Angers – Lille 1:2 (kon.) | Brest – PSG 0:2 (kon.) | Lens – Monaco 0:0 (kon.)
Lyon – Nice 2:3 (kon.) | Méty – Marseille 1:1 (kon.) | Nantes – Montpellier 1:2 (kon.)
Remeš – Bordeaux 1:2 (kon.) | Rennes – Nîmes 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Dijon 0:1 (kon.)
Štrasburk – Lorient 1:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 23.05.2021, 21:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je poslední osmatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Stade Brestois 29 a Paris Saint-Germain FC.
     
    Stade Brestois 29

    Fotbalisté dnes domácích týmu Brest jsou v tabulce na šestnáctém místě a v posledním kole Ligue 1 jim jde o hodně. Stále totiž do posledního zápasu bojují o udržení se v nejvyšší francouzské soutěži. Na svém kontě mají jednačtyřicet bodů a osmnáctou pozici, která znamená baráž o účast v Ligue 1 i v následujícím ročníku, mají náskok pouhého jednoho bodu. Takže stále nemají nic jistého a dnes by tedy měli bodovat, což bude samozřejmě proti pařížskému celku velmi těžké. Hráči Brestu dvakrát po sobě prohráli a nezískali ani bod, naposledy ale remizovali 0:0 v Montpellieru. Uvidíme, zda dnes proti velkému favoritovi zápasu dokáží získat nějaké body.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Hosté, jak už bylo zmíněno, jsou ve hře o vítězství v lize a v dnešním duelu budou proti Brestu pochopitelně favority. V tabulce jsou sice na druhém místě a zapsali devětasedmdesát bodů, na první Lille však mají ztrátu pouhého jednoho bodu. Pařížané v Ligue 1 ztratili důležité dva body, když pouze remizovali 1:1 v Rennes. Naposledy se jim ale dařilo, když doma porazili 4:0 Reims a protože první Lille ztratilo dva body po bezbrankové remíze v St. Étienne, jsou tak Pařížané ve hře o titul i v posledním ligovém kole a mají tedy stále o co hrát. Samozřejmě Lille má vše ve svých rukách, ale vzhledem k tomu, že musí bezpodmínečně vyhrát, aby si zajistilo titul, může sehrát roli i nervozita. Naopak hráči Paris Saint-Germain nemají co ztratit a v Brestu budou chtít získat povinné tři body a poté doufat, že hráči Lille bodově ztratí. Každopádně nás čeká hodně zajímavé poslední kolo probíhajícího ročníku Ligue 1 uvidíme, kdo nakonec zvedne nad hlavu trofej pro vítěze francouzské nejvyšší soutěže.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v probíhající sezóně se odehrál letos v lednu na půdě Paris Saint-Germain. V Parku Princů se ze zisku tří bodů radovali Pařížané, kteří zvítězili 3:0. Dnes by na tuto výhru hosté rádi navázali, naopak domácí prahnou po skalpu velkého favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Chardonnet, Duverne, Perraud – Faivre, Magnetti, Belkebla (C), Honorat – Charbonnier, Mounié.
    Náhradníci: Hasan – Brassier, Pierre-Gabriel, Ludovic Baal, Jean Lucas, N'Goma, Le Douaron, Mbock, Cardona.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Dagba, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo – A. Herrera, Danilo Pereira – Di María, Rafinha Alcântara, Neymar – Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Bakker, Paredes, Draxler, I. Gueye, Icardi, Kean, Sarabia.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Grosbost.
     
    Oba celky jsou už na hrací ploše a poslední kolo Ligue 1 tak za malý okamžik bude moci začít. Ve stejný čas se hraje celé dnešní kompletní kolo.
     
    Pařížané spolu na dálku svedou souboj o titul s Lille, které je první a má náskok o jeden bod. Do posledního kola je to tak ještě hodně napínavé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí začali zápas útočně a hned se dostali do akce, po níž vybojovali rohový kop. Poté na Navase vyslal střelu hlavou Gaëtan Charbonnier, ale hostující brankář má míč ve své moci a bude ho odkopávat pryč.
     
