Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Norsko – Německo 1:5 (kon.) | Velká Británie – Rusko 1:7 (kon.)
Finsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švýcarsko cz 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 2:3 (3:4 po s.n.)
konec
Velká Británie
1:7 (1:4, 0:1, 0:2)
Rusko
Sobota 22.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:10 Anton SLEPYŠEV - 1:7
     
    53:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ANTON SLEPYŠEV dostal puk na levou stranu a překonal střelou zápěstím gólmana Whistlea. Puk však vypadl z branky tak rychle, že rozhodčí rozpažil a nechal ve hře pokračovat. Nakonec po přerušení hry šli rozhodčí prozkoumat situaci k videu a branka byla uznána. Gól padl během signalizované výhody. Asistence: Pavel Karnauchov.
    49:59 Andrej KUZMENKO - 1:6
     
    49:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Krátce poté, co Tolčinskij skočil na led a Rusové hráli krátkou přesilovku, přichází šestý ruský gól. Po sérii krátkých přihrávek nakonec vystřelil zpoza obránce ANDREJ KUZMENKO a střela zaplula do sítě. Whistle toho mnoho neviděl. Asistence: Anton Burdasov, Igor Ožiganov.
     
    48:33
    Uprostřed ledové plochy zbytečně sekl protihráče Brett Perlini (GBR) a síly na ledě se vyrovnají.
     
    47:49
    Brett Perlini by se už dostal k zakončení po nahrávce zpoza branky, tak musel zakročit Sergej Tolčinskij a sekerou šanci znemožnit.
    47:27 Krásná akce Britů a v šanci byl Lachowitz
     
    47:27
    Velká šance Britů! Betteridge našel na pravé straně volného Lachowitze, kterému ale ještě padl do rány jeden z Rusů a střela tak šla těsně mimo.
     
    40:40
    Kirk se dostával do úniku, ale Dmitrij Voronkov (RUS) ho podrazil a jde na trestnou lavici.
    34:02 Whistle proti Ožiganovovi předvedl parádní zákrok
     
    34:02
    Nádherný zákrok předvedl Jackson Whistle proti střele Igora Ožiganova. Ruský bek dostal puk mezi kruhy a vypálil. Jeho sok si na jeho pokus počkal a ukryl ho v lapačce.
    30:08 Pavel KARNAUCHOV - 1:5
     
    30:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    PAVEL KARNAUCHOV ujel po levém křídle všem a i když ho zezadu stíhal obránce Ehrhardt, dokázal úžasným způsobem dokončit bekhendový blafák a zasunul puk do sítě za bezmocného Wistlea. Asistence: Nikita Zadorov, Arťom Zub.
     
    28:02
    Rusové dlouho operovali v útočném pásmu, ale těžko hledali příležitost ke střelbě. Až po chvíli dostal puk na levou stranu Michail Grigorenko, obstřelil bránícího hráče, ale puk se jen otřel o horní tyčku branky Whistlea.
     
    27:01
    Ben Davies (GBR) trochu nešťastně odpálil puk mimo ledovou plochu a bude vyloučen za zdržování hry.
    25:56 Barabanov mířil do betonů Whistleho
     
    25:56
    Nádhernou nahrávku do mezikruží dostal Alexandr Barabanov, který to pochopitelně hned vypálil na branku. Mířil ale pouze do betonů, jež měl Whistle na ledě.
     
    25:27
    Na levém kruhu se soupeře zbavil dobrým pohybem Sergej Tolčinskij a vypálil. Jeho střelu ze zápěstí zastavila až horní tyčka.
     
    24:28
    Betteridge hledal při útočné akci Lewise Hooka, který na puk nedosáhl a při snaze vybojovat puk zpátky držel soupeřovu hokejku a bude vyloučen.
     
    23:33
    Úplně sám se na brankovišti octl Michail Grigorenko a zkusil zakončit bekhendem. Jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
    18:46 Liam KIRK - 1:4
     
    18:46
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Krásná souhra celého britského útoku! Connolly vybojoval puk u hrazení, posunul ho na Dowda, který našel na pravém křídle velký talent britského hokeje LIAMA KIRKA a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal poprvé Bočarova. Asistence: Robert Dowd, Brendan Connolly.
     
    17:20
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Zub – 2 min., podrážení).
     
    14:28
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Liam Kirk – 2 min., hákování).
    12:39 Grigorenko v dobré šanci
     
    12:39
    Krásnou kličku ukázal na levém kruhu Michail Grigorenko a natlačil se do zakončení. Bekhendem trefil jen dobře postaveného brankáře.
     
    11:59
    Vyloučen Lewis Hook (GBR) za držení hole.
    10:51 Sergej TOLČINSKIJ - 0:4
     
    10:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka v britské brance. Nádhernou nahrávku do brejku dostal ruský útočník SERGEIJ TOLČINSKIJ, který v samostatném úniku nezklamal a střelou pod lapačku zvýšil vedení svého celku. Asistence: Alexandr Barabanov.
    09:21 Anton BURDASOV - 0:3
     
    09:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jsou v útočném pásmu o třídu lepší než soupeř. Kuzmenko se nádherně uvolnil a přihrál ještě lépe postavenému ANTONU BURDASOVOVI, který střílel bez přípravy v podstatě do prázdné branky. Asistence: Andrej Kuzmenko, Vladislav Gavrikov.
    07:19 Michail GRIGORENKO - 0:2
     
    07:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Druhá branka dnešního zápasu pro ruský výběr, tentokrát dokonce v oslabení. Dmitrij Voronkov parádně zapracoval při napadání a získal kotouč, ten následně předložil MICHAILU GRIGORENKOVI, jež z voleje poslal puk pod víko britské branky. Asistence: Dmitrij Voronkov.
     
    06:23
    První trest pro Rusko. Na dvě minuty půjde na trestnou lavici Emil Galimov za hákování.
    05:53 Anton BURDASOV - 0:1
     
    05:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku zápasu a do vedení jde ruský tým, jež využil přesilovku. Michail Grigorenko dostal puk na levý kruh a už mohl pálit. Raději však nahrál na druhou stranu, kde byl úplně volný ANTON BURDASOV a poslal hrací předmět do sítě. Asistence: Michail Grigorenko, Igor Ožiganov.
     
    04:09
    Rusové budou hrát přesilovou hru. David Phillips hákoval a půjde na dvě minuty. Rusko hrálo dobrou půlminutu při signalizované výhodě, ale nakonec se Británie ubránila.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 19. Kirk (Dowd, Connolly) – 6. Burdasov (Grigorenko, Ožiganov), 8. Grigorenko (Voronkov), 10. Burdasov (Kuzmenko, Gavrikov), 11. Tolčinskij (Barabanov), 31. P. Karnauchov (Zadorov, Zub), 50. Kuzmenko (Burdasov, Ožiganov), 54. Slepyšev (P. Karnauchov)


    Velká Británie: Whistle (Bowns) – D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Ehrhardt, Clements, Garside – Perlini, Kirk, Connolly – Hammond, Dowd, Lake – Lachowicz, Hook, Betteridge – Myers, Ferrara, J. Phillips – Davies.
    Rusko: Bočarov (Samonov) – Zub, Zadorov, Gavrikov, Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Tolčinskij, Šalunov, Barabanov – P. Karnauchov, Grigorenko, Slepyšev – Ivan Morozov, Burdasov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, E. Galimov, Kameněv – Voronkov.

    Rozhodčí: Sternat, Tscherrig – Merten, Seewald
    bahis siteleri