Švýcarsko – Slovensko 8:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Česko cz 2:4 (kon.)
Finsko – Itálie 3:0 (kon.)
konec
USA
4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Lotyšsko
Čtvrtek 27.05.2021, 15:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:34 Kulda dokázal na brankové čáře odpálit kotouč!
     
    56:34
    Chris Wideman měl několik obrovských šancí! Američané snad ve třech hráčích mocně dobývali bránu Loptyšska, ovšem neodkázali do prázdné klece puk zasunout!
     
    54:21
    Andris Džerinš na vhazování sundal helmu Jacka Druryho a je vyloučen za hrubost.
    53:29 Darzinš přestřelil svatyni Petersena!
     
    53:29
    Kaspars Daugavinš nahrál na druhou stranu, kde byl na střelu připraven Lauris Darzinš, ale nedokázal z první trefit odkrytou bránu!
     
    51:19
    Chris Wideman podrazil za brankou jednoho z Lotyšů a ti tak budou mít příležitost ke snížení skóre.
    46:06 Robertson nedokázal vstřelit puk do odkryté klece!
     
    46:06
    Jason Robertson měl velkou šanci! Conor Garland jej našel před rbankou úplně volného, navíc Kivlenieks měl bránu úplně prázdnou, ovšem Robertson neodkázal dostat puk do opuštěné klece!
    36:50 Američané nedokázali zvýšit vedení v oslabení.
     
    36:50
    Američané málem udeřili v oslabení! Abdelkader ujel po vyhození Tennysona, jenže vrátil puk do druhé vlny Blackwellovi, jenž zkusil obkroužit branku, jenže jeho pokus pouze prošel brankovištěm!
     
    35:53
    Abols se tlačil do úniku, to se mu nakonec nepovedlo, kvůli hákování Benierse. I tak však lotyšský útočník dokázal obkroužit branku a málem překvapit Petersena.
    33:32 Matthew BENIERS - 4:2
     
    33:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Lotyši nestihli odpovědět, Američané jdou do trháku, zpoza branky se totiž před svatyni Kivleniekse natlačil MATTHEW BENIERS, jenž někudy procpal puk ve výstroji lotyšského brankáře. Asistence: Alexander Chmelevski, Brian Boyle.
    31:45 Trevor MOORE - 3:2
     
    31:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Conor Garland zpoza branky po pěkné kombinaci našel TREVORA MOOREA, jenž vypálil pod horní tyč a nedal Kivlenieksovi vůbec žádnou šanci! Asistence: Conor Garland a Jason Robertson.
     
    28:11
    Janis Jaks si teď najel Justina Abdelkadera, kterého trefil kolenem. A dostává za to trest.
     
    26:58
    Lotyši si zahrají přesilovku, útočným faulem se provinil Donato, jenž za brankou přidržel soupeře.
    20:37 USA neproměnilo velkou šanci na začátku druhé třetiny.
     
    20:37
    Velká šance USA! Blackwell nejprve vypálil z pravého křídla, o chvilku později se ke střele z podobné pozice dostal Roy, jehož pokus skončil mimo, avšak Blackwell se málem rychle obtočil kolem branky! Výborný zákrok Kivleniekse, jenž zasáhl pravým betonem.
    16:45 Renars KRASTENBERGS - 2:2
     
    16:45
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A opět máme celkem rychle srovnáno! Autorem branky je RENARS KRASTENBERGS, k němuž se odrazil kotouč po zákroku Petersena, jenž musel krýt výjezd Batny od pravého mantinelu. Asistence: Oskars Batna, Ralfs Freibergs.
    14:46 Brian BOYLE - 2:1
     
    14:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    BRIAN BOYLE dostal přihrávku k modré od Kevina Labanca a přesně vymetl horní roh lotyšské brány! Matiss Kivlenieks byl bezmocný, lotyšský brankář podle všeho vůbec nic neviděl. Asistence: Kevin Labanc a Justin Abdelkader .
     
    06:52
    A tentokráte si přesilovku zahrají Američané, za brankou trefil vysokou holí Balinskis Abdelkadera.
    05:00 Miks INDRAŠIS - 1:1
     
    05:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši rychle využívají přesilovou hru a je srovnáno! Autorem branky je MIKS INDRAŠIS, který zpoza kruhů a z ideální pozice vymetl pravý vingl Petersenovy svatyně, brankář na puk svou lapačkou neměl šanci dosáhnout. Asistence: Lauris Darzinš.
     
    04:05
    Robinson nyní naprosto nepochopitelně oslabuje svůj tým, když ve středním pásmu mimo kotouč shodil soupeře na zem. A posílá tak svůj tým do tří!
     
    03:58
    Uvidíme první vyloučení dnešního duelu, Lotyši si zahrají přesilovku. Moore v útočném pásmu zasáhl soupeře do obličeje svou hokejkou, a je tak vyloučen.
    01:06 Matt TENNYSON - 1:0
     
    01:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Máme tu rychlou první branku dnešního utkání! Od pravého mantinelu přihrál Moore na modrou čáru, odkud vypálil MATT TENNYSON, jehož golfák překvapivě končí až v síti. Kivlenieks si nyní vybral celkem slabší chvilku, ale je to pochopitelné, byl totiž bez hole a tak měl volněji mezi nohama. Navíc toho moc neviděl. Asistence: Trevor Moore, Conor Garland.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jiří Michal

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 2. Tennyson (T. Moore, Garland), 15. B. Boyle (Labanc, Abdelkader), 32. T. Moore (Garland, Robertson), 34. Beniers (Chmelevski, B. Boyle) – 5. Indrašis (Darzinš), 17. Krastenbergs (Batna, Freibergs)


    USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Mackey, Ch. Wideman, Hellickson – Rooney, Chmelevski, Robinson – Beniers, Donato, Drury – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell (A), Labanc, Abdelkader (C) – B. Boyle.
    Lotyšsko: Kivlenieks (Punnenovs) – Balinskis, Rubins, Sotnieks, Cibulskis, Freibergs, A. Kulda, Jaks – Darzinš (A), Abols, Keninš – Rihards Bukarts, Džerinš (A), Roberts Bukarts – Karsums, Daugavinš (C), Indrašis – Krastenbergs, Marenis, Batna – Dzierkals.

    Rozhodčí: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen (všichni FIN)
    bahis siteleri