Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Norsko – Německo 1:5 (kon.) | Velká Británie – Rusko 1:7 (kon.)
Finsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švýcarsko cz 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 2:3 (3:4 po s.n.)
konec
St. Louis Blues
1:5 (0:0, 1:3, 0:2) Stav série: 0:3
Colorado Avalanche
Sobota 22.05.2021, 03:45 • Enterprise Center, St. Louis • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:25:51)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0%, odchytal 57:04
    Philipp Grubauer (COL) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 59:58

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Graves (COL) – 1+2
    2. Tyler Bozak (STL) – 1+0
    3. Philipp Grubauer (COL) – 31 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 9 000 diváků.
     
    Colorado je jediný krok od postupu do čtvrtfinále play-off. Neublížil mu ani přesun na stadión soupeře, St. Louis porazilo vysoko 5:1.

    Klíčový krok k výhře udělal vítěz Prezidentského poháru ve druhé třetině, v níž vstřelil tři góly. Následně sice inkasoval branku při vlastním oslabení, ale ani tato skutečnost jej nerozhodila a ve třetí dvacetiminutovce favorit pečetil vítězství dalšími dvěma trefami. V 53. minutě zklidnil hostující řady Brandon Saad a při powerplay domácích ještě upravil konečnou podobu výsledku J. T. Compher.

    Svěřenci kouče Bednara budou mít příležitost ukončit osmifinálovou sérii v noci z neděle na pondělí. St. Louis dnes ukázalo, že se soupeři může rovnat, jen je třeba zapracovat na efektivitě zakončení.
     
    Konec zápasu.
    59:06 J. T. Compher - 1:5
     
    59:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vítězství hostů vylepšuje J. T. COMPHER. Člen čtvrté útočné formace zapsal hodně šťastný úder, když vyhozením o mantinel dokázal zamířit do prázdné brány. Asistence: Ryan Graves a Pierre-Édouard Bellemare.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Ani teď se domácím nezadařilo. Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Zachary Sanford, Pierre-Édouard Bellemare puk srazil do ochranné sítě.
     
    58:21
    Torey Krug zrušil nápřah, nakonec pouze nahodil. Devon Toews černou gumu šikovně ztečoval do rohu kluziště, kde byl nejrychleji Schenn.
     
    57:36
    V souboji kapitánů si Gabriel Landeskog počínal nedovoleným způsobem, když přidržel Ryana O'Reillyho, ten skončil na ledové ploše.
     
    57:22
    Hráči v modrých dresech udrželi útočnou třetinu a byl to znovu Mike Hoffman, kdo střílel, tentokráte z pravé strany. Tentokráte přestřelil.
     
    56:58
    Po pěkné kombinaci střílel z vrcholku levého kruhu Mike Hofmann. Philipp Grubauer kotouč dostal do výstroje a už jej nepustil.
     
    56:35
    Domácí se probojovali do útočného pásma a Jordan Binnington upaluje na střídačku. Blues zkouší štěstí v šesti hráčích na ledě.
     
    55:49
    Na teč cíleně nahazoval Ryan O'Reilly. Skvěle zapracoval Alex Newhook, jenž vložil tělo před Kyroua a odpálil touš do bezpečí.
     
    55:27
    St. Louis se nevzdává a bojuje, času na tři góly ještě je. Hosté ovšem brání velmi zkušeně a za celou třetí třetinu povolili soupeři jen pět střel na bránu.
     
    54:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Marco Scandella. Sjel si blíže bráně a vypálil dělovou ránu, kterou Grubauer vytěsnil maskou nad.
    53:42 Brandon SAAD - 1:4
     
    53:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rozhodující úder? Nejspíše ano! Burakovsky v protiútoku nahrál před branku BRANDONU SAADOVI, který udělal kličku do bekhendu a tím i do protipohybu Binningtona, aby posléze umístil touš do odkryté části klece. Asistence: André Burakovsky a Carl Söderberg.
     
    53:21
    Definitivní razítko měl na holi Gabriel Landeskog. Stahovačkou na střed vyřadil ze hry Parayka, načež tváří v tvář brankáři přestřelil.
     
    53:01
    Před branku Avalanche najížděl Sammy Blais. Kyle Clifford jej viděl a adresoval mu nahrávku, kterou ovšem dokázal zastavit nataženou hokejkou Makar.
     
