Bělorusko – Ázerbájdžán 1:2 (kon.) | Bosna – Černá Hora 0:0 (kon.) | Norsko – Lucembursko 1:0 (kon.)
Nizozemsko – Skotsko 2:2 (kon.) | Rumunsko – Gruzie 1:2 (kon.) | Anglie – Rakousko 1:0 (kon.)
Německo – Dánsko 1:1 (kon.) | Francie – Wales 3:0 (kon.)
konec
Bělorusko
1:2 (0:0)
Ázerbájdžán
Středa 02.06.2021, 18:00 • Stadion Dinamo (Minsk) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer u mezinárodní kopané! Reprezentační přestávka už nedávno začala, takže se většina celků začalo připravit na nadcházející Euro. Do akce ale půjdou i týmy, které tam nebudou účinkovat, takže se dnes bude konat utkání mezi Běloruskem a Ázerbájdžánem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Bělorusko
    Bělorusko podle očekávání nezažilo úspěšnou kvalifikaci na Euro, kde vypadlo v prvním kole baráže proti Gruzii. O poznání více se mu dařilo v Lize národů, kde působí v Lize C. Bělorusům tam utekl postup jen o chloupek, protože v rozhodujícím šestém utkání nestačili na Albánii, které na jejich úkor postupuje do Ligy B. Na jaře pak samozřejmě začala probíhat kvalifikace na Mistroství světa, kterou Bělorusko odpálilo výhrou nad Estonskem, ale pak schytala jednoznačnou porážku s Belgií. Dnes ho tak čeká papírově slabší soupeř v podobě Ázerbájdžánu.

    Poslední tři utkání
    Belgie vs. Bělorusko – 8:0
    Bělorusko vs. Estonsko – 4:2
    Bělorusko vs. Honduras – 1:1
     
    Ázerbájdžán
    Ázerbájdžán má od nějakého velkého úspěchu také hodně daleko. V kvalifikaci na Euro se neprokousal ani do baráže, protože ve skupině E skončil na beznadějném posledním místě. O moc více se nedařilo ani v Lize národů, kde se stěží udržel díky třem bezbrankových remízám na závěr skupiny. Na výhru tak čeká již od září minulého roku, protože v úvodu kvalifikace na Mistroství světa nestačil na Portugalsko a Srbsko, což jsou ale papírově silnější týmy. Proti Bělorusko však určitě může pomýšlet na vítězství.

    Poslední tři utkání
    Turecko vs. Ázerbájdžán – 2:1
    Ázerbájdžán vs. Srbsko – 1:2
    Katar vs. Ázerbájdžán – 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Pavljučenko – Švecov, Chadarkevič, Volodjko – Zolotov, Bykov, Jablonskij, Ebong, Pečenin – Antilevskij, Skavyš (C)
    Náhradníci: Čičkan, Vasiljuček – Grečiko, Klimovič, Nechajev, Podstřelov, Sedko, E. Ševčenko, G. Ševčenko, Solovej, Juzepčuk, Zajac

    Ázerbájdžán: Balajev – Medveděv (C), Husejnov, Haghverdi, Kryvocjuk – Bajramov, Machmudov, Garajev, Salahli – Ghorbani, Alasgarov
    Náhradníci: Bjaramov, Dženetov – Achmedzade, Alijev, Cafarqulijev, Husejnov, Ibrahimli, Isajev, Jamalov, Mustafajev, Nurijev, Šejdajev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali pas na levou stranu, kde měl ovšem hodně daleko k míči hostující Salahli.
     
    4
    Ázerbájdžán to posléze zkoušel centrem z pravé strany, v pokutovém území se povedlo zakročit domácímu Chadarkevičovi.
     
    5
    Následoval první rohový kop tohoto zápasu, ke kterému se postavil hostující Bajramov, jehož centr zakončoval vedle branky Husejnov.
     
    6
    Ázerbájdžán rozjel kombinaci na vlastní polovině, načež jsme sledovali vysoký nákop na pravou stranu, kde se nacházel Kryvocjuk.
     
    7
    V obraně se poté povedlo zodpovědně zakročit domácímu Volodjkovovi, který se v souboji o míč dostal před Ghorbaniho.
     