    2
    Nyní už jsou na polovině Brestu hráči Paris Saint-Germain a kombinují před Gautierem Larsonneurem.
     
    3
    Neymar přilepil balon ke kopačce a nenechal se soupeřem obehrát, poté ho poslal směrem před domácí branku, kde domácí celek raději zakopl míč do zámezí. Autové vhazování tak zahraje Ander Herrera.
     
    4
    Roh už zahráli také hosté, ale z této standardní situace neohrozili domácí branku. Neymara pak fauloval domácí hráč a u míče tak Pařížané zůstanou i pro následující chvíle.
     
    5
    Kylian Mbappé pravačkou poslal míč před velké vápno, kde ho ale získala obrana Brestu a ta otáčí hru na opačnou stranu. Ovšem soupeř velmi dobře pokrývá střed pole a soupeře tak nepouští před Navase.
     
    6
    Z vlastní poloviny šli do postupného útoku znovu hráči Paříže, do blízkosti Gautiera Larsonneura si pak naběhl Kylian Mbappé, ale domácího brankáře nepřelstil, ten má míč ve své moci.
     
    7
    Po delší době o sobě dali vědět fotbalisté Brestu, kteří se nastěhovali na území pařížského celku, ale Navas byl bez práce, protože centr Honorata šel mimo. Nakonec pak ještě stejný hráč střílel znovu a vybojoval rohový kop.
     
    8
    Jean-Kévin Duverne si při výskoku na balon pomohl rukou a zasáhl Marquinhose a je po akci Brestu. K míči se hlásí Pařížané a už se derou znovu na druhou stranu.
     
    9
    Rafinha Alcântara se nedostal skrze obránce domácích a ztratil balon. Po levé straně si pak nabíhal před velké vápno Romain Perraud, ale precizní pařížská obrana ho rychle zastavila.
     
    10
    Po deseti minutách hry jsme se zatím nedočkali žádné velké šance, hraje se tak zatím bez branek.
     
    11
    Změnilo se ale skóre v Angers, kde hraje Lille. A není to moc pozitivní zpráva pro PSG, protože hráči Lille se ujali vedení!
     
    12
    Hra pokračuje dále, u míče jsou znovu hráči v bílých dresech, tedy hosté a už se snaží jít před Larsonneurem do kombinace.
     
    13
    Příliš dlouho hosté točili míč na polovině soupeře, až z toho byla ztráta balonu a málem se rodil rychlý protiútok. Ovšem Presnel Kimpembe zapsal důležitý obranný zákrok a čistě o míč soupeře obral.
     
    14
    Neymar se musel rychle vracet zpět na vlastní polovinu, aby zastavil unikajícího domácího hráče. Nakonec se to povedlo, ale ne jemu, nýbrž spoluhráči. Nebezpečí tak bylo včas zažehnáno.
     
    15
    Kylian Mbappé sice míč ztratil, ale získal ho Rafinha Alcântara, který poté přízemní střelou nechal vyniknout obranu domácího Brestu, která dobře zasáhla.
     
    16
    Gautier Larsonneur si srovnal balon a poté ho odkopl hodně daleko od své branky.
     
    17
    Penalta pro PSG!
     
    18
    Ángel Di María pronikl do pokutového území a byl faulován soupeřem. Sudí tak nařizuje pokutový kop pro pařížský celek!
    18. Faul na Di Maríu, po kterém byla nařízena penalta
     
    19
    Na značku pokutového kopu si míč postavil kdo jiný než Neymar. Ten se pomalu rozeběhl, pak na chvíli zastavil, zakmital nohama a vystřelil k tyči. Jenže s údivem spoluhráčů svatyni domácích trestuhodně minul!
    19. Neproměněná Neymarova penalta
     
    22
    Hosté tak mohli jít brzy do vedení, místo toho přišel zmar. Stále tak musí pomalými krůčky jít za dnešním takřka povinným vítězstvím, pomýšlejí-li na titul, v případě zaváhání Lille.
     
