Opava – Olomouc 1:2 (kon.) | Ostrava – Zlín 4:2 (kon.) | Příbram – Jablonec 1:0 (kon.)
Slovácko – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
konec
FK Příbram
1:0 (0:0)
FK Jablonec
Sobota 15.05.2021, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram sice v letošní sezóně nedokázala skolit Slavii ani Plzeň, dnes si ale vyšlápla na Jablonec a získala důležité tři body v boji o záchranu. Naděje tedy stále žije a obrovskou zásluhu na tom mají výtečný brankář Jakub Šiman a Jiří Mezera, který domácím třináct minut před koncem vystřelil cenné vítězství. Jablonec naopak ztratil důležité body v boji o evropské poháry a druhé místo. Konečné skóre. 1.FK Příbram 1 FK Jablonec 0. (18:53:07)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Příbram sáhla v závěru zápasu k taktickému střídání, respektive ke dvěma, a domácí už si žádají závěrečný hvizd, do kterého zbývá necelá jedna jediná minuta.
     
    90+2
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Jan Kvída.
     
    90+2
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Edrisa Lubega, přichází Radek Voltr.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Vojtěch Kubista se chtěl prosadit podél levé postranní čáry, kde si nabíhal na dlouhou kolmou přihrávku, jenže míč skončil v zámezí a Příbram mohla vhazovat.
     
    88
    Emmanuel Antwi takticky zdržel rozehrávku Jablonce ve středu hrací plochy a rozhodčí mu dal žlutou kartu.
     
    87
    Fotbalisté Jablonce jsou v křeči a Václav Pilař bude po zápase zřejmě hodně smutný, protože mohl ihned po brance Jiřího Mezery bleskově vyrovnat. Skóre je 1:0.
     
    85
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Robert Hrubý.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Emmanuel Antwi.
     
    83
    Jan Krob si nabíhal na pěknou zpětnou přihrávku Václava Pilaře, jenže v blízkosti šestnáctky zahrál rukou. Příbramští ji poté vehementně reklamovali.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Jan Chramosta.
     
    81
    Útočník Příbrami předvedl několik sprintů a hraje skvělé utkání, přestože se nedokázal zatím prosadit. Nelze mu tedy vyčítat, že poslední míč nestačil doběhnout.
     
    80
    Edrisa Lubega spěchal na pravém křídle za kolmým pasem a vypadalo to, že by mohl jít sám na bránu, jenže mu došly síly a nakonec Jablonec vhazoval.
     
    78
    Václav Pilař zavíral akci na vzdálenější levé tyči a po centru z pravé strany hřiště mohl z blízkosti skórovat do prázdné sítě, jenže Jakub Šiman senzačně zasáhl zády a míč senzačně vyrazil!
    77. Jiří MEZERA - 1:0
     
    77
    Příbram právě vstřelila branku!
    Tomáš Pilík teď rozehrál standardní situaci a míč nepříjemně plachtil směrem ke vzdálenější pravé tyči, kde ho Jan Hanuš vyrazil pouze před sebe a z dorážky se prosadil JIŘÍ MEZERA! Gól naděje!
     
    74
    Stanislav Vávra chtěl nyní na levém křídle vybojovat ztracený míč, jenže nepříjemně došlápl na nohu Davida Štěpánka a hra byla poté přerušena kvůli jeho faulu.
     
    72
    Následoval rohový kop Jablonce z levé strany, který žádné nebezpečí nepřinesl a domácí fotbalisté Příbrami se definitivně ubránili. Stále je to bez gólu. Stav 0:0.
     
    71
    Jan Krob se dostal u levé tyče k odraženému míči a z blízkosti mířil do odkryté sítě, jenže na brankové čáře míč odvrátil Mihailo Cmiljanović!
     
    67
    Příbram je v těžké situaci, pokud dnes nedokáže Jablonec porazit a Teplice zítra porazí České Budějovice, sen o záchraně se jí pak rozplyne.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Tomáš Smejkal.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Václav Pilař.
    63. Zorvanova střela prověřila brankáře Hanuše
     
    63
    Filip Zorvan si navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní diagonální střele, se kterou si Jan Hanuš bez problému poradil!
     
    62
    Jan Rezek teď předvedl obrovský přehled, když se v blízkosti šestnáctky dostal k centru Edrisy Lubegy z levé strany a hrudí ho chtěl sklepnout na Tomáše Pilíka, poslední jmenovaný byl ale hosty dobře pokryt.
     
