Bordeaux – Lens 3:0 (kon.) | Dijon – Nantes 0:4 (kon.) | Lille – Saint-Étienne 0:0 (kon.)
Lorient – Méty 2:1 (kon.) | Marseille – Angers 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.)
Montpellier – Brest 0:0 (kon.) | Nice – Štrasburk 0:2 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:5 (kon.)
PSG – Remeš 4:0 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:4 (0:2)
FC Nantes
Neděle 16.05.2021, 21:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nantes, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Druhý poločas byl spíše v režii domácího celku, který se pokoušel s nepříznivým výsledkem něco udělat. To se nakonec nepovedlo, obrana Nantes totiž předvedla velice dobrý výkon a bylo z toho další vítězství. Nantes se ve druhém dějství moc do ofenzívy nepouštělo, přesto v závěru ještě dvakrát skórovalo.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10. (22:53:26)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Renaud Emond.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Roli Pereira De Sa.
    90+3. Randal Kolo Muani - 0:4
     
    90+3
    Nantes právě vstřelili branku!
    A v krátkém časovém sledu tu máme další branku! Do úniku se před malým momentem dostal hostující RANDAL KOLO, který si dokázal obhodit domácího brankáře, načež poslal míč do prázdné branky.
    90+1. Ludovic BLAS - 0:3
     
    90+1
    Nantes právě vstřelili branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Nantes rozjelo další smrtící akci, při které jsme sledovali výpad po levém křídle, kde se Kolo dostal až do pokutového území. Tam dokázal pod sebou najít kolegu LUDOVICA BLASE, který z jedničky mířil pod břevno.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. V posledních minutách se celkem dost přerušuje, proto musíme počítat s nastavením.
     
    86
    Konaté je zpět na nohou a může se tak pokračovat ve hře. Po chvilkovém přerušení bude od své branky moci odkopávat brankář Lafont.
     
    85
    Po delší době si s míčem pohrál také domácí brankář Allagbé, kterému se povedlo odehrát hrací předmět na druhou stranu, kde skončil na zemi Konaté.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Bruno Écuélé Manga (Dijon FCO).
     
    83
    Jenomže ani tato kombinace nakonec nepřinesla nic nebezpečného a k volnému míči se tak dostal Louza, který vyprodukoval zadovku na Lafonta.
     
    82
    Nyní se s míčem na druhou stranu poměrně jednoduše dostal domácí Coulibaly, kterému se posléze povedlo přenést hru na volného Konatého.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Nantes stále vede o dvě branky a o vítězi je dost možná už rozhodnuto.
     
    80
    Lafont měl přeci jenom další práci, tentokráte míč netrpělivě vyrazil pouze před sebe, kde dorážku poslal pouze do protihráče domácí Konaté.
     
    79
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Andrei Girotto.
     
    78
    Dijon nakonec nedokázal vybojovat ani rohový kop a od své branky tak pro změnu odkopával brankář Lafont, který odehrál míč na druhou stranu.
     
    77
    Málem bylo sníženo! Do pokutového území se totiž po pravém křídle prodral domácí Konaté, který ovšem trefil pouze brankáře Lafonta.
     
    75
    Posléze se na druhé straně do kombinace zapojil také Chafik, který se vysokým pasem pokoušel najít svého kolegu Konatého, jenž na míč nedosáhl.
     
    74
    Ven z branky nyní musel domácí brankář Allagbé, který se k míči dostal před dotírajícím Kolem. Následovalo vyhození balónu na levou stranu.
     
    73
    Následovalo autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil domácí obránce Ngonda, kterému okamžitě přispěchal na pomoc Dina.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Nyní jsem sledovali zajímavou pozici pro Kola, který ovšem placírkou úplně přestřelil branku.
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jonathan Panzo, přichází Aboubakar Kamara.
     
    70
    Následovala centrovaná nabídka do domácího pokutového území, kde se ovšem nacházel pozorný Panzo, kterému se povedlo odehrát míč do bezpečí.
     
    69
    Po předchozím souboji skončil na zemi hostující Kolo, který musí být ošetřován. Hra je tedy pozastavena, na hřiště přichází lékařský personál.
     