    23
    Domácí vybojovali další rohový kop, po něm však hostující bránu nijak zvlášť neohrozili.
     
    24
    Romain Perraud zachytil těžký balon, který pak udržel na kopačce a rodila se akce Brestu. Jenže pokus Perrauda skončil jen mimo tři tyče.
     
    26
    Neymar jakoby chtěl napravit zaváhání při pokutovém kopu, se nyní rozeběhl na levé straně a prosprintoval až před pokutové území, jeho následný pokus však šel jen nad břevno soupeřovy brány.
     
    27
    Herrera nyní zatáhl za dres soupeře a poslal ho k zemi. Sudí už k němu spěchá a je jasné, že z kapsy vytáhne kartu žluté barvy.
     
    28
    Zatím se hostům nedaří zaskočit domácí hráče a před brankou Larsonneura se nedostali do ohrožení jeho branky.
     
    29
    Pařížané zatím nevystřelili přímo na branku soupeře, celkově je na hostech vidět mírná nervozita, ve hře je hodně a to se odráží na výkonu, který rozhodně zatím není tím, který se od nich očekává.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí, stále se v Brestu skóre nezměnilo. A jak je tomu v Angers? Tam hostující Lille stále vede rozdílem jediné branky!
     
    31
    Gaëtan Charbonnier nyní vystrašil hostujícího brankáře, jeho střela byla rozhodně z kategorie těch nebezpečných a zaplula do rukavic Keylora Navase!
     
    32
    Nyní si míč převzali hosté a snaží se s ním projít na území Brestu. Skrze obranu domácích se však nemohou dostat k pořádnému zakončení.
     
    33
    Nyní už to zkusil Ángel Di María a pravačkou napálil míč k protější tyči, kterou o kousek minul.
     
    34
    Pařížané mají k dispozici další autové vhazování a zůstanou tak u míče. Mohou tak pokrčovat v akci, kterou před chvílí začali z hloubi své obranné poloviny.
     
    35
    Magnetti prošlápl nohu Neymara a i on dostává žlutou kartu. Na ty je tedy srovnáno. Hosté následně pak zahrají volný kop.
     
    37
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Před chvílí se v dobré střelecké pozici neprosadil Kylian Mbappé, poté si to však hosté vynahradili. Ángel Di María zahrával rohový kop, míč se poté otřel o hlavu ROMAINA FAIVREHO, změnil směr a stočil se rovnou do sítě – 0:1. Domácí obránce je tak smolařem zápasu, protože nejprve zařídil penaltu pro hosty a nyní je vlastním gólem poslal do vedení.
    37. Romain FAIVRE- 0:1 - vlastní branka
     
    39
    Domácí čelili další akci soupeře, v ní byl Neymar, ale jeho pokus se dostal jen na obranu Brestu. Nicméně hosté vybojovali míč zpět a nadále operují před brankářem domácích.
     
    41
    Domácí se teď marně snažili dobývat branku hostů, kterou obrana PSG dobře pokryla.
     
    42
    Steve Mounié na hraně malého vápna vyslal Steve Mounié, ale zařízení pařížského celku netrefil ideálně. Následuje tak jen odkop Navase.
     
    43
    U míče jsou hosté, zahrávají autové vhazování a ještě se pokusí jít do akce, po které by měli šanci navýšit svůj náskok.
     
    45
    Pařížané dlouho kombinovali před brankou Brestu, k žádné střele se ale nedostali. Blíží se závěr prvního poločasu a vypadá to, že se nebude nastavovat nic navíc.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. V něm měli hosté možnost jít do vedení díky nařízené penaltě, ovšem Neymar ji neproměnil. V sedmatřicáté minutě se ale přeci jen Pařížané trefili a ujali se náskoku. Ángel Di María zahrál rohový kop, Faivre vyskočil a míč se od něho odrazil a poté zapadl pod břevno vlastní branky. PSG tak drží vedení a musí se spoléhat na to, že Lille klopýtne.
     