    52:39
    Svěřenci kouče Berubeho bojují, jenže Philipp Grubauer dnes převádí skvělé zákroky. Ten doposud poslední vytáhl lapačkou proti Kyrouovi, jenž mířil do pravé šibenice.
     
    52:10
    Domácí přesilovku nevyužili a stále tak prohrávají rozdílem dvou gólů. Pokračovali v kombinaci v útočném pásmu, ránu Schwartze skryl brankář v lapačce.
     
    51:58
    Tvrdou Hofmannovu střelu zblokoval Graves bruslí pouze k Schennovi. Tomu nesedl puk přímo na hůl, musel zpracovávat. Grubauer se mezitím stihl přesunout a následně i zakročit.
     
    51:33
    Carl Söderberg si počkal na soupeře Ryana O'Reillyho, jehož atakoval tvrdým, leč v tomto případě čistým hitem. Kanaďan střet ustál, ale přišel o puk.
     
    50:06
    Hokejisté St. Louis mají jednu z posledních šancí na zdramatizování střetnutí. V souboji dvou Kanaďanů se nedovoleným bráněním provinil Nathan MacKinnon.
     
    50:00
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado drží dvoubrankové vedení a je blízko třetímu vítězství v sérii.
     
    49:30
    Jordan Binnington způsobil přerušení hry po delší době. Lapačkou si sáhl pro nahození Nemetha, jež nešlo mezi tři tyče, ovšem gólman chtěl dopřát spoluhráčům čas na oddech.
     
    49:09
    Z prakticky nulového úhlu chtěl gólmana zaskočit Carl Söderberg. Zajímavý, leč neúspěšný úmysl švédského forvarda, ten trefil tyčku z vnější strany.
     
    48:58
    Stalo se, ale Philipp Grubauer nepřipustil změnu stavu. Skvěle zmenšil střelecký úhel Tarasenkovi, ránu příklepem ztlumil v lapačce.
     
    48:22
    Forhendovou střelu Rantanena dokázal Binnington zastavit a následně rychle vyklepal puk pro Mikkolu. Nedochází k přerušení hry, naopak mohou opět zaútočit Blues.
     
    47:55
    Domácí mají ve třetí dvacetiminutovce mírně navrch, avšak kontaktní gól zatím nepřichází. Steven Santini pálil ze střední třetiny nepřesně.
     
    47:19
    Mike Hoffman dostal černou gumu o útočné třetiny. Naslepo střílel od levého mantinelu, napálil pouze chrániče pozorného Timminse.
     
    46:48
    Ve třech vyrazili hosté do přečíslení. Tyson Jost si chtěl vyměnit kotouč s Ničuškinem, jenže puk dostal za brusle, čehož využil Parayko.
     
    46:20
    Velkou rychlost nabral Jaden Schwartz. Proháčkoval se přes Girarda až před bránu, kde mu na kvalitní zakončení nezbyl dostatek sil, forhendem nepřehodil pravý beton brankáře.
     
    45:47
    Proti početní převaze neměl J. T. Compher žádnou šanci na úspěch. Zkusil bekhendovou otočku, které zabránil Mitch Reinke, puk sebral pro sebe.
     
    45:15
    S koncem Schennova trestu pálil od modré čáry Cale Makar. Brána mu byla malá, kanadský zadák rozezvučel pouze mantinel za ní.
     
    44:25
    Jestli dnes něco hostům nefunguje, tak to jsou přesilovky. Vyhození Kruga zblokoval Toews pouze na hokejku Tarasenka, ten již osvobodil St. Louis bez problémů.
     
    44:03
    Mikko Rantanen mohl střílet, avšak ještě hledal před brankou Donskoie. Nebezpečí zažehnal Jordan Binnington, vyrážečkou poslal touš do rohu kluziště.
     
    43:13
    Colorado si zahraje přesilovou hru. Na lavici hanby již usedl Brayden Schenn, jenž úmyslným hákováním zabránil v bekhendovém zakončení MacKinnonovi.
     
    43:00
    Útok Blues zatavil hvizd čárového rozhodčího. Rozjetý Ivan Barbašev totiž nabral příliš velkou rychlost a nahrávku Mikkoly převzal až v útočném pásmu.
     
    42:46
    Za vlastní svatyní zklidnil hru Colton Parayko. Počkal na prostřídání formací a přenechal kotouč Sanfordovi, aby si sám mohl jet odpočinout.
     
