Příbram – Pardubice 0:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Sparta 1:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Zlín – Liberec 0:0 (kon.) | Karviná – Teplice 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 0:1 (kon.)
Jablonec – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Ostrava 4:0 (kon.) | Brno – Opava 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné a příjemné odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na nedělní den dopřát trochu nejlepšího fotbalu u nás. Od pěti hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně hraje 33. kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém domácí FC Viktoria Plzeň přivítá na svém zeleném pažitu tým FC Baník Ostrava.

    Viktoria Plzeň neprožívá jednoduchou sezónu. Dvě kola před koncem stále musí naplno bojovat o evropské poháry, což by před sezónou tipoval asi málokdo, nicméně je to realita. Navíc ani forma v závěru ligy se nedostavili. V posledních čtyřech zápasech brala Plzeň pouhý jeden bod za domácí remízu s Příbramí. Po ní následovala prohra na půdě pražské Sparty 1:3 a především překvapivá prohra 0:3 s Pardubicemi. Viktoria mohla sezónu zachránit ve čtvrtek v rámci finále MOL Cupu, leč na domácím hřišti podlehla Slavii Praha 0:1. Pokud se nechtějí Západočeši ohlížet na soupeře, zbývající dvě kola musí vyhrát.

    Baník Ostrava
    se nachází před kola před koncem na osmé pozici. Ačkoliv se zdálo, že hosté už nemají šanci na poháry, dobré výsledky z posledních kol je vrátily zpět do hry. Aktuálně na pátou Plzeň, svého dnešního soupeře, ztrácí čtyři body. Ostrava z posledních pěti duelů hned třikrát odcházela ze hřiště jako vítěz, pouze na půdě Sparty nebrala ani bod. Naposledy v domácím prostředí hostila Zlín a divoká přestřelka nakonec skončila 4:2 pro Baník. Dvě branky vstřelil Tomáš Zajíc, po jedné Buchta s Tetourem.

    Obě mužstva už se v letošní sezóně jednou utkala. Na konci ledna letošního roku cestovala Plzeň do Ostravy a po velkém boji nakonec vyhrála 2:0. První branka padla až po hodině hry, kdy se efektně patičkou prosadil Zdeněk Ondrášek. Pojistku přidali Západočeši až v závěru, kdy si Faltův centr do vlastní sítě srazil Patricio Stronati.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Falta, Brabec (C), Hejda, Hybš – Al. Čermák, Kalvach, Bucha – Kayamba, Beauguel, P. Šulc.
    Náhradníci: A. Hruška – Ondrášek, Mihálik, J. Kovařík, Koželuh, Ba Loua, Káčer.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Sanneh, J. Pokorný, Stronati, Fleišman – D. Buchta, Jánoš, Kuzmanović, Tetour, Ndefe – Zajíc.
    Náhradníci: Budinský – Fillo, Svozil, de Azevedo, Šmiga, Sor, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Váňa.
     
    Ještě jednou krásné odpoledne, tentokrát již z plzeňského stadionu. Dnes je oproti minulému kolu změna, do hlediště může až dvacet procent kapacity stadionu, v Plzni by tak mohla být návštěva okolo dvou a půl tisíc. V takto důležitém zápase se podpora domácímu týmu určitě bude hodit.
     
    Jako první dnes na hrací plochu nastupují domácí fotbalisté.
     
    Už i hráči Baníku Ostrava, včetně rozhodčích, jsou na hřiště. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    Před výkopem si ještě obě jedenáctky musí vyměnit strany...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Emanuel Marek dnes poprvé pískl do píšťalky, což značí jediné, dnešní utkání může odstartovat – pojďme na něj! Výkop měli na starosti domácí fotbalisté, kteří v prvním poločase budou útočit zleva doprava.
     
    1
    A hned po deseti vteřinách má Viktoria výhodu rohového kopu.
     
    1
    Pavel Bucha centroval na první tyč, míč nakonec proskočil až na malé vápno, kde ho na další roh odkop Tomáš Zajíc.
     
    2
    A třetí rohový kop během úvodní minuty, to je celkem rarita. Tentokrát byl rozehrán nakrátko, leč Bucha s Faltou se nedomluvili.
     
