Švédsko – Velká Británie 4:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 2:4 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 5:2 (kon.)
Lotyšsko – Norsko 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Dánsko
5:2 (1:1, 0:1, 4:0)
Bělorusko
Pátek 28.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:15 Alexander TRUE - 5:2
     
    52:15
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánská třetina pokračuje! Nichlas Hardt zavezl puk do útočného pásma a na modré čáře našel Matiase Lassena, který okamžitě napálil puk směrem branka. Tam byl v souboji zapřený ALEXANDER TRUE a šikovnou tečí poslal puk přímo mezi betony Kolosova. Asistence: Matias Lassen, Nichlas Hardt.
    49:53 Markus LAURIDSEN - 4:2
     
    49:53
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Obdržel křižnou přihrávku a propálil vše, co mu stálo v cestě. MARKUS LAURIDSEN přidává další díl do skládačky dánského obratu díky přesné ráně přímo pod horní tyčku. Asistence: Nichlas Hardt a Matias Lassen.
    47:48 Mathias FROM - 3:2
     
    47:48
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Po chybě běloruského obránce na modré čáře se dostal puk na dánské hokejky a svoji akci rozjel MATHIAS FROM, který rozkmital nohy a z brejku vystřelil přímo do volného místa u Kolosovovy tyčky. Asistence: Alexander True
    44:58 Matthias ASPERUP - 2:2
     
    44:58
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    První střela od modré se ještě neujala, kotouč se ale odrazil k MATTHIASU ASPERUPOVI, který měl dostatek času i prostoru a mohl si tak přímo vybrat, kam pošle svou vyrovnávací gólovou střelu. Asistence: Mathias From a Jesper Jensen Aabo.
    30:20 Michail STEFANOVIČ - 1:2
     
    30:20
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Běloruský tým bleskově využívá nabídnutou přesilovou hru a ujímá se dnes podruhé vedení. Alexej Protas vyhrál buly v útočném pásmu pro Stěpana Falkovskiho, ten nabil na levém kruhu připravenému MICHAILU STEFANOVIČOVI a jeho drtivá rána přímo pod horní tyčku odstartovala běloruskou radost. Asistence: Stěpan Falkovskij, Alexej Protas.
    05:29 Nikolai MEYER - 1:1
     
    05:29
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    NIKOLAI MEYER si na přesilovce vyměnil kotouč s Lauridsenem a po rychlém naznačení vyslal ránu, která se zastavila až v levém horním rohu Kolosovovy sítě. Asistence: Markus Lauridsen.
    02:12 Arťom DĚMKOV - 0:1
     
    02:12
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    O první branku zápasu se postaral ARŤOM DĚMKOV, který s pohlednou stahovačkou prošel přes Lauridsena a rychlou střelu zamířil přesně pod lapačku Dahma. Asistence: Vladislav Kodola.

    Ondřej Černý

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 6. Meyer (M. Lauridsen), 45. Asperup (From, Jensen Aabo), 48. From (True), 50. M. Lauridsen (Hardt, Lassen), 53. True (Lassen, Hardt) – 3. Děmkov (Kodola), 31. Stefanovič (Falkovskij, Protas)


    Dánsko: Dahm (Sogaard) – Lassen, M. Lauridsen (A), O. Lauridsen (C), Jensen Aabo, Kristensen, Nicholas Jensen, O. Larsen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer – Storm, Jesper Jensen, Hardt – True, Asperup, From – Andersen, Madsen (A), Poulsen – Olesen.
    Bělorusko: Kolosov (D. Taylor) – Falkovskij, Chenkel (A), Znacharenko, Antonov, Bailen, Korobov, Solovjov, Šinkevič – Protas, Šarangovič (C), Prince – Lopačuk, N. Komarov, Drozd – Platt (A), Kodola, Paré – Stefanovič, Děmkov, Belevič.

    Rozhodčí: Schrader, Sternat – Obwegeser, Seewald
    bahis siteleri