Bělorusko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Itálie – Kanada 1:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Finsko – Lotyšsko 3:2 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1
Tampa Bay Lightning
Neděle 30.05.2021, 23:00 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 37 zákroků
    2. Barclay Goodrow (TBL) 1+0
    3. Jake Bean (CAR) 1+0 (01:47:31)
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 6 střel na branku, TM 0, čas na ledě 19:52
    Petr Mrázek (CAR) náhradník
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:02
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 13:45
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 12:36
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 58:54
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Tampy, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Carolina přitom měla skvělý vstup do třetiny, hned v úvodu se jí povedlo využít přesilovou hru, díky které tak srovnala krok. Následovala hluchá pasáž, nicméně Tampa Bay Lightning se podruhé v utkání dostala do vedení, které udržela do konce. Carolina se v závěru nadechovala k velkému tlaku, jenomže fantastický Vasilevskij doslova vychytal Tampě výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Domácí jsou v pásmu, zatím to je bez zakončení.
     
    59:00
    Carolina to zkouší v šesti!
     
    58:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Carolina se dostává k drtivému tlaku, jenomže k vyloženým šancím to zatím nevede. Domácí brankář je navíc stále v brance, což se zanedlouho zřejmě změní.
     
    57:11
    Kučerov pouze odehrál kotouč ven z pásma, to jeho celku pochopitelně stačí.
     
    56:30
    Svečnikov se nedostal přes protihráče a následovalo tak přečíslení. Při něm se do šance dostal Stamkos, který trefil pouze beton.
     
    56:09
    Kotouč se nyní dostal z pásma Tampy a oba celky tak mohly vystřídat. Tampa Bay Lightning se nyní dostává pod tlak a spíše jen vyhazuje do bezpečí.
     
    55:40
    McGinn to zkoušel dělovkou pod břevno, minul ovšem branku.
     
    55:16
    Nedeljkovic dokázal přesně rozehrát na hokejku Beana, který zrychlil akci svého celku. Tu nakonec zakončoval Svečnikov, který znovu prověřil brankáře.
     
    54:01
    Po delší době to na sebe vzal Nečas, který se pokoušel brankáře překvapit střelou mezi ruku. Vasilevskij byl ovšem pozorný a puk se mu povedlo zachytit.
     
    53:18
    Carolina to bude mít najednou hodně složité, znovu totiž prohrává o jednu branku, nyní má na případné vyrovnání už jen zhruba sedm minutek.
    52:39 Barclay GOODROW - 1:2
     
    52:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou podruhé v tomto duelu do vedení! Carolině se nepovedlo dostat kotouč z vlastního pásma, k němu se u levého mantinelu dostal BARCLAY GOODROW, který si to namířil k levému kruhu. Z této pozice spíše nahazoval na branku a přízemním pokusem dokonale překvapil brankáře.
    Asistence: Blake Coleman.
     
    52:23
    Palát nejprve sympaticky pálil k zadní tyči, jenomže trefil pouze beton. Poté si před branku soupeře sjížděl Maroon, který pouze nahrnul kotouč pod brankáře.
     
    52:08
    Hedman to pro změnu zkoušel nástřelem od červené čáry, který směřoval přímo doprostřed. Nedeljkovic nepřerušil hru, nýbrž se znovu pokusil o rozehrávku.
     
    51:10
    Před brankou se k zakončení pokoušel prodrat domácí Trocheck, který nakonec bekhendem trefil pouze beton brankáře. Na druhou stranu se dostal Killorn.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá už jen poslední desetiminutovka. Stav je i nadále nerozhodný, dost možná tedy uvidíme další prodloužení Hurricanes.
     
    49:11
    Krátce po vhazování tvrdě zakončoval domácí Skjei, který nadělal brankáři velké problémy. Posléze ještě zkoušel dorážet Aho, kterému pomáhal i Trocheck.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Anthony Cirelli – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:03
    Nedeljkovic přesto musel zasahovat, vychytal totiž Cirelliho, který měl dobrou pozici v mezikruží.
     
    47:40
    S obranou nyní vypomohl také Point, který si musel dát pozor. Jeho formace se navíc dostala také na druhou stranu, kde Point nakonec nevymíchal Hamiltona.
     
    47:33
    Aho podél mantinelu nahazoval za branku soupeře.
     
    47:03
    Vasilevskij dokázal přesně rozehrát na hokejku Sergačjova, který tak vedl další útočnou akci svého celku. Ta ovšem skončila krátce za modrou čárou.
     
