Rusko – Česko cz 4:3 (kon.) | Německo – Itálie 9:4 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 2:5 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 0:2 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Česko
Pátek 21.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Od nás to je pro tento zápas vše, děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne! (17:38:30)
     
    Dnes to nevyšlo, další šanci na vítězství budou mít Češi už zítra. Od 19:15 vyzvou reprezentaci Švýcarska, pro níž to bude turnajová premiéra.
     
    První zápas českého týmu na letošním mistrovství světa má pořádně hořký konec. Do závěrečné třetiny se vstupovalo za nerozhodného skóre, Alexandr Barabanov ale po chybě v rozehrávce dostal Rusy do výhody. Výběr Filipa Pešána postupně utahoval šrouby a i potřetí vyrovnal! V 58. minutě tečoval ránu Dominika Kubalíka v přesilovce bránící Zub tak (ne)šťastně, že Samonov neměl šanci.

    V čase 59:41 ovšem přišel tvrdý direkt, když pavouky z horního růžku vyhnal Michail Grigorenko. Češi nic nezabalili, v posledních sekundách ještě zatlačili, už jim však nebylo přáno.

    Nutno ale přiznat, že Rusko mělo po většinu utkání o něco více ze hry. Třetí část byla v českém podání paradoxně zřejmě nepovedenější, přesto rozhodla o dnešním neúspěchu.
     
    Střely na branku – 28:25.
     
    Místo ruské hymny po utkání hraje Čajkovského Klavírní koncert č. 1 b moll – skladba, kterou jako náhradu schválil Mezinárodní olympijský výbor. Ruští sportovci totiž nesmějí startovat dva roky na mezinárodní půdě pod ruskou vlajkou a s národními symboly, a to kvůli trestu za státem organizovaný doping.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:57 Závěrečný závar před ruskou brankou
     
    59:57
    Nakonec ještě nebylo vůbec daleko k vyrovnání! Český tým se usadil v útočném pásmu, Hronkova střela od modré byla tečována těsně mimo. Filip Chytil kotouč rychle nastřelil zpět do ohně, Filip Hronek se stáhl před bránu a snažil se dorážet, obranný val sborné včetně Alexandra Samonova už však nepropálil.
     
    59:41
    Češi si hned po inkasované brance berou oddechový čas.
    59:41 Michail GRIGORENKO - 4:3
     
    59:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MICHAIL GRIGORENKO, který při svém nájezdu ze strany naprosto přesně a pohotově trefil pravý horní roh Hrubcovy branky. Těsně před koncem tak posílá Rusy do vedení. Asistence: Ivan Provorov.
     
    59:23
    Musil radši jen nahazuje po mantinelu za branku.
     
    58:48
    Tomáš Zohorna na modré čáře dlouho čekal, až poslal nahození, které díky dobré cloně nadělalo Samonovovi spoustu práce! Přesto si ruský gólman věděl rady.
     
    58:12
    Galimov je hodně aktivní v předbrankovém prostoru, Šulák jej ale uhlídal.
     
    57:39
    Slepyševův pokus z úhlu si Hrubec pohlídal betonem.
    57:23 Dominik KUBALÍK - 3:3
     
    57:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, Češi využívají přesilovku! Jan Kovář poslal kotouč od zadního hrazení na modrou čáru. Filip Hronek pak vyzval k ráně DOMINIKA KUBALÍKA, jehož dělovka bez přípravy se otřela o brusli bránícího Arťoma Zuba a skončila v horním růžku! Asistence: Filip Hronek, Jan Kovář.
     
    57:05
    Vrána přestřelil ruskou klec, Češi ale stále kombinují s pukem.

    Ondřej Belák

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 5. Burdasov (Ivan Morozov, Grigorenko), 36. Švec-Rogovoj (Kameněv), 46. Barabanov (Voronkov), 60. Grigorenko (Provorov) – 10. Flek (Špaček), 38. J. Vrána (D. Kubalík, Hájek), 58. D. Kubalík (Hronek, Jan Kovář)


    Rusko: Samonov (Bočarov) – Zub, Zadorov, Gavrikov (A), Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Okulov, Šalunov, Barabanov – P. Karnauchov, Grigorenko, Slepyšev (C) – Ivan Morozov, Burdasov (A), E. Galimov – Timkin, Švec-Rogovoj, Kameněv – Voronkov.
    Česko: Hrubec (Will) – D. Musil, Hronek (A), Hájek, Moravčík, Šulák, Vitásek, D. Sklenička – D. Kubalík, Jan Kovář (C), J. Vrána – Chytil, T. Zohorna (A), Zadina – Sekáč, R. Hanzl, Radil – Smejkal, A. Musil, Flek – Špaček.

    Rozhodčí: Bjork, Nord – Kroyer, Lundgren
    bahis siteleri