Bournemouth – Brentford 1:0 (kon.) | Barnsley – Swansea 0:1 (kon.)
konec
Barnsley FC
0:1 (0:1)
Swansea City
Pondělí 17.05.2021, 21:15 • Oakwell, Barnsley • Anglická Championship • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování baráže o postup do Premier League, u zápasu mezi Barnsley a Swansea.
     
    Barnsley FC

    Fotbalisté Barnsley obsadili v základní části Championship velmi pěknou pátou příčku. Do posledního kola bojovali o čtvrtou příčku se Swansea, ale doma pouze remizovali 2:2 s už jistým mistrem Norwichem. Forma Ismaelovy družiny před play-off není vůbec špatné, z předešlých osmi utkáních prohráli jen dvakrát, k tomu čtyřikrát zvítězili a dvakrát remizovali. Nejlepším střelcem týmu je Cauley Woodrow s třinácti trefami.
     
    Swansea City

    Swansea v šestačtyřiceti zápasech druhé nejvyšší anglické soutěže nasbírala 80 bodů, což tomuto mužstvu vyneslo konečnou čtvrtou pozici. Závěr sezóny ovšem Labutím nevyšel, když z jedenácti klání šestkrát prohráli, třikrát zvítězili a dvakrát remizovali, naposledy prohráli 0:2 na stadiónu postupujícího Watfordu. Střeleckou produktivitu týmu vede André Ayew s šestnácti zásahy.
     
    Úvodní sestavy:

    Barnsley FC: Collins – Sibbick, Helik, Andersen – Brittain, Palmer, Mowatt, Styles – Frieser, Dike, Woodrow.
    Náhradníci: Walton – Sollbauer, Halme, Morris, Moon, Williams, Kitching, Adeboyejo, Chaplin.

    Swansea City: Woodman – Naughton, Cabango, Guehi, Bidwell – Fulton, Grimes, Hourihane – Ayew, Cullen, Lowe.
    Náhradníci: Hamer – Routledge, Roberts, Dhanda, Latibeaudiere, Manning, Whittaker, Smith, Bennett.

    Rozhodčí: Harrington – Hudson, Wild.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hostující Swansea pro dnešní důležité střetnutí oblékla dresy světle modré.
     
    3
    Od prvních vteřin je k vidění velká bitva o dominanci. Po špatné nahrávce Mowatta chtěl rychlý brejk založit Grimes, ale byl faulován Palmerem.
     
    4
    Centr z volného přímého kopu odvrátil Michal Helik pouze na hranici šestnáctky. Z tohoto prostoru hlavičkoval Fulton, avšak pouze do rukavic gólmana.
     
    5
    Zkušený ghanský reprezentant André Ayew vyzval k souboji jeden na jednoho Sibbicka. Zkusil na něj vyzrát po lajně, leč neuspěl.
     
    6
    Za obranu nabíhal Dominik Frieser. Sedmadvacetiletý Rakušan na dlouhou noho pouze píchl do balónu a následně požadoval odpískání penalty, jenže Bidwell skluzoval v rámci pravidel.
     
    7
    Barnsley přišlo s další příležitostí. Volný balón napálil z dvaceti metrů Romal Palmer, kulatý nesmysl umístil těsně nad horní tyčku.
     
    8
    Napadat rozehrávku domácího mužstva vystartoval Liam Cullen. Dostal pod tlak Andersena, ten si nakonec pomohl malou domů brankáři.
     
    9
    Ayew očekával nahrávku o něco více k lajně. Grimes volil nákop středem, k němuž nejrychleji doběhl a do bezpečí balón odpálil Sibbick.
     
    10
    Domácí jsou v úvodu pořádně nahecovaní. Výrazně jim pomáhají i fanoušci, kteří se postupně vrací na tribuny. Dnes jich je přímo na stadiónu 4 500.
     
    11
    Rozehrávka rohového kopu Callumu Brittainovi vůbec nevyšla. Přízemním centrem na přední tyč našel pouze kopačky bránícího Cabanga.
     
    12
    Callum Styles vyskočil příliš pozdě, André Ayew jej přehlavičkoval s velkým přehledem. Míč ovšem posunul jenom k nohám protihráče.
     
    13
    Těsně za hranicí pokutového území si Conor Hourihane ještě chtěl vylepšit palebnou pozici kličkou na střed. Mowatt zakročil ve skluzu čistým způsobem.
     
