Fiorentina – Neapol 0:2 (kon.) | Benevento – Crotone 1:1 (kon.) | Udinese – Sampdoria 0:1 (kon.)
Parma – Sassuolo 1:3 (kon.) | AC Milán – Cagliari 0:0 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
0:2 (0:0)
SSC Neapol
Neděle 16.05.2021, 12:30 • Stadio Artemio Franchi • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ACF Fiorentina a SSC Neapol.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapole se před tímto duelem nacházejí na čtvrté pozici a stále mají o co hrát. V sázce je totiž přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů, na pátém místě ovšem na bodovou ztrátu čeká Juventus, který by po dlouhé době mohl hrát pouze Evropskou ligu. Neapol má společně s Interem vůbec nejlepší formu ze všech týmů italské nejvyšší soutěže. Naposledy se jí povedlo uspět na domácím stadionu proti dvanáctému Udinese. Tento duel nakonec nabídl hned šest branek, divoká přestřelka nakonec vyzněla právě pro Neapol, která vyhrála poměrem 5:1.
     
    ACF Fiorentina

    Na opačné straně se nachází Fiorentina, která naopak okupuje třináctou pozici a dvě kola před koncem soutěže jí o nic zásadního nejde. Fialky totiž mají na sestupové pásmo osmibodový náskok, v tabulce se tak mohou posunout maximálně na jedenáctou pozici, na kterou aktuálně ztrácejí čtyři body. Fiorentina ovšem půjde do tohoto zápasu ve skvělé formě, hořkost porážky neucítila už pět zápasů. Naposledy se představila na domácím stadionu proti sestupem ohroženému Cagliari, tento duel nakonec branku nepřinesl a skončil poměrem 0:0.
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Pezzella, Venuti – M. Cáceres, Castrovilli, Pulgar, Bonaventura, Biraghi – Ribéry, Vlahović.
    Náhradníci: Drągowski – S. Amrabat, A. Barreca, Valero, Olivera, Montiel, Martínez, Eysseric, Kokorin, Kouamé, Callejón, Igor.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj – Bakayoko, Ruiz – Politano, P. Zieliński, L. Insigne – Osimhen.
    Náhradníci: Contini, Ospina – Costanzo, Zedadka, Rui, Petagna, D. Mertens, Elmas, Demme, D'Agostino, Lozano, Labriola..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali rohový kop, ke kterému se postavil hostující Insigne, který to nakonec zkoušel rozehrávkou po zemi.
     
    4
    Následoval nedovolený zákrok domácího Cácerese, který kousek od pokutového území zavadil o protihráče a na řadu tak přijde standardní situace.
     
    5
    K oné rozehrávce se znovu postavil aktivně hrající Insigne. Ten to zkoušel centrem do malého vápna, kde ovšem na dlouhou nohu zakončoval Bakayoko.
     
    6
    Terracciano tak nemusel zasahovat, naopak si vyzkoušel svůj první odkop od branky. Ten nakonec dalekonosným způsobem poslal na druhou stranu.
     
    7
    U středového kruhu posléze operoval hostující Bakayoko, kterému se povedlo přenést hru na Osimhena, jenž si v souboji počínal nedovoleně.
     
    8
    Fiorentina tak znovu rozehrávala od své branky. Terracciano na druhé straně hledal kolegu Vlahoviće, kterého dokázal přehlavičkovat Manolas.
     
    9
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Mereta, kterému se posléze povedlo vyhodit míč na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Di Lorenzo.
     
    10
    Na pas si do pokutového území dokázal seběhnout Osimhen, který to ještě zkoušel nahrávkou k zadní tyči, kde Politano trefil pouze nohu protihráče.
     
    11
    Následoval další rohový kop, který pro změnu putoval po zemi na přední tyč, kde se do zakončení prodíral Politano, kterého ale zablokoval Cáceres.
     
    12
    Terracciano znovu mohl odkopávat od své branky. Na opačné straně se mu sice povedlo najít Venutiho, ten se ovšem nedostal přes protihráče.
     