    60
    Edrisa Lubega upadl v blízkosti šestnáctky, jenže faul se nepískal. Až potom fauloval Dominik Pleštil. Žlutá.
     
    59
    Žlutí se to žlutí, ale žádné góly k našemu štěstí zápas zatím nepřináší. Jablonec se v Příbrami znovu trápí, zatímco domácí opět sahají po dalším cenném bodu.
     
    58
    Standardní situace Příbrami nic nepřinesla a navíc přišel rychlý protiútok Jablonce, který zastavil Tomáš Pilík.
     
    57
    Edrisa Lubega unikal podél pravé postranní čáry a Jaroslav Zelený zatáhl za záchranou brzdu. Žlutá karta.
     
    55
    Jiří Mezera poslal k zemi Miloše Kratochvíla, který během pádu na trávník nepříjemně narazil do Karla Soldáta. Dominový efekt žádné zranění nepřinesl.
     
    53
    Emanuel Marek na chvíli přerušil hru, protože se kontrolovalo video kvůli možnému přestupku uvnitř pokutového území Příbrami, nakonec k němu ale nedošlo a Mihailo Cmiljanović poté obstaral vhazování.
    52. První příležitost pro Doležala prozatím nebyla úspěšná
     
    52
    Jan Šiman vyrazil centr Martina Doležala pouze před sebe a Jablonec mohl udeřit z dorážky, žádný z hostujících hráčů se k ní ale nedostal!
     
    51
    Vladimir Jovović vyrážel do rychlého protiútoku, jenže ostrým skluzem proti němu vyrazil Karel Soldát. Domácí hráč sice zasáhl i míč, pískal se ovšem faul Příbrami.
    50. Zeleného chybu mohl potrestat Lubega
     
    50
    Jaroslav Zelený teď předvedl strašidelnou malou domů a potrestat ji mohl Edrisa Lubega, jenže měl k míči o něco dále než vybíhající Jan Hanuš!
     
    49
    Miloš Kratochvíl podstoupil ostrý hlavičkový souboj s Stanislavem Vávrou, který ho ve vzdušném souboji nepříjemně zasáhl loktem do obličeje. Přerušení.
     
    47
    Stanislav Vávra se nádherně protáhl na levé straně mezi dvěma protihráči do šestnáctky a poté kolmou přihrávkou oslovil Jana Rezka, jenže bývalý fotbalista Plzně se ocitl ze střeleckého úhlu. Z akce nic nebylo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    Jakub Považanec orazítkoval v úvodu střetnutí tyč, zatímco Jakuba Považance poté vychytal ve vyložené příležitosti Jakub Šiman, a tak úvodní poločas utkání v Příbrami gól nepřinesl. Skóre po prvním poločase na stadionu Na Litavce. 1.FK Příbram 0 FK Jablonec 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    43
    Edrisa Lubega se ocitl sám na pravé straně šestnáctky a chtěl zaskočit Jana Hanuše centrem mířícím do brány, míč ale skončil mimo a poté přišla omluva.
     
    42
    Rohový kop Příbrami žádnou příležitost nepřinesl a vypadá to, že úvodní poločas gól nepřinese. Jablonec měl minimálně dvě slibné příležitosti, ale gól nikde.
     
    41
    Domácí Edrisa Lubega sice nedokázal na levém křídle odcentrovat, míč byl ale sražen na rohový kop a Příbram má k dispozici před přestávkou standardní situaci. Dočkáme se v prvním poločase nějakého gólu?
     
    40
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Olivier Kingue, přichází Mihailo Cmiljanović.
     
    39
    Dominik Pleštil si srovnal míč na pravačku a na ose hřiště napřáhl k prudké střele zpoza šestnáctky, bylo to ovšem na úkor přesnosti a míč skončil hodně vedle.
     
    38
    Olivier Kingue musel být ošetřován a není schopen v zápase pokračovat. Domácí fotbalista odešel za postranní čáru a Příbram musí hrát chvíli o deseti.
    35. Centr Pilíka z ostrého úhlu skončil v náručí Jana Hanuše.
     
    35
    Tomáš Pilík centroval na pravé straně hřiště z ostrého úhlu na přední tyč, kam si opět nabíhal Edrisa Lubega, těsně před ním ovšem stáhl míč do náručí Jan Hanuš.
     
