Washington – Boston 2:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:0 (kon.) | Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.)
konec
Washington Capitals
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Boston Bruins
Středa 12.05.2021, 01:07 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Bostonem.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu budou v posledním utkání základní hrací části bojovat o udržení druhé příčky Východní divize, a to právě na úkor Bostonu. Střetnutí lze považovat za přípravu na play-off, protože je jisté, že se tyto dva týmy postaví proti sobě, otázkou zůstává, kdo začne doma. Formu Capitals lze hodnotit jako průměrnou, v posledních šesti utkáních třikrát vyhráli, třikrát prohráli. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Nicklas Bäckström s 33 body.
     
    Boston Bruins

    Jak již bylo zmíněno, tak Medvědi z Bostonu také postoupí o vyřazovací části a o postup do finále divize zabojují s dnešním soupeřem. Podmínkou je zvítězit v základní hrací doby, v případě prodloužení má Washington jistotu druhé pozice. Svěřenci kouče Cassidyho mají o něco lepší aktuální formu než Capitals, v předešlých osmi zápasech našli přemožitele pouze ve dvou případech. Týmovou produktivitu vede Brad Marchand s 69 body, produktivnější už je jenom dvojice z Edmontonu McDavid, Draisaitl.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Michal Kempný (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Jaroslav Halák (BOS)
    Jakub Zbořil (BOS)
    Ondřej Kaše (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – J. Schultz, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára (A) – Mantha, Bäckström (A), Ovečkin (C) – M. Raffl, Eller, Sheary – T. Wilson, Maillet, Sprong – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Boston Bruins: Swayman (Vladař) – Clifton, J. Zbořil, Kampfer (A), Ahcan, Tinordi, Vaakanainen – Senyshyn, Studnicka, DeBrusk – Wagner (A), Lazar, N. Ritchie (A) – Kuhlman, Frederic, Blidh – Steen, McKegg, C. Hughes.

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Daisy, Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a Bostonem právě začal! Favorit je jasný, Jsou jimi domácí hokejisté, kteří hrají proti výrazně oslabenému soupeři.
     
    00:41
    Hokejisté v červených dresech okamžitě vystartovali do útoku. Nejproduktivnější hráč týmu Nicklas Bäckström nabil Van Riemsdykovi, ten prověřil pravé rameno Swaymana.
     
    01:22
    Střeleckou listinu chtěl načít slovenský zadák Zdeno Chára. Nahození od modré čáry ovšem Jeremy Swayman vykopl levým betonem bez větších problémů.
     
    01:53
    Po úspěšném vhazování Grega McKegga poslal černou gumu do středního pásma Steven Kampfer. Dobře zapracoval Raffl, jenž zkřížil cestu Ritchiemu.
     
    02:09
    Jediný nizozemský hokejista působící v NHL Daniel Sprong pod tlakem na jel do obranného pásma. Pod tlakem našel za brankou Cháru.
     
    02:55
    Carl Hagelin na sebe navázal dva protihráče, načež pasem po pravé ruce uvolnil Nica Dowda. Ten zakvedlal s toušem a vystřelil těsně vedle levé tyčky.
     
    03:20
    Za svatyní Vítka Vaněčka uklidnil hru Justin Schultz. Počkal na prostřídání obou týmů, po nahrávce Bäckströmovi si odjel sám odpočinout.
     
    03:44
    Skákavá žabička Alexandera Ovečkina měla oči. Jejím adresátem byl Philippe Maillet, jenž zvládl zpracování, nikoli však kličku proti Zbořilovi.
     
    04:15
    Chyba v rozehrávce vedla k zakázanému uvolnění. Garnet Hathaway na odvážný pas Larse Ellera těsně nedosáhl, nejrychleji pak dojel k puku Urho Vaakanainen.
     
    04:56
    Sám proti třem Oskar Steen podle očekávání neuspěl. Zkusil si nahodit černou gumu za bránu, následně nedokázal přebruslit Zdena Cháru.
     
    05:22
    Slovenský obr si při rozehrávce ublížil, když nedokázal před nárazem s Kampferem zpevnit levou nohu, kterou nechal za tělem. V předklonu odjíždí na střídačku.
     