    46:13
    Po delší době si s pukem zahrál také domácí brankář Nedeljkovic, který vypomohl s rozehrávkou. Carolina se ovšem vystavila do ofsajdu, bude se vhazovat.
     
    45:04
    Zpět se nyní dokázal vrátit také Nečas, který se rozhodl uklidnit hru zpětnou nahrávkou. Jeho formace se bleskově prohnala kupředu, kde vybojovala puk zpět.
     
    44:22
    Už to vypadalo, že se do vyložené šance dostane hostující Kučerov, jenomže kotouč mu nakonec sjel z hokejky. Tampa Bay Lightning nakonec nezakončila.
     
    43:09
    Nehraje se vůbec plynule. Nyní z toho bylo zakázané uvolnění a hra se tedy znovu přestěhuje před ruského brankáře.
     
    42:24
    Carolině se tedy povedlo srovnat krok a začínáme opět od začátku. Vasilevskij navíc nyní znovu přerušil hru a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
    41:41 Jake BEAN - 1:1
     
    41:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Také domácí celek využívá přesilovou hru! Carolina měla problém s kombinací, přesto se jedna z nich povedla. JAKE BEAN si několikrát vyměnil kotouč s vedle stojícím spoluhráčem, načež pálil od modré čáry. Jeho rána příklepem nakonec zapadla přesně do šibenice.
    Asistence: Andrej Svečnikov, Jesper Fast.
     
    41:13
    Sergačjov dokázal vybojovat kotouč zpět a navíc ho odehrál do bezpečnějšího prostoru. Domácí celek se rychle dostal zpět, pro změnu zakročil Cirelli.
     
    40:27
    Hned úvodní akce skončila ofsajdem Caroliny.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který pokračuje v přesilové hře. Nyní se ovšem pro puk musel vracet obránce Hamilton.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám konečně branku přinesla. Postarala se o ní Tampa Bay Lightning, které se povedlo využít početní převahu. Hostující celek se konečně herně zvedl, nicméně i tak je směrem dopředu nebezpečnější Carolina, které se ovšem stále nedaří najít recept na brankáře Vasilevskiho, jenž zatím je hrdinou svého mužstva.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., podrážení).
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:20
    Černák po souboji zůstal ležet u mantinelu a předčasně opustil hrací plochu.
     
    37:35
    Palát promáchl před prázdnou brankou na zadní tyči.
     
    37:05
    Point pálil do jediného protihráče před brankou, Nedeljkovic tak nemusel zasahovat. Tampa při následném útoku znovu narazila, přesto rozjela další kombinaci.
     
    36:10
    Tampa se usadila v pásmu soupeře, jenomže dlouhou dobu to ke střele nevedlo. Stamkos to nakonec zkoušel prudkou nahrávkou, která ale nic nepřinesla.
     
    35:25
    Střely na branku: 23 – 20.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Dougie Hamilton – 2 min., podrážení).
     
    34:02
    Hakanpaa dokázal přesně rozehrát, jeho celek se při přechodu přes modrou čáru daleko nedostal. Naopak měl dost prostoru Point, který ale netrefil branku.
     
    33:13
    Fast se zjevil za brankou a posléze si sjel do palebné pozice, jenomže v zakončení neuspěl. Na opačné straně se málem do úniku dostal Kučerov.
     
    32:01
    Domácí celek odjel na střídačku a osamocený Aho tak musel pouze nastřelit kotouč do pásma, odkud ho včas odehrál do bezpečnějšího prostoru z Sergačjov.
     
    31:14
    Nahrávka směřovala mezi kruhy, kde měl napřaženo domácí Pesce. Jeho rána ale směřovala pouze do brankové konstrukce hostující branky!
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., krosček).
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se před malým momentem z přesilové hry postarala Tampa Bay Lightning.
     
    29:22
    Carolina to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto na případné vyrovnání výsledku zbývá ještě dostatek času.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Cédric Paquette – 2 min., nedovolené bránění).
    28:15 Brayden POINT - 0:1
     
    28:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jenom využívají přesilovou hru! Tampa Bay Lightning se spíše v početní převaze trápila, přesto se doslova prokousala do útočného pásma, kde šikovně nahazoval na teč Hedman. Před brankou vložil do nabídky hokejku BRAYDEN POINT, který procedil kotouč mezi betony brankáře.
    Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
     
    28:12
    Nahrávka na Goodrowa byla dost nepřesná, kotouč tak dokázal ukořistit domácí Slavin, který ho okamžitě po mantinelu vyhodil směrem za branku soupeře.
     
