domácí Insigne. Ten se do míče opřel velice pohotově, jenomže mířil pouze doprostřed.
     
    11
    Následovalo autové vhazování v podání hostujícího celku. Larsen si dával poměrně dlouho načas, nakonec místo Zeegelaara našel pouze Bakayoka.
     
    12
    Neapol se poměrně jednoduše dostala zpět k hranici opačného pokutového území. Nyní se jednalo o zablokovanou střelu, na řadu přijde další rohový kop.
     
    13
    Na ten si na zadní tyči naskakoval Bakayoko, kterému se povedlo prodloužit na zadní tyč na naprosto volného Di Lorenza, který na dlouhou nohu přestřelil.
    13. Di Lorenzo selhal v šanci.
     
    14
    Udinese Calcio se po delší době dostalo na druhou stranu, kde měl hodně prostoru kolem sebe De Paul, který vyprodukoval prudkou nahrávku na Okaku.
     
    15
    Do tandemu si poté seběhl obránce Larsen, ke kterému ovšem ukázkovým způsobem dokázal přistoupit napadající Hysaj, který tak centr zablokoval.
     
    16
    S míčem se na útočnou polovinu posléze dokázal dostat domácí Bakayoko, který se pokoušel přenést hru na pravou stranu, což se mu povedlo.
     
    17
    Di Lorenzimu se ovšem nepovedlo zpracovat těžkou nahrávku a soupeř tak mohl vhazovat. Udinese Calcio po rychlém kontru narazilo pouze do Rrahmaniho.
     
    18
    Musso nyní mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo míč odehrát na levou stranu, kde Larsen pouze prodlužoval na Makenga.
     
    19
    Udinese Calcio se v tomto případě daleko s míčem nedostalo. Jako poslední se ho dotkl právě hostující Makengo a vhazovat tak bude moci Di Lorenzo.
     
    20
    Lozano se s míčem dostal k hranici pokutového území, kde se pokoušel v tandemu oslovit kolegu Osimhena, jenomže nahrávku zablokoval Bonifazi.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Nyní se po delší době dostal k míči také Meret, který rozehrál směrem na volného Rrahmaniho.
     
    22
    Hodně nepřesná nahrávka se poté snášela za domácí obranu, kam se sice pokoušel jako první dostat Okaka, jenomže rychleji to zvládl brankář Meret.
     
    23
    Neapol se doslova prokousala na opačnou stranu, kde si o nahrávku řekl Lozano. Ten dokázal propasírovat míč na Di Lorenza, který ale rychle narazil.
     
    24
    O nahrávku si nyní řekl také hostující Zeegelaar, který si gestem ruky řekl o podporu od svých spoluhráčů, což nejrychleji pochopil kolega Makengo.
     
    25
    U svého pokutového území se k volnému míči dostal domácí Rrahmani, který ho sice odehrál na druhou stranu, kde Lozano nepřešel přes protihráče.
     
    27
    Po předchozím souboji skončil u středového kruhu na zemi domácí Ruiz. Hlavní sudí proto musel hru přerušit a do akce se dostává lékařský personál.
     
    28
    Hlavní sudí nyní ponechal Udinese výhodu, což přesto nakonec nic nepřineslo. Stryger Larsen se totiž rozhodl počkat na spoluhráče ze druhé vlny.
     
    28
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Nákop se snášel za hostující obranu, kde se Osimhen dokázal hezkým způsobem uvolnit až před Mussa, kterého ovšem nepřekonal. I tak se jako první k odraženému míči dostal PIOTR ZIELIŃSKI, který trefil odkrytou hostující branku.
    28. Piotr ZIELIŃSKI - 1:0
     
    29
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval hostující Zeegelaar, který taktickým způsobem poslal na zem domácího Manolase.
     
    31
    Neapol právě vstřelila branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další domácí branka! Hodně prostoru měl za pokutovým územím FABIÁN RUIZ, který hezkým způsobem dokázal střelu poslat do vzdálenější šibenice, kam se brankář Musso nedokázal ideálně natáhnout.
    31. Fabián RUIZ - 2:0
     
    33
    Udinese to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může otočit.
     
    34
    Do pokutového území nyní cpal nahrávku Lozano, který to chytře zkoušel ke vzdálenější konstrukci, se se ovšem v souboji dokázal prosadit Bonifazi.
     
    35
    Meret se tak ujal rozehrávky volného kopu, kterou nakonec rozehrál nakrátko po zemi na volného Manolase, jenž se s míčem dostal na druhou stranu.
     