    05:55
    Justin Schultz zvolil vyhození po lajně, jež nebylo úplně tou nejšťastnější volbou. Steven Kampfer chytl puk ještě před modrou, ale nahození na teč se nesetkalo s úspěchem.
     
    06:28
    Za brankou soupeře operoval s černou gumou na holi Michael Raffl. Ve finále hledal mezi kruhy Dillona, ránu z první schytal Senyshyn.
     
    06:54
    Medvědi vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Greg McKegg hledal nahrávkou z forhendové strany Studnicku, tomu včas zablokoval hokejku Orlov.
     
    07:15
    Premiérovou přesilovku si zahraje domácí Washington. Na lavici hanby usedl Connor Clifton, který ve snaze zastavit protiútok Capitals sekl přes ruce Hagelina.
     
    07:45
    Úvodní půl minuta domácím hráčům nevyšla úplně pole představ. Nicklas Bäckström nedokázal vyhrát buly, Nick Jensen následně nezastavil vyhození Ahcana po mantinelu.
     
    08:02
    Hokejistů v červených dresech netrval návrat do útočné třetiny dlouho. Justin Schultz střílel cíleně na teč, Ovečkin umístil kotouč těsně vedle pravé tyčky.
     
    08:44
    V rohu kluziště útočného pásma domácích došlo k dalšími prohřešku, tentokráte na straně favorita. Také Anthony Mantha se provinil podrážením.
     
    09:20
    Cliftonův trest je minulostí, začíná tak první početní převaha Bostonu. Brenden Dillon získal černou gumu a odpálil ji přes všechny čáry.
     
    09:36
    Důvěru v přesilovce dostal o český obránce Jakub Zbořil. Rozehrávce akce po levé straně mu nevyšla, blokující Hagelin poslal puk na domácí střídačku.
     
    10:02
    Znovu Carl Hagelin, nyní dokonce ujel do samostatného úniku. Volil překvapivou dělovku příklepem, trefil pouze dobře postaveného Swaymana.
     
    10:50
    Přesilová hra Bostonu je minulostí. Hosté měli problém jen s udržením kotouče v útočné třetině, Anthony Mantha strávil na lavici hanby pohodové dvě minuty.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:11
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Žabička Nicklase Bäckströma naslepo zamířila do brankoviště, kde však byli najetí pouze dva obránci v bílo-žlutých dresech.
     
    11:56
    Nahození Schultze ze středné třetiny marně zkusil protečovat do útočné třetiny Lars Eller. Skvěle zakročil Steven Kampfer, ten touš nenechal projít do obranného pásma.
     
    12:27
    Hráči v červených dresech disponují výrazně vyšší aktivitou než soupeř, avšak skóre i nadále zůstává vyrovnané. Philippe Maillet z úhlu Swaymana nepřekvapil.
     
    12:54
    Tlak v útočné třetině si vypracovala druhá útočná lajna Capitals. Eller si vyměnil kotouč se Shearym, načež střílel těsně nad.
     
    13:22
    Zdeno Chára zatím ostřeluje bránu svého bývalého zaměstnavatele marně. Slovák vystřelil chytře přes obránce, ale jenom do výstroje gólmana.
     
    13:46
    Po nahození Steena pohlídal situaci Brenden Dillon. Počkal si na pohyb McKegga, načež rozehrál do jeho protipohybu na Bäckströma.
     
    14:10
    Šestou střelu na bránu domácího mužstva přidal Alexandr Ovečkin. Z vrcholku levého kruhu poslal dělovku z první do lapačky Swaymana.
     
    14:38
    Ihned po vhazování vystřelil Nick Jensen. Americký mladík ve službách Bostonu Jeremy Swayman ukázal rychlé reflexy, pokus směřující k levé tyči vykopl betonem.
     
    15:20
    Akci Bruins zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Tom Wilson si chytře najel za defenzivní řadu, jenže puk zpracoval až za modrou čárou.
     
    15:47
    Jeremy Swayman zatím působí neprůstřelným dojmem. Výborně si povyjel proti Michaelu Rafflovi, pokus rakouského útočníka z pravého kruhu vyrazil maskou.
     