    13
    Neapol tak pohodlně rozjela kombinaci od svého pokutového území, při které Di Lorenzo raději zpětnou nahrávkou hledal kolegu Rrahmaniho.
     
    14
    Osimhen se hezkým manévrem zbavil protihráče, načež překládal míč proti noze na Zielińskiho. Ten vypálil, Terracciano posléze vychytal také Ruize.
     
    14
    Na opačné straně se na hranici malého vápna dostal do zakončení Vlahović, kterému se sice povedlo zamířit přesně, jenomže branka neplatila kvůli ofsajdu.
    14. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    15
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Venuti, který se sice s míčem dostal k hranici pokutového území, tam se ovšem nacházel zadák Manolas.
     
    16
    Terracciano nyní znovu odkopával od své branky, jenomže odskok míče se nepovedlo odhadnout domácímu Vlahoviće, kterého tak předčil obránce Manolas.
     
    17
    Směrem dozadu to posléze zvládl domácí Milenković, který sice za sebe nepustil Osimhena, přesto se podle pomezního jednalo o další ofsajd.
     
    18
    Následovalo autové vhazování z levé strany hrací plochy, o které se postavil domácí Biraghi. Po jeho nahrávce to centrem na zadní tyč zkoušel Pulgar.
     
    19
    Po pravém křídle si to chtěl namířit domácí Bonaventura, který se ovšem v souboji jeden na jednoho nedostal přes Bakayoka, následovat bude vhazování.
     
    20
    Před malým momentem se do zakončení dostal domácí Bakayoko, který ovšem zakončoval vysoko nad branku, Terracciano tak nemusel zasahovat.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Amir Rrahmani (SSC Neapol).
     
    22
    Na opačné straně se daleko s míčem nedostal domácí Vlahović, který ovšem nenahrál přesně na Ribéryho. Meret tak bude moci odkopávat od branky.
     
    23
    Kousek od pokutového území si nyní nedovoleným zákrokem pomohl hostující Manolas. Fiorentina tak bude zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    24
    K rozehrávce se nakonec postavil Biraghi, který to pochopitelně zkoušel směrem na branku, jenomže jeho pokus vystoupal vysoko nad břevno.
     
    25
    Nyní od své branky mohl rozehrávat hostující brankář Meret, který to na jistotu zkoušel po zemi nakrátko na Manolase, jenž vyváží balón vpřed.
     
    27
    Neapol si před malým momentem vybojovala svůj další rohový kop. Ten se snášel k přední tyči, kde se ovšem povedlo zakročit Di Lorenzimu.
     
    28
    Kousek za pokutovým územím měl poměrně dost času na zakončení Bakayoko, kterému se nepovedlo trefit míč ideálně a ten směřoval vedle.
     
    29
    Sledovali jsme tak další vysoký odkop od branky, po kterém se Vlahovićovi povedlo prodloužit směrem za sebe, kde se nacházel protihráč.
     
    30
    Po centrované nabídce se do vzduchu dostával domácí Cáceres, který sice musel ustupovat, přesto se mu povedlo zakončit vedle hostující branky.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Nikola Milenković (ACF Fiorentina).
     
    32
    Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak bez vyložených příležitostí.
     
    33
    Neapol se nyní přesunula k opačnému pokutovému území, kde to centrem do pokutového území zkoušel Politano, který ovšem našel pouze protihráče.
     
    34
    Ou! Neapol zahrávala standardní situaci, ke které se znovu postavil Insigne, který technickým obstřelem trefil pouze horní konstrukci.
    34. Insigne mířil pouze do břevna
     
    35
    A na druhé straně to sám na sebe vzal Ribéry, který si nakonec našel střeleckou pozici, jenomže Meret si se zakončením po zemi dokázal poradit.
     
    37
    Neapol se znovu jednoduchým způsobem dostala na opačnou polovinu, kde si do pokutového území nabíhal Osimhen, který to měl na dlouhou nohu.
     
    39
    Na hranici ofsajdu nyní převzal nahrávku Politano, který to po otočce zkoušel centrem do pokutového území, kde našel pouze kopačku Pezzelly.
     
