Rusko – Dánsko 3:0 (kon.) | Kazachstán – Německo 3:2 (kon.) | Bělorusko – Velká Británie 3:4 (kon.)
Kanada – Norsko 4:2 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:2
Nashville Predators
Středa 26.05.2021, 02:07 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý dne všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Carolinou Hurricanes a Nashville Predators. Duel začíná dvě hodiny po půlnoci.
     
    Průběh série

    1. zápas

    Carolina – Nashville 5:2

    Branky a nahrávky: 14. T. Teräväinen (Pesce, Lorentz), 25. J. Staal (Pesce), 43. Niederreiter (Nečas, Trocheck), 48. J. Staal, 59. A. Svečnikov – 13. F. Forsberg (Johansen, Ellis), 29. Haula (Duchene, A. Carrier)

    2. zápas

    Carolina – Nashville 3:0

    Branky a nahrávky: 9. Aho (A. Svečnikov, D. Hamilton), 60. Aho (Pesce), 60. Foegele (Fast)

    3. zápas

    Nashville – Carolina 5:4 po prodl.

    Branky a nahrávky: 5. Ellis (Jeannot, Sissons), 20. F. Forsberg (Ekholm, Saros), 35. Mikael Granlund (Haula, Josi), 46. Johansen (Ellis, F. Forsberg), 95. Duchene (Josi, A. Carrier) – 16. Aho, 24. J. Staal (Foegele), 33. Trocheck (A. Svečnikov, Aho), 57. Pesce (T. Teräväinen, Aho)

    4. zápas

    Nashville – Carolina 4:3 po prodl.

    Branky a nahrávky: 1. Kunin (Mikael Granlund, Ellis), 25. Johansen (Duchene, Ekholm), 44. Cousins (Haula, Ekholm), 97. Kunin (Mikael Granlund, Järnkrok) – 19. Trocheck (Nečas), 39. B. McGinn (Lorentz, Martinook), 41. B. McGinn (Martinook, J. Staal)
     
    Dnes budeme společně sledovat už páté pokračování zatím nejvyrovnanější série prvního kola letošního play-off. Carolina vstoupila do série velmi dobře v duelech na svém ledě potvrdila roli favorita. V prvním utkání zvítězila 5:2 a ve druhém 3:0. Na ledě Nashvillu se však odehrály mnohem vyrovnanější bitvy. Nashville ve třetím utkání přišel o vítězství v základní hrací době tři minuty před koncem. V 95. minutě pak o jeho triumfu rozhodl Duchene. Čtvrtý duel měl podobný průběh. I o osudu čtvtého duelu tak muselo rozhodovat prodloužení. V něm vystřelil Nashvillu vítězství Kunin.
     
    Češi a Slováci

    Martin Nečas (CAR) – 4 zápasy, 0 gólů, 2 asistence
    Petr Mrázek (CAR) – v letošním play-off zatím nechytal
     
    Předpokládané sestavy:

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal, Foegele – B. McGinn, Lorentz, Martinook.

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – A. Carrier, Josi, Ellis, Ekholm, Benning, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund, Tolvanen – Cousins, Haula, Järnkrok – Jeannot, Sissons, Trenin..
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí celek uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Právě dnešní utkání může být zlomovým pro průběh této série prvního kola.
     
    00:39
    Pesce nahodil puk do útočného pásma, ale za jeho pobídkou nespěchal nikdo v černém dresu Caroliny. Nashville může poprvé zaútočit.
     
    01:06
    Slavin si na modré čáře počkal na rozjetého soupeře a čistým hitem jejj poslal na mantinel. Domácí hráč si za hit zaplnil potlesk domácích fanoušků.
     
    01:42
    Domácí brankář si pohlídal dělovku od modré čáry a raději vykopl kotouč někam k hrazení. Gólman Caroliny zvládl úvodní zákrok na jedničku.
     
    02:16
    Nino Niederreiter před brankou Nashvillu tečoval nahození od modré čáry, ale brankář nakonec našel kotouč v lapačce. Vhazuje se po jeho levici.
     