    3
    Zahraje si i brankář Staněk, který domácím pomáhá s rozehrávkou.
     
    4
    Úvodní minuty zápasu patří domácí Plzni, která drží balon, hosté zatím poctivě brání a domácí víceméně k ničemu nepouští.
     
    4
    Chyba domácích! Do úniku se dostal středem Nemanja Kuzmanović, brankáře Staňka dokázal prostřelit, leč jeho ránu zastavil z jeho pohledu pravá tyč.
    4. Hejda zkazil rozehrávku, Kuzmanovič pálil do tyče!
     
    5
    Žlutou kartu dostává David Buchta (FC Baník Ostrava).
     
    6
    A opět se Baník dral do šance, tentokrát Lukáš Hejda míč včas odkopl.
     
    7
    Viktoria rozehrála další rohový kop, míč dopadl na malé vápno, kde se o něj svedl tuhý boj, nakonec z toho byla nebezpečná střela Hejdy, Baník odolal.
     
    8
    Matěj Hybš si naspintoval až do pokutového území, tam ho ovšem zradilo zpracování.
     
    9
    I Baník Ostrava má v Plzni své fanoušky! Fandí za hradbami stadionu, leč jejich hlas je slyšet až na trávník.
     
    9
    Lukáš Kalvach napřáhl ze střední vzdálenosti, Laštúvka přízemní ránu neudržel, štěstí pro něj, že míč nakonec skončil vedle brány.
    9. Výbornou Kalvachovu střelu Laštůvka vyrazil do bezpečí
     
    10
    Hostům je pískán ofsajd. Nicméně stejně byl u míče jako první kapitán Jakub Brabec, tak by z toho velké nebezpečí pro Plzeň nebylo.
     
    11
    Lukáš Kalvach ve středu hřiště podkopl Daniela Tetoura, tento zákrok neutekl hlavní rozhodčímu, hosté budou rozehrávat.
     
    12
    Jiří Fleišman dlouhé vteřiny neměl komu hodit balon. Ten se k němu nakonec vrátil, jenomže jeho centr z levé strany žádného adresáta nenašel.
     
    14
    Stoper Stronati se vydal do útoku. Na levé straně si narazil s Fleišmanem, jenomže jeho cesta daleko nevedla.
     
    15
    I Baník se dočkal svého prvního rohového kopu, nicméně plzeňská obrana si s ním bez větších potíží poradila.
     
    16
    Hra se přesunula do středu hřiště, obě mužstva si vyměnila nepovedenou přihrávku.
     
    17
    Po sklepnutí Čermáka se dostal do výborné pozice Pavel Bucha, ten pálil z hranice vápna bez většího obtěžování, jenomže plzeňský záložník bránu přestřelil.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Adam Jánoš (FC Baník Ostrava).
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut utkání, k vidění již bylo několik zajímavých šancí, branky se ovšem diváci zatím nedočkali.
     
    20
    Ndefe se dral do zakončení přes Brabce, plzeňský kapitán ho ovšem nepustil ani ke střele, ani k centru. Míč si nakonec ukořistil plzeňský gólman, který okamžitě rozehrál.
     
    21
    Jiří Fleišman zvládl těžkou chvíli, nakonec balon ubránil, ten bez dotyku doputoval až za základní čáru, odkopávat tak může brankář Laštůvka.
     
    22
    Aleš Čermák si navedl balon na střed, poté se do balonu opřel ze všech sil, záložník Viktorie ovšem trefil pouze clonícího Adama Jánoše.
     
    23
    Bucha si poradil s dvojicí bránících hráčů, poté vybídl k centru Šimona Faltu, tomu se ovšem vůbec nepovedl.
     
    24
    Pavel Šulc si křikl, poté mladý fotbalista v barvách Vikorie dostal balon do běhu, Laštůvka šel z brány, toho si Šulc všiml, jenomže přelobovat se mu ho nepodařilo.
     
    25
    Falta hledal na zadní tyči Kayambu, ten se ovšem k míči nedostal a tak gólman Baníku stále čeká na první zákrok.
     
    26
    Další roh rozehrál z pravé strany Aleš Čermák, míč od jeho kopaček letěl znovu do ohně, kde byl o něj sváděn opět tuhý boj. Z tohoto boje opět vyšli hosté jako vítězové.
     