    68
    Po jednom z dalších soubojů se pro změnu na zemi objevil hostující Blas. Ten nemohl pokračovat v běhu, nedovoleně ho totiž zastavil zadák Ngonda.
     
    67
    Nyní se to Dijonu zrovna nepovedlo a do obrany narazil Konaté. Včas se povedlo zakročit pozornému Castellettovi, který odpálil míč na druhou stranu.
     
    65
    Pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky, kterou pochopitelně obstaral sám brankář Allagbé, kterému se povedlo přenést hru směrem na Chafika.
     
    64
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Marcus Coco.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry, která nám stále nabídla dva přesné zásahy. Dijon je sice v posledních minutách aktivnější, stále však naráží pouze do obrany.
     
    62
    Na útočnou polovinu se dokázal prodrat Chirivella, který to zkoušel nahrávkou do tandemu na kolegu Appiaha, kterému uskočil míč do zámezí.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Kalifa Coulibaly (FC Nantes).
     
    60
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jacques Siwe, přichází Mama Baldé.
     
    59
    Domácí brankář tak měl snadnou práci. Po stažení míče ze vzduchu se pokoušel o dalekonosný odkop, kterým dokázal najít kolegu Konatého.
     
    58
    Následoval další rohový kop, tentokráte od levého praporku. Nakonec si rozehrávku vzal na starost Simon, který svým centrem našel Allagbého.
     
    57
    Posléze se do obležení dostal hostující Chirivella, který se přesto s míčem dostal na opačnou polovinu, kde ho ovšem na zem poslal Chouiar.
     
    56
    Před malým momentem šel příliš agresivně do souboje jeden z domácích hráčů. Následovat tak bude standardní situace pro hráče Nantes.
     
    55
    O nahrávku do tandemu si nyní řekl Chouiar, který jí ale obdržel pouze na paty. Nantes se tak hnalo do protiútoku, jenž přinesl pouze ofsajdové postavení.
     
    54
    A rohový kop pro změnu propadl na kopačku domácího Diny, který se dostal ke kostrbatému zakončení. Ani tentokráte nemusel Lafont zasahovat.
     
    53
    Hodně prostoru měl nyní domácí Siwe, který se pokoušel tlačit míč ke vzdálenější konstrukci, kde ho za cenu rohového kopu odkopával Castelletto.
     
    52
    Pokračovalo se odkopem od hostující branky. Brankář Lafont to zkoušel vysokým nákopem na druhou stranu, kde za sebe prodlužoval Coulibaly.
     
    51
    Následoval rohový kop z levé strany, ke kterému se nakonec postavil domácí Marié. Jeho vysoký bochánek doplachtil pouze na hlavu Castelletta.
     
    50
    Ve středu hrací plochy se do operativní pozice dostal domácí Marié, kterému se povedlo přenést hru na levou stranu, kde do soupeře pálil Konaté.
     
    49
    Dijon pokračoval v kombinaci na polovině soupeře, kde měl hodně času na centrovanou nabídku Chafik, kterému se povedlo najít obránce Palloise.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali vhazování z pravé strany, po kterém se k míči dostal domácí Dina, který pod sebou hledal Ngonda.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dva přesné zásahy. Nantes vstoupilo do tohoto zápasu velice aktivně, po rohovém kopu se dostalo do rychlého vedení. Domácí celek se herně zvedl, přesto podruhé inkasoval. Nantes si nadějné dvoubrankové vedení dokázalo udržet do konce prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Dijon je v závěru prvního poločasu celkem dost aktivní, jenomže to nevyšlo ani v tomto případě. Pro změnu dost vedle branky zakončoval Chouiar.
     
    42
    Nahrávka za pokutové území nakonec našla domácího Siweho, který si našel střeleckou pozici, jenomže svůj pokus poslal pouze do protihráče.
     
    40
    Na pravém křídle měl hodně prostoru kolem sebe Chafik, který to zkoušel vzdušnou nabídkou do pokutového území, kde našel pouze Palloise.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Nantes se málem po hezké kombinaci dostalo do vyložené šance, jenomže Simon to vzal na sebe a jeho rána putovala hodně vedle branky.
     