    27:22
    První přesilovou hru má k dispozici Tampa Bay Lightning, která se ale musí vracet k vlastní brance.
     
    26:56
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brock McGinn – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:31
    Tampa Bay Lightning se nyní dostal k náporu, který přinesl hned dvě nepřesné střely. Tu druhou vyprodukoval Kučerov, který ale mířil vedle vzdálenější tyče.
     
    26:15
    Paquette pouze vyhodil kotouč z obranného pásma a do menších problémů se na druhé straně dostal český obránce Rutta, který to ale ukázkově zvládl s rozehrávkou.
     
    25:05
    Další práce pro Nedeljkovice, který vyrážel pouze před sebe. Carolina se posléze dostala do rychlého protiútoku, který ztroskotal na nepovedené nahrávce.
     
    24:17
    Aho pouze nahazoval za branku soupeře, kde se ovšem jako první ke kotouči dostal hostující Hedman, který rozehrál pouze za cenu dalšího icingu.
     
    23:13
    Do pásma soupeře se nyní dostal hostující Johnson, který ovšem neměl podporu spoluhráčů. Až poté mu na pomoc přijel Schenn, který ihned zakončoval.
     
    22:05
    Kotouč se nyní svezl přes všechny čáry, nakonec z toho nebylo zakázané uvolnění. Hodně rychle tak musel jednat domácí zadák Hamilton, který rozehrál.
     
    21:13
    Vasilevskij posléze raději na jistotu přerušil hru a následovalo tak vhazování po jeho pravé ruce. Tentokráte byla úspěšnější Tampa Bay Lightning, jenž útočí.
     
    20:27
    Hned v úvodu druhé třetiny se přes pravou stranu dostal do úniku domácí Svečnikov, který ovšem nedokázal trefit branku.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ovšem musel pro kotouč vracet za vlastní branku, kde ovšem aktivně napadal Palát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme ovšem zajímavou podívanou, která nabídla docela dost vyložených šancí. Carolina o tom může povídat, zatím ovšem při své největší šanci trefila pouze brankovou konstrukci. Tampa Bay Lightning byla o něco méně aktivnější, ani jí se ovšem nepovedlo ani jednou skórovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:10
    Kučerov se nyní dokázal ukázkově vrátit a jeho celek navíc po delší době zakončoval. Palát to zkoušel slabě, navíc ho po zakončení dohrál zadák Slavin.
     
    17:12
    Carolině se nepovedlo využít ani druhou početní výhodu, nyní to bylo pro změnu hodně kostrbaté. Vasilevskij moc práce neměl, hodně mu pomohla obrana.
     
    15:33
    Tampa se znovu dostala pod tlak, nicméně poté se jí přeci jenom povedlo kotouč vyhodit. Zpět se dostával Trocheck, který se nedostal přes zadáka Hedmana.
     
    14:45
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., podrážení).
     
    14:27
    Aho předkládal k modré čáře, kde se nacházel Hamilton. Ten dělovkou trefil protihráče, nicméně k odraženému kotouči se dostal právě Aho, který ztroskotal na brankáři.
     
    14:11
    Svečnikov si u levého hrazení našel dobrou pozici a ihned pálil směrem na hostující branku. Vasilevskij vyrážel před sebe, posléze puk přesto schoval pod sebe.
     
    13:57
    Střely na branku: 9 – 6.
     
    12:17
    Point nahazoval od modré čáry, jenomže našel pouze lapačku připraveného brankáře Nedeljkovice. Ten pro jistotu přerušil hru a je tu další komerční přestávka.
     
    11:27
    Je za námi polovina první třetina, která nám zatím nepřinesl ani jednu branku. Carolina je ovšem nebezpečnější, Vasilevskij měl nejednu složitou situaci.
     
    10:33
    Trocheck si sjel před branku, kde snad třikrát dorážel do brankáře. Posléze si Vasilevskij poradil s nahozeným kotoučem.
     
    10:11
    Carolina sice neuspěla na vhazování, přesto se jí povedlo vybojovat kotouč. To mělo krátké trvání, s vypětím všech sil totiž procedil touš do bezpečí McDonagh.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Patrick Maroon.
     
    08:22
    Nečas posléze zakončoval pouze do brankové konstrukce!
     
    08:01
    Trocheck se skvěle přes levé křídlo protlačil až před brankáře, který dokázal vyrazit před sebe, kde pouze do ramena dorážel dojíždějící Nečas.
     