    Ovšem poločasový výsledek v Angers by hosté raději neviděli. Lille totiž ještě v závěru poločasu navýšilo náskok z pokutového kopu a je ve vedení 2:0! Zatím tak drží velké šance na to, aby získalo titul.
     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jdeme do druhého poločasu, do kterého nastoupili hráči ve stejných sestavách, jako tomu bylo před úvodním výkopem.
     
    47
    Hosté mají stále o co hrát, i kdyby Lille titul získalo. Potřebují udržet druhou pozici, aby si zajistili postup do základní skupiny Ligy mistrů.
     
    48
    Kylian Mbappé poslal balon dopředu, na který si naběhl Ángel Di María, ale branku domácích netrefil. Nicméně se nyní ocitl na hrací ploše s bolestivou grimasou, neboť inkasoval úder zřejmě někde do oblasti ledvin.
     
    49
    Šlo o nezaviněnou srážku. Nicméně je hostující hráč ošetřován přímo na hrací ploše a uvidíme, zda bude moci ve hře pokračovat.
     
    50
    Už je s lékařem za postranní čárou, kde bude ošetření pokračovat.
     
    51
    Domácí se dlouhým nákopem dostali na polovinu PSG, ale tam si míč sebral Keylor Navas a odkopl ho směrem k Marquinhosovi.
     
    52
    Di María je už zpět na hrací ploše a zapojil se opět do hry.
     
    53
    Jean-Kévin Duverne udržel míč na kopačce a poté s ním šel směrem k brance hostů. Jenže tam tvrdě narazil na precizní obranu PSG a ta hru vrací zpět na polovinu Brestu.
     
    54
    Ander Herrera si nabíhal na centr od Marquinhose, ale na balon nakonec nedosáhl. Bude tedy následovat jen odkop od zařízení Gautiera Larsonneura.
     
    55
    Neymar se po levé straně prodral před pokutové území, tam míč zachytil jeden z domácích a poslal za postranní čáru. Neymar tak zahraje další autové vhazování.
     
    56
    Rafinha Alcântara se dostával do dobré střelecké pozice, ale znovu proti byla obrana Brestu, která zastavila další dobrou akci svého soupeře.
     
    57
    Gautier Larsonneur si chystá míč k dalšímu odkopu od své branky. U míče tak budou zase domácí fotbalisté.
     
    58
    Po faulu na Mbappého zahrávali hosté volný přímý kop. Do střely se opřel Ángel Di María, ale jeho kroucená střela končí jen mimo tři tyče.
     
    59
    Nyní se zase dostávali na území PSG domácí hráči, ovšem znovu se nedostali do nějaké výrazné šance, po které by Navase ohrozili.
     
    60
    Hodina hry je za námi, v Angers se nic nemění, Lille stále vede 2:0. Zatím tak směle kráčí k zisku ligového titulu. PSG je stále ve vedení a drží druhou pozici.
     
    61
    Neymarovu hlavičku pokryl Gautier Larsonneur a novu se dostává k odkopu od své branky.
     
    62
    Brest se opět snažil dojít si pro šanci, ale Navas mohl být v klidu, protože na něho nakonec nešla žádná střela. Má míč pod kontrolou a bude ho odkopávat pryč.
     
    64
    Hosté si nyní vytvořili tlak na polovině Brestu, snaží se o zakončení, ale navýšení svého vedení se jim zatím nepovedlo zrealizovat. Nicméně i po nepřesné střele jsou stále v útoku.
     
    65
    Neymar byl faulován Brendanem Chardonnetem a je pískáno. Hostující hráč je v pořádku a pokračuje akce Pařížanů.
     
    66
    Gaëtan Charbonnier na druhé straně zakončil nebezpečně na Navase, jenž jeho prudkou ránu kryje, když balon vykopl do bezpečí.
    66. Charbonnierovo nebezpečné zakončení
     
    67
    Další pokus hostů mířil mimo a Gautier Larsonneur se tak odhodlal k odkopu od své branky. Své spoluhráče tak posílá směrem dopředu.
     
    69
    A další pokus Charbonniera, po něm se míč odrazil na Honorata a jeho pokus už znovu kryje hostující brankář Keylor Navas.
     