    16:23
    Tvrdý hit si Jarred Tinordi připravil pro Daniela Spronga. Nizozemského útočníka v rámci pravidel poslal na mantinel, ten následně skončil na ledě.
     
    16:44
    Sám proti dvěma neměl Carl Hagelin šanci uspět. Novým majitelem puku se stal český obránce Jakub Zbořil, po mantinelu nahrál Lazarovi.
     
    17:27
    Náznak přečíslení domácí defenziva rychle zatrhla. Jack Studnicka váhal s přihrávkou příliš dlouho, nakonec zasáhl brusle vracejícího se Dillona.
     
    17:55
    Justin Schultz už mohl střílet, nakonec však ještě nahrál do lepší pozice postaveného Zdenu Chárovi. Dělovka rozezvučela mantinel za brankou.
     
    18:23
    Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin ztratil kotouč, aby vzápětí místo návratu do obrany odjel střídat. Věřil obráncům a oprávněně, Oskar Steen neprošel přes Orlova.
     
    18:55
    Za nástřelem Trevora Van Riemsdyka vystartoval Conor Sheary. Manko na Trenta Frederica nesmazal, hostující forvard po mantinelu přesunul hru do středního pásma.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Ve středovém kruhu obdržel nahrávku do jízdy Carl Hagelin. Zkusil projetí skrze dvojici obránců, ti jej však včas zpozorovali a skřípli ho do kleští.
     
    19:49
    Čtvrtá útočná lajna Capitals nakonec vybojovali postavení v útočné třetině. Jeremy Swayman ovšem zasahovat nemusel, proti střele Hathawaye zaklekl Hughes.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 6
     
    Svižná první třetina branku nepřinesla. Domácí Washington je oproti oslabenému soupeři aktivnějším týmem, ale převahu zatím nedokázal přetavit ve vedoucí gól. Jeremy Swayman zatím drží čisté konto, podobně jako Vítek Vaněček na druhé straně. Největší příležitost měl při vlastním oslabení Carl Hagelin, na amerického gólmana Bruins však nevyzrál.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá dvacetiminutovka začala slibným přečíslením Ovečkina a Manthy. Po dvojité výměně puku střílel první jmenovaný jenom do lapačky ležícího Swaymana.
     
    20:44
    Nadějnou příležitost měli i Medvědi. Nechybělo moc, aby Zach Senyshyn propasíroval touš k Lazarovi, v poslední chvíli zakročil Jensen.
     
    21:15
    Zakázané uvolnění vrací hru před Jeremyho Swaymana. Po jeho zákroku sáhl Jarred Tinordi k nejjistějšímu řešení, odpalu přes všechny čáry.
     
    21:39
    Dánský forvard Lars Eller ukázal velký přehled, když za brankou obelstil dva protihráče. Následně však zaváhal, když poslal zpětný pas přesně mezi dva beky.
     
    22:09
    Do defenzivy příkladně zabojoval ruský obránce Dmitrij Orlov. Za vlastní brankou dohrál Wagnera a ještě rozehrál po mantinelu na volného Dillona.
     
    22:31
    Nahození Philippea Mailleta ještě ze středního pásma schoval do lapačky Jeremy Swayman. Před dotírajícím Bäckströmem si na vyklepání puku netroufl.
     
    23:03
    V rohu kluziště hostujícího mužstva došlo v rohu kluziště k boji dvou proti dvěma. Kotouč nakonec vydoloval Urho Vaakanainen.
     
    23:34
    Vítek Vaněček bez větších problémů pohlídal střelecký pokus Stevena Kampfera od modré čáry. Hrací předmět bezpečně lapil do rukavice.
     
    24:21
    Tvrdě narazil Zach Senyshyn do branky, ta ovšem zůstala ve svém postavení. Hra proto mohla pokračovat, Sprong dokázal přesunout hru do střední třetiny.
     
    24:48
    Další útok Medvědů zhatil pro změnu čárový rozhodčí. Jack Studnicka nabral velkou rychlost, jenže bez puku jedoucí Frederic ještě větší. Ofsajd.
     
    25:17
    Z otočky vystřelil od modré čáry Cameron Hughes. Při svém letošním debutu si na svou první trefu ještě bude muset počkat, tuto střelu úspěšně zblokoval Orlov.
     