    34
    Filip Zorvan spěchal do rychlého protiútoku a Miloš Kratochvíl ho zezadu poslal skluzem k zemi. Žlutá karta.
    33. Třetí příležitost hostů nevyužil Pleštil.
     
    33
    Dominik Pleštil mohl sklepnout míč na jednoho ze spoluhráčů, jenže se uvnitř pokutového území rozhodl pro střelu z otočky, která těsně minula pravý horní roh příbramské brány!
     
    32
    Tomáš Pilík rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal pěkný centr, brankář Jan Hanuš byl ale pozorný a snadno míč nyní stáhl ze vzduchu.
     
    30
    Jablonec mohl z ničeho nic udeřit, jenže Příbram před pár okamžiky podržel skvělým zákrokem Jakub Šiman. Zatím hrajeme bez gólu, snad ale dnes nějaký přijde.
    27. Velká šance Miloše Kratochvíla gólem neskončila
     
    27
    Miloš Kratochvíl mohl využít propadnutí míče za příbramskou obranu, když se řítil sám na bránu a přízemní střelou mířil k levé tyči, Jakub Šiman ale vytáhl skvělý zákrok a pravou nohou míč vykopl! Druhá obrovská šance hráčů Jablonce.
     
    25
    Edrisa Lubega si nabíhal na pravé straně šestnáctky na nádhernou kolmou přihrávku, jenže byl dobře pokryt a vzápětí jednoho z protihráčů zatáhl za dres.
     
    24
    Jiří Mezera využil volného prostoru na levém křídle a do šestnáctky posílal nebezpečný přízemní centr, Edrisa Lubega na něj ale u pravé tyče nedosáhl. Stále 0:0.
     
    23
    Fotbalisté Příbrami měli k dispozici rohový kop, jenže následný centr z levé strany hřiště odvrátil pozorný Jaroslav Zelený. Polovina prvního poločasu je za námi.
    22. Lubegův nebezpečný centr do vápna byl zneškodněn
     
    22
    Edrisa Lubega se teď pěkně uvolnil na pravé straně šestnáctky a z ostrého úhlu poslal do ohně centr, který na rohový kop odvrátil hlavou David Štěpánek.
     
    21
    Edrisa Lubega číhal uprostřed pokutového území a už se chystal hlavičkovat, jenže centr Stanislava Vávry z levé strany hřiště byl jabloneckými fotbalisty odvrácen.
     
    19
    Jablonec vstoupil do dnešního zápasu velice dobře a Jakub Považanec hned v úvodu orazítkoval brankovou konstrukci, od té doby je ale zápas velice vyrovnaný.
     
    18
    Petr Rada mi to snad odpustí, ale poslední výkony Jablonce v Příbrami byly zklamáním. Čekalo se totiž, že hosté domácí jasně přejedou, opak byl ale pravdou.
     
    16
    „Pojďme Příbram, pojďme Příbram, dáme gól,“ skandují nyní domácí fanoušci. Zatím je to 0:0.
     
    15
    Jan Rezek rozehrál na pravé straně standardní situaci a na vzdálenější levé tyči našel Karla Soldáta, hlavička druhého jmenovaného hráče ale zamířila nad bránu.
     
    13
    Martin Doležal dostal Stevea Kingueho pod obrovský tlak a navíc ho u levého rohového praporku připravil o míč, který chtěl následně naservírovat Milošovi Kratochvílovi do vyložené šance, jenže neuspěl! Chyba tedy nepotrestána.
     
    12
    Edrisa Lubega si teď dobře zpracoval vysoký pas ze středového kruhu na prsa, poté se ale nedokázal s míčem otočit kolem protihráče a marně chtěl faul.
     
    10
    Stanislav Vávra mohl využít práce Karla Soldáta uvnitř pokutového území, jenže v blízkosti hranice šestnáctky fauloval a fotbalisté Jablonce si mohli oddychnout.
     
    9
    Fanoušci Příbrami o sobě opět dávají vědět hlasitými pokřiky. Jablonec je zatím aktivnějším týmem a také byl blízko gólu, jenže Jakub Považanec trefil tyč.
     
    8
    Jan Rezek se snažil prosadit podél levé postranní čáry a pod tlakem předvedl nepřesnou diagonální přihrávku, kterou před šestnáctkou zachytili hráči FK Jablonce.
     
    7
    Jan Krob rozehrál na opačné straně hrací plochy rohový kop nakrátko a nepřesná kombinační akce Jablonce přinesla odkop od brány. Hosté mají tlak.
     
