Bělorusko – Ázerbájdžán 1:2 (kon.) | Bosna – Černá Hora 0:0 (kon.) | Norsko – Lucembursko 1:0 (kon.)
Nizozemsko – Skotsko 2:2 (kon.) | Rumunsko – Gruzie 1:2 (kon.) | Anglie – Rakousko 1:0 (kon.)
Německo – Dánsko 1:1 (kon.) | Francie – Wales 3:0 (kon.)
konec
Německo
1:1 (0:0)
Dánsko
Středa 02.06.2021, 21:00 • Tivoli Stadion Tirol, Innsbruck • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Přeji příjemný fotbalový večer při sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Německem a Dánskem. Oba celky si za necelé dva týdny zahrají na evropském šampionátu, takže dnes můžeme pozorovat, jakou budou mít před důležitými zápasy formu. Start duelu je naplánován na 21:00. Příjemnou zábavu!
     


    Nominace Dánska na ME 2021

    Brankáři: Kasper Schmeichel (Leicester/Angl.), Jonas Lössl (Midtjylland), Frederik Rönnow (Schalke 04/Něm.).

    Obránci: Simon Kjaer (AC Milán/It.), Andreas Christensen (Chelsea/Angl.), Jannik Vestergaard (Southampton/Angl.), Joachim Andersen (Fulham/Angl.), Joakim Maehle (Atalanta Bergamo/It.), Jens Stryger (Udine/It.), Daniel Wass (Valencie/Šp.), Mathias Jörgensen, Nicolai Boilesen (oba FC Kodaň).

    Záložníci: Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham/Angl.), Thomas Delaney (Dortmund/Něm.), Christian Eriksen (Inter Milán/It.), Christian Nörgaard, Mathias Jensen (oba Brentford/Angl.), Anders Christiansen (Malmö/Švéd.).

    Útočníci: Yussuf Poulsen (Lipsko/Něm.), Martin Braithwaite (Barcelona/Šp.), Kasper Dolberg (Nice/Fr.), Jonas Wind (FC Kodaň), Andreas Skov Olsen (Boloňa/It.), Mikkel Damsgaard (Sampdoria Janov/It.), Andreas Cornelius (Parma/It.), Robert Skov (Hoffenheim/Něm.).
     


    Nominace Německa na ME 2021

    Brankáři: Bernd Leno (Arsenal/Angl.), Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Kevin Trapp (Frankfurt).

    Obránci: Matthias Ginter (Mönchengladbach), Robin Gosens (Bergamo/It.), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg, Lukas Klostermann (oba Lipsko), Mats Hummels (Dortmund), Robin Koch (Leeds/Angl.), Antonio Rüdiger (Chelsea/Angl.), Niklas Süle (Bayern Mnichov).

    Záložníci: Emre Can (Dortmund), Ilkay Gündogan (Manchester City/Angl.), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.) Florian Neuhaus (Mönchengladbach), Kai Havertz (Chelsea/Angl.), Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Jamal Musiala.

    Útočníci: Serge Gnabry, Thomas Müller, Leroy Sané (všichni Bayern Mnichov), Kevin Volland (Monako/Fr.), Timo Werner (Chelsea/Angl.).
     
    Oba týmy si v základní skupině na turnaji zahrají všechny tři zápasy v domácím prostředí. Dánové v Kodani přivítají postupně Finsko, Belgii i Rusko. Postup do další fáze je pro ně velice reálný, protože po Belgii by měli být papírově druhým nejsilnějším týmem skupiny.

    Němci mají po posledním MS rozhodně co napravovat, v Rusku totiž v roli obhájců titulu nepostoupili ani do play-off. Také Německo odehraje všechna utkání skupiny v domácím prostředí v mnichovské Allianz Areně. Za soupeře bude mít úřadující světové šampiony z Francie, úřadující mistry Evropy z Portugalska a také Maďary.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Neuer (C) – Klostermann, Süle, Hummels, Ginter, Gosens – Gnabry, Neuhaus, Kimmich, Sané – Müller
    Náhradníci: Leno, Trapp – Musiala, Volland, Koch, Hofmann, Halstenberg, Günter. Trenér: Löw.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Vestergaard, Maehle – Eriksen, Höjbjerg, Delaney – Poulsen, Braithwaite, Skov Olsen
    Náhradníci: Rönnow, Lössl – Wind, Skov, Stryger, Christiansen, Jörgensen, Dolberg, Cornelius, Damsgaard, Boilesen. Trenér: Hjulmand.

    Rozhodčí: Julian Weinberger (Rakousko).
     
    Oba týmy už jsou připraveny na hrací ploše. Dánsko hraje v červených dresech a Německo v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Němci začali s míčem na kopačkách. Zatím si přihrávají na vlastní polovině mezi obránci.
     
    2
    Zpětná přihrávka na Manuela Neuera nebyla úplně ideální. Hvězdný brankář ale stačil balón odkopnout levačkou před dobíhajícím Braithwaitem.
     