    40
    Posléze si na pravém křídle o nahrávku řekl hostující Di Lorenzo, který pouze přeposlal nahrávku směrem na Ruize, jenž trefil pouze nohu protihráče.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Na pořadu dne bylo vhazování z pravé strany, ke kterému se nakonec postavil domácí Milenković, který to zkoušel dalekonosným hodem na Vlahoviće.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Franck Ribéry (ACF Fiorentina).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, oba celky si vypracovaly své šance, jenomže ani jedna z nich neskončila v síti. Navíc jsme sledovali celou řadu osobních soubojů, hlavní sudí tak měl hodně práce, navíc tasil hned dva žluté kartónky, přičemž se dalších jistě dočkáme i ve druhém dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali vhazování z levé strany, které si vzal na starost obránce Hysaj, kterému se povedlo oslovit Politana.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Martín Cáceres (ACF Fiorentina).
     
    50
    Na útočnou polovinu se posléze s míčem podíval hostující Ruiz, kterému se povedlo v tandemu najít Zielińskiho, kterého ovšem fauloval vracející se Ribéry.
     
    51
    Na pořadu dne byla další standardní situace, ke které se znovu postavil hostující Insigne. Jeho centrovaná nabídka nakonec trefila pouze Biraghiho.
     
    52
    Taktické tahání za dres od Hysaje, který rovněž obdržel kartu.
     
    53
    Před malým momentem se hezkým střeleckým pokusem prezentoval hostující Politano, který pálil na přední tyč, kde ovšem zasahoval Terracciano.
     
    54
    Míč směřoval ven z hrací plochy a Neapol tak zahrávala další rohový kop. Ten přinesl poměrně vysoký centr, po kterém skončil na zemi Di Lorenzo.
     
    55
    Sudí se dokonce na předešlý zákrok běžel podívat k videu, je tu penalta pro Neapol!
    55. Penaltový zákrok.
     
    55
    Za protesty obdržel červenou kartu náhradní brankář Dragowski.
     
    56
    Lorenzo Insigne (SSC Neapol) neproměňuje pokutový kop.
     
    57
    Neapol právě vstřelila branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil LORENZO INSIGNE, který sice nechal vyniknout brankáře, jenomže Insigne se dostal k dorážce, kterou poslal mimo dosah brankáře.
    57. Lorenzo INSIGNE - 0:1
     
    59
    Fiorentina to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se přesto může otočit.
     
    60
    Krátce po rozehrávce se do pokutového území dostával Ribéry, který se nakonec prokličkoval až do zakončení, jenž směřovalo do nohy soupeře.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Gaetano Castrovilli (ACF Fiorentina).
     
    62
    Z velice zajímavé pozice se nyní povedlo zakončit domácímu Bonaventurovi, který to měl na levou nohu, jenomže mířil pouze doprostřed branky.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Lorenzo Insigne.
     
    64
    Neapol se znovu nastěhovala na druhou stranu hrací plochy, kde to zakončením zkoušel Insigne, který ovšem trefil pouze zadní tyč.
     
    65
    Tentýž hráč se znovu dostal k odraženému míči za pokutovým územím, tentokráte to zkoušel pravou nohou, díky které mířil poměrně dost vedle branky.
     
    66
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Gaetano Castrovilli, přichází Valentin Eysseric.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Cristiano Biraghi, přichází Igor.
     
    67
    Ribéry byl znovu v krátkém časovém sledu zastaven nedovoleným zákrokem, tentokráte se podle výroku sudího nemuselo znovu žlutit.
     
    67
    Neapol právě vstřelila branku!
    Veledůležitá hostující branka! PIOTR ZIELIŃSKI číhal za pokutovým územím, kde obdržel nahrávku proti noze. Následovalo zakončení levou nohou, které se ovšem pořádně otřelo o domácího obránce, od kterého míč putoval do branky.
    67. Piotr ZIELIŃSKI - 0:2
     
    68
    Žlutou kartu dostává Nikita Contini (SSC Neapol).
     
    69
    Fiorentina to tedy bude mít nesmírně složité, v tuto chvíli prohrává již o dvě branky, přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    70
    Krátce po rozehrávce to po pravém křídle vzal na sebe domácí Venuti, který se ovšem nedostal za záda Hysaje, jenž vypíchl balón do zámezí.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Fiorentina se nyní s míčem usadila na útočné polovině, míč ale směřoval do zámezí.
     
