Velká Británie – Dánsko 2:3 (po pr.) | USA – Kazachstán 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:7 (kon.)
Finsko – Norsko 5:2 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Kazachstán
Úterý 25.05.2021, 15:15 • Riga Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Obrovská šance! Donato jel prakticky sám na branku, tak chtěl vykoupat Bojarkina, ten si však poradil. I když s problémy.
     
    58:19
    Přesilovka Američanů a šance Kazachů na gól je asi v prachu. Makljukov podrazil Chmelevskiho a už míří na trestnou lavici.
    55:58 Dvě šance Kazachů, kteří měli před Petersenem tlak
     
    55:58
    Velké šance Kazachů! V rychlém sledu se před brankou ocitl kapitán Starčenko, jenž bekhendem minul. Ale předtím obral o puk soupeře. A následně dostal od stejného hráče přihrávku Rymarev, který se však ideálně netrefil do puku, a tak si Petersen lapačkou v klidu poradil.
    52:19 Moore dobře vystřelil, ale Bojarkin chytá
     
    52:19
    A opět to prokazují! Moore v přečíslení krásně stáhl kotouč a snažil se střelou na lapačku překonat Bojarkina, ten však zasáhl skvěle!
     
    52:10
    O opět třetí lajna Američanů usazená v útočném pásmu. Radost sledovat tohle trio!
    44:16 Dietz nechal vyniknout brankáře USA
     
    44:16
    Kazaši vstoupili do třetí třetiny jako vyměnění! Dietz dostal na pravou stranu a vypálil. Petersen si připsal velice těžký zákrok. Puk mu navíc vypadl. Ale nakonec pro Američany vše dobré.
    43:18 Neuznaná branka Petuchova pro kopnutí nohou
     
    43:18
    Petuchov sice po velkém tlaku překonal gólmana, ale čeští sudí po konzultaci s videem branku neuznávají, nakonec kvůli úmyslnému kopnutí puku za čáru.
    41:58 Jack DRURY - 3:0
     
    41:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je JACK DRURY, ten neskutečně šikovně tečoval střelu Donata od modré čáry a posílá Američany do tříbrankového vedení. Navíc střílí první branku na šampionátu. Asistence: Ryan Donato, Matt Tennyson.
     
    38:10
    Jegor Šalapov si teď přidržel protihráče a půjde si odpočinout na dvě minuty na trestnou lavici.
    35:03 Robinson ve vlastním oslabení málem nachytal Bojarkina
     
    35:03
    A pozor! Opět to byl Robinson, ten se v oslabení ale dostal v útočném pásmu do dobré šance, když prokličkoval přes beky a vypálil. Bojarkinovi málem jeho střela propadla do sítě. To bylo těsné.
     
    34:42
    Alexanderu Chmelevskimu se teď nešťastně zamotala hokejka mezi nohy jednoho z kazachstánských hráčů a podrazil jej tak.
     
    30:12
    Dobrá práce Nikity Michajlise, syna hlavního kouče Kazachstánu, který si s Curtisem Valkem pěkně vyměnil puk. Následně se však přerušuje, vyloučen je Tennyson za podrážení. A Kazaši si zahrají přesilovku, ve kterých se jim na turnaji celkem daří.
     
    24:55
    Další přesilovka pro Spojené Státy, Sagadějev dostává trest za sekání.
    23:16 Robinson tečoval puk, brankář Bojarkin zasáhl
     
    23:16
    To byla moc pěkná akce! Roy hledal střílenou přihrávkou na teč Erica Robinsona, skvěle však zasáhl Bojarkin. Velká šance!
    21:33 Trevor MOORE - 2:0
     
    21:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V signalizované výhodě se Američané opět trefují. Conor Garland vystřelil od modré, načež se puk odrazil k Zacharymu Jonesovi, který se pokusil o dorážku, ale Bojarkina nepřekonal. Ovšem hned vzápětí se k další dorážce dostal TREVOR MOORE, který už puk procpat za brankovou čáru dokázal! Asistrence: Zachary Jones.
     
    12:59
    První přesilovka je tu, Dietz dostává dvě minuty za krosček.
    09:01 Velká šance Labance
     
    09:01
    Američané vyrazili do brejku a byl a z toho velká šance, Blackwell v přečíslení hledal spoluhráče, avšak nenašel. Nakonec se k zajímavé střele dostal Labanc a rameno Bojarkina si muselo připsat hodně náročný zákrok!
    06:57 Adam CLENDENING - 1:0
     
    06:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Trevor Moore vybojoval puk u mantinelu, shodil jej na Jasona Robertsona, který našel úplně volného mezi kruhy ADAMA CLENDENINGA, který zamířil a nekompromisně vymetl pravou šibenici. Asistence: Jason Robertson a Trevor Moore.
     
    05:22
    Kazašský zadák nyní obrovsky chyboval za brankou, kde ho obral o puk Eric Robinson, ten následně předložil kotouč spoluhráči, ale ten nedokázal překonat skvělého Bojarkina.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jiří Michal

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson)


    USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Clendening, Hellickson, Ch. Wideman – Rooney, Chmelevski, Robinson – Beniers, Donato, Drury – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell (A), Labanc, Abdelkader (C) – B. Boyle.
    Kazachstán: Bojarkin (Šutov) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Orechov, Šalapov, Stěpaněnko, Samat Danijar – Paňukov, R. Starčenko (C), Ševčenko – Michajlis, Valk, Savickij – Šin, Šestakov, Rymarev – Petuchov, Akolzin, Sagadějev – Asetov (A).

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hynek (všichni CZE), Synek (SVK)
    bahis siteleri