    37
    Domácí celek nyní pohodlně kombinoval na vlastní polovině, načež se na druhou stranu dokázal dostat Bakayoko, který přenášel hru na Lozana.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Nyní jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, o které se pro změnu postaral Becao. Tomu na pomoc přispěchal Walace, který přenášel hru na Larsena.
     
    41
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom prosazují! STEFANO OKAKA si nyní řekl o nahrávku v pokutovém území, kde operoval zády k brance. Nakonec se mu povedlo uvolnit se k zakončení pravou nohou, které směřovalo přesně ke vzdálenější konstrukci.
    41. Stefano OKAKA - 2:1
     
    44
    Di Lorenzo vyprodukoval zpětnou nahrávku směrem na Manolase, který u středového kruhu našel Ruize, jenž se nedostal přes protihráče.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídla tři branky, přičemž se o dvě trefy postarala Neapol. Ta měla jednoznačně více ze hry, jenomže dlouhou dobu narážela na připravenou obranu soupeře. Ta nakonec dvakrát v krátkém časovém sledu přeci jenom polevila, Neapol se tak dostala do pohodlného dvoubrankového vedení, soupeř v koncovce snížil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    V úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Musso, kterému se povedlo rozehrát po zemi nakrátko na Bonifaziho.
     
    49
    A do pokutového území se nakonec snášela vzdušná nabídka, která nakonec putovala k zadní tyči, kde celou situaci na jistotu jistil obránce Rrahmani.
     
    50
    Udinese Calcio se nyní muselo vypořádat s napadající smečkou protihráčů. Velice zkušeně to provedl obránce Becao, který při snaze o odkop trefil Hysaje.
     
    51
    Hráči Neapole se nyní dostali k pohodlné kombinaci na polovině soupeře. Přenesením hry to zkoušel Insigne, kterému se povedlo přesně najít Lozana.
     
    52
    Kousek za pokutovým územím to velice povedeně provedl domácí Lozano, který si rychle přehodil míč na pravou nohu, jenomže mířil vysoko nad branku.
     
    53
    Brankář Musso tak nemusel zasahovat, naopak jsme z jeho strany sledovali rozehrávku od branky, při které Walace dokázal oslovit kolegu De Paula.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Kevin Bonifazi (Udinese Calcio).
     
    55
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rodrigo Becao, přichází Thomas Ouwejan.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Walace, přichází Fernando Forestieri.
     
    56
    Jednoduchým způsobem se s míčem na druhou stranu dostal domácí obránce Hysaj, který posléze vyprodukoval zpětnou nahrávku na Rrahmaniho.
     
    57
    Zpětná nahrávka poté putovala proti noze na Hysaje, kterému se nepovedlo míč zrovna ideálně zpracovat, přesto se k němu dostal Insigne.
     
    57
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí celek si bere dvoubrankové vedení zpět! Udinese Calcio tak dlouho operovalo u svého pokutového území, až nakonec chyboval brankář Musso. Ten nahrávkou našel pouze HIRVINGA LOZANA, který zakončil přesně k zadní tyči.
    57. Hirving LOZANO - 3:1
     
    59
    Udinese Calcio to bude mít znovu nesmírně složité. Znovu totiž prohrává o dva přesné zásahy, přesto má hostující celek na případné vyrovnání dost času.
     
    60
    Hodně prostoru měl posléze kolem sebe hostující Larsen, který si sice potáhl míč na levou nohu, jenomže nabídku poslal nad branku Neapole.
     
    61
    Meret tak byl znovu bez práce, naopak mohl rozehrávat po zemi nakrátko. Neapol to zkoušela středem hrací plochy, kde ovšem zasahoval Makengo.
     
    62
    K hodně nebezpečnému zakončení se nyní dostal Ouwejan, který si našel odražený míč na hranici šestnáctky, jenomže svůj pokus poslal kousek vedle branky.
     
    63
    Máme za sebou něco málo kolem hodiny hry, zatím jsme se dočkali čtyř branek. Neapol má pohodlné dvoubrankové vedení a hosté to mají složité.
     
    64
    Nyní to zkoušel vzít na sebe hostující De Paul, který měl před sebou smečku hladových protihráčů, přičemž se čistým způsobem povedlo zakročit Ruizovi.
     
    65
    Zpětná nahrávka našla u středového kruhu volného Bonifaziho, který poměrně dlouho váhal s míčem. Nakonec se mu na levém křídle nabídl Larsen.
     
    66
    Osimhen převzal nahrávku a posléze se drzým způsobem natlačil k hranici pokutového území, kde svůj střelecký pokus poslal kousek nad branku.
     