    71
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A hosté vedou o dvě branky. Do úniku se dostal KYLIAN MBAPPÉ, který poté sprintoval do pokutového území. Dostal se za brankáře domácích, a i když upadl, nakonec dopravil míč do prázdné svatyně Brestu – 0:2.
    71. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Mauro Icardi.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Idrissa Gueye.
     
    74
    Icardi se dostal do blízkosti domácího brankáře, Gautier Larsonneur se ale před ním natáhl jak široký tak dlouhý a jeho pokus dokonale pokryl.
     
    76
    Tempo hry nyní na chvíli opadlo, zápas pomalu spěje do finiše a hosté stále vedou rozdílem dvou gólů.
     
    77
    Danilo Pereira si narazil míč s Anderem Herrerou, druhý jmenovaný pak zakončil po zemi, ale nepřesně. Následně pak musel Gautier Larsonneur vytlačit nebezpečný pokus Kyliana Mbappého.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Haris Belkebla, přichází Jean Lucas.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Irvin Cardona.
     
    79
    Další akce hostů, kteří si pohráli s obranou Brestu, ale nakonec to nevedlo ke střele na branku Gautiera Larsonneura.
     
    80
    Posledních deset minut řádné hrací doby. U míče jsou hosté a směřují s ním zase na území Brestu.
     
    82
    Další kombinace na malém prostoru na straně Pařížanů, Mbappé ale nezískal míč, který mu skrze obranu domácích prostrčil Ander Herrera.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Gaëtan Charbonnier, přichází Ludovic Baal.
     
    85
    V Angers se stále nic nemění, v závěru Lille vede stále 2:0 a už je tak blízko k ligovému titulu!
     
    86
    Hosté se dlouho drží na území Brestu a snaží se ještě v závěru nejen zápasu, ale i celé sezóny, skórovat.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Jérémy Le Douaron.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Hianga'a Mbock.
     
    88
    Diallo poslal míč rychle na spoluhráče, ale nakonec se domácí hráči ubránili a vyrazili okamžitě před Navase. Jeho pozornost prověřil Irvin Cardona, ale hostující brankář míč vyrazil na rohový kop.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty navíc.
     
    90+2
    Zápas se už víceméně jen dohrává, hosté se už nikam neženou a drží dvoubrankový náskok. Domácí se ještě naopak snaží alespoň o korekci skóre.
     
    90+3
    Angers snížilo na rozdíl jediné branky, Lille tak ještě musí o vítězství zabojovat. Pokud by Angers vyrovnalo a zápas by remízou i skončil, titul by slavili Pařížané.
     
    90+3
    Tak už se drama ohledně titulu konat nebude. V Angers zápas skončil a hráči Lille se tak už radují ze zisku ligového titulu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. O vítězi tohoto ročníku Ligue 1 muselo rozhodnout až poslední kolo. Pařížané sice vyhráli na půdě Brestu 2:0, ale vzhledem k tomu, že Lille vyhrálo v Angers 2:1, zajistilo si tak titul. Pařížané končí na druhém místě a udrželi pozici, která jim zaručuje základní skupinu Ligy mistrů v jejím novém ročníku.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:6.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (22:53:07)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 37. Faivre (vla.), 71. Mbappé

    Karty:   35. Magnetti (BST) – 27. A. Herrera (PSG)

    Neproměněná penalta: 19. Neymar (PSG), mimo


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:6.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Chardonnet, Duverne, Perraud – Faivre (78. Cardona), Magnetti (87. Mbock), Belkebla (C) (78. Jean Lucas), Honorat – Charbonnier (83. Ludovic Baal), Mounié (87. Le Douaron).
    Náhradníci: Hasan – Brassier, Pierre-Gabriel, Ludovic Baal, Jean Lucas, N'Goma, Le Douaron, Mbock, Cardona.

    Paris Saint-Germain: Navas – Dagba, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo – A. Herrera, Danilo Pereira – Di María (72. Icardi), Rafinha Alcântara (72. I. Gueye), Neymar – Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Bakker, Paredes, Draxler, I. Gueye, Icardi, Kean, Sarabia.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Grosbost
    bahis siteleri