    42:23
    Do defenzivy zabojoval Pierre-Édouard Bellemare. Francouzský forvard udržel na zádech Thomase a po mantinelu nahrál Gravesovi.
     
    41:39
    Velmi tvrdým hitem J. T. Compher sestřelil v útočném pásmu nic netušícího Marca Scandellu. Elitní domácí bek se těžce sbírá z ledu.
     
    41:11
    Cale Makar výborně dostoupil protihráče Blaise, jemuž znemožnil snahu o zakončení. Přišpendlil jej na mantinelu a obral ho o puk.
     
    40:31
    Kanadský kapitán domácího mužstva Ryan O'Reilly střílel nebezpečně přes obránce. Philipp Grubauer na puk dobře viděl a lapačkou ho schoval v lapačce.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Colorado v ní bude bránit dvougólový náskok, který budou chtít udržet až do závěrečné sirény, ne-li jej ještě navýšit. St. Louis ovšem favoritovi nedá nic zadarmo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:37.
     
    Gólově bohatá druhá dvacetiminutovka nabídla čtyři trefy do černého. Favorizované Colorado si vytvořilo třígólový náskok, když se postupně prosadili Ryan Graves, Alex Newhook a Tyson Jost. Po třetím gólu si vzal trenér Berube challenge, která byla neúspěšná a následovalo oslabení. To domácím paradoxně pomohlo, ve čtyřech totiž snížil na rozdíl dvou branek Tyler Bozak.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 17
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Křídelník elitní lajny Avalanche Gabriel Landeskog jel proti Paraykovi, který navíc neměl hokejku. Obránce si poradil v pokleku, střelu zblokoval levým kolenem.
     
    39:07
    Tyson Jost měl velké štěstí. Na obranné modré totiž ztratil stabilitu, ovšem puk již dokázal dostat za ni. Krug reagoval pozdě, postavení mimo hru i na druhé straně.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:47
    Slibnou příležitost překazil Nathanu MacKinnonovi čárový rozhodčí a spoluhráč Gabriel Landeskog, švédský kapitán kolegu vystavil do ofsajdu.
     
    38:16
    Coloradu se přesilovka vůbec nepovedla. Inkasovalo v něm gól, avšak nadále drží dvoubrankové vedení, což je dobrá výchozí pozice do třetí třetiny, pokud již ve zbytku druhé nedojde k úpravě skóre.
     
    37:22
    Více volného prostoru po levém mantinelu využil Brayden Schenn. Sjel si do kruhu, odkud chtěl vypálit zápěstím, jenže kotouč mu sjel z čepele hole.
    36:17 Tyler BOZAK - 1:3
     
    36:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je odpověď! Domácím vůbec nevadil fakt, že hrají v oslabení a skórovali devět vteřin po inkasovaném gólu. Kapitán O'Reilly přihrál mezi kruhy TYLERU BOZAKOVI, jenž dělovkou z první zrušil Grubauerovi čisté konto. Asistence: Ryan O'Reilly a Colton Parayko.
     
    36:08
    Kouč Berube si vzal trenérskou challenge, která však nebyla úspěšná, Landeskog si před brankou počínal dovoleným způsobem. Gól zůstává v platnosti, domácí navíc dostávají dvouminutový trest za zdržování hry.
    36:08 Tyson JOST - 0:3
     
    36:08
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Náskok Avalanche nadále narůstá! TYSON JOST prvním pokusem neuspěl, forhendovou střelu Binnington vyrazil před sebe. Jenže vzápětí obránci nedokázali puk odpálit do bezpečí a Jost dostal druhou příležitost, černou gumu poslal za záda gólmana v pokleku. Asistence: Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog.
     
    35:45
    Na modré čáře využil více volného prostoru k zakončení Niko Mikkola. Jeho pokus před brankou nikdo netečoval, proto měl gólman snadnou práci.
     
    35:21
    Po menší časové odmlce zákrok pro Philippa Grubauera. Ten i nadále drží čisté konto, pokus Ryana O'Reillyho od levého mantinelu schoval v rukavici.
     
    34:47
    Robert Thomas nahodil kotouč za bránu a sám jej chtěl dojet. To mu nedovolil Ryan Graves. Dvoubodový obránce se rychle otočil a udržel soka na zádech.
     
    34:19
    Hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Jenže Joonas Donskoi nahrál příliš prudce a dopředu, MacKinnon na touš nedosáhl. Hraje Santini.
     