    14
    Defenzivní povinnosti splnil Marc Guehi na jedničku. Obránce zapůjčený do Swansea z Chelsea zastavil jakožto poslední obránce rozběhnutého Dikea.
     
    15
    Bidwell hodil dlouhý aut na Lowe. Jamajského reprezentant zdvojili dva soupeří, kteří ho úspěšně odstavili od míče.
     
    16
    I přestože Dominik Frieser při presinku fauloval, vysloužil si od fanoušků potlesk za bojovnost. Přerušení hry způsobil zákrokem, kdy pravou nohou přišlápl Grimesovi levý kotník.
     
    17
    O dlouhý balón za obranu si řekl Cauley Woodrow. Na dlouhou nohu na kulatý nesmysl těsně nedosáhl, Helik nechal míč doskákat až ke gólmanovi.
     
    18
    Odvážná klička Benjaminu Cabangovi vyšla. Po pravici si hodil míč kolem Dikea, jenž nestihl zabrzdit včas a konkurenta nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    19
    Čistým způsobem zastavil stoper Andersen rozběhnutého Liama Cullena. Skluzem sice protihráče trefil na kotníky, avšak jako první vzal balón.
     
    20
    Frederick Woodman si na konto připsal snadný první zákrok. Dominik Frieser hlavičkoval z velké dálky, navíc přímo do míst, kde stál brankář.
     
    21
    Lowea nezastavil žádný ze soupeřů, nýbrž zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V době Hourihaneovi nahrávky již stál za posledním obráncem.
     
    22
    Že jsou fanoušci přítomni na stadiónu poznal i hostující trenér Steve Cooper, na nějž jeden z příznivců Barnsley vylil pivo. Stratég přešel situaci s úsměvem.
     
    23
    Hrací předmět poměrně dlouho putoval vzduchem, až Callum Brittain ho stál k zemi. Průnikovým pasem hledal Mowatta, toho v posledním okamžiku zastavil Guehi.
     
    24
    Třetí ofsajd v zápase, třetí na straně domácího celku. Cauley Woodrow se vracel s obráncem příliš pozdě, středopolař Palmer měl s přihrávkou ještě chvíli počkat.
     
    25
    Domácí kapitán Alex Mowatt už mohl střílet, nakonec ještě vylepšil pozici pro Hourihanea. Rána z první trefila jednoho z obránců.
     
    26
    Benjamin Cabango dlouhým odkopem šťastně uvolnil Liama Cullena. Toho zradilo zpracování, novým majitelem balónu se na pár vteřin stal Helik.
     
    27
    Hlavní rozhodčí Harrington opět v akci. Všiml si Andersonova zatažení za dres Grimese. Labutě mají k dispozici slibně vypadající volný přímý kop.
     
    28
    Navzdory podklouznutí Marc Guehi udržel tělo před Dikem. Forvard cítil šanci, ve snaze balón vypíchnout konkurenta fauloval.
     
    29
    Jednadvacetiletý pravý stoper Toby Sibbick vyřadil ze hry Lowea. Před jamajského fotbalistu vložil tělo a postrážil balón do doby, než nepřejel lajnu.
     
    30
    V blízkosti poloviny hřiště došlo ke zbytečnému zákroku Helika na Fultona. Arbitr hru přerušil, hříšníkovi udělil důrazné slovní varování.
     
    31
    Sám proti třem neměl André Ayew možnost uspět. O míč přišel už při zpracování, když balón prakticky daroval Sibbickovi.
     
    32
    Narážečka mezi Stylesem a Woodrowem měla oči. První jmenovaný následně vyslal střílený centr, pro který si vyběhl brankář Woodman.
     
    33
    Z levého křídla vyslal příliš vysoký centr Cauley Woodrow. Ani jeden z dvojice spoluhráčů na balón nedoskočil, na hosty čeká vhazování.
     
    34
    Nedovolený zákrok vyrobil na polovině hřiště Alex Mowatt. Domácí kapitán úmyslně vyvedl z koncentrace Fultona, ten skončil na trávníku.
     
    35
    Michal Helik udržel na zádech Hourihanea. Následně se i stihl rozhlédnout a na pravé straně zapojil do hry zcela volného Brittaina.
     
    36
    Středopolař Matt Grimes udělal pěknou a hlavně úspěšnou otočku proti Palmerovi. Vzápětí vymyslel centr do šestnáctky, Ayew v záklonu napálil pouze obránce.
     