    73
    Neapol si nyní pohodlně pohrávala s míčem na vlastní polovině, načež jsme sledovali vysoký nákop směrem na Di Lorenza, který si s ním poradil.
     
    74
    Posléze se do útočného manévru zapojil také záložník Ruiz, který pouze přeposílal pod sebe na volného Di Lorenza, jenž to zkoušel centrem do vápna.
     
    74
    Následovala standardní situace z pravé strany, která se snesla přesně na hlavu osamoceného Bakayoka, jenž hlavičkou trefil pouze protihráče.
     
    75
    Od své branky tak mohl rozehrávat brankář Terracciano, který to zkoušel dlouhým pasem na opačnou polovinu, kde ovšem zasahoval Rrahmani.
     
    77
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Dries Mertens.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Hirving Lozano.
     
    78
    Na opačné straně si domácí celek vybojoval další rohový kop. Ten se pro změnu snášel do malého vápna, kde ven z branky vyrazil brankář Meret.
     
    79
    Po pravé straně si to chtěl před malým momentem namířit domácí Milenković, který sice neobešel Insigneho, přesto z toho je zisk rohového kopu.
     
    80
    Kousek od pokutového území fauloval za cenu žluté karty Pezzella.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol stále o dvě branky a výrazně tak má nakročeno k dalšímu důležitému vítězství.
     
    82
    Následovala standardní situace, ke které se také v tomto případě postavil hostující Insigne. Jeho technická rána nakonec směřovala kousek nad branku.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Christian Kouamé.
     
    84
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Andrea Petagna.
     
    85
    Kousek od postranní lajny skončil na zemi domácí Cáceres, přesto se podle sudího nejednalo o nedovolený zákrok a rozehrávat bude Neapol.
     
    86
    Rozehrávka se zrovna moc nepovedla, vysoký nákop hostujícího celku byl totiž dost nepřesný a míč tak skončil pouze v moci brankáře Terracciana.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto, přesto musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Fiorentina nyní zahrávala další rohový kop, který se snášel ke vzdálenější brankové konstrukci, kde ovšem na centr nedosáhl obránce Pezzella.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Lozano nyní fauloval na vlastní obranné polovině, soupeř se pro změnu rozhodl rozehrát po zemi nakrátko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Neapole, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Hned v úvodu druhého poločasu si hosté vybojovali celkem přísnou penaltu, kterou sice Insigne neproměnil, posléze ale skóroval při dorážce. Neapol se tak dostala do kýženého vedení, které posléze dokázala navýšit ještě o jednu branku, a nakonec se jí povedlo vyhrát dvoubrankovým náskokem. (14:26:14)

    David Suchý

    Branky: 57. L. Insigne, 67. P. Zieliński (L. Insigne)

    Karty:   31. Milenković (FIO), 44. Ribéry (FIO), 49. M. Cáceres (FIO), 61. Castrovilli (FIO), 80. Pezzella (FIO) – 21. Rrahmani (NEA), 52. Hysaj (NEA), 68. Contini (NEA)   55. Drągowski (FIO)

    Neproměněná penalta: 56. L. Insigne (NEA), brankář Terracciano zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Pezzella (C), Venuti – M. Cáceres, Castrovilli (66. Eysseric), Pulgar, Bonaventura, Biraghi (66. Igor) – Ribéry (83. Kouamé), Vlahović.
    Náhradníci: Drągowski – S. Amrabat, A. Barreca, Valero, Olivera, Montiel, Martínez, Eysseric, Kokorin, Kouamé, Callejón, Igor.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj – Bakayoko, Ruiz – Politano (77. Lozano), P. Zieliński (77. D. Mertens), L. Insigne (C) – Osimhen (84. Petagna).
    Náhradníci: Contini, Ospina – Costanzo, Zedadka, Rui, Petagna, D. Mertens, Elmas, Demme, D'Agostino, Lozano, Labriola.
    bahis siteleri