Teplice – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:5 (kon.)
Slavia – Karviná 1:1 (kon.)
konec
FK Pardubice
3:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 16.05.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 32. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FC Viktoria Plzeň. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    Pardubice rozhodně budou se svou první prvoligovou sezónou spokojeny. Aktuálně totiž jsou na osmém místě tabulky se 46 body, jistotu záchrany navíc mají už několik kol.

    V posledním utkání Pardubice prohrály v Českých Budějovicích 0:2. V tomto utkání nenastoupilo vinou zranění hned několik hráčů. Chyběli Hlavatý, Čihák, Solil a brankář Letáček. V bráně si tedy ligový debut připsal Štěpán Hrnčíř.
     
    Viktoria Plzeň naopak od Pardubic zažívá svou nejhorší sezónu za posledních minimálně deset let. Na své poměry je na poměrně nízké páté pozici a ještě nemá jistotu předkol evropských pohárů. Před sebou ale má finále poháru.

    V posledním utkání na půdě Sparty už Viktoriány vedl nový trenér Michal Bílek. Ten vsadil na svůj typický tříobráncový systém a i když se jeho tým dostal do vedení, tak na Letné nakonec prohrál 1:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Letáček – Cadu, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka, Tischler, Solil, Ewerton – P. Černý.
    Náhradníci: Hrnčíř – Prosek, Sláma, S. Šimek, Huf, Surzyn, Sychra.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Kaša, Hejda (C), Falta – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Ba Loua, Ondrášek, P. Šulc.
    Náhradníci: A. Hruška – Kayamba, Hybš, Mihálik, J. Kovařík, Koželuh, Káčer.

    Rozhodčí: Julínek – Podaný, Vaňkát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Pardubice dnes hrají v tradiční barevné kombinaci, hosté z Plzně budou hrát v zelenočerném.
     
    2
    Po ztrátě Ewertona se hosté snažili rozjet rychlý protiútok, Adriel Ba Loua ale přihrál spoluhráči na paty a zbrzdil tak akci svého týmu.
     
    4
    Po přihrávce Čelůstky míč spadl na ruku Dominika Kostky a tak bude rozehrávat Viktoria.
     
    6
    Pavel Černý nyní byl v pozici pro centr, v pokutovém území ale neměl nikoho ze spoluhráčů. Míč do vápna se poté snažil poslat Solil, obránce zablokoval centr.
     
    7
    Po dloubáčku Pavla Buchy přihrál míč před prázdnou bránu Ondráškovi Adriel Ba Loua, ten ale byl v momentu přihrávky v ofsajdu a branka je tak okamžitě neuznána.
    7. Ondráškův gól neplatil, padl z ofsajdu
     
    9
    Obrana Plzně nyní nechala Ewertona naběhnout si do velkého množství volného prostoru. Brazilec ve službách Pardubic chtěl najít spoluhráče, přihrávku ale zastavil obránce.
     
    11
    Pavel Šulc se ve středovém kruhu efektně zbavil Jana Jeřábka a vyslal na pravém křídle Milana Havla, jeho centr odvrátil Martin Toml.
     
    12
    A znovu byl ve slibné pozici Adriel Ba Loua. Tentokrát nebyl v ofsajdu a znovu našel Zdeňka Ondráška, ten ovšem tentokrát míč netrefil ideálně. Navíc byl právě útočník Plzně v postavení mimo hru.
     
    13
    Znovu v akci Zdeněk Ondrášek! Tentokrát bylo vše v pořádku a zkušený útočník hostů si naběhl na přihrávku za obranu. Brankář Jiří Letáček se rozhodl nevyběhnout proti soupeři, který ještě před bránou hledal Ba Louu, před ním odklidil na roh Toml.
    13. Ondrášek přes Letáčka nezakončil ideálně
     
    14
    Po rohovém kopu na zadní tyč vytáhl Jiří Letáček svůj první zákrok v dnešním utkání, když si poradil se zakončením z blízkosti. Následující akce Plzně je zastavena ofsajdem.
    14. Hlavičku Havla vyrazil Letáček
     
    17
    Martin Šejvl vzdušnou přihrávkou na pravé křídlo vybídl ke sprintu Cadua. Ten dělal co mohl, míč na hrací ploše však nezastihl.
     
    21
    Hostující stoper Kaša nyní propadl na polovině hřiště a Pardubice šly do protiútoku. Ten znovu vedl po levé straně Ewerton, jeho pokus o centr ani tentokrát nikoho v červenobílém nenašel.
     
    22
    Emil Tischler našel mezi liniemi volného Pavla Černého. Ten dostal dostatek prostoru a tak se pokusil o zakončení z dálky, jeho pokus bránu Jindřicha Staňka neohrozil.
    22. Černý z dálky nemířil dobře
     
    24
    Ewerton (FK Pardubice) se po nepovedeném výkopu Jiřího Letáčka snažil vybojovat míč až příliš důrazně a po nakopnutí soupeře dostává první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    26
    Pavel Šulc si úspěšně pokryl míč před soupeřem a vnikl do pokutového území, kde ho čistým obranným zákrokem zpacifikoval Jan Jeřábek.
     