    6
    Edrisa Lubega se poté mohl prosadit na levé straně šestnáctky po nádherném obloučku od Stanislava Vávry, jeho akci ale nakonec přerušil praporek. Ofsajd.
     
    5
    Dominik Pleštil je na pravém křídle hodně aktivní a nyní do šestnáctky posílal další centr, tentokrát ale zamířil na vzdálenější levé tyči do území nikoho. Jen odkop.
     
    4
    Jakub Považanec se z pravého křídla vřítil do šestnáctky a parádní střelou z úhlu orazítkoval brankovou konstrukci! Zazněla přední pravá tyč!
     
    3
    Jiří Mezera nestíhal zachytit pohyb Dominika Pleštila podél pravé postranní čáry a fauloval. Žlutá karta.
     
    3
    V hledišti je několik desítek fanoušků, kteří ženou domácí Příbram směrem kupředu. Jablonec je velkým favoritem zápasu, jenže zde dvakrát v řadě prohrál.
     
    2
    Edrisa Lubega je pro Příbram obrovskou posilou a zatím podává velice slušné výkony, nyní ovšem podstoupil ostrý hlavičkový souboj a zůstal ležet na hrací ploše.
     
    1
    Emanuel Marek obstaral úvodní hvizd a jablonečtí hledali dlouhým pasem Martina Doležala, útočník hostujícího celku byl ale pokryt a Příbram se ubránila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příbram sice bojuje o záchranu a mohlo by se zdát, že je nejslabším týmem v lize, jenže domácí už mnohokrát v letošní sezóně ukázali, že svou kvalitu mají. A navíc vždy proti silným soupeřům. Klub z hornického města v minulém kole senzačně remizoval v Plzni poté, co v prvním vzájemném zápase s Viktorií remizoval bez gólu. V domácím prostředí navíc tamní Příbram potrápila i mistrovskou Slavii, se kterou remizovala stejně jako s Viktorkou 3:3. Z čela tabulky si s Příbramí suverénně poradila pouze Sparta, venku vyhrála 3:1 a doma 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Šiman – Nový, S. Kingue, O. Kingue, Mezera – Zorvan – T. Pilík, Jan Rezek (C), Soldát, Vávra – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Dočekal, Januška, Cmiljanović, Kvída, Antwi, Voltr.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, V. Kubista, Zelený, Krob – Hübschman (C) – Pleštil, Považanec, Kratochvíl, Jovović – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – R. Hrubý, Pilař, Smejkal, Chramosta, Martinec, Podaný.

    Rozhodčí: Emanuel Marek. Asistenti: Jan Paták, David Hock. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Pechanec. VAR: Ondřej Berka.
     
    Fotbalisté Příbrami hostí v sobotu odpoledne Jablonec, který na domácím stadionu porazili dvakrát za sebou a minimálním rozdílem dvou branek. V současné chvíli se ovšem Příbrami doma dlouhodobě nedaří. Na Litavce nevyhrála ani jedno z posledních devíti utkání a navíc naposledy před svými fanoušky porazila Zlín. Zatímco domácí svádí tuhý boj o záchranu, Jablonec bojuje o evropské poháry a konečné druhé místo, ze kterého chce sesadit Spartu. Zaskočí Příbram dalšího favorita?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 77. Mezera

    Karty:   3. Mezera (PRI), 58. T. Pilík (PRI), 88. Antwi (PRI) – 34. Kratochvíl (JAB), 57. Zelený (JAB), 60. Pleštil (JAB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:22.
    FK Příbram: Šiman – Nový, S. Kingue, O. Kingue (40. Cmiljanović), Mezera – Zorvan (90+2. Kvída) – T. Pilík, Jan Rezek (C), Soldát, Vávra (84. Antwi) – Lubega (90+2. Voltr).
    Náhradníci: Kočí – Dočekal, Januška, Cmiljanović, Kvída, Antwi, Voltr.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, V. Kubista, Zelený, Krob (85. R. Hrubý) – Hübschman (C) (82. Chramosta) – Pleštil (66. Smejkal), Považanec, Kratochvíl, Jovović (66. Pilař) – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – R. Hrubý, Pilař, Smejkal, Chramosta, Martinec, Podaný.

    Rozhodčí: Emanuel Marek. Asistenti: Jan Paták, David Hock. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Pechanec. VAR: Ondřej Berka
    bahis siteleri