Bournemouth – Brentford 1:0 (kon.) | Barnsley – Swansea 0:1 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:0 (0:0)
Brentford FC
Pondělí 17.05.2021, 19:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Championship • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu play-off druhé nejvyšší anglické soutěže. Od devatenácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Bournemouthem a Brentfordem!
     
    Brentford FC

    Hosté se na podzim rozjížděli poněkud pomaleji. Ještě po dvanáctém kole byli ve druhé desítce, ale pak se na vícero týdnů usadili za Norwichem na druhé pozici. V březnu a dubnu si Brentford přitížil několika remízami. Klesl na třetí příčku a na té s čtyřbodovým mankem na přímý postup také skončil. Nic na tom nezměnila ani probíhající série čtyř vítězství nad Bournemouthem, Rotherhamem, Watfordem a Bristolem. Dánský trenér Thomas Frank se celý ročník spoléhá na služby útočníka Ivana Toneyho, jenž se stal s jednatřiceti góly nejlepším střelcem ligy. V klubu působí také český záložník Jan Žambůrek. Po nevydařeném hostování v Shrewsbury však odehrál jen 49 ligových minut.
     
    AFC Bournemouth

    Cherries se po sestupu z Premier League velmi dobře adaptovali na druhou nejvyšší soutěž. Celých jednadvacet kol sídlili na pozicích zaručující přímý postup, ale ve druhé půlce sezóny přece jenom klesli na konečné šesté místo. V závěrečných třech kolech neměl Bournemouth moc o co hrát, za následek to mělo tři prohry bez jediné vstřelené branky. Závěrečné kolo přineslo domácí porážku 0:2 s čtrnáctým Stoke City. I přes tento výpadek si svěřenci jednačtyřicetiletého Jonathana Woodgatea udrželi pozici třetího nejproduktivnějšího týmu. Největší zásluhu na 73 zásazích měli patnáctigóloví Solanke a Danjuma.
     
    Vzájemné zápasy 20/21

    30.12.2020
    Brentford – Bournemouth 2:1
    Branky:
    37. Dalsgaard, 79. Fosu – 25. Solanke

    24.04.2021
    Bournemouth – Brentford 0:1
    Branka:
    77. Mbeumo.
    Na Vitality Stadium dorazí dvě tisícovky diváků
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Begović – Smith, Carter-Vickers, Cook (C), Kelly – Pearson, Lerma – Brooks, Billing, Danjuma – Solanke.
    Náhradníci: Travers – Anthony, Long, Mepham, Rico, Riquelme, Stacey, Surridge, Wilshere.

    Brentford FC: Raya – Jansson (C), Nørgaard, Pinnock – Roerslev, Jensen, Fosu, Janelt, Canós – Toney, Forss.
    Náhradníci: Daniels – Bidstrup, Dalsgaard, Ghoddos, Goode, Henry, Marcondes, Mbeumo, Reid.

    Rozhodčí: Robinson – Cooper, Smith.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se před natěšeným publikem zhostili hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v černočervených dresech.
     
    2
    David Brooks na pravé autové čáře nezvládl zpracování přenášeného míče. Zanedlouho si faulem pomohl americký stoper Carter-Vickers.
     
    3
    Jsou to poněkud nervózní úvodní vteřiny. Po další z nepřesností bude rozehrávat hostující gólman David Raya.
     
    4
    Ivan Toney se v náběhu neúspěšně pokoušel zpracovat míč letící někam k ramenům. Víceméně jej odrazil ke zkušenému Begovićovi.
     
    5
    Bournemouth získal už několik míčů ve středu pole. Nyní v klidu kombinuje v obranné řadě, hosté na to nereagují žádným napadáním.
     
    6
    Asmir Begović nakopl míč až ke svému brankářskému protějšku Rayovi. Čekání na první vážnější situaci pokračuje.
     
    7
    Tariqe Fosu byl ještě v zárodku zastaven hvizdem rozhodčího Tima Robinsona, takže jsou opět na tahu fotbalisté Bournemouthu.
     
    8
    Roerslev sklepl vysoký nákop pouze na Cooka. Domácí si mohou oddechnout díky faulu Jensena na dánského krajana Billinga.
     
    9
    Velký boj o střed pole vyvrcholil faulem Nørgaarda. Domácí rychle rozehráli a snaží se něco vymyslet na levé straně.
     
    10
    Centr zleva odhlavičkovala hostující obrana pár metrů před šestnáctku, odkud přiletěl ambiciózní volej Lermy. Rayu to však nedonutilo zasahovat.
     