    28
    Po dvou neúspěšných rozích Viktorie Plzeň mohl jít do slibné akce Ewerton. Ten u levé postranní čáry přesprintoval soupeře, poté ale celou akci zbrzdil.
     
    28
    Pavel Černý byl při souboji o míč faulován Filipem Kašou (FC Viktoria Plzeň), který dostává žlutou kartu.
     
    31
    Pohledná kombinace Pardubic skončila nebezpečnou střelou! Po akci z levé strany dostal míč v pokutovém území Dominik Kostka, který zakončoval na zadní tyč, jeho pokus vyrazil brankář Jindřich Staněk!
    31. Kostkův projektil bravurně vyrazil Staněk
     
    32
    Tomáš Solil dostal přihrávku od spoluhráče na paty. Poté se ale snažil vybojovat míč a málem se mu to podařilo, v pokutovém území soupeře ale k míči měl blíže brankář Plzně.
     
    35
    Plzeň se nyní snažila zahrozit z rychlého protiútoku, Ba Louu na pravém křídle ovšem zatavil Tomáš Solil.
     
    38
    Plzeň nyní drží míč na kopačkách, ovšem když se snaží přejít na útočnou polovinu, tak se jí to často nedaří. Nyní po nákopu Čelůstka zahrál rukou a tak hosté budou mít k dispozici volný kop.
     
    41
    Po centru rozehraném na krátko centroval Lukáš Kalvach na hlavu Milana Havla, před tím ale zasáhl Tomáš Čelůstka.
     
    43
    Lukáš Kalvach skvělým křížným balónem na levé křídlo vysunul Šimona Faltu. Ten se několikrát snažil centrem najít spoluhráče, úspěšný nebyl.
     
    44
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Krátce před přestávkou jdou Pardubice do vedení! Po skvělém přenesení hry od Martina Šejvla se dostal k balónu Ewerton. Ten vystřelil na zadní tyč, Jindřich Staněk sice míč vyrazil, k dorážce se ale dostal CADU a ten dal první gól dnešního zápasu!
    44. CADU - 1:0
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Filip Kaša nyní nevybíravě sestřelil Emila Tischlera a je tak možné, že bude vyloučen!
     
    45+1
    Je to tak! Filip Kaša (FC Viktoria Plzeň) dostává po faulu na Emila Tischlera rovnou červenou kartu!
    45+1. Kaša by rád do MMA? Jeho kung-fu kop inzultoval Tischlera, červená karta!
     
    45+2
    Ewerton z volného přímého kopu mířil do šibenice, tu ale o pár centimetrů minul.
    45+2. Ewerton z přímáku těsně minul
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločasu vedou v Ďolíčku Pardubice nad Plzní 1:0! Pár minut před poločasem se o to postaral Cadu, který dorazil do sítě vyraženou střelu Ewertona. Viktoria navíc bude dohrávat v deseti poté, co Filip Kaša v nastaveném čase viděl červenou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Matěj Hybš.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Zdeněk Ondrášek, přichází Jan Kovařík.
     
    51
    Cadu neměl u postranní čáry příliš prostoru, i tak se ale dostal k centru. Ten tečoval obránce a domácí budou mít rohový kop.
     
    52
    Tomáš Čelůstka rohový kop nerozehrál vůbec špatně. Míč padal na hlavu Pavla Černého, ten ale míč pouze tečoval. Za ním se ho dotkl ještě obránce a tak mají domácí aut z druhé strany.
     
    53
    Pavel Šulc nedokázal zpracovat dlouhý výkop Jindřicha Staňka a tak alespoň zahrál do autu, aby se nedokopávalo od brány Letáčka.
     
    55
    Už to vypadalo, že se Pavel Šulc dostane do šance. Byl ovšem proti přesile obránců a do zakončení se tak nedostal, celá akce Pardubic nakonec skončila nepřesným centrem jednoho z hostů.
     
    56
    Domácí mohli vést o dvě branky! Tomáš Čelůstka přesným centrem našel hlavu Pavla Černého, který byl na malém vápně, zakončení ale poslal nad břevno!
    56. Po Čelůstkově centru hlavičkoval Černý nad
     
    59
    Janu Jeřábkovi nyní skočil balón na nerovnosti v trávníku a jeho přihrávka na Cadua tedy svůj cíl nenašla. Do útoku může jít Plzeň.
     
    61
    Jiří Letáček úplně neodhadl odskok míče po dlouhém výkopu Jindřicha Staňka a ten ho tak přeskočil, domácí gólman si nakonec poradil.
     