    66
    Neapol právě vstřelila branku!
    Po následném rohovém kopu tu máme další branku! Neapol totiž zahrávala rohový kop z pravé strany, po kterém se do hlavičky vyškrábal Manolas. S jeho pokusem si Musso sice poradil, nicméně dorážka od GIOVANNIHO DI LORENZA již skončila v síti.
    66. Giovanni Di Lorenzo - 4:1
     
    68
    Udinese Calcio tak ani v tomto případě nedokázala odrazit nebezpečnou situaci před vlastní brankou a brankář Musso tak počtvrté inkasoval branku.
     
    69
    Krátce po rozehrávce se Udinese dostalo ke kombinaci na vlastní obranné polovině, načež se s míčem na druhou stranu vydal obránce Zeegelaar.
     
    70
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Dries Mertens.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Neapol se dostala do výraznějšího vedení a navíc je i po čtvrté vstřelené brance aktivnější.
     
    73
    Poprvé se po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči domácí Mertens, který se rozhodl spolupracovat s Insigne, jenž vybojoval další rohový kop.
     
    74
    Insigne nakonec rozehrával nakrátko směrem na vedle postaveného Ruize. Druhý jmenovaný posléze centroval, avšak našel pouze protihráče.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Eljif Elmas.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Matteo Politano.
     
    76
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Stefano Okaka, přichází Petar Mićin.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Marvin Zeegelaar, přichází Samir.
     
    77
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Mussa, který si počkal na nepovedený centr z kopačky Di Lorenza a sám následně rozehrál výhozem.
     
    78
    Domácí celek nebyl daleko od dalšího zásahu! Nyní pro změnu zakončoval Insigne, jehož rána pravačkou se snesla do brankové konstrukce.
     
    79
    Udinese Calcio se ani v tomto případě daleko s míčem nedostalo a znovu tak hraje domácí celek, konkrétněji se jedná o obránce Manolase.
     
    81
    Na opačné straně se pro změnu povedlo zakročit domácímu DI Lorenzimu, který pouze odpaloval míč na opačnou polovinu, kde se nacházel Molina.
     
    82
    O provedení autového vhazování se nyní postaral Larsen. Po krátké kombinaci nakonec skončil na zemi Makengo a bude tu další standardka.
     
    83
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku a o vítězi je již delší dobu rozhodnuto. Neapol také v tomto případě pohodlně kombinuje s balónem.
     
    84
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Mário Rui.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Tiemoué Bakayoko, přichází Diego Demme.
     
    85
    Zpětná nahrávka posléze putovala na kopačku obránce Bonifaziho, který před napadajícím protihráčem raději za sebou hledal brankáře Mussa.
     
    86
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Martin Palumbo.
     
    88
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen posledních pár minutek. Utkání se spíše jen dohrává a zřejmě se nedá očekávat ani žádný dlouhý nastavený čas.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak je tu přeci jenom ještě jedna branka! Za pokutovým územím se totiž jako první dostal k odraženému míči LORENZO INSIGNE, který měl hodně času na pohotovou střelu pravým nártem. Musso se za tímto pokusem pouze ohlédl.
    90+1. Lorenzo INSIGNE - 5:1
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Neapole, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 5:1. Lépe do druhého poločasu vstoupil právě domácí celek, který se díky aktivitě dostal do dvoubrankového vedení, které posléze Neapol dokázala navýšit o další dvě trefy. Udinese Calcio toho směrem dopředu moc ve druhém dějství nepředvedlo, za celou dobu se totiž nedokázalo dostat do žádné vyložené šance. (22:36:59)

    David Suchý

    Branky: 28. P. Zieliński, 31. Ruiz (P. Zieliński), 57. Lozano, 66. Di Lorenzo, 90+1. L. Insigne – 41. Okaka (de Paul)

    Karty:   54. Bonifazi (UDI)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Manolas, Hysaj (84. Rui) – Bakayoko (84. Demme), Ruiz – Lozano (75. Politano), P. Zieliński (75. Elmas), L. Insigne (C) – Osimhen (70. D. Mertens).
    Náhradníci: Ospina, Contini – Demme, D'Agostino, D. Mertens, Politano, Petagna, Zedadka, Rui, Labriola, Elmas, Costanzo.

    Udinese Calcio: Musso – Becao (55. Ouwejan), Bonifazi, Zeegelaar (76. Samir) – N. Molina, de Paul (C), Walace (55. Forestieri), Makengo (86. Palumbo), Stryger Larsen – Pereyra – Okaka (76. Mićin).
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – Forestieri, De Maio, Samir, Palumbo, Mićin, Ouwejan, F. Llorente.

    Rozhodčí: Calvarese – Vecchi, Perrotti
    bahis siteleri