    2
    Dánové si díky své aktivitě vybojovali rohový kop, který rozehrál na krátko Eriksen. Poté se míč nakonec dostal do vápna, ale tam si jej stáhl Neuer.
     
    3
    Robin Gosens si zabíhal na vysoký nákop, ale od jeho hlavy se míč odrazil jen ke Schmeichelovi, jenž se tak poprvé v utkání dotkl balónu.
     
    4
    Přenesení hry na Höjbjerga bylo velmi nepřesné. Míč se dokutálel za postranní čáru, takže autu se ujímají Němci.
     
    5
    Skov Olsen si zabíhal na průnikovou přihrávku, jenže byl v danou chvíli chycen do ofsajdu. Rozhodčí museli hru zastavit.
     
    6
    Domácí velmi zajímavě obléhali pokutové území, ale střela Leroye Saného ze zadní tyče moc povedená nebyla. Odkopávat bude Schmeichel.
     
    7
    Německo se drží na míči i nyní. Zatím kombinuje jen okolo půlící čáry.
     
    8
    Sané si na hranici vápna přebíral balón, ale nedokázal se vytočit v nebezpečnějším prostoru včas. Okamžitě byl dostoupen dánskými beky.
     
    9
    Po ztrátě míče Němců mohli dopředu vyrazit Dánové, ale znovu nebyli přesní v přihrávce na kraj hřiště.
     
    10
    Martin Braithwaite se už chystal na ideální přebrání míče do běhu, ale rychle u něj byl pozorný Nicklas Süle.
     
    11
    Teď se tempo hry uklidnilo. Je zcela evidentní, že favorit zápasu chce držet co nejvíce míč.
     
    12
    Sané našel na levém křídle Gnabryho, který se okamžitě snažil vracet míč zpět na prvně jmenovaného. I tentokrát byla dánská obrana úspěšnější.
     
    12
    Florian Neuhaus vyslal první nebezpečný pokus na bránu soupeře. Jeho prudká střela z prvního doteku letěla k přední tyči, ale tam byl Kasper Schmeichel poměrně rychle.
     
    14
    Na parádní centr Gintera si naběhl Thomas Müller, jehož zakončení hlavou bylo velmi nebezpečné. Letělo však do středu bránu, kde dánská jednička stála.
     
    15
    Braithwaite se dopustil útočného faulu. Na zemi se v pozici faulovaného ocitl Matthias Ginter.
     
    16
    Útočník Dánska se znovu snažil udělat si místo poblíž pokutového území, ale Süle stačil posunout balón do autu.
     
    16
    Skov Olsen předvedl velice slušnou přešlapovačku na pravé straně, avšak následný centr se mu nepovedl podle představ. Němci měli štěstí.
     
    18
    Vestergaard naprosto parádně vystoupil a Dánové už už mířili do brejku. Christian Eriksen ale akci nevyřešil střelou ani přihrávkou.
     
    19
    Müllerova přihrávka hledala Gnabryho, který si ale kousek před stoperem nepřebral ideálně míč. Kdyby se mu to povedlo, tak by z toho byla větší šance.
     
    20
    Ginter je zatím velmi aktivní i směrem dopředu. Servíroval další centr do vápna, ale Dánové odvrátili na rohový kop.
     
    21
    Sané si naváděl míč na levou nohu, se kterou také odcentroval. Dánská obrana v čele s kapitánem Kjaerem ale dokázala zareagovat.
     
    22
    Za sebou máme téměř polovinu úvodního dějství a zatím se hraje bez větších šancí. Kvalita v mezihře je ale v některých fázích zřejmá na obou stranách.
     
    23
    Šlapák Lukase Klostermanna byl zcela jasný. Sudí jej viděl a pískl faul. Navíc na trávníku zůstal jeden z dánských hráčů ležet.
     
    24
    Standardní situaci rozehrál dle očekávání Eriksen, ale dánský špílmachr trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    25
    Stoper Ginter si naběhl na pravé křídlo, odkud vyslal další nepříjemný centr k zadní tyči. Leroy Sané ale hlavičkový souboj prohrál.
     
    26
    Po slabší pasáži už Němci přebírají iniciativu a znovu dokázali vybojovat míč na soupeřově polovině.
     
    27
    Sané dvakrát za sebou provedl zajímavou kličku, ale žádný z jeho spoluhráčů se mu v náběhu neukázal. Hru tak musel pozdržet.
     
    28
    Ginter postrčil na Klostermanna, který přesným přízemním pasem našel Müllera. Po jeho sražené ráně se míč odrazil k Sanému, jenž si ale při zakončení neseřídil krok.
     
    29
    Skvělou defenzivní práci odvedl Jannik Vestergaard, který včas dostoupil Klostermanna a vyhrál s ním sprintérský i osobní souboj.
     
    30
    Celek v červených dresech má ale rozhodně problém s tím, aby podržel na delší dobu míč u nohou. Neuer je zatím bez práce.
     