    11
    Mads Roerslev neměl šanci dosáhnout na míč letící do autu. Kelly ho nepřesným autem odevzdal obraně Brentfordu.
     
    12
    Brooks šikovně nastartoval Smithe, který zprava nabízel míč pod sebe. Střela z jedničky v podání Philipa Billinga ale letěla hodně mimo.
     
    13
    Kelly před Begovićem sebral propadlý míč. Vyběhl s ním vápna a Danjuma vytěžil ze souboje s Roeslevem autové vhazování.
     
    14
    Nepřesný pas Adama Smithe směrem na patnáctigólového útočníka Solankeho. Jak odpoví hostující výprava?
     
    15
    Nákop z vlastní poloviny se domácím minul účinkem. Míč bere Raya a sleduje pozvolnou přípravu útočné akce „The Bees“.
     
    16
    Pearson nešikovně napálil Lermu, když odklízel z šestnáctky centr Fosua. Nic vážného z toho nebylo, Toney vzápětí fauloval Cooka.
     
    17
    Uprostřed hřiště je velmi husto. Oba týmy se stále častěji uchylují k nákopům, ale ani ty kýžený efekt nemají.
     
    18
    Billingovi se nepovedla patička na Danjumu. Míč ale mohl rozdat na levou stranu, odkud Kelly dobře odcentroval a Solanke orazítkoval ze svého pohledu levou tyč!
    18. Dominic Solanke (BTH)
     
    19
    David Brooks promptně prošel přes střed hřiště. Solanke se tentokrát ocitl na pravé straně, ale finální centr z jeho nohy postrádal potřebnou přesnost.
     
    20
    Steve Cook má jisté komplikace v oblasti pravého kolena. Z trávníku se však zvedl bez ošetření a už se opět zapojuje do bránění.
     
    21
    Solanke zabojoval o balón, který byl vypíchnut Brooksovi. O něco blíže to k němu měl vybíhající španělský brankář David Raya.
     
    22
    Včely nadále zkouší přejít na útočnou třetinu dlouhými nákopy. Další z nich ale vypadl ze hřiště, balon bude vracet do hry Asmir Begović.
     
    23
    Danjuma zleva čepoval míč do malého vápna. Pozorný obránce ho však odkopl za postranní čáru. Prvně jmenovaný vhazuje.
     
    24
    Billing promarnil šanci na kvalitní centr. Brentford vyrazil do rychlého brejku, jenže Marcus Forss ztroskotal na skluzu Steva Cooka.
     
    25
    Canósův prudký pas byl rezolutně odkopnut z prostoru před Begovićem. Během pár vteřin se hosté vrátili až k Davidu Rayovi.
     
    26
    Steve Cook trochu nešikovně protečoval nepovedenou dalekonosnou střelu Canóse na rohový kop. Je to vůbec první standardka tohoto typu.
     
    27
    Ethan Pinnock nevrátil přetažený centr do ohně. To samé platilo i v případě Fosua, který operoval na pravém křídle.
     
    28
    Begović a jeho první zákrok. Zařadil se jen mezi ty rutinní, protože Forssova hlavička z Pinnockova centru neměla moc dobré parametry.
     
    29
    Chvíli se hrát nebude. Na vině je bolestivý levý kotník Davida Brookse, který už je v péči domácího lékaře.
     
    30
    Brooks se po krátké chvíli vrátil do hry. Pearson mu nahrál na pravý kraj, jenže Canós odpověděl drsným skluzem. Akce Cherries ale nekončí.
     
    31
    Kelly neprocedil míč před Rayovu bránu a pak mu ještě byl odmáván ofsajd. Po půlhodině hry si defenziva Brentfordu může na chvilku odfrknout.
     
    32
    Jensenův centr spustil menší zmatky v pokutovém území. Černočervených dresů ale bylo před Begovićem dostatek, takže se vše obešlo bez zakončení.
     
    33
    Držení míče: 45 % – 55 %.
     
    34
    Danjuma byl během Smithova centru v zákrytu bránícího protihráče. Včely pak vybruslily z nepříjemného presinku odkopem za půlku.
     
    35
    Lloyd Kelly se dopustil faulu na Jensena. Divákům se to moc nepozdávalo. Vysvětlení si žádá i domácí kapitán Steve Cook. Tak jako tak se vše odehrálo daleko od obou branek.
     
    36
    Canós si už poněkolikáté počínal v rozporu s pravidly. Bez šance získat balon fauloval při napadání. Sudí Robinson si vystačil se slovní domluvou.
     