    36
    Za volným míčem se posléze pokoušel dostat domácí Konaté, kterého ovšem dokázal eliminovat pozorný Corchia, jenž odkopával míč do zámezí.
     
    35
    Dijon to přesto bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Domácí budou muset zabrat, i tak do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    33
    Rozehrávka nakonec putovala putovala za hranici pokutového území, kde se nacházel záložník Louza, jehož zakončení putovalo hodně vedle branky.
    32. Randal Kolo Muani - 0:2
     
    32
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Nantes jednoduše postupovalo směrem k pokutovému území, kde obrana sice zablokovala průnikovou nahrávku, jenomže k odraženému míči se jako první dostal RANDAL KOLO, který prudkým zakončením překonal brankáře.
     
    32
    Po předchozím střetu skončil na zemi jeden z domácích hráčů, i tak bude následovat rohový kop.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, která nám stále nabídla jedinou branku. Dijon ovšem výrazně vyrovnal hru, nyní ale přichází na řadu hostující rohový kop.
     
    30
    Nantes zahrávalo standardní situaci, která putovala směrem do pokutového území, kde pouze do protihráče zakončoval obránce Pallois.
     
    29
    Posléze si poměrně dlouho pohrával s míčem obránce Panzo, kterému se povedlo přesně přenést hru na Ngondu, jenž ještě přeposílal do strany.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Jordan Marié (Dijon FCO).
     
    27
    Dijon si pohrával s míčem na vlastní polovině a s rozehrávkou přispěchal na pomoc také záložník Chouiar, který věnoval nahrávku na Coulibalyho.
     
    25
    Na levém křídle se ujal míče domácí Ngonda, který si dokázal přehodit míč na pravou nohu. Na jeho centr si naskočil Konaté, který mířil vysoko nad branku.
     
    24
    Po autovém vhazování šel nedovoleným způsobem do souboje hostující Blas, který si pomohl rukama a na zemi tak skončil domácí Chouiar.
     
    23
    Hlavní sudí tohoto zápasu si všiml dalšího nedovoleného zákroku. Tentokráte se provinil hostující Blas, který u postranní lajny zavadil o Ngondu.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se v úvodu postaral hostující Coulibaly.
     
    21
    Panzo se jako poslední dotkl míče, který se posléze snesl ven z hrací plochy. To znamená, že hráči Nantes budou moci zahrávat další rohový kop.
     
    20
    Dijon se k pokutovému území nedostal, k volnému míči se pro změnu prodral hostující Corchia, který sám pro sebe vybojoval autové vhazování.
     
    19
    Směrem kupředu se nyní vydal domácí Marié, který se s míčem dostal až ke středovému kruhu, odkud se mu povedlo přenést hru na Ngondu.
     
    18
    Tento rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se dostal obránce Panzo, kterému se povedlo odehrát míč ven z vápna.
     
    17
    Nantes si tak vybojovalo svůj druhý rohový kop.
     
    16
    Před malým momentem se do zakončení dostal hostující Chirivella, který ovšem trefil pouze protihráče, od kterého šel míč směrem do zámezí.
     
    15
    Dijon se po hodně dlouhé době dostal na druhou stranu k pokutovému území, kde to centrem zkoušel Ngonda, který poslal míč pouze do zámezí.
     
    14
    Klid na rozehrávku měl domácí Panzo, který rozjel kombinaci na vlastní polovině. Hodně byl ale zahnán Ngonda, který přesto zachytil míč na hřišti.
     
    13
    Posléze měl kolem sebe dvojici protihráčů Simón, kterému se přesto povedlo udržet míč pro sebe, načež úspěšně přenášel hru n avolného Corchiu.
     
    12
    Do pokutového území se poměrně jednoduchým způsobem před malým momentem dostal hostující Blas, jehož zakončení levačkou putovalo vedle.
     
    11
    Nantes si tak vyzkoušelo úvodní standardní situaci, která se zrovna moc nepovedla. Centr totiž směřoval pouze k Dinovi, kterému se povedlo odklidit.
     