    25:45
    Zakázané uvolnění posílá hru před Jeemyho Swaymana. Pod tlakem hrající Greg McKegg vyhodil ještě z vlastní poloviny, čehož si muži v pruhovaném byli vědomi.
     
    26:07
    Na pomoc spoluhráčům vystartoval za branku soupeře. Tom Wilson. Právě on s pukem vyjel k mantinelu, odkud vypálil zápěstím nepřesně.
     
    26:35
    Ofenzivní složku týmu podpořil Jarred Tinordi. Stahovačkou obelstil Nicka Jensena, aby vzápětí vypálil do výstroje připraveného Vaněčka.
     
    27:13
    Nadvakrát, ale přece si Carl Hagelin poradil se zpracováním. Nepříjemnosti jej zbrzdili v pohybu, Švéd proto otočil hru dozadu na obránce.
     
    27:46
    Pokus zápěstím v podání Zdena Cháry měl hodně daleko k úspěchu. Houfem hráčů stojících před bránou touš neprošel, zastavil se o Senyshyna.
     
    28:22
    Kličkovanou ukončil Jake DeBrusk sám vlastní chybou. Ve snaze o zastavení pohybu totiž uklouzl a bez cizího přičinění skončil na ledě.
     
    28:50
    Po vhazování si vzal puk Alexander Ovečkin, avšak ani tváří v tvář Swaymanovi neuspěl. Amerického mladíka trefil do vyrážečky.
     
    29:11
    Střelecké trápení Capitals chtěl ukončit Anthony Mantha. I on ovšem ztroskotal na Swaymanovi, jehož napálil z velkého úhlu do výstroje.
     
    29:44
    V permanenci musel být rovněž Vítek Vaněček. Po bezproblémovém zákroku po střele Kampfera od modré čáry raději udržel černou gumu v lapačce.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny základní hrací doby. Skóre mezi Washingtonem a Bostonem zůstává bezbrankové, zatím dominují gólmani.
     
    30:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi z Bostonu se v úvodu druhé poloviny základní hrací doby ujímají vedení! Tinordi z pravé strany nahrál před branku CURTISI LAZAROVI, který si levou bruslí zpracoval puk, ten následně bez větších problémů poslal do odkryté části brány. Asistence: Jarred Tinordi a Jake DeBrusk.
    30:11 Curtis LAZAR - 0:1
     
    31:33
    Zdeno Chára si dnes na nedostatek času na ledě rozhodně stěžovat nemůže. Aktuálně otevírá svou druhou desítku minut strávených na ledě, rána po ledě narazila do pravého betonu Swaymana.
     
    31:47
    Rychlá odpověď domácím nevyšla. Anthony Mantha napříč pásmem hledal napřaženého Ovečkina, tomu v poslední chvíli vložil hokejku před tělo Tinardi.
     
    32:15
    Zpoza brány úřadoval s kotoučem na holi Anthony Mantha. Mezi kruhy ve finále hledal Daniel Sprong, Nizozemec promáchl naprázdno.
     
    32:56
    Vítězství by pro Boston určitě bylo velkou vzpruhou i vzhledem k faktu, že dnes nehraje to nejlepší, čím se Medvědi mohou chlubit. Kvalitu ukazují i hráči ze širšího kádru.
     
    33:07
    Nicklas Bäckström způsobil zakázané uvolnění. Švédský útočník a nejproduktivnější hráč Capitals v sezóně přecenil rychlostní schopnosti Dillona.
     
    33:56
    Výbornou práci odvedl český obránce Jarred Tinordi, jenž se postavil do cesty Tomu Wilsonovi. Kličku po levé ruce očekával, soupeři touš vypíchl.
     
    34:21
    Do zajímavé pozice si před branku najížděl Conor Sheary. Carl Hagelin jej hledal, jenže americký útočník na dlouhou hokejku touš minul.
     
    34:55
    Vítek Vaněček vyrobil hrubku, tu bleskově napravil. Poté, co mu puk vypadl z lapačky, se přesunul proti DeBruskovi, jehož ránu vyrazil levým betonem.
     
