Česko – Velká Británie cz 6:1 (kon.) | Itálie – Kazachstán 3:11 (kon.) | Švýcarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Norsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:0 (kon.) | Německo – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Dánsko
Sobota 29.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Frederik Storm se sám vydal ještě jednou před Hudáčka. Mário Grman si proti němu pomohl sekáním, toto vyloučení už je spíše formalitou.
    59:30 Lantošimu soupeř zablokoval hůl, slovenský útočník se tak do prázdné branky netrefil.
     
    59:30
    Lantoši mohl zblízka zvýšit do prázdné branky na 3:0, Dánové mu však zablokovali hůl.
     
    58:37
    Dánský brankář odjíždí na střídačku, Dánové hrají v šesti!
     
    55:27
    Dánsko bude hrát přesilovku, vyloučen je Miloš Roman za seknutí gólmana.
     
    55:27
    Miloš Kelemen plácl do puku před Dahmem. Ten nebezpečnou situaci uhasil betonem, načež se v jeho brankovišti strhla potyčka. Zdá se, že sudí budou vylučovat.
    52:25 Adam JÁNOŠÍK - 2:0
     
    52:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Ramsayho přidávají důležitý druhý gól. Marek Hrivík od zadního hrazení připravil vyloženou příležitost Róbertu Lantošimu. Ten ještě ztroskotal na Dahmovi, jenže kotouč se odrazil přímo proti holi ADAMA JÁNOŠÍKA, který nekompromisní ranou z mezikruží skoro protrhl síť! Asistence: Róbert Lantoši, Marek Hrivík.
     
    49:29
    Peter Cehlárik se nerozpakoval a vypálil z nápřahu zpoza kruhů. Puk zamířil jen těsně vedle!
    47:13 Peter CEHLÁRIK - 1:0
     
    47:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dlouhé čekání na gól je u konce a na slovenské straně propuká velká radost! Róbert Lantoši v rohu kluziště zvedl hlavu a nasměroval kotouč do brankoviště. Dánové ho nedokázali odvrátit a k zakončení se tedy dostal PETER CEHLÁRIK, který už snadno zamířil do poloprázdné brány. Asistence: Marek Hrivík, Róbert Lantoši.
     
    42:56
    Adam Liška se snažil prosadit u dánské tyčky, k dorážce se ještě dostal Samuel Kňažko. Sebastian Dahm svůj tým drží i nadále, další skvělé zákroky!
    40:32 Madsen prověřil Hudáčka
     
    40:32
    Se Slováky to už vypadalo nahnutě. Morten Madsen dorážel z levé strany do z části odkryté brány, ale kotouč v ní neskončil! Zdálo se, že fantasticky zasáhl Július Hudáček.
    39:55 Dahm v závěru druhé třetiny předvedl dobrý zákrok
     
    39:55
    Gól do kabiny? Nikoliv, Sebastian Dahm zůstává neprůstřelný! Peter Cehlárik za brankou pohybem oklamal bránícího hráče a poslal kotouč mezi kruhy, kde se i s trochou štěstí dostal ke střele Róbert Lantoši. Kotouč nicméně zamířil přímo do břicha dánského brankáře.
    25:23 Markus Lauridsen neprostřelil Hudáčka
     
    25:23
    Markus Lauridsen dostal povedenou přihrávku napříč útočnou třetinou a mohl poslat Dány do vedení! Július Hudáček však proti jeho střele z levého kruhu zakročil na výbornou.
    20:39 Hudáček zakopl a přesto zachytil pokus Lauridsena
     
    20:39
    Július Hudáček se ve svém brankovišti dostal do hodně nekomfortní pozice, zakopl totiž o padajícího Samuela Kňažka. I tak dokázal chytit pokus Markuse Lauridsena od modré lajny!
     
    19:21
    Adam Jánošík měl ještě před koncem třetiny na holi solidní příležitost. S pukem měl spoustu času, od modré čáry si pozici ještě o dva kroky vylepšil a tahem prověřil Sebastiana Dahma. Ten stále odolává!
     
    17:00
    Jesper Jensen si jde odpočinout za hákování, přesilovou hru si zkusí také slovenský celek.
     
    11:33
    Dánsko si zahraje přesilovku. Martin Gernát u hrazení nevybíravě zpracovával Nicka Olesena a je vyloučen za krosček.
     
    11:01
    Marián Studenič a Marek Hrivík ujížděli do protiútoku dvou na jednoho, Hrivík ale v obrovské příležitosti netrefil branku!
    10:11 Studenič v úniku neterefil dánskou klec
     
    10:11
    Marián Studenič se jako blesk z čistého nebe hnal prakticky sám na Dahma! Bránící hráč ho ale nakonec přece jenom trošku rozhodil a Sebastian Dahm slabou střelu vyrazil.
     
    08:40
    Nick Olesen se z bezprostřední blízkosti snažil za Hudáčka doklepnout sražené nahození od levého mantinelu. Kotouč projel těsně okolo tyčky, velké štěstí pro Slovensko!
     
    06:51
    Mário Grman nahazoval od modré čáry. V předbrankvém prostoru bylo pořádně živo, k teči se dostal Martin Faško-Rudáš, Sebastian Dahm zůstal pozorný!
    04:36 Kňažkova šance
     
    04:36
    Obrovská šance Slovenska! Pavol Skalický hezky přenesl hru na Miloše Kelemena. Ten kotouč hned poslal na brankoviště, kde ho Samuel Kňažko čepelí své hole lízl jen do boční konstrukce Dahmovy klece.
     
    01:53
    Sebastian Dahm se zpoza vlastní brány snažil puk odeslat po mantinelu do bezpečí. Přijíždějící spoluhráč ho ovšem hokejkou hodně nešikovně sklepl zpět a Dahm se měl co ohánět, aby eliminoval bleskový výpad Pavola Skalického ze záporného úhlu!

    Ondřej Belák

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 48. Cehlárik (Hrivík, Lantoši), 53. Jánošík (Lantoši, Hrivík)


    Slovensko: J. Hudáček (Húska) – Gernát, Kňažko, Bučko, Ďaloga (C), Grman, Jánošík, Gachulinec, Ivan – Cehlárik, Hrivík (A), Lantoši (A) – Studenič, Krištof, Faško-Rudáš – Skalický, Miloš Roman, Kelemen – Slafkovský, Buc, Liška – Sukeľ.
    Dánsko: Dahm (Sogaard) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Kristensen, Nicholas Jensen, O. Larsen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer – Storm, Jesper Jensen, Hardt – From, True, Asperup – Olesen, Madsen, Poulsen.

    Rozhodčí: Arsons (LAT), Heikkinen – Sormunen (oba FIN), Zunde (LAT).
    bahis siteleri