    02:39
    Eeli Tolvanen si mezi kruhy sjel na dobrou přihrávku zpoza branky, ale střelou bez přípravy trefil jen špičku betonu domácího brankáře!
     
    03:26
    Hosté se dostali k puku v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště. Carolina je v úvodu dnešního utkání aktivnější.
     
    04:10
    Sebastian Aho se hnal za přihrávkou na levé křídlo, ale kotouč byl příliš prudký a skončil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před klecí Hurricanes.
     
    04:32
    Mattias Ekholm se na modré čáře opřel do volného kotouče, ale jeho pokus skončil na chráničích prvního obránce v tmavém dresu.
     
    05:03
    Nashville si zahraje přesilovku. Hamilton dostává dvě minuty za krosček.
     
    05:38
    Nashville se usadil v útočném pásmu, ale kombinace hostujícího celku se zatím odehrává jen v blízkosti hrazení. Hosté zatím nezakončili.
     
    06:00
    Pesce se v obranném pásmu dostal k volnému kotouči a bez váhání jej poslal přes všechny čáry za branku Nashvillu. Hosté musí rozjet nový útok.
     
    06:26
    Aho se stáhl do obranného pásma a skvělým důrazem vytlačil kotouč do středního pásma. Nashvillu se v úvodní přesilovce dnešního duelu nedaří.
     
    07:03
    Domácí v plném počtu.
     
    07:18
    Johansen si sjel na zadovku v útočném pásmu a pohotově zakončil příklepem. Jeho tvrdou střelu jeden z domácích zadáků přizvedl do ochranné sítě.
     
    08:03
    Hosté se opět pokusili udeřit rychlým přechodem do útoku, ale na prudkou přihrávku na modrou čáru nikdo v bílém dresu nedosáhl.
     
    08:37
    Ellis nahodil kotouč do rohu útočného pásma, ale tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Domácí hokejisté získali kotouč bez větší námahy.
     
    09:10
    Duchene objel útočné pásmo podél mantinelu, přihrál na modrou čáru, ale následné zakončení domácí brankář s přehledem vyrazil mimo branku.
     
    09:38
    Také domácí Carolina se pod tlaku dopustila zakázaného uvolnění. Jacob Slavin byl pod tlakem a nedokázal rozehrát konstruktivně. Vhazuje se před klecí Canes.
     
    10:10
    Aho neustál souboj v rohu útočného pásma a poroučel se k ledu. K volnému kotouči se dostali jen zadáci Nashvillu, kteří se dostali ven z obranného pásma.
     
    10:26
    Hamilton se po vyhraném vhazování v útočném pásmu opřel příklepem do volného kotouče, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    11:06
    Vincent Trocheck rozjel další akci Caroliny středem ledové plochy. Domácí hokejista potáhl kotouč do útočného pásma, jenže v něm nenašel spoluhráče.
     
    11:32
    Jordan Staal podpořil akci Caroliny po pravém křídle. Domácí útočník chtěl dokonce zakončit příklepem, ale akci domácího celku zastavilo postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    11:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville se dostává do vedení! Hostující celek dokázal udeřit po jednoduché situaci. Zadáci Caroliny nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, Roman Josi zakončil od modré čáry a JAKOV TRENIN jeho pokus tečoval do sítě! Asistence: Roman Josi.
    11:44 Jakov TRENIN - 0:1
     
    11:44
    Branka se ještě zkoumala na videu, ale nakonec platí a Nashville skutečně vede!
     
    12:26
    Domácí celek se ihned vydal do útoku se snahou o odpověď. Zadáci Nashvillu však byli důrazní na modré čáře a nepustili domácí do zakončení.
     
    12:44
    Alex Nedeljkovic si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    13:10
    Ekholm a Aho se pustili do menší potyčky po souboji v rohu obranného pásma hostujícího Nashvillu. Uvidíme, zda budou rozhodčí trestat.
     
    13:10
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Luke Kunin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Matt Benning – 2 min., hrubost).
     