    33:36
    Cale Makar pod tlakem volil sázku na jistotu, vyhodil přes všechny čáry. Zakázané uvolnění ještě chtěl zrušit Valerij Ničuškin, avšak velkou ztrátu na Reinkeho nesmazal.
     
    33:05
    S domácími to nevypadá vůbec dobře. Prohrávají 0:2 na zápasy a ani v tom třetím zatím nic nenasvědčuje prvnímu úspěchu. Colorado potvrzuje roli favorita.
    32:37 Alex NEWHOOK - 0:2
     
    32:37
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Favorit odskakuje do dvoubrankového vedení! ALEX NEWHOOK sám zavezl puk do útočného pásma, jeho bekhendovou přihrávku ale spoluhráč nepřetavil v gól. Následně počkal v pravém kruhu, kam k němu Binnington příhodně vyrazil střelu Gravese a dvacetiletý kanadský mladík pak úspěšnou dorážkou zaznamenal první kariérní gól v NHL. Asistence: Ryan Graves a Valerij Ničuškin.
     
    31:55
    Hříšník Sammy Blais. Podobně jako Graves při situaci předcházející prvnímu gólu zkusil počkat za obranou, avšak Nemeth se k němu stáhl včas.
     
    31:12
    Na další střely si hosté budou muset pár vteřin počkat. Váhajícího Landeskoga totiž čistým způsobem obral Torey Krug, následovalo opětovné vyhození.
     
    30:36
    Netrvalo dlouho a hosté již kombinovali v útočném pásmu. MacKinnon nabil k pravému mantinelu Rantanenovi, rána z první rozvlnila jenom boční síť.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Úvod přesilovky Coloradu nevyšel, ihned po buly vyhodil přes všechny čáry Scandella.
     
    29:53
    Za prohřešek v útočném pásmu odjíždí pykat Sammy Blais. Forvard St. Louis přijel do souboje s Toewsem pozdě, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    29:38
    Ivan Barbašev střílel z levého kruhu přes blokujícího Conora Timminse. Hostující zadák se soupeřem výborně odcouval, puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    29:19
    Třetí střetnutí série má spád. K přerušení jen dochází jen v nezbytných případech a oba celky v každé možné chvíli útočí. Fanouškům se hokej musí líbit.
     
    28:54
    Nathan MacKinnon rozjel kapitána Gabriela Landeskoga, ten ještě vylepšil pozici pro Rantanena. Křižná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    28:28
    Blues si vytvořili obrovský tlak, ale vyrovnání ne a ne přijít! S Krugem i Schwartzem si poradil Grubauer, otočku Scandelly posléze překazil Makar.
     
    27:40
    Na modré čáře obdržel příliš mnoho volného prostoru Torey Krug. Vyrovnání se ovšem americký gólman nedočkal, i on ztroskotal na německém gólmanovi.
     
    27:14
    Laviny si však musí dávat pozor i na defenzivní vrátka. Na ty zaklepal Robert Thomas, křižnou střelu vykopl Grubauer pravým betonem.
     
    26:58
    Colorado je při chuti, vstřelená branka mu viditelně vlila čerstvou krev do žil. Pokračovala kombinace v útočném pásmu, tu završil nepřesnou střelou Bellemare.
     
    26:22
    Gólmana Blues znovu zachránila branková konstrukce! Binnington nedokázal zastavit nahození Makara, touš se od levé tyče odrazil zpátky do hry.
     
    25:46
    Ivan Barbašev protihráče vůbec nešetří. Na konto připsal další hit, k ledu poslal nic netušícího Timminse. Opět si vysloužil ovace z hlediště.
     
    25:18
    Rychlý protiútok podnikl Brandon Saad. Binnington nakonec ani nemusel zasahovat, ránu totiž zblokoval vracející se Kyle Clifford.
     
    24:46
    Elitní lajna Avalanche nedokázala udržet postavení v útočném pásmu. Nathan MacKinnon nezvládl zpracování těžké nahrávky Landeskoga.
     
    24:12
    Mikkola tentokráte musel zabrat do defenzivy. Poradil si na jedničku, bekhendem po mantinelu dostal kotouč do střední třetiny.
     
    23:57
    Svou první střelu na bránu v utkání vyprodukoval finský zadák Niko Mikkola. Philipp Grubauer kotouč odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    23:21
    Čisté svědomí neměl při úvodní inkasované brance ani Jordan Binnington, jenž chybným vyjetím soupeři hodně pomohl ke skórování. Nyní gólman zastavil v lapačce ránu MacKinnona.
     