    27
    Další zaváhání v plzeňské obraně. Jakub Brabec měl co dělat, aby vše zvládl, nakonec se mu to podařilo a odkopávat tak může Jindřich Staněk.
     
    28
    Fleišman přihrávkou zpět trefil svého spoluhráče, k míči se plzeňští ale ani tak nedostali.
     
    29
    Z větší dálky tentokrát napřáhl Pavel Bucha, jeho rána byla sražená hostujícím hráčem tak šikovně, že málem zapadla do brány. Při hostech stálo štěstí a tak to bude pouze rohový kop.
     
    30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Čermákův centr byl odvrácen, nicméně Lukáš Kalvach posléze našel na levé straně Matěje Hybše, ten z první vrátil míč do ohně, kde ho do sítě dopravil stoper LUKÁŠ HEJDA. Viktoria Plzeň se ujímá vedení v zápase.
    30. Lukáš HEJDA - 1:0
     
    31
    Chvilku jsme čekali na potvrzení, nicméně branka byla regulérní.
     
    32
    Plzeň pokračuje v aktivní hře, tentokrát na levé straně sprintoval za balonem Pavel Šulc, míč ovšem na hrací ploše nestihl.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Jan Laštůvka (FC Baník Ostrava).
     
    34
    Adam Jánoš poslal dlouhý balon směrem dopředu, stejně jak před malou chvíli Šulc, ani tentokrát Fleišman ho na hrací ploše nestihl.
     
    35
    Jean-David Beauguel si pokryl tělem míč, poté se snažil obehrál hostujícího Tetoura, to se mu ovšem nepovedlo. Přesto hráči Plzně zůstávají nadále u balonu.
     
    36
    Joel Kayamba skvěle na pravé straně uvolnil Matěje Hybše, ten měl poté spoustu času si připravit centr, to se také stalo, leč svou silnější levou nohou nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    37
    Aleš Čermák dalším dlouhým pasem hledal Šulce, proti míči si tentokrát vyběhl i brankář Laštůvka a ostravský brankář byl nakonec u míče jako první.
     
    38
    I na druhé straně stejná situace. Obě mužstva dnes posílají jeden dlouhý pas za druhým, tentokrát sprintoval na pravé straně Ndefe, ani on míč nedostihl.
     
    40
    Pomalu se nám blíží závěr prvního poločasu, dočkáme se ještě nějaké zajímavé situace před jednou z branek? Následujících pět minut nám to ukáže.
     
    41
    Jean-David Beauguel si našel balon na hranici vápna, bez většího váhání ho hned poslal na bránu, tu ovšem o velký kus netrefil.
     
    42
    Po faulu na Kalvacha domácí rozehráli nakrátko, Baník se musí nadále bránit na své polovině.
     
    42
    Pavel Šulc se uvolnil efektní kličkou, následná jeho přízemní střela z hranice pokutového území mířila vedle brány.
     
    43
    Po dalším faulu hostů poslal dlouhý míč Lukáš Hejda, nicméně Beauguel se k hlavičce nedostal.
     
    44
    Kayamba proti dvojici protihráčů udržel balon, ten následně předal Beauguelovi, který se ho snažil hned ještě vrátit, což už neměl dělat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani vteřinu navíc, první poločas tak končí jednobrankovým náskokem Plzně. Jenomže první gól mohli vstřelit paradoxně hosté, velkou chybu Hejdy nepotrestal Kuzmanovič, ten trefil pouze pravou tyč. Následně už se počítaly akce pouze Viktorky. Ujala se pouze jedna, když přihrávku Hybše před bránu zužitkoval Lukáš Hejda. Nicméně stále je vše otevřené, Baník Ostrava jistě ještě neřekl poslední slovo. Po krátké přestávce jsme zpět u druhého poločasu, buďte u něj s námi.
     
    Obě mužstvo jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas bude za malou chvíli zahájen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dyjan Carlos de Azevedo.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Muhammed Sanneh, přichází Yira Sor.
     
    46
    Pavel Šulc si počínal v souboji s Ndefem nedovoleně, Emanuel Marek vše viděl.
     
    47
    Fleišmanovu střelu tečoval ve středu hřiště novic na hřiště Yira Sor. Ránu tím ovšem i spomalil a tak gólman Staněk neměl sebemenší problém míč zachytit.
     