    14:00
    Domácí nerozjeli přesilovku vůbec dobře. Po nepřesné kombinaci se domácí sami vyhnali ven z útočného pásma. Nashville je v defenzivě důrazný.
     
    14:21
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Nashvillu vedení dlouho nevydrželo! Carolina využívá v přesilovce. MARTIN NEČAS dostal přihrávku na pravý kruh, kde měl moře času i prostoru a střelou zápěstím překonal gólmana! Asistence: Dougie Hamilton.
    14:21 Martin NEČAS - 1:1
     
    15:00
    Nashville se ihned po obdržení vyrovnávací branky tlačil do útoku, ale akce hostujícího celku skončila už na modré čáře. Aktivnější je nyní Carolina.
     
    15:32
    Alex Nedeljkovic předvedl další důležtý zákrok! Z prostoru mezi kruhy na něj střílel Calle Järnkrok, ale domácí gólman si povyjel a svižnou střelu zastavil!
     
    16:10
    Nashville uklidnil hru rozehrávkou v obranném pásmu. Josi poté poslal dlouhou přihrávku na pravé křídlo, ale Duchene puk protečoval k domácím zadákům.
     
    16:27
    Svečnikov vyplaval sám v prostoru mezi kruhy, kde se snažil tečovat prudké nahození od levého mantinelu, jenže od jeho čepele skončil puk nad brankou!
     
    17:10
    Roman Josi se stáhl za hostující klec, kde sice získal volný kotouč, ale nepřesnou rozehrávkou jej poslal na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Predators.
     
    17:29
    Jordan Staal na levé straně získal volný kotouč, ale nahozením z ostrého úhlu hostujícího brankáře nepřekvapil. Saros byl u bližší tyče včas.
     
    18:06
    Duchene dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho rána skončila nad brankou Caroliny.
     
    18:30
    Teuvo Teräväinen si na opačné straně krásně přehodil kotouč na forhend, ale ani jeho pokus Sarose neohrozil. Jeden z obránců Nashvillu puk tečoval do ochranné sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:19
    Trenin se stáhl do obranného pásma, kde absolvoval souboj s Trocheckem. Rozhodčí oba rozvášněné kohouty rychle oddělili od sebe.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce platí stav 1:1. Hosté se do vedení dostali po hodně nenápadné akci a teči Trenina! Carolina ale následně vybojovala přesilovou hru, ve které svou první branku v letošním play-off vstřelil český útočník Martin Nečas. Vyrovnaná série tak pokračuje dramatickou bitvou i v pátém duelu.
     
    Střely na branku: 10 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 3:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny, ale kotouč se jednoho z hokejistů Nashvillu rychle odrazil mimo ledovou plochu.
     
    20:27
    Mikael Granlund se stáhl do obranného pásma a před napadajícím soupeřem dokázal puk odehrát za modrou čáru. Uvidíme, který z týmů bude hrát aktivněji.
     
    20:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je to Nashville! Hostující celeke hned v úvodu druhé třetiny přidává druhou branku! Po rychlé akci Colton Sissons poslal přihrávku před branku a JAKOV TRENIN vstřelil svou druhou branku v utkání! Asistence: Colton Sissons.
    20:53 Jakov TRENIN - 1:2
     
    21:20
    Nashville se znovu usadil v útočném pásmu a tlačí se do zakončení. Akce hostujícího celku však skončila střelou do brusle obránce.
     
    21:44
    Duchene si v útočném pásmu udělal prostor pro zakončení zápěstím, ale domácí brankář jeho ránu reflexivně vyrazil levým ramenem nad branku.
     
    22:06
    Znovu mohlo být hodně rychle vyrovnáno! K odraženému kotouči se před brankou Nashvillu dostal Pesce, ale Saros vytáhl hned dva skvělé zákroky!
     
    22:35
    Predátoři se opět usadili v útočném pásmu. Skvělou práci odvedl domácí Trocheck, který soupeři vypíchl puk špičkou hokejky za modrou čáru.
     
    23:05
    Hostující brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Nashville chce přidat další zásah.
     