    8
    Snad poprvé se k míči dostal hostující brankář Balajev, který odkopával na druhou stranu, kde se k volnému předmětu dostal Jablonskij.
     
    9
    Bělorusko zahrávalo první standardní situaci. K rozehrávce se nakonec postavil Pečenin, který našel pouze rukavice Balajeva.
     
    10
    Narážečka v podání Ghorbaniho nakonec trefila pouze protihráče, k odraženému míči se ovšem jako první dostal Garajev.
     
    11
    Hodně daleko od pokutového území zakončoval hostující Machmudov, jehož zakončení se nakonec sneslo vysoko nad branku.
     
    12
    S míčem si posléze zahrál také hostující brankář Balajev, kterému se rozehrávkou po zemi povedlo oslovit obránce Husejnova.
     
    13
    S míčem se na polovinu soupeře posléze dokázal dostat Bykov, který nahrával do tandemu na Zolotova, jenž to měl na dlouhou nohu.
     
    14
    Dobrý centr se snášel na domácího Ebonga, který ovšem promáchl a za ním se tak k volnému míči dostal zadák Haghverdi.
     
    15
    Na opačné straně jsme sledovali nepřesnou nahrávku na Kryvocjuka, následovat tak bude vhazování v podání Zolotova.
     
    17
    Před malým momentem se daleko s míčem nedostal hostující Alasgarov, naopak kousek od pokutového území fauloval Kryvocjuk.
     
    18
    K avizované rozehrávce volného kopu se nakonec postavil Jablonskij, který to zkoušel po zemi na branku, jenomže Balajev dokázal zakročit.
     
    19
    Na zadní tyči si na následný centr pokoušel seběhnout Pečenin, vzdušná nabídka nakonec putovala až za brankovou čáru.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím branku nepřinesla. Sledujeme totiž vyrovnanou podívanou.
     
    22
    Alasgarov nyní dokázal propasírovat nahrávku na Bajramova, který se dostal ke střele, jenomže ta putovala hodně vedle branky.
     
    23
    Od své branky tak mohl odkopávat brankář Pavljučenko, který poslal míč daleko na druhou stranu, kde se povedlo zakročit Medveděvovi.
     
    24
    Sledovali jsme další odkop od domácí branky, který se snášel na opačnou polovinu, kde se povedlo zakročit pozornému Salahlimu.
     
    25
    Ghorbani operoval zády k brance, nakonec se mu míč nepovedlo udržet a v souboji se tak před něj dokázal dostat Jabonskij.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Volodko (Bělorusko).
     
    27
    Nahrávka mezi obránce poté měla směřovat na domácímu Antilevskiho, jenomže tento záměr dokázal včas rozluštit Haghverdi.
     
    28
    Na pořadu dne byl další rohový kop, ke kterému se znovu postavil Machmudov, jehož centr směřoval spoluhráči do záklonu.
     
    29
    K rozehrávce volného kopu se nyní postavil hostující Bajramov, který nadvakrát trefil pouze blokujícího protihráče v pokutovém území.
     
    31
    Medveděv se nyní postaral o autové vhazování z pravé strany, které směřovalo přímo do domácího pokutového území.
     
    32
    Na levém křídle měl hodně prostoru na centr domácí Salahli, který poslal míč k hranici malého vápna, kde se ovšem povedlo zakročit protihráči.
     
    33
    Je za námi třetina hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Nyní mají více ze hry hostující hráči, kteří okupují útočnou polovinu.
     
    35
    Klid na rozehrávku poté měl hostující Haghverdi, kterému se přesnou nahrávkou povedlo na opačné polovině najít Garajeva.
     
    36
    V pokutovém území příliš dlouho čekal na zakončení hostující Salahli, kterého tedy na poslední chvíli dokázal zablokovat Švecov.
     