    35:20
    Již delší dobu probíhá zápas bez přerušení. Aktivnějším týmem jsou v posledních okamžicích Medvědi, kterým se zatím nepodařilo navýšit náskok.
     
    35:36
    Tak až teď došlo k zapískání rozhodčího do píšťalky. Z pravého kruhu a z velkého úhlu střílel Alexandr Ovečkin, Jeremy Swayman se nachytat nenechal.
     
    36:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Nahození Cháry gólman Swayman neudržel a navíc ztratil pojem o puku. Volně letící touš spatřil na hraně brankoviště číhající CARL HAGELIN, jenž ho poslal nechytatelně pod břevno. Asistence: Garnet Hathaway a Zdeno Chára.
    36:15 Carl HAGELIN - 1:1
     
    37:05
    Domácí vyrovnávací branka pochopitelně hodně povzbudila. Dmitrij Olov po přejeté útočné modré okamžitě střílel, hrací předmět napálil těsně nad.
     
    37:36
    Byl to Alexander Ovečkin, kdo vyšťoural kotouč z rohu mantinelu. Ke střele ovšem nedošlo, protože ruskému útočníkovi zkřížil cestu Kampfer.
     
    38:12
    Anthony Mantha si pod tlakem počínal velmi. Napříč pásmem viděl po levém mantinelu jedoucího Dowda, rána z první rozvlnila pouze boční síť.
     
    38:39
    Další ránu směrem k soupeřově bráně poslal Lars Eller. Ani v tomto případě nemusel Jeremy Swayman zasahovat, nepříjemnosti za něj vyřešil blokující Clifton.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Vysoké a dlouho letící nahození se stalo snadným soustem pro Vítka Vaněčka. Český brankář ve službách Capitals chytil černou gumu do lapačky.
     
    39:48
    Na projektil Camerona Hughese vypálený od modré čáry Vaněček velmi dobře viděl. Pravým betonem vykopl kotouč do bezpečí, do pravého rohu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 14
     
    Prostřední dvacetiminutovka již nabídla dvě trefy, oba celky si rozdělili po jedné. Hosty poslal do překvapivého vedení ve 31. minutě Curtis Lazar. Domácí dokázali odpovědět o šest minut později, volný puk poslal do brány Carl Hagelin. Střetnutí probíhá v rychlém tempu, je zřejmé, že oba celky chtějí mít základní část, po něm se budou moci připravovat na vzájemný souboj ve vyřazovací části.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Buly opanoval Philippe Maillet, po jeho přisunutí může rozvinout útočnou akci Michael Raffl.
     
    40:33
    Rakouský útočník rozehrávku nezvládl, našel jenom hokejku protihráče Cliftona. Ani jeho pokus o rychlé založení útoky nebyl povedený.
     
    41:11
    Do rozehrávku Capitals se zapojil i český gólman Vítek Vaněček. Poradil si na jedničku, když po mantinelu uvolnil Brendena Dillona.
     
    41:29
    Od pravého mantinelu vyzkoušel pozornost Swaymana dánský forvard Lars Eller. Mířil do horního rohu, Američan černou gumu podržel ve výstroji.
     
    41:49
    Tom Wilson a Trent Frederic pobudou půl třetiny na trestné lavici. Za potyčku po přerušení hry oba inkasovali desetiminutový trest za nesportovní chování.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:16
    První zákrok v rámci třetí třetiny už má na kontě také Vítek Vaněček. Bez problémů si poradil s pomalým nahozením Curtise Lazara.
     
    42:44
    Nic Dowd musel vyklidit útočné pásmo, protože čárový rozhodčí signalizoval postavení mimo hru. Spolu s Hagelinem odjeli na střídačku.
     
    43:04
    Slabé nahození Chrise Wagnera nadělalo Vaněčkovi až nečekaně velké problémy. Gólman Capitals zpacifikoval hrací předmět až nadvakrát.
     
    43:35
    Z prakticky nulového úhlu zkoušel strážce svatyně Washingtonu zaskočit Zach Senyshyn. Neuspěl, dokonce touš poslal mimo tři tyče.
     