    23:27
    Duchene zpoza branky vyslal přihrávku mezi kruhy, kam si sjel Ryan Johansen, ale domácí brankář Alex Nedeljkovic jeho pokus reflexivně vyrazil!
     
    24:10
    Na opačné straně musel znovu zasahovat Saros. Gólman Nashvillu si skvěle pokryl mezírku u levé tyče své branky a nepustil puk za svá záda.
     
    24:41
    Hamilton měl kotouč na modré čáře, vybruslil si do střelecké pozice, ale hostující brankář jeho slabou střelu zápěstím vykopl levým betonem.
     
    25:20
    Hosté se hnali do rychlého brejku. Prudké nahození před branku si Nedeljkovic pohlídal a hokejkou srazil kotouč do rohu ledové plochy.
     
    25:38
    Colton Sissons se prosmýkl do útočného pásma a vystřelil bekhendem. Jeho pokus z ostrého úhlu si domácí brankář u přední tyčky pohlídal.
     
    26:12
    Niederreiter dostal přihrávku do volného prostoru na levé straně, ale jeho pokus srazil jeden z obránců v dresu Nashvillu do ochranné sítě.
     
    26:42
    Niederreiter nyní hýří aktivitou. Švýcarský hokejista se znovu dostal do útočného pásma, ale jeho pokus forhendem skončil vedle zadní tyčky.
     
    27:12
    Vincent Trocheck poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně zadáci Nashvillu stáli blízko u sebe a nepustili hráče Caroliny do útoku.
     
    27:35
    Také Nashville se vydal do útoku, ale prudkou přihrávku na pravé křídlo srazil jeden z domácích hokejistů na vlastní střídačku.
     
    28:16
    Ellis nahodil puk ze středního pásma za branku Caroliny, ale tam se nedostal nikdo v bílém dresu Nashvillu. Domácí mohou rozjet novou akci.
     
    28:45
    Calle Järnkrok se dostal do útočného pásma, jenže jeho pokus o zakončení skončil vedle zadní tyčky. Odražený puk získali domácí hráči.
     
    29:00
    Carolina si zahraje přesilovku. Forsberg dostává dvě minuty za podrážení.
     
    29:30
    Hosté se dostali k volnému kotouči a bez problémů jej dokázali vyhodit přes celé kluziště. Carolina musí rozjet novou akci od své branky.
     
    30:06
    Hamilton na modré čáře ještě udržel pro Carolinu útočné pásmo. Domácí sice kombinují, ale jejich přesilovka zatím postrádá zakončení.
     
    30:26
    Aho si neporadil se zpracováním prudké přihrávky mezi kruhy a Colton Sissons mu kotouč odpálil přes celé kluziště. Nashville může vystřídat.
     
    31:00
    Hosté v plném počtu.
     
    31:29
    Ekholm se dostal k puku v obranném pásmu a po mantinelu jej vyhodil tak šikovně, že se puk nedostal na zakázané uvolnění. Nashville hraje ve druhé části skvěle.
     
    32:03
    Jordan Martinook se hnal za přihrávkou před branku, ale podle rozhodčíh šlo o přihrávku rukou. Hra je vykázána ven z obranného pásma Predators.
     
    32:22
    Hostující kouč si ještě vyžádal challenga, zda nedošlo k nedovolenému bránění brankáři.
     
    32:22
    Branka neplatí! Rozhodčí skutečně došli k závěru, že se jednalo o nedovolené bránění brankáři!
    32:22 Neuznaná branka Caroliny
     
    33:00
    V hale nyní panuje opravdu parádní atmosféra! Fanouškům Caroliny se předchozí verdikt vůbec nelíbí a nyní hlasitým skandováním ženou svůj tým vpřed.
     
    33:20
    Hostům se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Carolina tak získala vhazování před brankou Nashvillu.
     
    34:00
    Tolvanen projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    34:19
    Duchene poslal prudkou přihrávku na brankoviště, kam se za kotoučem hnali další hráči Nashvillu. Nikdo z nich puk neprocedil do sítě.
     
