Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Norsko – Německo 1:5 (kon.) | Velká Británie – Rusko 1:7 (kon.)
Finsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švýcarsko cz 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 2:3 (3:4 po s.n.)
po prodl.
Edmonton Oilers
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 0:2
Winnipeg Jets
Sobota 22.05.2021, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:06 Paul STASTNY - 0:1
     
    64:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté vítězí! Jak už to tak bývá, prodloužení nerozhodla nějak překrásná trefa. PAUL STASTNY přebral na útočné modré puk od Coppa a jednoduše vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Svou nenápadnou ránu však šikovně schoval za bránící hráče a puk zapadl k bližší tyčce Smithovy branky. Domácí gólman reagoval pozdě. Asistence: Andrew Copp a Tucker Poolman.
     
    56:39
    Po nahrávce Wheelera nezasunul zblízka puk za brankovou čáru Kyle Connor. Tohle byla obrovská šance Tryskáčů!
     
    54:14
    Ofenzivně laděný domácí bek Darnell Nurse se natlačil až před branku a bekhendem cpal puk na vzdálenější tyčku. Hellebuyck však dokázal zakročit lapačkou a udržel bezgólový stav! Poslední reklamní přestávka.
     
    49:18
    Kyle Connor si obhodil bránícího hráče a dostal se před Smitha. Ten si bekhendovou střelu protihráče pohlídal!
     
    44:16
    Connor McDavid dostal před brankou trochu prostoru a hned z toho byla šance! Hellebuyck však opět podržel svůj tým. Jets jsou už ve čtyřech.
     
    43:44
    Logan Stanley poslal na mantinel Ethana Beara a také on bude vyloučen! Olejáři si zahrají krátkou přesilovku 5 na 3.
    42:57 Hostující obránce DeMelo fantasticky zastavil dorážku McDavida do odkryté klece.
     
    42:57
    Hosté přestáli velký tlak Oilers a teď už se jim podařilo vyhodit! Před tím měl obrovskou šanci Connor McDavid, jehož dorážku do odkryté branky zablokoval brankářským zákrokem ala Dominik Hašek vleže obránce Dylan DeMelo!
     
    42:05
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Paul Stastny – 2 min., sekání).
     
    42:05
    Šance domácích! Dominik Kahun krásně našel Slatera Koekkoeka, který střílel z levého kruhu na přesouvajícího se Hellebuycka. Ten však odolal! Bude se ale vylučovat na straně Jets.
     
    37:37
    Nakonec z toho byl takový zápasnický souboj s tím, že ani jeden z hráčů neshodil rukavice. Oba borci tak dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    37:37
    Mathieu Perreault vystřelil z pravé strany a Smith si připsal další jistý zákrok. Po přerušení hry se do sebe pustili Jujhar Khaira a Miles Appleton! Domácím se nelíbilo Appletonovo počínání před jejich brankářem.
    36:44 Draisaitl vytvořil tutovku pro Nurseho, který zblízka nedostal puk přes beton Hellebuycka.
     
    36:44
    Domácí byli blízko vedoucího gólu! Leon Draisaitl poslal z levé strany puk do brankoviště, kde se k němu dostal Darnell Nurse. Obránce Oilers však ani nadvakrát neprotlačil kotouč přes levý beton Hellebuycka za brankovou čáru!
     
    33:09
    Andrew Copp se natlačil do zakončení z pravého křídla. Po jeho střele puk propadl za betony Mikea Smithe. Domácí brankář se ale včas zorientoval a hrací předmět zády zalehl!
     
    26:05
    Aktivní střídání čtvrté domácí formace! Po rychlé kombinaci zakončoval z levé strany Josh Archibald a Hellebuyck zasáhl vyrážečkou!
     
    16:48
    Již v oslabení ujel na levé straně Andrew Copp. Ten si položil vracejícího se obránce, zakončení na bližší tyčku ale vytěsnil vyrážečkou dnes zatím výborný Smith!
     
    16:34
    Vylučuje se na straně hostí. Mathieu Perreault je potrestán za hrubost.
     
    16:34
    Šance domácích v oslabení! Yamamoto na obranné modré vystihl hostující rozehrávku a poslal do brejku Ryana Nugenta-Hopkinse. Ten byl vytlačen z ideální pozice, ale ještě se dostal k bekhendovému zakončení z otočky v momentě, kdy Connor Hellebuyck ležel po střetu se spoluhráčem Appletonem, jenž dobrusloval celou situaci. Nugent-Hopkins však kotouč nezvedl mimo dosah gólmana Jets!
     
    14:44
    Po reklamní přestávce si hosté zahrají přesilovku. Za nedovolené bránění je vyloučen Jujhar Khaira.
     
    14:03
    Až teď! Ethan Bear střílel od modré čáry a po zákroku Hellebuycka netrefil skákající puk před odkrytou klecí Leon Draisaitl!
     
    06:33
    První gól zápasu měl na holi Kyle Connor! Hostující útočník se po přihrávce Wheelera ocitl sám před Smithem, jehož pravý beton uchránil Edmonton od pohromy!
     
    03:37
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., sekání).
     
    03:37
    Adam Lowry se dostal z levé strany za obranu Oilers. Zkusil překonat Smithe bekhendovou kličkou, úspěšnější však byl gólman Edmontonu. Bude se ale vylučovat.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 65. Stastny (Copp, Poolman)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, D. Kulikov, Bear, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Draisaitl (A) – Yamamoto, Nugent-Hopkins, Kahun – Kassian, R. McLeod, Neal – Chiasson, Khaira, J. Archibald.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Forbort, Pionk, Poolman, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Dubois, Stastny, Copp – Appleton, Lowry, Perreault – Lewis, N. Thompson, Toninato.

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Barton, Shewchyk
    Edmonton 0 4 Winnipeg
    #1 Čtvrtek 20.05.2021 • 03:00
    Edmonton - Winnipeg 1:4
    #2 Sobota 22.05.2021 • 03:00
    Edmonton - Winnipeg 0:1 po prodl.
    #3 Pondělí 24.05.2021 • 01:40
    Winnipeg - Edmonton 5:4 po prodl.
    #4 Úterý 25.05.2021 • 03:45
    Winnipeg - Edmonton 4:3 po prodl.
    bahis siteleri