Velká Británie – Dánsko 2:3 (po pr.) | USA – Kazachstán 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:7 (kon.)
Finsko – Norsko 5:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:7 (0:2, 0:2, 0:3)
Švédsko
Úterý 25.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Reidebornovo kouzlo neodčaroval ani Meier
     
    59:20
    Meier se octl sám před brankou, ale nepovedlo se mu přehodit beton brankáře Švédů ve velké šanci!
     
    55:47
    Nico Hischier je po souboji u mantinelu evidentně otřesený a nemůže pořádně bruslit. Švýcaři teď určitě doufají, že jejich hvězda bude v pořádku.
     
    53:59
    Nils Lundkvist byl nepříjemně faulován u hrazení, přesilovku si zahrají pro změnu Švédové. Christoph Bertschy je vyloučen za podrážení.
    52:31 Švýcarům dnes není přáno, Reideborn dál drží čisté konto
     
    52:31
    Ani teď to Švýcarům nevyšlo! Sražená přihrávka Ambühla mířila k tyči švédské brány, Adam Reideborn ale dokázal parádně natáhnout svůj pravý beton.
     
    51:53
    Vyloučení v týmu Švédsko (Klas Dahlbeck – 2 min., podrážení).
    50:46 Henrik TÖMMERNES - 0:7
     
    50:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanonáda švédského národního týmu pokračuje. Jesper Frödén už ve střelecké pozici naznačil ránu, avšak nakonec puk poslal ještě do levého kruhu. Tam si ho zpracoval HENRIK TÖMMERNES a švihem zamířil pod horní tyč! Asistence: Jesper Frödén, Nils Lundkvist.
     
    48:38
    Následně se nahození odrazilo od brankáře před Hofmanna, který zakončoval bekhendem o chlup vedle levé tyče.
     
    48:24
    Grégory Hofmann se krásnou brzdou zbavil obránce a křížem nabil Enzo Corvimu, jehož ránu z první obětavě zblokoval Viktor Lööv! Puk by jinak dost možná zamířil do brány.
    47:14 Nils LUNDKVIST - 0:6
     
    47:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko zvyšuje už na 6:0! Seveřané se usadili v útočném pásmu a kotouč se dostal na modrou čáru k NILSI LUNDKVISTOVI, který vystřelil z první. Přestože se zdálo, že Melvin Nyffeler dokáže zasáhnout, puk nakonec proskákal až za brankovou čáru. Asistence: Adrian Kempe, Henrik Tömmernes.
     
    47:00
    Mario Kempe dostal přihrávku mezi kruhy, odkud pálil sám, ale těsně vedle!
    45:52 Reideborn ošemetnou situaci zvládl
     
    45:52
    Andres Ambühl přihrával z ostrého úhlu před švédskou branku. Puk se otřel o brusli jednoho z obránců a Adam Reideborn měl co dělat, aby včas přimáčkl beton k tyčce.
     
    44:25
    Adrian Kempe si jde odpočinout na trestnou lavici, důvodem je krosček.
    41:48 Hofmann se prodral do nebezpečného zakončení, Reideborn byl pozorný
     
    41:48
    Grégory Hofmann mohl okamžitě snížit, když se objevil úplně sám před brankářem, ovšem Adam Reideborn jeho únik skvěle zastavil pravým betonem.
    41:18 Magnus NYGREN - 0:5
     
    41:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka ve švédském podání! Rickard Rakell hezkou zadovkou přenechal kotouč MAGNUSI NYGRENOVI, který si ho zpracoval a z pravého kruhu trefil mezírku mezi rukou a tělem švýcarského brankáře. Asistence: Rickard Rakell, Adrian Kempe.
     
    40:35
    Nepříjemnost pro Švýcary, Noah Rod se provinil vysokou holí a Tre Kronor mají k dispozici 40 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    39:15
    Obrovská chyba Švýcarů při vlastní přesilovce, snad čtvrt minuty hráli v šesti, čehož si rozhodčí velmi rychle všimli. Trest odpyká Meier.
     
    38:18
    Henrik Tömmernes je vyloučen za vyhození kotouče mimo mantinely. Přesilovka pro Švýcarsko!
    35:08 Bomba Adriana Kempeho mířila těsně vedle
     
    35:08
    Adrian Kempe vystřelil z první z vrcholku levého kruhu pro vhazování, pokus mířící do protipohybu Melvina Nyffelera skončil těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    34:44
    Christoph Bertschy v útočném pásmu trefil naprosto zbytečně bez puku soupeře a jde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění.
    32:31 Mario Kempe z dobré pozice pálil jen do Genoniho
     
    32:31
    Následně šel Mario Kempe zleva sám na švýcarskou branku, chtěl trefit bližší horní růžek, ale kotouč nezvedl nad rameno brankáře.
     