    10
    Před malým momentem vletěl nedovoleným zákrokem do souboje o míč domácí Ngonda, který místo balónu trefil pouze nohu protihráče.
     
    9
    Dijon to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně obrátit.
     
    7
    Nantes se znovu s míčem podívalo na druhou stranu, kde si to mezi obránce namířil Kolo, jenomže před ním se povedlo zakročit Mangovi na roh.
    6. Kalifa COULIBALY - 0:1
     
    6
    Nantes právě vstřelili branku!
    Následný rohový kop přináší první branku! Do domácího pokutového území přiletěla centrovaná nabídka, na kterou si dokázal velice pohodlně zaskočit obránce KALIFA COULIBALY, kterému se povedlo prudkou hlavičkou prostřelit brankáře.
     
    6
    Hrací předmět se znovu snesl pouze do zámezí a na pořadu dne tak bylo další autové vhazování, které si vzal na starost obránce Chafik.
     
    5
    Jenomže po kombinaci celkem dost nepřesně centroval Simón, jehož nabídka se snesla daleko vedle branky a Allagbé tak bude rozehrávat.
     
    4
    Následovalo vhazování z pravé strany, které si vzal na starost obránce Corchia. Tomu přispěchal na pomoc Louza, jenž se s míčem dostal kupředu.
     
    3
    Posléze jsme sledovali nákop na levou stranu hrací plochy, kam si nabíhal hostující Kolo, který ale nedokázal podržet míč ve vymezeném prostoru.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dijon FCO

    Na opačné straně stojí poslední Dijon, který je delší dobu prvním jistým sestupujícím do Ligue 2. Dijon totiž do této doby nasbíral pouhých osmnáct bodů, na nesestupové pozice tak momentálně ztrácí již dvacet bodů. Domácí celek tohoto zápasu v letošním ročníku vybojoval body pouze ve dvanácti zápasech, naposledy se mu povedlo zvítězit před necelým měsícem na domácím stadionu. Od té doby přišly na řadu další tři porážky, dohromady jich je již čtyřiadvacet. Naposledy Dijon změřil síly s dvanáctým Angers, které na domácím stadionu vyhrálo 3:0.
     
    FC Nantes

    Fotbalisté Nantes se dvě kola před koncem ligového ročníku nacházejí na osmnácté pozici, což by znamenalo sestup do nižší soutěže. Nantes však na nesestupové příčky momentálně ztrácí jediný bod, logicky se tak musí spolehnout na ztrátu svých soupeřů. Nantes v posledních zápasech výsledkově ožilo, na svém kontě má totiž tři výhry v řadě, díky čemuž se vážně zapojilo do hry o záchranu v nejvyšší soutěži. Naposledy se Nantes představilo na domácím stadionu, kde navázalo na povedenou formu a povedlo se mu tak zvítězit pohodlným výsledkem 3:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dijon FCO a FC Nantes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 6. K. Coulibaly (Simon), 32. Kolo Muani, 90+1. Blas (Kolo Muani), 90+3. Kolo Muani (Blas)

    Karty:   28. Marié (DIJ), 85. Écuélé Manga (DIJ) – 61. K. Coulibaly (NAT)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
    Dijon FCO: Allagbé – Chafik, Coulibaly, Panzo (71. Kamara), Écuélé Manga (C), Ndong – Marié, Dina Ebimbe, Chouiar – Mou. Konaté, Siwe (60. M. Baldé).
    Náhradníci: Racioppi – Arly, M. Baldé, Younoussa, Ngouyamsa Nounchil, Kamara, Dobre.

    FC Nantes: Lafont (C) – Corchia, Castelletto, Pallois, D. Appiah – Blas (90+4. Emond), Louza, Chirivella, Simon (79. Girotto) – Kolo Muani (90+4. Pereira De Sa), K. Coulibaly (64. Coco).
    Náhradníci: Petrić – Emond, Coco, A. Touré, Ch. Traoré, Pereira De Sa, Girotto, Fábio, Limbombe.

    Rozhodčí: Abed – Viala, Jouannaud
    bahis siteleri