Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Norsko – Německo 1:5 (kon.) | Velká Británie – Rusko 1:7 (kon.)
Finsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švýcarsko cz 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 2:3 (3:4 po s.n.)
konec
Finsko
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
USA
Sobota 22.05.2021, 15:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Američané to zkoušejí bez brankáře!
    52:45 Šance Robertsona
     
    52:45
    Zachary Jones teď našel mezi kruhy Jasona Robertsona, který měl obrovskou příležitost! Jeho střelu z první však finský brankář dokázal zkrotit ve své výstroji.
    44:39 Moore na nabídku od Garlanda nedosáhl
     
    44:39
    Conor Garland teď skvěle převzal puk mezi kruhy a poslal puk na druhou tyč na Trevora Moorea, který ale na puk nedosáhl! Obrovská šance!
     
    41:06
    Zachary Jones nahodil kotouč do pásma zadělla tak na pořádný problém pro Jussiho Olkinuoru, který už čekal za brankou na puk, aby jej rozehrál, ovšem puk se odrazil přímo před branku, kam se snažil dostat Jason Robertson, ale naštěstí pro Finy stihli obránci rychle přistoupit, jinak by Robertson uklízel do prázdné branky!
    38:01 Jason ROBERTSON - 2:1
     
    38:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen Američané využijí přesilovku! Christian Wolanin ze svého pásma pasem našel JASON ROBERTSON, který si skvěle sklepl mu ze vzduchu. Rázem jel sám na Jussiho Olkinuoru, kterému propadl jeho pokus mezi betony! Asistence: Christian Wolanin.
     
    36:06
    Američané dostanou příležitost snížit stav skóre, jelikož Ville Pokka se provinil podrážením.
    35:41 Iiro PAKARINEN - 2:0
     
    35:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané vedou o dvě branky. Po nahození Olliho Määttä vyrazil americký brankář puk pouze vedle sebe a ve skrumáži vedle jeho levého betonu do puku lehce plácl IIRO PAKARINEN. Kotouč poté směřoval do brankoviště, kde si jej nešťastný Cal Petersen při návratu do své pozice bruslí srazil za čáru – 2:0. Asistence: Olli Määttä, Ville Pokka.
    34:45 Garland z protiútoku vyzkoušel pozornost Olkinuory
     
    34:45
    Finové šli do přečíslení 5 na 2, ale vyřešili ho prachbídnou přihrávkou. Od půlky hřiště tak šel sám na branku Conor Garland, který zkusil bekhendovou kličku, ale tu Jussi Olkinuora skvěle přečetl a zasáhl držadlem hole.
     
    31:28
    Kapitán Finů Antilla byl tím, kdo zastavil šanci Američanů jen za cenu háčku na brankovišti, a je tu první početní výhoda zámořského celku.
     
    31:24
    Američané nadvakrát rozehráli a nyní měli obrovskou šanci Kevin Labanc! Labanc se dostal k puku před ležícím Jussim Olkinuorou a chtěl puk zasunout k tyči, ovšem byl zahákovaný a bude z toho vyloučení!
     
    30:35
    Teemu Turunen mohl navýšit vedení Finů, když jel zleva sám na branku a zvolil střelu na zadní tyč, ovšem Cal Petersen vytáhl další skvostný zákrok a udržel jednobrankový rozdíl ve skóre.
     
    28:30
    Uvidíme první přesilovku duelu a zahrají si ji Finové. Obránce Roy je vyloučen na dvě minuty za krosček.
    26:54 Atte OHTAMAA - 1:0
     
    26:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Saku Mäenalanen dostal puk v rohu kluziště a poslal puk na modrou, kde byl připraven vypálit ATTE OHTAMAA, což také udělal a vybral nejlépe jak mohl. Puk se ještě odrazil od jedné z amerických hokejek až za záda Petersona. Asistence: Saku Mäenalanen a Marko Anttila.
     
    22:09
    Tony Sund dostal kotouč na levý kruh, kde měl moře prostoru, aby zamířil, i přesto ale pravou tyč o pár čísel minul.
     
    20:43
    Na druhé straně nebezpečně nahodil Olli Määttä a Arttu Ruotsalainen byl kousek od toho, aby doklepl puk do odkryté branky, ovšem v rozhodující chvíli promáchl.
     
    08:11
    Další tutovka USA! Donato se protečkoval zprava mezi kruhy, kde byl zcela sám, ale ranou na lapačku brankáře neuspěl. Jussi Olkinuora zatím neskutečné drží Finy...
    06:32 Kevin Labanc ohrozil Olkinuoru, ten puk vytěsnil do ochranné sítě
     
    06:32
    Oliwer Kaski dostal špatnou přihrávku a na druhou stranu hnali Američané! Kevin Labanc dostal přihrávku, sjel si na střed a vypálil na Jussiho Olkinuoru, jenž s velkým štěstím vytěsnil do ochranné sítě!
    06:10 Velká šance Blackwella
     
    06:10
    Velká šance Ameriky! Colin Blackwell se uvolnil z levé stran chytrou kličkou přes dva obránce na střed a rázem byl sám před brankou, finského brankáře však nepropálil!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Kinc

    Jiří Michal

    Branky a nahrávky: 27. Ohtamaa (Mäenalanen, Anttila), 36. Pakarinen (Määttä, Pokka) – 39. Robertson (Wolanin)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Kaski, Ohtamaa (A), Pokka, Määttä, Sund, Lindbohm, Koivisto, Seppälä – Ruotsalainen, J. Karjalainen, Turunen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Ruohomaa, Lundell, Sallinen – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen.
    USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Clendening, Hellickson, Ch. Wideman – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell (A), Robinson, Labanc – Donato, Rooney, Tage Thompson – Beniers, B. Boyle, Abdelkader (C) – Chmelevski.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Stano (SVK) – Hynek (CZE), Ondráček (CZE)
    bahis siteleri