    61
    Tak toto mohl být kandidát na gól roku. Ewerton si převzal míč lehce za polovinou hřiště, prokličkoval obranou Plzně a dostal se do zakončení, do jeho střely se ale obětavě položil jeden z bránících hráčů.
     
    63
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Miroslav Káčer.
     
    65
    Cadu nenačasoval svůj obranný zákrok ideálně a fauloval tak Pavla Šulce. Standardku hostů bude rozehrávat Jan Kovařík.
     
    66
    Z volného kopu se Plzeň do zakončení nedostala. Pobyt hostů na útočné polovině sice pokračoval, ani poté brankář Letáček neměl žádnou práci.
     
    67
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí fotbalisté vedou už o dvě branky! Tomáš Solil v souboji přetlačil Matěje Hybše a dostal se do zakončení. Levou nohou prověřil Staňka, který míč vyrazil, ale i tentokrát inkasoval z dorážky. Tentokrát se prosadil PAVEL ČERNÝ!
    67. Pavel ČERNÝ - 2:0
     
    71
    Plzeňští se snažili odpovědět, kolmá přihrávka na Pavla Šulce ale byla až příliš dlouhá a jako první se k ní dostal Jiří Letáček.
     
    73
    Cadu mohl přenést hru na levou stranu, kde byl Ewerton. Rozhodl se ale pro střelu svou slabší levou nohou, kterou pokryl Staněk.
    73. Cadu slabší levačkou mířil jen do Staňka
     
    74
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Ondřej Mihálik.
     
    76
    Po dlouhá době přímo ohrozila bránu také Plzeň! Na centr z levé strany si naskočil Pavel Šulc, míč už padal pod břevno, na poslední chvíli ho vyrazil na roh Jiří Letáček.
    Tischler po rohu hlavičkoval mimo
     
    78
    David Huf udržel na zádech obránce a založil protiútok svého týmu. Tomáš Solil ale nevyřešil akci ideálně a místo přihrávky na Ewertona poslal míč na obsazeného Cadua.
     
    82
    Martin Toml nerozehrál na spoluhráče a místo toho založil akci Plzně. Ondřej Mihálik se snažil o obstřel Letáčka, ten byl na zemi včas a chytil míč.
    82. Mihálik na Letáčka nevyzrál
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Joel Ngandu Kayamba.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Michal Surzyn.
     
    85
    Kayamba se na hřišti neuvedl v nejlepším světle. Jeho první přihrávka měla mířit na Matěje Hybše, místo toho ale skončila na lavičce domácího týmu. Pardubice se tak velice jednoduše dostávají k balónu.
     
    87
    Po krátkém přímém kopu dostal míč v pokutovém území Solil. Ten ještě našel volného Tomáše Čelůstku, jehož střela z prvního dotyku nezamířila mezi tři tyče.
     
    88
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Jiří Sláma.
     
    88
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je hotovo! Pardubice dávají třetí gól a musel by se stát zázrak, aby dnes nevyhrály. Prudký centr Solila Matěj Hybš nezvládl a od něj se míč odrazil k MICHALU SURZYNOVI. Ten po necelých pěti minutách na hřišti dává gól na 3:0 pro Pardubice!
    88. Michal SURZYN - 3:0
     
    90
    Dnešní utkání sleduje 259 diváků.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Tomáš Solil si obhodil dva soupeře a byl faulován v okolí postranní čáry.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 15:10.
     
    Zápas je u konce! Pardubice v Ďolíčku Plzni téměř nic nedovolily a vyhrávají 3:0. Dá se říci, že celý zápas rozhodl závěr prvního poločasu. Ve 44. minutě nejprve dorazil míč do sítě Cadu a pár minut poté obdržel červenou kartu hostující Kaša. Pardubáci už následně jen pojistili své vítězství brankami Pavla Černého a Michala Surzyna. (17:01:01)

    David Klier

    Branky: 44. Cadu, 67. P. Černý, 88. Surzyn

    Karty:   24. Ewerton (PCE) – 28. Kaša (PLZ)   45+1. Kaša (PLZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 15:10.
    FK Pardubice: Letáček – Cadu, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka, Tischler (84. Surzyn), Solil, Ewerton (88. Sláma) – P. Černý (74. Huf).
    Náhradníci: Hrnčíř – Prosek, Sláma, S. Šimek, Huf, Surzyn, Sychra.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Kaša, Hejda (C), Falta – Bucha (63. Káčer), Kalvach (83. Kayamba), Al. Čermák (74. Mihálik) – Ba Loua (46. Hybš), Ondrášek (46. J. Kovařík), P. Šulc.
    Náhradníci: A. Hruška – Kayamba, Hybš, Mihálik, J. Kovařík, Koželuh, Káčer.

    Rozhodčí: Julínek – Podaný, Vaňkát

    Diváci: 259
    bahis siteleri