    37
    Fosu si uvědomil, že by jeho pokus z osmnácti metrů neprošel. Míč dal pod sebe na Canóse a Cook ve finále odrazil letící projektil na rohový kop.
     
    38
    Jensen nabízel míč k bližší tyči. Domácí se spolehlivě ubránili a díky chybce Fosua mohli pádit do rychlého brejku, jenž ztroskotal na nepřesné nahrávce Solankeho.
     
    40
    Pět minut před koncem první půle je na programu premiérový rohový kop Bournemouthu! Míč šel do autu od Janelta.
     
    41
    Arnaut Danjuma kroutil centr směrem od brány. Cookovu dlouhou hlavičku Raya vyrazil a Brooksova dorážka už byla zablokovaná Toneym!
    41. Steve Cook (BTH), David Brooks (BTH)
     
    42
    Cameron Carter-Vickers si nebral servítky s Forssem a povalil ho na stále více promočený trávník. Hraje se v typickém anglickém počasí.
     
    43
    Kelly se ukvapil s přízemním pasem před Rayu. Danjuma se pak zamotal do vlastních kliček, ale hosté znovu nedostali balon do bezpečí.
     
    44
    Adam Smith dotíral na Fosua a získal aut na útočné třetině hřiště. Hned po vhození balonu však bylo pískáno v neprospěch Bournemouthu.
     
    45
    Adam Smith se snaží rozchodit nějaký zdravotní problém. Dost možná půjde o něco vážnějšího, do hry se pomalu chystá Jack Stacey.
     
    45+1
    Domácí padají jako hrušky. Teď je to Steve Cook, který se zranil při odkopu. To by byla velká ztráta pro trenéra Woodgatea.
     
    45+2
    Původně avizované dvouminutové nastavení se asi protáhne. Cook zjevně nebude moci pokračovat a to může být rozhodující faktor celého dvojzápasu.
     
    45+3
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Steve Cook, přichází Chris Mepham.
     
    45+4
    Mads Roerslev srovnal se zemí Brookse a v koncovce první půle si jako první hráč prohlédl podobu udělené žluté karty.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas nenabídl žádnou grandiózní podívanou. O něco více aktivity ukazovali v útočné fázi hráči Bournemouthu. Obě největší šance na otevření skóre se týkaly hlaviček. Dominic Solanke trefil koníčkem tyčku a těsně před vynuceným odchodem přinutil Rayu zasahovat kapitán Steve Cook. Včely toho moc nepředvedly, nejlepší druholigový střelec Toney je velmi dobře bráněn.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jonathan Woodgate ani jeho dánský protějšek Thomas Frank během pauzy nestřídali. David Brooks je zjevně v pořádku, jedinou změnou zůstává odchod domácího kapitána Cooka.
     
    47
    Dominic Solanke si dobře kryl balon před Pontusem Janssonem, jenž mu doslova skočil na záda. Byl za to odměněn žlutou kartou.
     
    48
    Cameron Carter-Vickers byl v citlivém prostoru zdvojen, ale za pomoci odrazu přece jen dostal míč na volnější kolegy z obrany.
     
    49
    „The Cherries“ se na několik desítek vteřin usadili na útočné polovině. Nic neřešící kombinaci ukončila až špatná patička Davida Brookse.
     
    50
    Mads Roerslev odcentroval jen do clonícího Kellyho, takže si musí vystačit s autovým vhazováním. Také domácí se zatáhli do hlubokého bloku.
     
    51
    Další z centrů odrazil Jefferson Lerma na rohový kop. Jeho realizace se odkládá kvůli nějakým sporům v předbrankovém území. Domluvu dostávají Toney a Carter-Vickers.
     
    52
    Snad první šance pro Brentford! Přímo z rohu moc rušno nebylo. Další nákop ale Pinnock dobře sklepl k Nørgaardovi a ten nůžkami zakončil kousek nad břevno.
    52. Christian Nørgaard (BRF)
     
    53
    Rychlý kontr Bournemouthu v ponechané výhodě znegoval ofsajd. Rozhodčí se asi bude vracet k zákroku Janelta na Lermu.
     
    54
    Vitaly Janelt vyvázl bez karty. The Bees šli v hojném počtu do útoku, ale nevymotali se z prostoru na pravém křídle.
     
    55
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Cherries otevírají skóre! Jansson ztratil míč na útočné polovině a už se nestihl vrátit s bleskovým protiútokem čtyř hráčů. Přes Solankeho a Brookse šel míč před rozběhnutého ARNAUTA DANJUMU a Raya na zakončení placírkou k zadní tyči nedosáhl.
    55. Arnaut DANJUMA - 1:0
     
    57
    Tariqe Fosu potěšil soupeřovy fanoušky mizerným centrem z levé strany. Míč zmizel v autu a na řadu přichází vícero střídání.
     