    37
    Dlouhou hlavičku Andersena bez problémů zpracoval Marc Guehi. Měl i dostatek času na zpracování, načež zapojil do hry nohama gólmana.
     
    38
    Vzrušení zbytečné, Jamal Lewis nabíhal do samostatného úniku v ofsajdovém postavení. Praporek pomezního vyletěl vzhůru až po neúspěšném zakončení akce.
     
    39
    Zbrkle se zachoval Liam Cullen. Měl honě volného času, přesto vyslal brzkou nahrávkou, navíc přímo do míst, kam vyběhl brankář Woodman.
     
    39
    Swansea právě vstřelila branku!
    Domácí jsou po většinu času aktivnějším týmem, přesto jako první skórují hosté! ANDRÉ AYEW dostal přihrávku do vnitra šestnáctky. Z její pravé strany kličkou do středu vyřadil ze hry Helika, načež vypálil technickou střelu na zadní tyč, nechytatelně za háčky.
    39. André AYEW - 0:1
     
    41
    Fotbalisté Barnsley chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Frieser vyslal centr z levé strany, bránící Benjamin Cabanga rybičkou odhlavičkoval míč nad bránu.
     
    42
    Následoval rohový kop domácího mužstva. Callum Brittain centroval na přední tyč, v tomto prostoru Naughton bez problémů přeskočil Stylese.
     
    43
    Swansea od vstřeleného gólu neustále brání. Odškrtnout si může další nebezpečný kontr soupeře, Marc Guehi odpálil balón před nabíhajícím Dikem.
     
    44
    Frederick Woodman musel předvést zákrok z kategorie jednodušších. Michal Helik se sice přes Bidwella dostal k hlavičce, jenže míč poslal slabě přímo do středu brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Do obrany zabojoval Jamal Lowe. V rychlostním souboji předčil Calluma Brittaina, domácí pravý záložník posléze atakoval protihráče nedovoleným způsobem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První ze dvou semifinálových utkání o postup do Premier League rozehrála lépe Swansea, která po prvním poločase vede nad Barnsley 1:0. Současnou podobu výsledku udává situace z 39. minuty, kdy André Ayew z pravé strany šestnáctky kličkou obelstil Helika, aby následně zakroutil balón neomylně na zadní tyč. Domácí byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce mírně aktivnějším týmem, avšak Labutě je do žádní gólové příležitosti, zatím, nepustili.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Barnsley FC: ze hřiště odchází Dominik Frieser, přichází Carlton Morris.
     
    47
    Zatímco hostující kouč o poločasové přestávce nesáhl k žádné změně, tak domácí trenér Ismael jednou vystřídal, když Friesera nahradil Morrisem.
     
    48
    Barnsley bylo blízko vyrovnání! Střelu střídajícího Morrise vyrazil Woodman jenom před sebe, ležící gólman Labutí si posléze skvěle poradil i s dorážkou Brittaina.
    48. Woodman podržel Swansea povedeným dvojzákrokem
     
    49
    Aktivita domácích pokračovala dvěma rohovými kopy v krátkém časovém sledu. Ani v jednom případě defenziva Swansea nepustila některého ze soupeřů k zakončení.
     
    50
    Z dvaceti metrů natáhl ke střele kapitán Alex Mowatt. Obětavě blokující Grimes balón vyhlavičkoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    51
    Fotbalisté ve světle modrém mohou alespoň na pár minut vydechnout, protože Dike po dalším rohovém kopu střílel hlavou vysoko nad bránu.
     
    52
    Velmi zajímavý přímý kop vybojoval těsně za hranicí pokutového území Palmer, jehož zezadu podrazil André Ayew. Dosud jediný střelec zápasu si za svůj přečin vykoledoval kartu žluté barvy.
     
    53
    Cauley Woodrow střílel na stranu brankáře. Rána postrádala razanci, přesto s ní měl Woodman problémy. Míč zpacifikoval nadvakrát.
     
    54
    Do rychlého brejku vystartoval Jamal Lowe. Včas vystartoval z brankové čáry Bradley Collins, před Jamajčanem odpálil míč do zámezí.
     
    55
    V postavení mimo hru přichycen Liam Cullen. Nahrávku od Hourihanea očekával dříve, mezi hráči došlo k nedorozumění.
     
    56
    Gólman Collins poslal dlouhý nákop až do pokutového území Swansea. Odražený balón napálil Mowatt z voleje mimo prostor tří tyčí.
     
