Velká Británie – Dánsko 2:3 (po pr.) | USA – Kazachstán 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:7 (kon.)
Finsko – Norsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Norsko
Úterý 25.05.2021, 19:15Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:25 Hannes BJÖRNINEN - 5:2
     
    53:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další pěkná akce! Saku Mäenalanen si sjel po levém křídle a tvrdě vypálil na vyrážečku, Jonas Arntzen sice dokázal vyrazit, ale na dorážku HANNESE BJORNINENA už byl krátký! Asistence: Saku Mäenalanen a Miika Koivisto.
    47:17 Jere INNALA - 4:2
     
    47:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásná souhra! Petri Kontiola nahrál z první na druhou stranu, kde bez přípravy vypálil JERE INNALA a Jonas Arntzen se nestihl přesunout! Po dvaceti sekundách tak hokejisté Suomi hned využívají první přesilovku. Asistence: Petri Kontiola a Tony Sund.
    41:13 Tobias LINDSTRÖM - 3:2
     
    41:13
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu z ničeho nic snížení, utkání bude ještě dramatické. Norové ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Bylo to Trettenes spolu s autorem branky TOBIASEM LINDSTRÖMEM, jenž dostal přesnou přihrávku zleva doprava a přes přesouvajícího brankáře zavěsil. Asistence: Mathias Trettenes, Sondre Olden.
    25:55 Kim NOUSIAINEN - 3:1
     
    25:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jere Sallinen nahrál od mantinelu na střed, kam si sjel KIM NOUSIAINEN, popojel více k brance a zavěsil pod horní tyč! Zároveň se jedná i o jeho první gól v národním týmu. Asistence: Jere Sallinen.
    21:40 Anton LUNDELL - 2:1
     
    21:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce a skvělé zakončení! ANTON LUNDELL dostal krásný pas od Arttu Ruotsalainena, na druhé straně při akci mu ještě sjížděl Niko Ojamäki, ale Lundell vzal vše na sebe a krásně vymetl horní pravý růžek! Asistence: Arttu Ruotsalainen.
    14:24 Atte OHTAMAA - 1:1
     
    14:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen Finové vyrovnávají. Hokejisté Suomi totiž nyní velmi zvýšili aktivitu a jsou za ni odměněni! Oliwer Kaski nahrál na levý kruh, kde stál Ohtamaa, jenž zamířil a nahodil na branku. Po cestě tečoval puk ještě IIRO PAKARINEN, jehož jemná korekce střely rozhodila Arntzena a ten neměl nárok. Asistence: Atte Ohtamaa, Oliwer Kaski.
    01:30 Mathis OLIMB - 0:1
     
    01:30
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba finského brankáře! Nejdříve rozehrál na hokejku Michaela Hagy, který nejdříve nedokázal dostat kotouč do branky, ovšem poté se k puku dostal MATHIS OLIMB a využil rozhozené obrany Finska střelou pod lapačku! Asistence: Michael Haga.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jiří Michal

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 15. Pakarinen (Ohtamaa, Kaski), 22. Lundell (Ruotsalainen), 26. Nousiainen (Sallinen), 48. Innala (Kontiola, Sund), 54. Björninen (Mäenalanen, Koivisto) – 2. M. Olimb (Haga), 42. Lindström (Trettenes, Olden)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Pokka, Määttä (A), Kaski, Ohtamaa, Nousiainen (C), Seppälä – Anttila, Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen (A) – Innala, Kontiola, Pakarinen – Ruohomaa, Puustinen, Sallinen.
    Norsko: Arntzen (Haukeland) – Holos (C), Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bjorgvik Holm – Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – M. Olimb (A), Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Henriksen, Röymark – Salsten.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Fraňo (CZE) – McCrank (CAN), Oliver (USA)
    bahis siteleri