Švédsko – Rusko 4:6 (kon.) | Finsko – Česko cz 1:2 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Česko
Středa 12.05.2021, 20:00 • O2 arena, Praha • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Harri Säteri odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře! Finsko rozjíždí další útočnou akci a potřebuje ohrozit Romana Willa.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., hrubost).
     
    52:23
    Už šestatřicet střel vyslal český národní tým, naopak Finsko vyprodukovalo pouze osmnáct pokusů!
    48:48 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2
     
    48:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zavolejte stráže, zbláznilo se páže! Podruhé slyší O2 Arena tento song a národní tým je rázem ve vedení! Od modré čáry vystřelil Ondřej Vitásek, jehož pokus tečoval v předbrankovém prostoru MATĚJ STRÁNSKÝ. Harri Säteri tentokrát neměl šanci reagovat a znovu tahá puk ze své svatyně – 1:2. Asistence: Ondřej Vitásek a Michael Špaček.
     
    47:18
    Od modré čáry vystřelil David Musil, jehož snažení bylo zastavené. Mezi kruhy se ale nacházel pohotový Robin Hanzl, který ve velké příležitosti nepřekonal skvěle chytajícího Harriho Säteriho.
    46:24 Innalovi ránu vyrazil Willa ramenem
     
    46:24
    Michal Jordán chyboval v rozehrávce a kotouče se chopil zkušený Petri Kontiola, jenž přes osu přihrál na levou stranu. Z kruhu pro vhazování vystřelil Jere Innala, jehož pokus vyrazil ramenem Roman Will.
    44:20 Finové opět pořádně prověřili českého brankáře
     
    44:20
    Finové uháněli do přečíslení, jenomže obránci se rychle vrátili, a tak to musel vzít na sebe Teemu Turunen. Českému brankáři kotouč vypadl a měl štěstí, že rychle reagoval, protože na něj zle dotíral Iiro Pakarinen.
    43:48 Will neudržel střelu Kontioly
     
    43:48
    Nepřesvědčivý zákrok předvedl Roman Will, jemuž vypadla černá guma z lapačky a zamířila těsně vedle branky. Petri Kontiola poprvé předvedl svou kvalitu a hned hrozil!
     
    41:24
    Vyloučení v týmu Finsko (Petteri Lindbohm – 2 min., podrážení).
    38:56 Savinainenů bekhend proskákal těsně vedle Willovy tyče
     
    38:56
    Přes soupeře se před branku natlačil Veli-Matti Savinainen, jehož bekhendový pokus vyrazil Roman Will jen těsně pravé tyče. Národní tým měl obrovskou porci štěstí!
    37:44 Libor ŠULÁK - 1:1
     
    37:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    V přesilové hře je vyrovnáno! Michael Špaček přihrál na modrou čáru, odkud vypálil tvrdou ránu LIBOR ŠULÁK. Jeho snažení se od brankové konstrukce odrazilo od brankové konstrukce, ale zamířilo jen do nohy finského brankáře. Harri Säteri si tak černou gumu srazil za brankovou čáru. Asistence: Michael Špaček.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Iiro Pakarinen – 2 min., držení).
    32:54 Säteri dál trápí české střelce, tentokrát neuspěl Blümel
     
    32:54
    Michal Jordán se nacházel mezi kruhy, odkud rychle vystřelil. Finskému brankáři černá guma vypadla, jenže samotný střelec ani Hynek Zohorna se k dorážce neprobojovali. Tohle už bylo velmi blizoučko k vyrovnání průběžného stavu!
    30:53 Ani tato tečovaná střela ve finské brance neskončila
     
    30:53
    Od modré čáry nahazoval puk proti brance Michal Moravčík, jehož pokus byl dvakrát tečován. Černá guma zamířila jen těsně nad horní tyčku, Harri Säteri měl tentokrát štěstí na své straně.
     
    29:23
    Také Finsko poprvé dnes zahrozilo, když se v nebezpečné pozici nacházel Mikael Ruohomaa. Jenomže také Roman Will vytáhl první velmi dobrý zákrok.
    28:20 Ani Stránský na finského golmana nevyzrál
     
    28:20
    Další šance českého celku, v níž se nacházel nejlepší střelec extraligy! Matěj Stránský už byl na pravém kruhu pro vhazování, ale ani on neodčaroval kouzlo finského maskovaného muže.
    25:38 Tomáška vychytal Säteri
     
    25:38
    Tentokrát velmi dobře zapracoval Matěj Stránský, který zajel za bránu a přihrál kolem první tyče mezi kruhy. Ihned z nebezpečného prostoru zakončoval David Tomášek, jehož se štěstím vychytal Harri Säteri!
     
    21:07
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Vitásek – 2 min., držení hole).
    16:48 Nepříjemně tečované nahození Sunda
     
    16:48
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Tony Sund, jehož pokus byl tečován do protipohybu Romana Willa a také naštěstí vedle branky. Tohle by český brankář rozhodně nemohl mít!
     
    12:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Tommi Kivistö – 2 min., hákování).
     
    11:14
    Vyloučení v týmu Finsko (Tony Sund – 2 min., podrážení).
    07:29 Alex RINDELL - 1:0
     
    07:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po aktivním začátku národní mužstvo prohrává! Teemu Turunen přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil ALEX RINDELL, jehož pokus se před brankou několikrát odrazil. Bohužel Michael Špaček jej nechtěně posunul do své svatyně – 1:0! Bez asistence.
    05:30 V první gólové příležitosti zápasu nevyzrál Adam Musil na Säteriho
     
    05:30
    První velká šance národního celku! Z levého kruhu vystřelil bekhendem Adam Musil, jehož pokus finskému brankáři vypadl a musel ho zpacifikovat až na podruhé. Ještě na dotíral Radan Lenc, jemuž dorážka ale nebyla dovolena.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Rindell – 38. Šulák (Špaček), 49. M. Stránský (Vitásek, Špaček)


    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Seppälä, Eronen, Rindell, Lindbohm, Sund, Friman, Kivistö, Nousiainen – Innala, Kontiola (A), Ojamäki – Turunen, Ruohomaa, Pakarinen – Savinainen (A), Björninen, J. Karjalainen – Hännikäinen, Mäenalanen, Anttila (C) – Tiivola.
    Česko: Will (Kváča) – Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán (A), D. Musil, J. Galvas – Blümel, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Radil, R. Hanzl (A), Sekáč – M. Stránský, Špaček, Lenc – Tomášek, A. Musil, Smejkal – Červený.

    Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Vít Lederer, Josef Špůr
    bahis siteleri