    57
    Po neúspěšném rohovém opu Labutí vystartovali hráči v červeném do brejku hned v šesti lidech. Centr Stylese zleva odhlavičkoval mimo nebezpečí Cabango.
     
    58
    Jay Fulton přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče Lowea. Míč poslal příliš dopředu, křídelník jej zastavil až mimo hřiště.
     
    59
    V hlavičkovém střetu si Liam Cullen pomohl proti Helikovi rukama. Arbitr Harrington celou situaci dobře viděl a odpískal útočný faul.
     
    60
    Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Swansea drží nad Barnsley těsné jednobrankové vedení, ale domácí se nevzdávají.
     
    61
    Po přerušení hry došlo k menší potyčce mezi Cullenem a Andersenem. Hlavní rozhodčí od sebe včas odtrhl obě horké hlavy, hra pokračuje bez karetního trestu.
     
    62
    Těžký balón Conor Horuihane vůbec nezpracovával, zkusil odcentrovat z první. Nastřelil blokujícího Sibbicka, čímž vybojoval rohový kop.
     
    63
    Standardka v podobě rohu nepřinesla vážnější ohrožení soupeřovy svatyně. Marc Guehi sice halvičkoval, avšak z velkého záklonu a vysoko nad.
     
    64
    Daryl Dike táhl rychlý protiútok pravou lajnou. Napříč šířkou hřiště hledal Woodrowa, ke své smůle však poslal spoluhráči nahrávku za paty.
     
    65
    Hostující kapitán Matt Grimes potřebuje vydechnout. Dlouhý sprint zvládl na jedničku, Palmera udržel na zádech. Vzápětí ještě dokázal úspěšně přihrát Bidwellovi.
     
    66
    Hráči ve světle modrých dresech si jsou vědomi faktu, že soupeř momentálně hraje o něco lépe. Gólman Woodman využil možnost pošetřit cenné vteřinky, míč sebral do rukavic až těsně před dobíhajícím Morrisem.
     
    67
    Proti pravidlům hrál u levé lajny Toby Sibbick. Jednadvacetiletý Angličan si neporadil se zpracováním, nataženou pravačkou pak sestřelil Lowea.
     
    68
    Pojistka vedení byla blízko! Conoru Hourihaneovi centr nevyšel, avšak to mu paradoxně málem pomohlo ke gólu. Balón se nakonec otřel o břevno a odrazil se zpátky do hry.
    68. Hourihane zakroutil centr z volného přímého kopu do horní tyče
     
    69
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Liam Cullen, přichází Wayne Routledge.
     
    70
    Jay Fulton vystihl chybnou rozehrávku Helika a směřoval do příležitosti. Místo zakončení volil pas pod sebe, před Lowem odklidil kulatý nesmysl Sibbick.
     
    71
    Swansea v posledních minutách nejenže vyrovnala hru, je dokonce lepším týmem. Již delší dobu kombinuje na útočné polovině a hledá mezeru v defenzivě soupeře.
     
    72
    Před unikajícím Morrisem skvěle zasáhl Frederick Woodman. Vystartoval daleko z brány, aby před protihráčem ve skluzu poslal hrací předmět mimo hřiště.
     
    73
    Jamal Lowe zkusil napodobit Ayewa. I on dostal balón do šestnáctky z kraje šestnáctky, vzápětí ale vystřelil technicky pouze nad břevno.
     
    74
    Carlton Morris je po příchodu na trávník hodně vidět. Nyní byl těsně před zakončením poslán k zemi Naughtonem, vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    75
    Další možnost Barnsley ohrozit branku zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V těsném ofsajdu se nechal nachytat Daryl Dike.
     
    76
    Za dlouhým odkopem brankáře Woodmana křídelník Ayew vůbec neběžel. Míč nechal doskákat do zámezí, Collins rychle spěchá s rozehrávkou.
     
    77
    Z brány umí vybíhat také Frederick Woodman. Výborně vystartoval proti Dikeovi, načež kulatý nesmysl poslal na útočnou polovinu.
     
    78
    Střídání v týmu Barnsley FC: ze hřiště odchází Romal Palmer, přichází Jordan Williams.
     
    79
    Zatímco Conor Hourihane očekával nahrávku do nohy, tak Fulton posílal kolegovi ze středu zálohy přihrávku do běhu. Nedorozumění využil Helik.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Swansea zuby nehty drží těsné jednobrankové vedení, Barnsley je aktuálně lepším týmem.
     
