Rusko – Dánsko 3:0 (kon.) | Kazachstán – Německo 3:2 (kon.) | Bělorusko – Velká Británie 3:4 (kon.)
Kanada – Norsko 4:2 (kon.)
konec
Kanada
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Norsko
Středa 26.05.2021, 19:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Krásná kombimace Kanady, na jejímž konci byl Adam Henrique, ten však velmi dobrou šanci neproměňuje.
     
    56:56
    A ani v následujících dvou minutách, tedy pokud se nestane nic výjimečného, se Norové nedočkají. Kristiansen totiž vyloučen za hákování.
    55:04 Neuznaná branka Kanady
     
    55:04
    Kanada sice vstřelila branku, ale ta není uznána! Autorem branky by býval byl Brandon Hagel. Velkou chybu za brankou udělal Holos, jenž ztratil puk a nakonec si ve spolupráci s brankářem Haukelandem vstřelil vlastní gól. Veliká chyba však Holose mrzet nemusí, Kanaďané totiž omezili gólmana Haukelanda v chytání, a tak branka neplatí.
     
    52:09
    Kombinace Norů příliš nefunguje, kapitán Holos se odhodlal ke střele, jenže netrefil puk ideálně. A tak se do úniku dostal z trestné lavice příchozí Connor Brown, který svůj blafák do forhendu nezvládl zakončit brankou. Skvělý Haukeland.
     
    50:55
    Norové chtěli rychle odpovědět, Haga se hnal téměř sám na branku, ale Stecher jej velmi nehezky sekl přes ruce. Nory čeká přesilovka pěti proti třem. Kanaďané si navíc berou oddechový čas a radí se, jak bránit.
    50:14 Adam HENRIQUE - 4:2
     
    50:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velkou chybu má na svědomí kapitán Holos, tomu přeskočil puk přes hokejku a následně se ADAM HENRIQUE dostal do úniku, který blafákem mezi nohy gólmana využívá. Je to o dvě branky! Bez asistence.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor Brown – 2 min., podrážení).
     
    43:32
    Norská přesilovka zatím nebyla vůbec nebezpečná. Naopak. Nick Paul s Connorem Brownem následně vyrazili do přečíslení, to však první jmenovaný vyřešil nejhůře jak mohl a přichází o puk.
     
    42:33
    Další přesilovka pro Nory, Vilardi vyloučen za útočný faul.
     
    40:00
    Se sirénou se bude vylučovat, Comtois totiž podrazil soupeře a půjde na trestnou lavici. Norové se následně dokonce dostali i do celkem zajímavé možnosti. Tu však pokryl Kuemper.
    34:41 Andrew MANGIAPANE - 3:2
     
    34:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané si celkem rychle berou své vedení zpět, autorem branky je ANDREW MANGIAPANE, ten dostal mezi kruhy přihrávku od Connora Browna a s přehledem skóruje. Nová kanadská akvizice hned ve svém prvním mači dává branku. Asistence: Connor Brown.
     
    31:28
    Hokejisté s javorovým listem na hrudi se však opět tlačí směrem dopředu a chtějí své vedení zpět. Hagel je nyní sám na branku, ale neproměnil!
    30:28 Mats Rosseli Olsen - 2:1
     
    30:28
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové byli po vstřelené brance jako polití živou vodou a vyrovnávají! O to se postaral MATS ROSSELI OLSEN, jenž tečoval před brankou nabídku Krogdahla bruslí mimo dosah brankáře. Gól museli sudí ještě zkontrolovat, ale nakonec branku uznávají! Asistence: Max Krogdahl, Kristian Östby.
    29:08 Thomas Valkvae Olsen - 2:1
     
    29:08
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba Ferrara stojí Kanadu inkasovaný gól! Navíc by se dalo použít přísloví nedáš – dostaneš. Po chybě kanadského beka získal puk Haga, jenž následně se štěstím předal kotouč THOMASI VALKVAE OLSENOVI, ten střelou mezi betony nachytal brankáře Kuempera. Asistence: Michael Haga.
     
    28:00
    Další velká šance! S těmi se nám roztrhl pytel! Byl to tuším Liam Foudy, kdo se hnal sám na brankáře po chybě Olimba, ale neuspěl! Stejně jako dorážející Jacob Bernard-Docker. Skvělý Haukeland!
     
    26:32
    Nyní se však už musel vytáhnout! To byl skvělý zákrok proti skvělé teči Henriqua. Brankář Haukeland drží akcii Norů pro dnešní duel!
     
    25:55
    A opět Comtois v šanci! Toho hledal pěkně přihrávkou Mangiapane, ale brankář Haukeland zasahovat nemusel.
     
    25:11
    Právě Mangiapaneho fauloval Kristiansen, jenž si odsedí dvě minuty za sekání.
    23:40 Skvělý zákrok norského brankáře
     
    23:40
    Dobře to nyní zkusil Owen Power, jenž si vybruslil do střely. Následně ještě dorážel Perfetti, ale brankář Haukeland zasáhl výborně!
     
    19:31
    Vyloučení v týmu Norsko (Mathis Olimb – 2 min., sekání).
     
    16:30
    Ale nakonec se usazuje Kanada opět v pásmu, Hagel je dnes celkem aktivní. Nejprve střílel sám do tyče a o chvilku později hledal před brankou hledal spoluhráče, leč neúspšně!
    10:23 Adam HENRIQUE - 2:0
     
    10:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovková kombinace vyšla hokejistům Kanady na výbornou, přihrávku od Browna dostal před branku ADAM HENRIQUE, jenž spolu s Comtoisem zůstal před brankou úplně sám. A zkušený forvard si věděl rady, blafákem do protipohybu překonal Haukelanda. Asistence: Connor Brown.
     
    09:31
    Před brankou hledal Bunting spoluhráče Dantfortha, ten byl však hodně tvrdě sražen k zemi. Norové půjdou do tří!
     
    09:09
    První přesilovku si zahrají Kanaďané, za hákování je vyloučen Julian Bjorgvik Holm.
    06:30 Obrovská šance Kanady
     
    06:30
    To byla ohromná šance, kterou teď zazdil Max Comtois. Mezi kruhy dostal přihrávku Hagel, který úplně před prázdnou brankou hledal právě Comtoise, ten však trestuhodně minul!
    00:22 Connor BROWN - 1:0
     
    00:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Máme tu rychlou branku, a to hned po dvaadvaceti sekundách! Autorem je CONNOR BROWN, ten byl velmi rychle na brankovišti, kde bruslí dorazil puk do sítě, avšak sudí po konzultaci u videa v jeho počínání neviděli úmysl, a tak gól platí. Asistence: Adam Henrique, Owen Power.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 1. Co. Brown (Henrique, Power), 11. Henrique (Co. Brown), 35. Mangiapane (Co. Brown), 51. Henrique – 30. Valkvae Olsen (Haga), 31. Rosseli Olsen (Krogdahl, Östby)


    Kanada: Kuemper (Hill) – C. Miller (A), Ferraro, Power, Stecher, S. Walker, Beaudin, Bernard-Docker – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, N. Paul, Comtois – Danforth, Hagel, Bunting – Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti – Pirri.
    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Holos (C), Lilleberg, Lesund, Bjorgvik Holm, Krogdahl, Kaasastul, Östby – Trettenes (A), Olden, Lindström – Kristiansen, M. Olimb (A), Rosseli Olsen – Salsten, Haga, Valkvae Olsen – Solem, Henriksen, Röymark.

    Rozhodčí: Schrader (GER), Tscherrig (SUI) – Merten (GER), Seewald (AUT)
    bahis siteleri