    22:30
    Velká rána pro St. Louis, které sice zachránila tyčka, ale pak si samo vytvořilo dvě zajímavé příležitosti. Doplatilo ovšem na nedostatečné pokrytí navrátivšího hříšníka.
    21:57 Ryan GRAVES - 0:1
     
    21:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí otevřel navrátilec z trestné lavice RYAN GRAVES! Za obranou si počkal na puk, načež forhendovou kličkou vyzrál na vyjetého Binningtona, s posláním puku do odkryté brány již neměl žádný problém. Bez asistence.
     
    21:44
    Domácí brankář Binnington měl velké štěstí. K pravé tyči se nestihl dostatečně rychle přesunout proti Rantanenovi, po jehož ráně zazvonila tyč.
     
    21:12
    Brayden Schenn zadovkou nastartoval Schwartze. Ten neuspěl v souboji rameno na rameno proti Makarovi, s kotoučem dojel pouze bránu.
     
    20:33
    První zákrok druhé části připsal Philipp Grubauer. S vysokým nahozením Kyroua neměl žádné problémy, ve stoje touš ukryl v lapačce.
     
    20:10
    Druhé dějství začíná ve čtyřech na obou stranách, když za vzájemnou potyčku odjeli na trestnou lavici Ivan Barbašev a Ryan Graves.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:36.
     
    První třetina třetího utkání mezi St. Louis a Coloradem gól nepřineslo. K vidění byla vyrovnaná bitva, jež přinesla hned několik zajímavých příležitostí. Nejblíže gólu měl v závěru úvodního dějství Ivan Barbašev, ani natřikrát však nedokázal překonat roztáhnutého Grubauera.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    K vidění byla další potyčka, a to mezi zakončujícím Ivanem Barbaševem a brankoviště čistícím Ryanem Gravesem. Oba aktéři inkasují dvě minuty za hrubost.
     
    19:49
    Fantastický Grubauer! Po přihrávce Kyroua dostal puk k pravé tyči Ivan Barbašev, ten však ani natřikrát nedokázal prostřelit roztáhnutého gólmana.
     
    19:19
    Odvážný průnik Ryana O'Reillyho neměl gólovou tečku. Kanadského útočníka skřípla do kleští dvojice obránců, ta jej dokázal zastavit čistým způsobem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Domácí vybojovali postavení v útočném pásmu. Tvrdou ránu od modré čáry vyprodukoval Steven Santini, touš prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    18:30
    Patrik Nemeth udržel na zádech Sanforda. Dokonce se i stihl ohlédnout a po mantinelu zapojil do hry parťáka z obranné dvojice Timminse.
     
    17:46
    Na jedničku si počínal Sammy Blais. I pod tlakem zachoval chladnou hlavu a zpětným pasem do obranného pásma předal kotouč nikým neatakovanému yrouovi.
     
    17:17
    Svou dlouhou hokejkou MacKinnon vystihl přihrávku Clifforda, ale nedokázal si puk hodit do jízdy. Posunul jej pouze k Paraykovi, který nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    16:25
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Marcem Scandellou a Patrikem Nemethem. Muži v pruhovaném od sebe obě horké hlavy včas odtrhli a ani nevylučují.
     
    16:18
    Důležitý zákrok předvedl Jordan Binnington proti Nathanu MacKinnonovi. Gólman si povyjel proti nejlépe bodujícímu hráči soupeře, načež jeho ránu podržel v lapačce.
     
    15:47
    Na druhou stranu rozjel brejk Robert Thomas. Ve finále akce zkusil přes dva hráče uvolnit Zacharyho Sanforda, jehož udržel na uzdě Alex Newhook.
     
    15:32
    Velkou rychlost nabral André Burakovsky. Jeho osobní strážce Colton Parayko ovšem soka parádně vybruslil, znemožnil mu střelu i nahrávku.
     
    14:47
    Ofenzivní složku týmu podpořil Samuel Girard. Jediný vyloučený hráč na stran Colorada vypálil zápěstím z pravého kruhu vedle levé tyče.
     
    14:21
    Třetí střelecký pokus na bránu Mike Hoffman zatím nezaznamenal. Vystřelil, avšak bekhendem zvedl černou gumu příliš vysoko.
     
    13:50
    Hra probíhá poměrně dlouho bez přerušení. Utkání momentálně je ve středním pásmu, kde je k vidění velké množství nepřesností.
     