    30:24
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Leonardo Genoni, přichází Melvin Nyffeler.
    30:24 Jesper FRÖDÉN - 0:4
     
    30:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po zákroku na hranici pravidel se ke kotouči dostal JESPER FRÖDÉN, který si s ním nabruslil do levého kruhu a střelou švihem pod vyrážečku překonal Genoniho. Ten se pakuje na střídačku a přepouští své místo kolegovi. Asistence: Andreas Wingerli, Klas Dahlbeck.
    24:00 Corvi z těžkého úhlu prázdnou švédskou bránu netrefil
     
    24:00
    Enzo Corvi z osy hřiště vybídl do pravého kruhu Grégoryho Hofmanna. Ten měl na hokejce snížení, ke smůle Švýcarska se mu však kotouč trošku nabalil na čepel a rána minula poloprázdnou branku Reideborna.
    23:01 Dahlbeckovu bombu vyrazil Genoni do rohu
     
    23:01
    Další možnost navýšit vedení Švédů měl Klas Dahlbeck, který pálil příklepem zcela sám z osy hřiště, jenže trefil brankáře Švýcarů pouze do hrudníku!
    22:33 Victor OLOFSSON - 0:3
     
    22:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané vedou už o tři góly! Nils Lundkvist si všiml, že v pravém kruhu stojí volný VICTOR OLOFSSON. Ten se opřel do rány z první a okolo ramena propálil Genoniho. Puk se ještě lehce otřel o rukáv brankáře, přesto se zastavil až v síti. Asistence: Nils Lundkvist.
     
    21:15
    Diaz zahákoval soupeře tlačícího se před branku a jde ven.
    20:28 Hischier pálil stoprocentní šanci na snížení
     
    20:28
    Nico Hischier si vybruslil oblouk v útočném pásmu a připravil vyloženou příležitost Svenu Andrighettovi! Ten měl před sebou v levém kruhu chvíli poloprázdnou branku, mířil ovšem těsně vedle bližší tyče.
     
    19:40
    Tak nakonec se vylučovat bude. Na trestnou míří Timo Meier a Pär Lindholm, oba shodně za hrubost.
    16:11 Reidebornovi pomohlo proti střele Corviho břevno
     
    16:11
    Švýcarsko bylo centimetry od kontaktního gólu. Enzo Corvi nenápadně nahodil od modré čáry a puk si našel cestu až na horní tyč svatyně Reideborna!
    13:29 Proti Rakellově střele vytáhl Genoni zákrok betonem
     
    13:29
    Rickard Rakell si hezky najel do tandemu, vzal si puk na pravém kruhu a pořádně vystrašil Genoniho! Ten si betonem poradil s vypětím všech sil.
    10:00 Adrian KEMPE - 0:2
     
    10:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí je to už o dva góly. Henrik Tömmernes předal puk do jízdy ADRIANU KEMPEMU, ten přejel modrou čáru a vystřelil z dálky přes bránícího hráče. Laonarda Genoniho pohotový pokus zřejmě trošku zaskočil a za kotoučem se pouze ohlédl! Asistence: Henrik Tömmernes, Nils Lundkvist.
    08:35 Jesper FRÖDÉN - 0:1
     
    08:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky se dostávají do vedení! Magnus Nygren prudkou nahrávkou po modré čáře přesunul hru na Lawrence Piluta. Ten poslal kotouč přímo na branku a po cestě ho mezi betony Genoniho šikovně sklepl tečující JESPER FRÖDÉN! Asistence: Lawrence Pilut, Magnus Nygren.
     
    04:06
    První přesilovku si zkusí i švédský celek. Santeri Alatalo je vyloučen za vysokou hůl.
    00:30 První dobrá palebná pozice Švýcarů, Reideborn chytá
     
    00:30
    Švýcarsko předvedlo podobnou akcí, kterou v přesilovkách deptalo Čechy. Po přenesení hry se do puku bez přípravy opřel Philipp Kurashev, proti tvrdé ráně se nicméně Adam Reideborn parádně přemístil!
     
    00:12
    Viktor Lööv zapáčil Andrese Ambühla a míří na trestnou.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Kinc

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Frödén (Pilut, Nygren), 10. A. Kempe (Tömmernes, Lundkvist), 23. Olofsson (Lundkvist), 31. Frödén (Wingerli, Dahlbeck), 42. Nygren (Rakell, A. Kempe), 48. Lundkvist (A. Kempe, Tömmernes), 51. Tömmernes (Frödén, Lundkvist)


    Švýcarsko: Genoni (31. Nyffeler) – Untersander, Moser, Diaz (C), Geisser, Heldner, Alatalo, Loeffel, Müller – Meier, Hischier (A), Ambühl (A) – Simion, Corvi, Hofmann – Andrighetto, Kurashev, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey.
    Švédsko: Reideborn (Fasth) – Lundkvist, Tömmernes (C), Pudas, Pilut, Lööv, Dahlbeck (A), Nygren – Rakell (A), P. Lindholm, O. Lindberg – Rasmussen, A. Kempe, M. Kempe – Olofsson, Lundeström, Sörensen – Friberg, Wingerli, Frödén.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Sidorenko – Goljak, Jaroslav (všichni BLR)
    bahis siteleri