    81
    O penaltu zabojoval Wayne Routledge. Poté, co ucítil kontakt od Andersena, tak šel k zemi, avšak píšťalka arbitra Harringtona zůstala němá.
     
    82
    Routledge znovu ve hře, tentokráte došlo k odmávání a odpískání ofsajdu na jeho osobu. Postavení vůči Brittainovi bylo těsné, ale pomezní rozhodl správně.
     
    83
    Volný přímý kop vybojoval Alex Mowatt. Šestadvacetiletý domácí kapitán si skvěle pokryl balón, následně jej zezadu sestřelil k zemi Grimes.
     
    84
    Centr Hourihanea prodloužil Callum Styles jenom za sebe, přímo do rukavic Woodmana. Gólman okamžitě padl k zemi, aby ušetřil další vteřiny.
     
    85
    Po rychlém zpracování nakopl stoper Toby Sibbick na hranici soupeřovy šestnáctky. Nejvýše vyšplhal do vzduchu bránící Benjamin Cabango.
     
    86
    André Ayew postupoval do slibné situace dvou proti dvěma společně s Routledgem. Akci vzal na sebe, střelu levačkou zblokoval Andersena do bezpečí.
     
    87
    Tentokráte musel zasahovat Bradley Collins. Brankář Barnsley vyrazil tvrdou ránu Fultona před sebe, k míči poté sám doběhl nejrychleji.
     
    88
    Střídání v týmu Barnsley FC: ze hřiště odchází Daryl Dike, přichází Victor Adeboyejo.
     
    89
    Conor Hourihane poslal centr od rohového praporku do míst, kde očekával Guehiho. Ten vyskočil příliš brzy, hrací předmět proletěl nad jeho hlavou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Dlouhý nákop Collinse prodloužil za sebe nově příchozí Victor Adeboyejo. Woodrow proti Grimesovi vybojoval aspoň rohový kop.
     
    90+2
    Callum Brittain rád centruje na přední tyč. Stejně učinil i v tomto případě, avšak defenziva Swansea stále odolává, Cabango přehlavičkoval Helika.
     
    90+3
    Vyrovnání viselo na vlásku. Po dalším centru od praporku se dostal Morris k zakončení patičkou, míč skončil na břevně! Woodman měl velké štěstí.
    90+3. Morris poslal patičkou míč do břevna
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:8.
     
    Blíže finálovému klání o postup do Premier League má po prvním semifinálovém střetnutí Swansea, která v Barnsley vybojovala cenné vítězství 1:0. Jediný gól zápasu padl ve 39. minutě, kdy se technickým pokusem na zadní tyč prosadil André Ayew. Domácí byli po většinu času aktivnějším týmem, avšak gólman Woodman udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu. V posledních vteřinách utkání měl i velkou porci štěstí, při střele Morrise jej podrželo břevno.
    Barnsley bude muset v odvetném semifinálovém utkání pořádně zabrat
     
    Odveta je na programu v sobotu ve Swansea, hrát se bude na Liberty Stadium. V play-off Championship se nehraje na venkovní góly, proto jakékoliv vedení Barnsley o jeden gól po základní hrací době pošle zápas do prodloužení.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:13:43)

    Milan Huppert

    Branky: 39. Ayew

    Karty:   52. Ayew (SWN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:8.
    Barnsley FC: Collins – Sibbick, Helik, Andersen – Brittain, Palmer (78. Williams), Mowatt (C), Styles – Frieser (46. Morris), Dike (88. Adeboyejo), Woodrow.
    Náhradníci: Walton – Sollbauer, Halme, Morris, Moon, Williams, Kitching, Adeboyejo, Chaplin.

    Swansea City: Woodman – Naughton, Cabango, Guehi, Bidwell – Fulton, Grimes (C), Hourihane – Ayew, Cullen (69. Routledge), Lowe.
    Náhradníci: Hamer – Routledge, Roberts, Dhanda, Latibeaudiere, Manning, Whittaker, Smith, Bennett.

    Rozhodčí: Harrington – Hudson, Wild

    Diváci: 4 500
    Sobota 22.05.2021
    Swansea - Barnsley 1:1

    Branky: 39. Grimes – 71. Woodrow

    Karty:   90+5. Fulton (SWN)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 0:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:17.
    bahis siteleri