    13:17
    Odvážný průnik zkusil Kyle Clifford, který na vlastní pěst najel mezi čtveřici protihráčů. Skrze ní projel, ale podle očekávání už bez puku.
     
    12:59
    Tyson Jost zůstal úplně osamocený v levém kruhu. Naznačil střelu a pak chtěl Binningtonovi poslat puk mezi betony. Gólman se nachytat nenechal.
     
    12:20
    Ivan Barbašev rozdal v krátkém časovém sledu dva tvrdé hity. Nejprve narazil do MacKinnona, aby si následně počkal na Makara. Fanoušci reagují hlasitým potleskem.
     
    11:44
    Čitelnou nahrávku Kruga vystihl Ryan Graves. Za brankou dostal poměrně dost volného času na vyhození, které poslal do středního pásma.
     
    11:12
    St. Louis pokračuje v tlaku, ten ještě doznívá ze skončené početní převahy. Ivan Barbašev si vyměnil touš se Sanfordem, aby následně vypálil o kousek vedle pravé tyčky.
     
    10:39
    Těsně před návratem Girarda z trestné lavice střílel nebezpečně Marco Scandella. Sjel si až do levého kruhu, jeho projektil schoval Grubauer v lapačce.
     
    10:01
    Hofmann je při chuti. Tentokráte si najel mezi kruhy, odkud znovu střílel z forhendové strany. Ani v tomto případě na německého gólmana nevyzrál.
     
    09:34
    Do levého kruhu dostal nabito Mike Hoffman. Philipp Grubauer se proti němu dokázal přesunout ke své pravé tyči, aby zasáhl pravým betonem.
     
    09:05
    Od začátku přesilovky drží St. Louis útočnou třetinu. Zatím si ovšem nedokázali vybojovat souvislejší tlak, přihrávky probíhají spíše jen po mantinelu.
     
    08:41
    Osm vteřin bude probíhat hra ve čtyřech na obou stranách, následně začne premiérová početní převaha Blues. Za vlastní bránou Samuel Girard podrazil Barbaševa.
     
    08:12
    Hosté z kombinační akce nedokázali vytěžit vedoucí gól. Ve finále pálil z vrcholku pravého kruhu Rantanen, o pár čísel nad horní tyčku.
     
    07:32
    Velmi dobrou práci odvedl Jordan Binnington, jenž přečetl nahození MacKinnona po mantinelu. Přihrál Paraykovi, který však nedokázal vyhodit, puk zastavil Makar ještě před modrou.
     
    07:00
    Domácí vyhodili hned po vhazování. Kapitán Ryan O'Reilly poslal kotouč za sebe na Scandellu, ten donutil hrát Grubauera, protože vyhodil směrem do brány.
     
    06:49
    První přesilovou hru zápasu si zahrají hosté z Colorada. Mikko Rantanen nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Brayden Schenn jej zastavil pouze za cenu nedovoleného bránění, a tedy dvouminutového trestu.
     
    06:30
    Vhazování v útočné třetině vybojoval Torey Krug. Ze středního pásma cíleně nahodil na Grubauera, jemuž znemožnil rozehrávku rozjetý Tarasenko.
     
    06:08
    Nathan MacKinnon ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. Vybruslil společně s Bozakem, jehož nakonec obral o kotouč čistým způsobem.
     
    05:33
    Francouz Pierre-Édouard Bellemare ze středu přenesl hru doprava na Tysona Josta. Nahození od mantinelu Binnington zpacifikoval, byť až nadvakrát.
     
    05:11
    Domácí forvard Jaden Schwartz pouze odevzdal černou gumu Gravesovi. Zadák chtěl rychle rozjet další akci Avalanche, avšak Rantanen jeho prudký pas nezpracoval.
     
    04:44
    Philipp Grubauer si připsal premiérový zákrok proti nahození Stevena Santiniho. Na puk od počátku dobře viděl, se zákrokem neměl žádné problémy.
     
    04:17
    Po ztrátě Girarda vystartoval do protiútoku Ivan Barbašev. K němu se ovšem stáhla hned dvojice protihráčů, ruský útočník přes ni projít nedokázal.
     
    03:36
    Nathan MacKinnon bez problémů vyvezl touš do útočného pásma. Následně vybídl k zakončení Rantanena, křižný projektil se nesetkal s přesností.
     