    58
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Marcus Forss, přichází Bryan Mbeumo.
     
    58
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Mads Roerslev, přichází Rico Henry.
     
    59
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Tariqe Fosu, přichází Emiliano Marcondes.
     
    60
    Bournemouth se šikovně vykombinoval přes střed hřiště. Solanke však musel jít pro míč více do strany a tam ho šikovně odzbrojil Canós.
     
    61
    Mbeumo ze vzduchu prodloužil přihrávku ze středu pole hlouběji do šestnáctky. Mathias Jensen se opřel do střely z úhlu a pořádně vyprášil vnější boční síť.
     
    62
    Asmir Begović si pohlídal letící nákop a sebral jej před čerstvým Henrym. Po faulu Canóse na Pearsona hrají domácí.
     
    63
    Švédský kapitán Pontus Jansson se postaral o krátký centr Danjumy, který se během jedné akce objevil na obou krajích hřiště.
     
    64
    Cameron Carter-Vickers v situaci jeden na jednoho odehrál míč na roh. Pro centr si šel Begović a s drobnými problémy schoval balon v náruči.
     
    65
    Arnaut Danjuma o centimetry nedosáhl na průnikový pas po ose hřiště. Brentford se okamžitě zbavil míče odkopem do prostoru mezi střídačkami.
     
    66
    Absence zraněného Cooka zatím nemá negativní vliv na hru domácí obrany. Většinu času se hraje na druhé straně, kde ukázal neadresný nákop David Brooks.
     
    67
    Begović dokonale přečetl uličku Toneyho na Marcondese. Zmenšil mu střelecký úhel a vynucený pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil.
     
    68
    Ofsajd a v něm francouzský útočník Bryan Mbeumo. I bez zvednutého praporku by to domácí zvládli, ve vzduchu úřadoval Cameron Carter-Vickers.
     
    69
    Lloyd Kelly už poněkolikáté přibrzdil rozlet Brentfordu. Levý obránce domácího mužstva podává takřka dokonalý výkon.
     
    70
    Mapham nepustil centrovaný míč na Mbeuma. Před rohovým kopem se musí ošetřit domácí středopolař Ben Pearson.
     
    72
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Ben Pearson, přichází Jack Stacey.
     
    73
    Dlouho odkládaný roh Jensen pokazil. Míč vletu opustil hřiště a Asmir Begović asi nebude spěchat s odkopem od brány.
     
    73
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Henrik Dalsgaard.
     
    74
    Brentford v posledních minutách masivně zvýšil aktivitu. Do šancí se ale nedostává, domácí jsou v zadních řadách téměř bezchybní.
     
    75
    Rico Henry se několika kličkami částečně zbavil Smithe, jenže nepovedenou přihrávkou z úhlu orazítkoval jen vnější síť za pravou tyčkou Begovićovy brány.
     
    76
    Dominic Solanke spáchal faul u postranní čáry a narůstající územní převaha Brentfordu bude v nejbližších vteřinách pokračovat.
     
    77
    Jensen hledal na hrotu Emiliana Marcondes, jenže Tim Robinson viděl drobné držení vůči Mephamovi.
     
    78
    Dánskou spolupráci mezi Jensenem a vysunutým obráncem Nørgaardem měl dokončit Bryan Mbeumo. Francouzskému hráči ale nevyšel krok a vpádu vůbec netrefil prázdnou bránu!
    78. Bryan Mbeumo (BRF)
     
    80
    Nervozita na stadionu stoupá. Svěřenci Thomase Franka se ze všech sil snaží vyrovnat a zajistit si tím mnohem lepší výchozí pozici do budoucí odvety.
     
    81
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází David Brooks, přichází Jack Wilshere.
     
    82
    Jack Stacey se neprosadil v rychlostním klání u autové čáry. Henry rychle rozehrál, před hosty je útok do zformovaného bloku.
     
    83
    Solanke si na půlce počkal na pomoc od Jacka Staceyho, jenž vytloukl bloky Marcondese a zajistil svému týmu výhodu rohového kopu.
     
    84
    Jediný úspěšný střelec Danjuma se převtělil do role exekutora rohového kopu. Muži v bílém se ubránili, ale kvůli faulu Jensena na rohu šestnáctky zůstanou poblíž vlastní brány!
     