    37
    Po delší době se k míči dostal hostující brankář Balajev, kterému se poklidným výhozem povedlo najít Machmudova.
     
    39
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Machmudov, který posléze nahrával do tandemu na Garajeva, jenž vyprodukoval zadovku na spoluhráče.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Kryvocjuk (Ázerbájdžán).
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Před malým momentem se povedlo včas vrátit se Haghverdimu, který před protihráčem odklízel míč směrem ven z hrací plochy.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme hodně nezáživnou podívanou, která nám dokonce nenabídla ani jednu vyloženou šanci. Oba celky se v úvodním dějství střídaly v držení míče, jenomže to bylo naprosto vše. Ani jeden z brankářů totiž neměl žádnou vážnější práci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Pečenin, přichází Juzepčuk.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali standardní situaci Běloruska, která se ovšem snesla pouze na hlavu protihráče.
     
    49
    A poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také brankář Pavljučenko, kterému se rychlou rozehrávkou povedlo najít Švecova.
     
    50
    Z vlastní poloviny posléze mohl rozehrávat hostující Salahli, který nahrál do tandemu na Medveděva, kterého ale zablokoval protihráč.
     
    51
    Ázerbájdžán se nakonec prokombinoval ke středovému kruhu, kde se sice povedlo zakročit Ebongovi, od kterého se míč odrazil ke Garajevovi.
     
    52
    Na pravém křídle měl poměrně dost prostoru na nahrávku do pokutového území Zolotov, který ovšem našel pouze protihráče.
     
    53
    V pokutovém území si nakonec střeleckou pozici dokázal najít domácí Ebong, který si potáhl míč na levou nohu, jenomže mířil nad branku.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Medveděv (Ázerbájdžán).
     
    55
    Na opačné straně jsme sledovali rohový kop, na který si pokoušel naskočit Husejnov, před kterým ale zasahoval pozorný Bykov.
     
    56
    Rohový kop se ještě opakoval, tentokráte se snášel na přední tyč, kde pro změnu na jistotu odvracel pozorný Jablonskij.
     
    56
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se prosazuje jako první! Hostující celek neodehrál míč mimo pokutové území, na hranici se k němu dostal MAXIM SKAVYŠ, který to zkoušel zakončením na přední tyč. Balajev byl u své tyče příliš pozdě a poprvé tak inkasoval.
    56. SKAVYŠ - 1:0
     
    58
    Ázerbájdžán to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času.
     
    59
    Z hodně velké vzdálenosti to posléze na sebe vzal domácí Skavyš, který si potáhl míč na pravou nohu, jenomže zakončoval hodně nad branku.
     
    60
    Následoval rohový kop z levé strany, ke kterému se nakonec postavil Bajramov. Ten svým centrem dokázal najít pouze Ebonga.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Ebong (Bělorusko).
     
    62
    Máme za sebou necelou hodinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral domácí Skavyš.
     
    63
    Nahrávka do protiútoku poté na levém křídle našla domácího Juzepčuka, který si v souboji jeden na jednoho neporadil s protihráčem.
     
    65
    Nyní moc nechybělo hostujícímu Alasgarovi, který dobíhal na centrovanou nabídku na zadní tyči, jenomže míč nedokázal ani trefit.
     
    66
    Nákop za hostující obranu nakonec putoval k obránci Husejnovovi, který zpětnou nahrávkou dokázal odehrát míč k Balajevovi.
     
    67
    Ázerbájdžán dokázal s míčem přejít na opačnou polovinu, jenomže o míč přišel a na druhou stranu se tak vrhl Zolotov.
     
    68
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Kryvocjuk, přichází Achmedzade.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Alasgarov, přichází Cafarqulijev.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Ghorbani, přichází Šejdajev.
     
    69
    Nyní jsme sledovali nahrávku na levé křídlo, kde se nacházel hostující Salahli, který se ovšem míče rychle zbavil.
     
    70
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Bykov, přichází Klimovič.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Bělorusko i nadále vede o jednu branku, navíc soupeře k ničemu nepouští.
     
    73
    Hodně prostoru měl na pravém křídle domácí Švecov, který centroval do malého vápna, kde ovšem zasahoval brankář Balajev.
     
    73
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Hostující celek srovnává krok! Po zablokovaném zakončení jsme sledovali rohový kop, na který si na hranici malého vápna dokázal naskočit BADAVI HUSEJNOV. Jeho hlavička putovala do tyče, následná dorážka už skončila v síti.
    73. HUSEJNOV - 1:1
     
    74
    Žlutou kartu dostává Garajev (Ázerbájdžán).
     