    44:21
    Rána Brendena Dillona od modré čáry měla hodně daleko k přesnosti. Jeremy Swayman pohlídal puk letící o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:58
    Čistý hit předvedl Nick Jensen proti Jacku Studnickovi. Rozjetého útočníka po mantinelu zastavil, ze slibného brejku Bostonu nebylo nic.
     
    45:30
    Alexander Ovečkin zabojoval do defenzivy a pořádně tím znepříjemnil život Connora Cliftona. Obránce pod tlakem vyslal nepřesnou nahrávku napříč pásmem.
     
    45:44
    Postavení mimo hru vrací hru do středního pásma. Příliš velkou rychlost vyvinul Oskar Steen, s pukem jedoucího McKegga předjel ještě před modrou.
     
    46:19
    Urho Vaakanainen měl proti sobě jediného obránce, a sice Justina Schultze. Zkusil vystřelit přes něj, což nevyšlo, domácí zadák projektil zblokoval pravou bruslí.
     
    46:41
    V posledních okamžicích disponuje větší aktivitou hostující Boston. Po přihrávce Blidha pálil znovu Vaakanainen, tentokráte do Vaněčkovy výstroje.
     
    47:00
    Chris Wagner pod tlake nedokázal udržet puk na holi. Dobře zapracoval Trevor van Riemsdyk, jenž soupeři klepl do hokejky a sám kotouč přebral.
     
    47:33
    Na modré čáře Jarred Tinordi skákající puk nezpracoval, musel zacouvat do střední třetiny. Poradil si zkušeně, po mantinelu nahrál volnému Kuhlmanovi.
     
    48:12
    Philippe Maillet obral Lazara a vystartoval do slibného brejku. Cestu mu dokázal zkřížit Senyshyn, jenž ránu zblokoval pravou rukavicí.
     
    48:36
    Oba celky nyní udělali hned několik chyb, jež mohli vést k nebezpečným šancím. o příležitosti nakonec ujel Daniel Sprong, z levého kruhu přestřelil.
     
    49:23
    Obrannou činnost dnes Nick Jensen zvládá na jedničku. Výborně vybruslil do cesty Nickovi Ritchiemu, jehož projektil srazil zakleknutou pravou nohou.
     
    49:48
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Brenden Dillon. Těžkou nahrávku totiž zpracoval až za modrou čáru, proto rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre utkání mezi Washingtonem a Bostonem je nadále vyrovnané, rozhodovat může každá chyba.
     
    50:47
    Odvážný průnik Ritchiemu nevyšel, odvážné prohození puku mezi dva obránce mělo hodně málo šancí na úspěch. Zakročil Nick Jensen.
     
    51:17
    Hostům pomohl s rozehrávkou Jeremy Swayman. Za brankou zastavil nahození Zdena Cháry a po kontroly situace zapojil do hry Wagnera.
     
    51:55
    Od modré čáry vypálil nebezpečný projektil Dmitrij Orlov. Ruský obránce mířil na přední tyč, kde by gólman nejspíše nebyl, jenže puk minul cílový prostor.
     
    52:09
    Aktivní čtvrtá útočná lajna Capitals byla blízko dokonání obratu. Znovu mohl být hrdinou Carl Hagelin, nyní však dorážku namířil pouze do pravého betonu brankáře.
     
    52:30
    Alexandr Ovečkin nedosáhl na kotouč po buly, a tak mohl do brejku Connor Clifton. Pas k levému mantinelu odpálil na hostující střídačku Nick Jensen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:01
    Zpracování Steven Kampfer na modré čáře nezvládl, ale měl štěstí, zastoupil jej Karson Kuhlman. Nahození od pravého mantinelu skončilo ve Vaněčkově lapačce.
     
    53:26
    Jednoho protihráče Nicklas Bäckström obelstil, druhého nikoliv. Švéd zkusil proti Senyshynovi kličku po mantinelu, s tou neuspěl.
     
    54:15
    Jeremy Swayman rychlou rozehrávkou namazal na hůl Rafflovi. Rakušan v levém kruhu uvolnil Mailleta, americký gólman zaváhání napravil povedeným zákrokem.
     
    54:39
    Jake DeBrusk si dobruslil volný puk a zkusil kličku i na posledního beka Zdena Cháru. Jeho nastavenou dlouhou hokejku ovšem neobelstil.
     
