Česko – Dánsko cz 2:1 (4:3 po s.n.) | USA – Německo 2:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:2 (3:2 po s.n.)
Norsko – Kazachstán 3:1 (kon.)
konec
Norsko
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Kazachstán
Pondělí 31.05.2021, 19:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Mathis OLIMB - 3:1
     
    59:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je pravděpodobně rozhodnuto! MATHIS OLIMB dostal přihrávku k pravému kruhu, odkud zamířil a trefil přesně horní růžek branky! Asistence: Ken André Olimb.
    56:58 Rosseli Olsen mohl v oslabení navýšit norský náskok
     
    56:58
    Mats Rosseli Olsen jel sám na brankáře a nedokázal Bojarkina překonat! Ještě signalizuje, že byl hákován, ovšem rozhodčí nájezd nařizovat nehodlá. A norský útočník se fakt hodně zlobí. Podle všeho naprosto po právu.
     
    55:17
    Bude se vylučovat, Pavel Akolzin schytal tvrdý zásah do hlavy od Martina Röymarka, ten dostává trest na dvě plus deset minut. Trest odpyká Pettersen, a jelikož zbývá necelých pět minut do konce, tak míří norská dvaadvacítka do sprch.
    48:31 Michajlis jel sám na Haukelanda, norský golman drží vedení svého týmu
     
    48:31
    Kazaši se v útoku dlouho neudrželi, ale dostali druhou šanci, když Nikita Michajlis jel sám na bránu, ovšem na Haukelanda si svojí kličkou nepřišel!
     
    43:36
    V útočném pásmu fauloval celkem zbytečně Ken André Olimb, Kazaši mohou v přesilovce celkem rychle srovnat.
    43:01 Bojarkin skvělým zákrokem vychytal Mathise Olimba
     
    43:01
    Kazaši už ví, že musí a začínají čím dál tím více riskovat, což se jim nevyplácí. Teď měl velkou šanci Mathis Olimb, když střílel z první, ovšem Bojarkin se dobře přesunul a drží naděje Kazachů.
    41:08 Stefan ESPELAND - 2:1
     
    41:08
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Mathias Trettenes krásně projel podél mantinelu a poté předal puk mezi kruhy na druhou stranu, kde byl připraven STEFAN ESPELAND a ten již dokázal puk uklidit do odkryté branky! Asistence: Mathias Trettenes a Mats Rosseli Olsen.
    39:31 Sagadějev z ideální pozice pálil jen do Haukelandovy vyrážečky
     
    39:31
    Velká šance na straně Kazachů! Michajlov obral o kotouč soupeře a předložil jej do ideální pozice mezi kruhy Antonu Sagadějevovi, ale ten nechal pouze vyniknout Haukelanda, jenž skvělým zákrokem vyráží puk do ochranné sítě.
    29:00 Haukeland si s těžkou situací v brankovišti poradil na jedničku
     
    29:00
    Norové se vydali pět do pásma, ale po chvilce to opět hořelo před na druhé straně brankou Haukelanda. Ten totiž na zádech chytal pokus Romana Starčenka, vůbec si nebyl jistý, jestli puk drží.
    27:57 Thomas Valkvae Olsen - 1:1
     
    27:57
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Krásná přesilovková souhra Norů! Mathias Trettenes dostal kotouč, pozdržel jej a našel na druhé tyči úplně volného THOMASE VALKVAE OLSENA, kterému už jenom stačilo nastavit hokejku a nasměrovat kotouč do branky! Asistence: Mathias Trettenes a Jonas Holos.
     
    27:26
    A závar po chvilce také na druhé straně! Bojarkin si sice poradil, ale bratři Olimbové nyní dotírali opravdu nepříjemně. Nicméně si Norové zahrají přesilovku, Stěpanenko před brankou nedovoleně bránil soupeře.
     
    24:25
    Velký závar před brankou Haukelanda! Valk vybojoval puk a před brankou chtěl brankáře překonat Jevgenij Rymarev, ale obrana nakonec odolala. I když tedy se štěstí. Dvě minuty za podrážení následně dostává Martin Röymark.
    16:00 Dmitrij ŠEVČENKO - 0:1
     
    16:00
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DMITRIJ ŠEVČENKO dostal krásnou průnikovou přihrávku od Viktora Svedberga a jel sám na bránu. Na Haukelanda toho moc nevymýšlel a překonal jej střelou pod vyrážečku! Asistence: Viktor Svedberg.

    Jiří Michal

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 28. Valkvae Olsen (Trettenes, Holos), 42. Espeland (Trettenes, Rosseli Olsen), 59. M. Olimb (K. A. Olimb) – 16. Ševčenko (Svedberg)


    Norsko: Haukeland (Holm) – Holos (C), Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb (A), Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – Pettersen, Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Salsten, Röymark – Heier.
    Kazachstán: Bojarkin (Šutov) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stěpaněnko – Akolzin, Sagadějev, Ševčenko – Michajlis, Valk, R. Starčenko (C) – Šin, Šestakov, Rymarev – Paňukov, Gurkov, Asetov (A) – Lichotnikov, Petuchov.

    Rozhodčí: Fraňo, Šír – Hynek, Synek (všichni CZE)
    bahis siteleri