    07:57
    Dobrou pozici nyní měl domácí Skjei, jehož pokus směřoval do mantinelu.
     
    07:21
    Kučerovova formace nic nevymyslela, přesto se Tampa Bay Lightning udržela u kotouče. Nahození podél mantinelu dokázal za brankou zachytit Nedeljkovic.
     
    06:01
    Hodně prostoru měl u modré čáry hostující Rutta, který ihned pálil směrem na domácí branku. Nedeljkovic vyrážel před sebe, kde se nacházel spoluhráč.
     
    05:05
    Nyní se domácí celek vystavil do postavení mimo hru, Nečas totiž vjel do pásma příliš pozdě. Znovu se tak bude vhazovat před modrou čárou.
     
    04:22
    Carolina byla ve středním pásmu zablokována a musela se vracet. Sergačjov ovšem nahrával mimo dosah Pointa, s pukem tak mohl hrát zadák Hamilton.
     
    03:07
    Nyní to po pravém křídle zkoušel vzít na sebe hostující Colton, který ovšem pálil pouze do protihráče, od kterého se kotouč dostal pouze do ochranné sítě.
     
    02:01
    A práci měl také brankář Vasilevskij, kterému se ovšem povedlo kotouč vykopnout pravým betonem. Na opačné straně pláchl Killorn, který v tísni mířil do brankáře.
     
    01:12
    Tampa Bay Lightning se dostala k prvnímu střeleckému pokusu, a sice z levého kruhu. Nedeljkovic si připsal pohotový zákrok, domácí se ženou do protiútoku.
     
    00:37
    Poprvé si s pukem zahrál také hostující brankář Vasilevskij, který ho pouze přeposlal na hokejku Černáka.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned odehrál puk na druhou stranu, kde se ho zmocnil Hedman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal, Foegele – B. McGinn, Lorentz, Martinook.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Sergačjov, D. Savard – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos, Cirelli, Killorn – Colton, Gourde, Coleman – Goodrow, T. Johnson, Maroon..
     
    Carolina Hurricanes

    Na opačné straně stojí Carolina Hurricanes, která ovládla centrální divizi po základní části, na druhou Floridu přitom měla náskok pouhého bodu. Carolina Hurricanes se tak v osmifinále utkala s Nashvillem, který se umístil na čtvrté pozici. Hurricanes nejprve zvládli oba domácí zápasy a sérii tak měli dobře rozehranou. Predátoři rovněž dokázali uspět v obou domácích duelech, v obou případech to bylo až po prodloužení. Prodloužení rozhodovalo také pátý duel, tentokráte se ho povedlo ukončit Carolině. Ta navíc ovládla i šesté vzájemné utkání, shodou okolností to znovu bylo až díky prodloužení.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté Tampy Bay se po základní části umístili na třetí pozici a logicky se v následném osmifinále utkali s druhým nejlepším mužstvem své konference, kterým byl Florida. Do série vstoupila lépe právě Tampa, která dokázala excelovat v obou úvodních venkovních duelech. Panteři ovšem zabrali a až na ledě soupeře si připsali první vítězné utkání. Tampa se ovšem dostala ke dvěma mečbolům, povedlo se využít až ten druhý, a sice na domácím ledě. V šestém duelu totiž Tampa Bay předvedla velice přesvědčivý výkon a na svém kluzišti dokázala vyhrát výsledkem 4:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kanadskoamerická NHL má na programu čtvrtfinálové duely, proti sobě si to rozdají Carolina Hurricanes a Tampa Bay Lightning.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 42. Bean (A. Svečnikov, Fast) – 29. B. Point (Hedman, Kučerov), 53. Goodrow (Coleman)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Paquette – Fast, J. Staal (C), Foegele – B. McGinn, Lorentz, Martinook (A).
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačjov, D. Savard – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Colton, Gourde, Coleman – Goodrow, T. Johnson, Maroon.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Brisebois, Berg

    Diváci: 16299
    Carolina 1 4 Tampa
    #1 Neděle 30.05.2021 • 23:00
    Carolina - Tampa 1:2
    #2 Středa 02.06.2021 • 01:30
    Carolina - Tampa 1:2
    #3 Pátek 04.06.2021 • 02:10
    Tampa - Carolina 2:3 po prodl.
    #4 Sobota 05.06.2021 • 22:00
    Tampa - Carolina 6:4
    #5 Středa 09.06.2021 • 00:37
    Carolina - Tampa 0:2
    bahis siteleri