    03:12
    Do předbrankového prostoru Avalanche najel Zachary Sanford. Zkusil jej najít skákavou žabičkou Tyler Bozak, jeho spoluhráč forhendem promáchl.
     
    02:28
    Krátce po vhazování pálil zápěstím J. T. Compher. Binnington v tomto případě zasahovat nemusel, práci za něj odvedl zakleknuvší Zachary Sanford.
     
    02:03
    Vysoký oblouček Marca Scandelly bez problémů zachytil do pravé rukavice Ryan Graves. Měl i dostatek času na rozehrávku, vybral si Newhooka.
     
    01:44
    Hokejisté v bílých dresech pokračovali v kombinaci. Na druhý pokus již André Burakovsky vypálil, Binnington zakročil lapačkou.
     
    01:22
    Výbornou práci nyní odvedl Cale Makar. Ofenzivně laděný bek na sebe navázal dva hráče, načež nahrál Burakovskymu, ten z úhlu nevystřelil.
     
    00:37
    A Avalanche od prvních vteřin potvrzují vysoké ambice! MacKinnon uvolnil v levém kruhu Mikka Rantanena, jenž nedokázal přehodit pravý beton Binningtona.
     
    00:10
    Třetí zápas play-off mezi St. Louis a Coloradem právě začal! Oslabení domácí mohou pouze překvapit, vítěz Prezidentského poháru je velkým favoritem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Scandella, Santini, Krug, Reinke, Mikkola – Kyrou, R. O'Reilly (C), Barbašev – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Thomas, Bozak, Hoffman – Blais, Sanford, Clifford.

    Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Girard, Graves, Timmins, Nemeth – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Newhook, Donskoi – Ničuškin, Jost, Saad – Compher, Bellemare, Söderberg.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Berg, Rody.
     
    Průběh série

    Série se přestěhovala do St. Louis za stavu 2:0 pro favorita, tedy Colorado. Svěřenci kouče Bednara v prvním domácím utkání rozhodli o svém vítězství ve třetí třetině, v níž vstřelili tři góly, výsledek byl 4:1. Tři trefy v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili Avalanche i ve druhém střetnutí, v tom zvítězili 6:3.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado se stalo vítězem Prezidentského poháru, který vybojovalo až v posledním možném utkání. V závěrečném střetnutí základní hrací doby porazilo vysoko 5:1 Los Angeles. Spolu s Vegas tak mělo stejné skóre, ale větší počet výher po základní hrací době, proto nakonec obsadilo první příčku. Hokejisté Avalanche mají skvělou formu, v posledních jedenácti zápasech prohráli jedinkrát, a sice 2:3 v San Jose. Týmovou produktivitu vede Nathan MacKinnon se 72 body.
     
    St. Louis Blues

    Západní divize měla o postupujících jasno poměrně brzy. Colorado, Vegas a Minnesota si vytvořily velký náskok a tuto trojici doplnilo St. Louis, které nakonec získalo na pátou Arizonu devět bodů k dobru. Blues vyšel především závěr základní hrací doby, když zvítězili třikrát v řadě, předtím ovšem měli zase tři porážky v řadě, ačkoli dvě utržili až v nastaveném čase. Nejproduktivnějším hráčem týmu David Perron s 58 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování play-off nejlepší ligy světa, u zápasu mezi St. Louis a Coloradem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Bozak (R. O'Reilly, Parayko) – 22. Graves, 33. Newhook (Graves, Ničuškin), 37. Jost (Rantanen, Landeskog), 54. Saad (Burakovsky, Söderberg), 60. Compher (Graves, Bellemare)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Scandella, Santini, Krug, Reinke, Mikkola – Kyrou, R. O'Reilly (C), Barbašev – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Thomas, Bozak, Hoffman – Blais, Sanford, Clifford.
    Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Girard, Graves, Timmins, Nemeth – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Newhook, Donskoi – Ničuškin, Jost, Saad – Compher, Bellemare, Söderberg.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Berg, Rody

    Diváci: 9 000
    St. Louis 0 4 Colorado
    #1 Úterý 18.05.2021 • 04:00
    Colorado - St. Louis 4:1
    #2 Čtvrtek 20.05.2021 • 04:30
    Colorado - St. Louis 6:3
    #3 Sobota 22.05.2021 • 03:45
    St. Louis - Colorado 1:5
    #4 Neděle 23.05.2021 • 23:15
    St. Louis - Colorado 2:5
    bahis siteleri