    48
    Baník do druhého poločasu vstoupil s velkou vervou, k dalšímu centru se hnal na pravé straně Ndefe, leč Pavel Šulc ho čistě odzbrojil od balonu.
     
    49
    A další akce, kde byl hlavní tváří Gigli Ndefe, tentokrát ale stál v ofsajdu.
     
    50
    Beauguelovu přihrávku srazili hosté na rohový kop, míč si staví, kdo jiný, než Pavel Bucha.
     
    51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria zdvojnásobuje své vedení. Pavel Bucha našel od rohového praporku JAKUBA BRABCE, který dostal míč za Laštůvku.
    51. Jakub BRABEC - 2:0
     
    52
    To je přesně, co Viktoria potřebovala. Začátek druhého poločasu se jí totiž moc nevyvedl, vstřelená branka by Plzeň mohla uklidnit.
     
    53
    Plzeň se nadále snaží útočit, leč o to samé se snaží i Baník. Druhý poločas by tak mohl být velice zajímavý.
     
    54
    Fleišman chtěl na levé straně zrychlit hru, jenomže přihrávka se mu nepovedla. Míč zpět do hry hodí Matěj Hybš.
     
    56
    Baník držel dlouhé vteřiny míč na své polovině, nakonec se do vápna snažil dostat po pravé straně, tam se k míči ale dostal Pavel Šulc, který balon odkopl daleko od své brány.
     
    57
    Jakub Brabec si skvěle splnil své obranné povinnosti, nakonec si míč pro sebe uzmul brankář Staněk.
     
    58
    Falta uhlídal na pravé straně Sora, posléze dal míč zpět ke Staňkovi, kterému se odkop ale nepovedl. Hosté budou poblíž střídačky Plzně vhazovat.
     
    58
    Pavel Šulc táhl akci Viktorie po levé straně, mladý hráč Plzně neměl komu přihrát, tak vystřelil a Laštůvka měl co dělat, aby míč zachytil.
    58. Krásný Kalvachův pas našel Šulce, ten se probil k nepříjemné střele
     
    59
    Podobná akce i na druhé straně. Yira Sor se dostal po úniku na pravé straně, proti sobě měl již jen brankáře Staňka, toho ovšem přízemní ranou neprostřelil.
    59. Sor se probil do úniku, Staněk ale jeho střelu zneškodnil
     
    60
    Po hodině hry Plzeň rozehrála standardku centrem do vápna, v osobních výškových soubojích ale kralovali hosté.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Pavel Bucha (FC Viktoria Plzeň).
     
    63
    Kayamba se na pravé straně nedostal k centru, výsledkem toho je navíc autové vhazování pro ostravský Baník.
     
    64
    Jakub Pokorný neměl komu přihrát, tak míč vrátil až k brankáři Laštůvkovi. Ten posléze založil útok, který ale skončil dříve, než pořádně začal.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Zdeněk Ondrášek.
     
    65
    Ve středu hřiště se domácí provinili faulem, míč se vrátí na kopačky Baníku.
     
    66
    Nicméně ten si dlouho neužili, Pavel Bucha našel na levé straně Šulce, který hned centroval do vápna, tam míč efektně patičkou zasáhl Aleš Čermák. Jan Laštůvka byl na svém místě.
     
    67
    Další roh Plzně směřoval opět k Jakubu Brabcovi, nicméně ten se tentokrát k míči nedostal.
     
    68
    Matěj Hybš byl faulovaný Pokorným poblíž rohového praporku. Zkrácený roh rozehrál Lukáš Kalvach, centrovaný balon si našel na malém vápně Lukáš Hejda, Jan Laštůvka musel vyndat ze skříně těžký zákrok.
     
    69
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Zajíc, přichází Daniel Šmiga.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jaroslav Svozil.
     
    70
    Další nedovolený zákrok Baníku, domácí rozehrají další standardní situaci.
     
    71
    Čermákův centr ovšem srazil do bezpečných vod Jiří Fleišman.
     
    72
    Plzeň je nadále při chuti. Další rohový kop z pravé strany rozehráli plzeňtí centrem do vápna, k míči se s velkou vervou dral Lukáš Hejda, kulatý nesmysl ale nezasáhl.
     
    73
    Baník se snažil odpovědět, leč jejich snaha neměla příliš velký efekt. Jindřich Staněk bude odkopávat od své svatyně.
     