    35:02
    Jordan Staal nabral rychlost ve středním pásmu a prodral se do pásma útočného. Jeho zakončení v pádu však prolétlo pouze kolem branky.
     
    35:28
    Duchene projel po pravém křídle do útočného pásma a zakončil z ostrého úhlu. Nedeljkovic jeho slabou střelu s přehledem vyrazil.
     
    36:10
    Colton Sissons se dostal do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho zakončení skončilo vedle zadní tyčky domácí klece.
     
    36:35
    Martin Nečas se snažil otočit s pukem na modré čáře, ale důrazný zadák v bílém dresu českého mladíka nepustil do zakončení.
     
    37:10
    Slavin se snažil zastavit vyhození Nashvillu z obranného pásma, ale bekhendem puk na modré čáře neudržel. Hosté si mohou oddechnout.
     
    37:26
    Nyní už se Nashville ubránil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před klecí hostujícího mužstva.
     
    38:10
    Aho se dostal do útočného pásma, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů v tmavých dresech. Naopak přesila zadáků Nashvillu puk získala.
     
    38:32
    Martin Nečas sklepl puk na levou stranu, odkud střílel Teuvo Teräväinen, ale jeho ránu Saros s přehledem viděl a schoval kotouč do lapačky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:24
    Luke Kunin si sjel na přihrávku do rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, ale zakončení Josiho jen zadunělo o mantinel za brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Po prostřední části jsou blíže k vítězství v dnešním duelu hokejisté hostujícího Nashvillu. Hosté totiž udeřili hned v úvodu druhé části, když se prosadil Trenin. Carolina sice dokázala ve 33. minutě dopravit puk do sítě, ale branka nemohla platit kvůli nedovolenému bránění brankáři. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.
     
    Střely na branku: 24 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 4:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Nashville uspěl na úvodním vhazování třetí části. Hosté se ihned vydali do útoku, ale na modré čáře o kotouč přišli. Carolina musí hrát aktivně.
     
    40:38
    Calle Järnkrok se hnal do útočného pásma, ale místo zakončení chtěl přihrát mezi kruhy, ale trefil jen obětavého obránce v dresu Caroliny.
     
    41:12
    Stejný hráč nyní pálil z levé strany útočného pásma, ale jeho projektil skončil na betonu domácího brankáře. Nashville vstoupil do třetí části aktivně.
     
    41:50
    Duchene se podél hrazení prosmýkl do útočného pásma, ale jeho slabou ránu Nedeljkovic dobře viděl a udržel kotouč ve výstroji. Vhazuje se po jeho levici.
     
    42:11
    Filip Forsberg si ve vysoké rychlosti zkoušel obhodit domácího obránce, ale puk mu utekl až k brankáři domácího celku. Vhazuje se po jeho levici.
     
    42:35
    Alexandre Carrier se dostal do souboje v rohu útočného pásma, kde ustál střet s Niederreiterem a udržel kotouč pro hostující Nashville.
     
    43:10
    Colton Sissons si sjel pro přihrávku do obranného pásma, ale pobídkou na levou stranu vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    43:24
    Hostující brankář si dal pozor na zakončení z levé strany a jednoduše schoval puk do lapačky. Rozhodčí poté řešili nějaké problémy s časomírou, ale vše už by mělo být v pořádku.
     
    44:00
    Carolina se ve třetí části zatím vůbec nemůže dostat do tempa. Aho se snažil rozehrát z obranného pásma, ale poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    44:38
    Warren Foegele se hnal za přihrávkou na útočnou modrou čáru, následně se prosmýkl do útočného pásma, ale z ostrého úhlu už nevypálil.
     
    45:10
    Brady Skjei projel po levém křídle do útočného pásma, kde zpoza branky hledal Jordana Staala. U domácího útočníka ale dobře hlídkoval Johansen.
     
    45:36
    Nashville si zahraje přesilovku. Dvě minuty za hrubost dostává Warren Foegele.
     
    46:00
    Domácí se hned v úvodu přesilovky Nashvillu dostali k volnému kotouči a vyhodili jej přes všechny čáry. Celek z města muziky musí rozjet novou akci.
     