    55:44
    Akce Capitals ještě pokračovala. Po buly střílel od modré čáry Trevor van Riemsdyk, černá guma narazila pouze do tvrzeného skla za brankou.
     
    55:58
    Tom Wilson a Trent Frederic si odpykali desetiminutové tresty a mohou se tak znovu zapojit do hry. Dobrá zpráva pro trenéry, kteří tak mají čtyři kompletní útočné formace.
     
    56:19
    Křižný pas Cháry nedokázal Alexander Ovečkin tečovat, proto hra putuje do obranného pásma Washingtonu. Ruský obránce ještě zkusil vyhádat změnu výroku, leč neuspěl.
     
    56:42
    Zápas pomalu, ale jistě směřuje do prodloužení. Jack Studnicka jej chtěl odvrátit, ale pokus zápěstím usměrnil o pár čísel nad břevno.
     
    57:20
    Hned po vhazování zapsal další zákrok na kont Vítek Vaněček. S pokusem Grega McKegga neměl moc starostí, vyrážečkou ho odpálil do rohu kluziště.
     
    57:46
    A další práce pro českého brankáře. Z pravého kruhu střílel křižně Urho Vaakanainen. Opět úřadovala vyrážečka, od níž kotouč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    58:01
    Závěr základní hrací doby přináší časté přerušení hry. Přiblížit Boston vítězství chtěl Anton Blidh, jehož ránu srazil Jensen do ochranné sítě.
     
    58:47
    Conor Sheary zachytil nahrávku Kampfera po mantinelu. Vzápětí zazmatkoval a místo pasu na volného Ovečkina bezhlavě nahodil za bránu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Gólman Capitals Vítek Vaněček byl krátký proti pokusu Trenta Frederica, ale měl štěstí, neboť ránu amerického hokejisty zastavila horní tyč.
     
    59:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Zápas do prodloužení nepůjde, necelé tři vteřiny před koncem rozhoduje o vítězství Capitals rakouský útočník MICHAEL RAFFL. Z levé strany vypálil z minusového úhlu, kotouč zamířil zamířil za brankovou čáru od masky Swaymana. Asistence: Justin Schultz.
    59:57 Michael RAFFL - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Washington Capitals ukončil základní hrací část vítězstvím, na domácím stadiónu porazil oslabený Boston 2:1.

    Nepříliš atraktivní utkání přineslo po bezbrankové první třetině dva góly v prostředním dějství, na vedoucí zásah Curtise Lazara odpověděl z domácích řad Carl Hagelin. Na další branku se posléze čekalo dlouho a vypadalo to, že klání půjde do prodloužení, jenže necelé tři vteřiny před koncem základní hrací doby vypálil z úhlu Michael Raffl a s přispěním Swaymanovy masky rozhodl o výhře Capitals.

    Týmy proti sobě nastoupí i v rámci osmifinále play-off, což bylo jasné už před utkáním. Na domácí půdě začne Washington, jenž skončil ve Východní divizi na druhé příčce, Boston obsadil třetí pozici.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 133 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 25 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 12 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%, odchytal 60:00
    Jeremy Swayman (BOS) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%
    Zdeno Chára (WSH) – 0+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:13
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 5:39

    Tři hvězdy utkání

    1. Michael Raffl (WSH) – 1+0
    2. Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků
    3. Carl Hagelin (WSH) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:48)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Hagelin (Hathaway, Chára), 60. M. Raffl (J. Schultz) – 31. Lazar (Tinordi, DeBrusk)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – J. Schultz, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára (A) – Mantha, Bäckström (A), Ovečkin (C) – M. Raffl, Eller, Sheary – T. Wilson, Maillet, Sprong – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    Boston Bruins: Swayman (Vladař) – Clifton, J. Zbořil, Kampfer (A), Ahcan, Tinordi, Vaakanainen – Senyshyn, Studnicka, DeBrusk – Wagner (A), Lazar, N. Ritchie (A) – Kuhlman, Frederic, Blidh – Steen, McKegg, C. Hughes.

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Daisy, Tobias

    Diváci: 2 133
    bahis siteleri