    85
    I tuto standardku si vzal na starost Arnaut Danjuma. David Raya s variantou zakončení na bližší tyč počítal a robinsonádou vyrazil míč na roh.
    85. Arnaut Danjuma (BTH)
     
    86
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Saman Ghoddos.
     
    87
    Solanke zaútočil na vlastní pěst. Nabízející se spoluhráče jakoby neviděl a ranou zpoza šestnáctky aspoň propagačně protáhl Rayu.
     
    88
    Canósův odvrácený centr se stal kořistí Christiana Nørgaarda, který trochu ukradl míč Ghoddosovi. Z šestnácti metrů ho pak napálil nad břevno.
     
    89
    Trochu klidnější období pro Bournemouth. Jack Wilshere prodal zkušenosti a došel si pro faul ve středovém kruhu.
     
    90
    Tim Robinson nastavuje nad rámec druhého poločasu dalších pět minut. Dostatek času na dosažení vyrovnávající trefy.
     
    90+1
    Chris Mepham neměl těžkou práci s centrem Marcondese. Arnaut Danjuma vytahoval míč k půlící čáře a vybojoval aut pro Kellyho.
     
    90+2
    Marcondesova přihrávka do strany nebyla pro Henryho dostatečně rychlá. Ethan Pinnock byl později donucen zakopnout balon mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Vyčerpaný Jefferson Lerma vsedě hledá zbytky sil na poslední dvě minuty. Někteří z diváků vestoje aplaudují svým oblíbencům, kteří jsou blízko vítězství.
     
    90+4
    Chris Mepham nebyl vpuštěn na útočný rohový kop. Danjuma ho rozehrál nakrátko a Billing šetří cenné vteřinky okolo praporku.
     
    90+5
    Philip Billing nakonec fauloval Marcondese. Raya nakopl míč na půlku hřiště, ale Wilshere tam zahájil další útočný výpad Bournemouthu. Asi je rozhodnuto!
     
    90+5
    Raya málem přitížil Brentfordu s ohledem na odvetu. Odkopem trefil Staceyho, nicméně Billingovi se střela na prázdnou branku nepovedla podle představ.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Do finále play-off o postup do Premier League má po dnešní partii lépe nakročeno Bournemouth. Konečnou podobu skóre určil jediný gólový moment z pětapadesáté minuty, kdy povedený protiútok zpečetil Arnaut Danjuma. Brentford do té doby sázel výhradně na defenzivní taktiku. Ve zbylé půlhodině musel své plány přehodnotit, ale ani největší šance střídajícího Mbeumy na srovnání skóre nestačila.
     
    Sobotní odveta se pochopitelně odehraje na zbrusu novém stadionu Brentfordu. S velkou pravděpodobností u toho nebude kapitán Bournemouthu Steve Cook, který dnes odstoupil se zraněným kolenem.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 1
    Střely mimo: 4 – 5
    Držení míče: 42 % – 58 %
    Rohové kopy: 4 – 5
    Ofsajdy: 4 – 2
    Fauly: 10 – 14
    Žluté karty: 0 – 2.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:05:59)

    Michal Břuchanský

    Branky: 55. Danjuma

    Karty:   45+4. Roerslev (BRF), 47. Jansson (BRF)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:14.
    AFC Bournemouth: Begović – Smith, Carter-Vickers, Cook (C) (45+3. Mepham), Kelly – Pearson (72. Stacey), Lerma – Brooks (81. Wilshere), Billing, Danjuma – Solanke.
    Náhradníci: Travers – Anthony, Long, Mepham, Rico, Riquelme, Stacey, Surridge, Wilshere.

    Brentford FC: Raya – Jansson (C), Nørgaard, Pinnock – Roerslev (58. Henry), Jensen (86. Ghoddos ), Fosu (59. Marcondes), Janelt (73. Dalsgaard), Canós – Toney, Forss (58. Mbeumo).
    Náhradníci: Daniels – Bidstrup, Dalsgaard, Ghoddos, Goode, Henry, Marcondes, Mbeumo, Reid.

    Rozhodčí: Robinson – Cooper, Smith

    Diváci: 2 200
    Sobota 22.05.2021
    Brentford - Bournemouth 3:1

    Branky: 16. Toney (pen.), 50. Janelt, 81. Forss – 6. Danjuma

    Karty:   17. Toney (BRF), 79. Jansson (BRF), 90+1. Dalsgaard (BRF) – 17. Begović (BTH), 45+6. Lerma (BTH), 90+4. Stacey (BTH)   28. Mepham (BTH)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13.
    bahis siteleri