    46:25
    Mattias Ekholm se snažil udržet puk na modré čáře, ale kotouč švédskému obránci nakonec přeskočil přes čepel do středního pásma.
     
    47:05
    Ekholm střílel zápěstím od modré čáry. Domácí brankář měl dobře zakrytý výhled, ale se štěstím přizvedl puk lapačkou nad branku.
     
    47:36
    Domácí v plném počtu.
     
    48:00
    Domácí fanoušci opět rozjeli hodně hlasité povzbuzování svých hokejistů. Tento aspekt všem sportovcům i milovníkům sportu dlouhé měsíce chyběl.
     
    48:26
    Tolvanen projel do útočného pásma, našel prostor, kam si nabroslil Duchene, ale ten ze skvělé pozice vůbec netrefil branku!
     
    49:10
    Jake Bean se zmocnil kotouč za brankou Caroliny, vybruslil s ním před klec soupeře, ale nedokázal jej přehodil přes beton domácího gólmana.
     
    49:24
    Na opačné straně zakončoval z těsné blízkosti Pesce, ale brankář Nashvillu Saros se na brankovišti roztáhl a udržel své mužstvo ve vedení!
     
    50:10
    Nashville se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu si netroufl na zakončení. Predátoři však drží soupeře daleko od své klece.
     
    50:42
    Vincent Trocheck si vzal volný puk v obranném pásmu a vydal se na výlet do útočného pásma. Za brankou Nashvillu si jej vzal do parády důrazný Roman Josi.
     
    51:12
    Domácí brankář musel vyjet ven z branky, aby spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Nashville ale vybojoval kotouč už ve středním pásmu.
     
    51:27
    Po dalším útoku domácího celku skončil kotouč sražený na střídačku Nashvillu. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Domácím se hodně rychle krátí čas.
     
    52:06
    Domácí předvedli dva zajímavé střelecké pokusy, ale hostující brankář Saros vytáhl stejně dobré a efektní zákroky. Gólman Nashvillu dnes domácím pije krev.
     
    52:27
    Jakov Trenin mohl dovršit hattrick! Hostující hráč dostal přihrávku po rychlém protiútoku, ale zápěstím trefil přesouvajícího se brankáře!
     
    52:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Carolina sedm minut před koncem základní hrací doby dotahuje krok! MARTIN NEČAS nabral rychlost ve středním pásmu, vletěl do pásma útočného, kde objel branku a po obtočení zasunul kotouč do branky! Asistence: Jacob Slavin.
    52:55 Martin NEČAS - 2:2
     
    53:02
    Carolina se ihned po vyhraném vhazování vydala do útoku. Martinook se natahoval po přihrávce před branku, ale o kousek na puk nedosáhl.
     
    53:35
    Domácí jsou nyní pořádně nabuzení a tlačí se do útoku. Nashville podle všeho čeká hodně náročných šest minut v elektrizující atmosféře.
     
    54:30
    Nashville se po delší době podíval do útočného pásma, ale Josi nahozením z pravé strany daroval kotouč domácím zadákům.
     
    55:02
    Hamilton se dostal do útočného pásma a z levého kruhu zakončil zápěstím. Jeho projektil však prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    55:23
    Foegele si udělal prostor na pravém kruhu, kde se ještě stačil otočit kolem obránce, ale střelou zápěstím o kousek minul vzdálenější horní roh!
     
    56:10
    Carolina se opět tlačila do útočného pásma, nicméně důrazný Roman Josi uspěl v souboji v rohu ledové plochy a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru.
     
    56:22
    Hamilton se krátce po vyhraném vhazování opřel do volného kotouče, ale jeho dělovku hostující brankář Saros viděl čistě a schoval puk do lapačky.
     
    57:02
    Josi se snažil vrátit kotouč do nebezpečného prostoru před brankou, ale zadáci Caroliny byli pozorní a před dojíždějícím Granlundem puk odehráli.
     