    75
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Bajramov, přichází Nurijev.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Machmudov, přichází Isajev.
     
    76
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Garajev, přichází Mustafajev.
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Zolotov, přichází G. Ševčenko.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Antilevskij, přichází Podstřelov.
     
    77
    S míčem se na druhou stranu rovněž pokoušel dostat domácí Jablonskij, kterému ale nevyšla nahrávka na Klimoviče.
     
    79
    Solidní rychlost měla předchozí akce Ázerbájdžánu. Na sebe to nakonec vzal Garajev, jehož ránu ale dokázal zablokovat protihráč.
     
    80
    Bělorusko bude zahrávat standardní situaci.
     
    81
    Nabídka nakonec putovala na zadní tyči, kde ještě Ebong vracel míč do ohně, kde ovšem našel pouze pozorného Haghverdiho.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba posledních deset minut. Oba celky hrají hodně ofenzivně, nicméně chybí tomu špetka přesnosti.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Mustafajev (Ázerbájdžán).
     
    83
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Skavyš, přichází Solovej.
     
    84
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Ebong, přichází Sedko.
     
    86
    Na vlastní polovině si pohrával s míčem hostující Husejnov, kterému se povedlo přesně rozehrát na Medveděva, jenž nevybojoval rohový kop.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, utkání dost možná skončí nerozhodně. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Daleko od rozhodujícího zásahu nyní nebyl hostující Achmedzade, který se uvolnil k zakončení, jenž nakonec putovalo kousek vedle.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Isajev (Ázerbájdžán).
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Bělorusko zahrávalo jednu z posledních standardních situací. Vysoký centr se ovšem snesl pouze do rukavic Beljajeva.
     
    90+1
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Hostující celek se přeci jenom dostává do vedení! Bělorusku se standardka nepovedla, místo toho jsme sledovali rychlý protiútok, který na sebe vzal RAMIL ŠEJDAJEV. Jeho technický obstřel dokonale zapadl k zadní tyči.
    90+1. ŠEJDAJEV - 1:2
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Bělorusko se tak dostává do složité pozice.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ázerbájdžánu poměrem 2:1. Do druhého poločasu lépe vstoupilo Bělorusko, které při první vyložené šanci dokázalo prostřelit Balajeva. Ázerbájdžán se i nadále směrem dopředu hledal, nakonec po rohovém kopu přeci jenom dokázal srovnat krok, o což se postaral obránce Husejnov. Ázerbájdžán navíc v nastaveném čase převrátil výsledek ve svůj prospěch. (19:53:27)

    David Suchý

    Branky: 56. Skavyš – 73. Husejnov, 90+1. Šejdajev

    Karty:   26. Volodko (BLR), 61. Ebong (BLR) – 40. Kryvocjuk (AZE), 54. Medveděv (AZE), 74. Garajev (AZE), 83. Mustafajev (AZE), 90. Isajev (AZE)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:26.
    Bělorusko: Pavljučenko – Švecov, Chadarkevič, Volodko – Zolotov (76. G. Ševčenko), Bykov (70. Klimovič), Jablonskij, Ebong (84. Sedko), Pečenin (46. Juzepčuk) – Antilevskij (76. Podstřelov), Skavyš (C) (83. Solovej)
    Náhradníci: Čičkan, Vasiljuček – Grečiko, Klimovič, Nechajev, Podstřelov, Sedko, E. Ševčenko, G. Ševčenko, Solovej, Juzepčuk, Zajac

    Ázerbájdžán: Balajev – Medveděv (C), Husejnov, Haghverdi, Kryvocjuk (68. Achmedzade) – Bajramov (75. Nurijev), Machmudov (75. Isajev), Garajev (76. Mustafajev), Salahli – Ghorbani (68. Šejdajev), Alasgarov (68. Cafarqulijev)
    Náhradníci: Bjaramov, Dženetov – Achmedzade, Alijev, Cafarqulijev, Husejnov, Ibrahimli, Isajev, Jamalov, Mustafajev, Nurijev, Šejdajev
    bahis siteleri