    74
    Skvělá akce Plzně. Zpětnou přihrávku si našel v pokutovém území Pavel Šulc, leč jeho rána mířila pouze do pravé tyče, Laštůvka se jen ohlédl.
    74. Bucha skvěle našel Šulce, který napálil tyč!
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází David Buchta, přichází Martin Fillo.
     
    76
    Lukáš Kalvach si nyní skvěle splnil i obranné povinnosti. Načasovaným skluzem překazil rozvíjející se akci Baníku po levé straně.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Lukáš Kalvach (FC Viktoria Plzeň).
     
    79
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Ondřej Mihálik.
     
    80
    Zápas nám směřuje do finální fáze, před námi je poslední deset minut utkání. Dokáže Baník ještě tento duel zdramatizovat?
     
    81
    Daniel Tetour mohl zadělat na drama. Hostující hráč napřáhl na hraně pokutového území a brankář Staněk musel do práce. Střelu k levé tyči však dokázal zastavit.
    81. Tetour se proháčkoval ke střele a pořádně protáhl Staňka
     
    82
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda. Dlouhý Staňkův nákop "Kobra" prodloužila na Mihálika, ten posléze míč vrátil a ZDENĚK ODRÁŠEK parádní ranou ze střední vzdálenosti prostřelil Laštůvku.
    82. Zdeněk ONDRÁŠEK - 3:0
     
    83
    Tento gól zřejmě definitivně zlomil ostravský Baník. Plzeň křepčí v rukou pohodlný tříbrankový náskok.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Miroslav Káčer.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Adriel D´Avila Ba Loua.
     
    86
    Jaroslav Svozil se ocitl pod tlakem domácích hráčů a tak raději zahrál zpět na Jana Laštůvku.
     
    87
    Hosté se snaží o vstřelení alespoň čestného úspěchu, jenomže správná cesta vede přes přesný centr, ten se ovšem u Baníku nedostavil.
     
    88
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Čtvrtá branka v síti Baníku a postarali se o ní hráči, co jsou na hřišti tři minuty. Miroslav Káčer ze středu našel na levé straně ADRIELA BA LOUU a ten následně prostřelil hostujícího brankáře.
    88. Adriel D´Avila Ba Loua - 4:0
     
    89
    Závěr zápasu se tak nakonec odehrává v domácí exhibici. Hosté už by si nejraději přáli konec zápasu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, plzeňská Viktoria nakonec vysoko porazila Baník Ostrava 4:0. Zkraje druhé půle zvýšil náskok Plzně kapitán Jakub Brabec, na jeho zásah v poslední desetiminutovce navázali Zdeněk Ondrášek s Adrielem Ba Louou. Domácí hráči si tak po více než půl roce mohou naplno užít pozápasovou děkovačku od svých fanoušků.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 11:12.
     
    Plzeň tak má nadále osud ve svůj rukou, pokud v posledním kole vybojují na půdě Opavy alespoň bod, zůstane bez ohledu na soupeře, na páté pozici zaručující evropské poháry.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a v příští sezóně se opět budu těšit, na shledanou. (18:54:30)

    Jakub Štěrba

    Branky: 30. Hejda (Hybš), 51. Brabec (Bucha), 82. Ondrášek (Mihálik), 88. Ba Loua (Káčer)

    Karty:   62. Bucha (PLZ), 77. Kalvach (PLZ) – 5. D. Buchta (OVA), 19. Jánoš (OVA), 33. Laštůvka (OVA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 11:12.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Falta, Brabec (C), Hejda, Hybš – Al. Čermák, Kalvach, Bucha (85. Káčer) – Kayamba (79. Mihálik), Beauguel (64. Ondrášek), P. Šulc (85. Ba Loua).
    Náhradníci: A. Hruška – Ondrášek, Mihálik, J. Kovařík, Koželuh, Ba Loua, Káčer.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Sanneh (46. Sor), J. Pokorný, Stronati, Fleišman – D. Buchta (75. Fillo), Jánoš (69. Svozil), Kuzmanović (46. de Azevedo), Tetour, Ndefe – Zajíc (69. Šmiga).
    Náhradníci: Budinský – Fillo, Svozil, de Azevedo, Šmiga, Sor, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Váňa

    Diváci: 1973
    bahis siteleri