    57:16
    Domácí chtějí rozhodnout v základní hrací době! Niederreiter se dostal k odraženému kotouči a z otočky střílel do protipohybu brankáře, ale Saros opět zakročil!
     
    58:06
    Domácí brankář nedokázal zastavit nahození od modré čáry a měl i kus štěstí, že se kotouč jen otřel o vnější část branky. Nashville získal vhazování v útočném pásmu.
     
    58:24
    Domácí se z tlaku Nashvillu vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    59:02
    Trocheck si mezi kruhy přehodil kotouč na bekhendem a pokusil se o zakončení. Jeho projektil ale zablokoval hned první zadák Nashvillu.
     
    59:29
    Aho dojel kotouč za brankou Nashvillu, ale pobídkou mezi kruhy neoslovil nikoho v černém dresu domácího mužstva.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí utkání v řadě bude muset rozhodnout prodloužení! Po základní hrací době totiž platí stav 2:2. Nashville ve třetí části dlouho držel své vedení, ale Carolina nakonec vyrovnala. Po parádním průniku přidal svou druhou branku v utkání Martin Nečas!
     
    Střely na branku: 34 – 25
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Nashville uspěl na úvodním vhazování prodloužení. Uvidíme, zda budeme sledovat podobně dlouhou bitvu jako v duelech číslo tři a čtyři.
     
    60:35
    Hosté se dostali do útočného pásma. Sissons objel branku Caroliny, ale přihrávkou na modrou čáru nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    60:56
    Nashvilla dostává zajímavou možnost. Brady Skjei totiž dostává dvě minuty za držení.
     
    61:16
    Domácí se dostali k volnému kotouči a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za branku Nashvillu. Hosté přesilovku nezahájili zrovna dobře.
     
    61:29
    Další akci Nashvillu při přechodu do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tentokrát bude ve středním pásmu.
     
    61:43
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Carrier dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    62:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Dnes jsme moc dlouhé prodloužení nesledovali! Carolina v něm dokonala obrat v dnešním duelu a v sérii se ujímá vedení 3:2! Saros pouze vyrazil kotouč před sebe a důrazný JORDAN STAAL puk ze vzduchu sklepl do sítě! Bez asistence.
    62:03 Jordan STAAL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Carolina nakonec zvládla obrovskou bitvu a poráží Nashville 3:2 v prodloužení. Hurricanes vedou stejným výsledkem také v celé sérii a jsou jediný zápas od postupu! I dnešní duel musel jít do prodloužení. V něm nejprve získal Nashville přesilovku, ale Carrier se nechal vyloučit a srovnal počet hráčů na ledě. Rozhodující branku při hře ve čtyřeh vstřelil Jordan Staal.
    Oslava Caroliny po vítězném utkání
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 61:44
    Juuse Saros (NSH) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9%, odchytal 61:44
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 2+0, +1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:58
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Martin Nečas (CAR) 2+0
    2. Jordan Staal (CAR) 1+0
    3. Alex Nedeljkovic (CAR) 23 zákroků
     
    Ještě doplním, že dnešní sledovalo 12 000 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:24:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 15. Nečas (D. Hamilton), 53. Nečas (Slavin), 63. J. Staal – 12. Trenin (Josi), 21. Trenin (Sissons)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – B. McGinn, Lorentz, Martinook (A).
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – A. Carrier, Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Benning, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund, Tolvanen – Cousins, Haula, Järnkrok – Jeannot, Sissons, Trenin.

    Rozhodčí: McCauley, L´Ecuyer – Smith, Pancich

    Diváci: 12 000
    Carolina 4 2 Nashville
    #1 Úterý 18.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 5:2
    #2 Čtvrtek 20.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 3:0
    #3 Sobota 22.05.2021 • 01:00
    Nashville - Carolina 5:4 po prodl.
    #4 Neděle 23.05.2021 • 20:30
    Nashville - Carolina 4:3 po prodl.
    #5 Středa 26.05.2021 • 02:07
    Carolina - Nashville 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 28.05.2021 • 03:45
    Nashville - Carolina 3:4 po prodl.
    bahis siteleri