Česko – Velká Británie cz 6:1 (kon.) | Itálie – Kazachstán 3:11 (kon.) | Švýcarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Norsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:0 (kon.) | Německo – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Německo
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Finsko
Sobota 29.05.2021, 19:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Eisenschmid prověřil Olkinuoru
     
    59:17
    Velká šance! Seider přiťukl kotouč Eisenschmidovi, který vypálil. A vypálil dobře. Jussi Olkinuora v brance si vůbec nebyl jistý, jestli puk drží. Poté se strhla menší potyčka. Ale Finové stále drží vedení.
     
    58:05
    Němci už to zkouší bez gólmana!
    52:59 Innala jel sám na branku, vychytal ho Niederberger
     
    52:59
    Velká chyba německé obrany! Jere Innala se následně hnal sám na branku, avšak jeho přízemní střelu vychytal betony Niederberger!
    51:26 Arttu RUOTSALAINEN - 1:2
     
    51:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přežili oslabení a krátce po něm převrací skóre zpět na svou stranu. Lundell ujel s ARTTU RUOTSALAINENEM do přečíslení dvou proti jednomu a první jmenovaný perfektně přihrál do prázdné branky právě Ruotsalainenovi. Tito dva tak trestají špatnou finskou rozehrávku. Asistence: Anton Lundell.
     
    49:13
    Němce čeká dnešní první přesilová hra, dvě minuty dostává Iiro Pakarinen za hru vysokou holí.
     
    46:13
    Moritz Müller držel v obranném pásmu Mäenalanena a půjde na dvě minuty na trestnou lavici. Přesilovka pro Finy. Němci se to ale vůbec nelíbí.
    45:05 Turunen byl důrazný, ale střela šla mimo
     
    45:05
    Finové se následně usadili v pásmu, ke střele od modré se dostal Miika Koivisto a na brankovišti byl důrazný Teemu Turunen. Jenže nakonec Niederberger nemusel vůbec zasahovat, puk vyplaval těsně mimo.
     
    41:06
    Innala tečoval před brankářem nahození od Ohtamaa, Niederberger skvěle reflexivně lapačkou zasáhl.
    38:50 Pföderl minul soupeřovu klec
     
    38:50
    To byla celkem zajímavá akce! Gawanke nabral kotouč v obranném pásmu, kde nabral také trochu rychlosti. Projel tak skrze střední pásmo až do toho útočného, kde posléze přihrál na hůl Leonharda Pföderla, který těsně minul branku.
     
    36:55
    Do útočného pásma chtěl vyrazit Markus Eisenschmid, jenž si tam také nahodil kotouč. Ale Koivosto ho po nahození srazil k zemi a dostává tak trest za nedovolené bránění.
     
    31:10
    Plachta v útočném pásmu krosčekoval soupeře, což celkem nelíbilo Lundellovi, který následně německého útočníka shodil na zem. Za což dostane trest za hrubost. Plachta dostává dvě minuty za krosček. Hraje se ve čtyřech.
    27:58 Korbinian HOLZER - 1:1
     
    27:58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je blesk z čistého nebe! Loibl zavezl puk do pásma, přenechal puk na modré KORBINIANU HOLZEROVI, který vypálil tvrdě golfákem a prostřelil Olkinuoru. Na něj nešla ve druhé třetině prakticky žádná střela, nyní měl odkrytý výhled, ale přesto puk pustil do sítě. Asistence: Stefan Loibl, Matthias Plachta.
     
    15:52
    Ojamäki si najel před německou branku, dostal v ideální chvíli přesnou přihrávku a bez přípravy vypálil. Niederberger pravým betonem skvěle puk vyrazil! To byla velká příležitost Finska!
    10:25 Noebels dotíral před Olkinuorou, ale neuspěl
     
    10:25
    Velká šance Němců! Před branku se natlačil Marcel Noebels, jenž se u pravé tyčky snažil procpat puk za Olkinuoru. To se mu nakonec nepovedlo. Finský brankář tuhle situaci přežil.
    06:17 Anton LUNDELL - 0:1
     
    06:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl rychlý proces! Po rychlé kombinaci dostal puk na pravou stranu ANTON LUNDELL a vysokou střelou na vzdálenější tyč otevírá skóre. Finové rychle využívají přesilovou hru velice brzy. Asistence: Tony Sund a Jere Innala.
     
    06:09
    Čeká nás první přesilovka, tu si zahrají Finové. Vyloučen je Moritz Seider za krosček.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 28. Holzer (Loibl, Plachta) – 7. Lundell (Sund, Innala), 52. Ruotsalainen (Lundell)


    Německo: Niederberger (Treutle) – Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Nowak, Wagner, Gawanke – Rieder, Krämmer, Kühnhackl – Peterka, Pföderl, Noebels – Loibl, Plachta, Eisenschmid – Fischbuch, Tiffels, Eder – Kastner.
    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Pokka, Ohtamaa, Nousiainen, Lindbohm – Anttila, Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola, Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.

    Rozhodčí: Fraňo, Šír – Ondráček (vš. CZE), Synek (SVK)

    Diváci: 0.
    bahis siteleri