    31
    Gnabry přihrál Müllerovi. Útočník Němců si chystal míč ke střele z hranice vápna, ale hned dva hráči Dánska jej zablokovali.
     
    32
    Serge Gnabry už zachycoval míč na levé straně, ale nedokázal jej udržet ve hře. Autové vhazování rozehrávají Dánové.
     
    33
    Němci zatím nejsou efektivní ve finální fázi. Hrají velmi dobře okolo vápna, ale přímo v něm se do zakončení nedostávají.
     
    35
    Standardní situace Kimmicha byla velmi nepříjemná. Míč propadl malým vápnem okolo Schmeichela, ale žádný z hráčů v bílém dresu jej nedokázal trefit.
     
    36
    Německo pokračuje v tlaku a vzápětí bude rozehrávat rohový kop. Dánové se musí i nadále bránit.
     
    37
    Gosensova tvrdá rána ze střední vzdálenosti skončila na hlavě Kjaera, od kterého se míč odrazil na další rohový kop.
     
    38
    Dánsko nyní trochu zneutralizovalo tlak Němců a přihrává si na své polovině. Uvidíme, co nám nabídne ještě konec poločasu.
     
    39
    Wass chtěl vypomoct útoku, ale zároveň si pomohl faulem. Znovu tak budou hrát domácí.
     
    40
    Gosens si vzal míč na levé straně a pelášil směrem dopředu. Třetí dánský bránící hráč ale zareagoval a předvedl kvalitní skluz.
     
    41
    Hummelsův nákop skončil zhruba tři metry vedle levé tyče Schmeichelovy brány. Dánský brankář se chystá k dalšímu výkopu.
     
    42
    Konec poločasu se blíží a defenzívy obou celků stále fungují na jedničku. Více ze hry má stále Německo.
     
    43
    Florian Neuhaus byl těsně před hranicí pokutového území faulován Simonem Kjaerem. Německo bude rozehrávat přímý kop.
     
    43
    Tvrdá střela Thomase Müllera skončila na zdi dánských hráčů. Poté přišel ještě další pokus, který zapadl vysoko nad bránu.
     
    44
    Serge Gnabry si skvěle připravil míč na levou nohu a poté parádně zakončil. Trefil však jen horní tyč, ale jednoznačně se jednalo o zatím nejhezčí moment tohoto utkání.
    44. Gnabryho rána do horní tyče
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil nám první poločas, který žádnou branku nenabídl. Více ze hry mělo Německo, které také mělo ve 44. minutě zatím největší šanci. Serge Gnabry ale zamířil jen a pouze do tyče. Dánové toho směrem dopředu moc nepředvedli. Je otázka, co nám nabídne druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Andreas Skov Olsen, přichází Kasper Dolberg.
     
    47
    Také druhou půli začali domácí tlakem. Serge Gnabry si nabíhal na pravé křídlo, ale těžký pas ze středu hřiště v podání Kimmicha nedostihl.
     
    48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Teď to Dánsko ve vápně podcenilo. Prudký centr Gosense ze strany propadl na malé vápno, kde se k němu dostal Joshua Kimmich. Univerzál ve službách Bayernu ale ještě předložil lépe postavenému FLORIANU NEUHAUSOVI, který se z blízkosti nemýlil. 1:0.
    48. Florian NEUHAUS - 1:0
     
    50
    Svěřenci Joachima Löwa chtějí pokračovat v aktivní hře, a to se jim i daří. Stále častěji se do rozehrávky zapojuje i Manuel Neuer, ostatně jak bývá jeho zvykem.
     
    51
    Poulsen se ale jako drak vřítil do vápna Němců, kde byl poslán na zem. Přestože protestuje, penalta se pískat nebude.
     
    52
    Gnabry sice hledal u opačné brány Müllera, ale už křídelnímu hráči Německa byl odpískán ofsajd.
     
    53
    Eriksen vybídl Poulsena, jehož centr nebyl vůbec povedený. Stopeři Německa s tímto pasem rozhodně potíže neměli.
     
    54
    Nepřesný pokus o nákop týmu v červených dresech skončil v rukavicích Manuela Neuera.
     
    54
    Robin Gosens natáhl ke střele ze značného úhlu, ale Kasper Schmeichel si přední tyč pokryl. Znovu Die Mannschaft pořádně zahrozil.
     
    56
    Jediný střelec branky Florian Neuhaus si pomohl nedovoleným způsobem. Standardní situace pro Dány.
     
    57
    První žlutou kartu utkání vidí za zcela evidentní faul Leroy Sané.
     
    58
    Matthias Ginter zatím hraje výtečný zápas. Německý stoper se v rozhodující chvíli dokázal dostat před Braithwaitea, jemuž zakončení z těsné blízkosti nakonec znemožnil.
     
    60
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Robin Koch.
     
    61
    Ginter se objevil i na útočné polovině. Velmi dobře přečetl hru a centr Thomase Müllera si dokonale našel. Kasper Schmeichel ale byl v pozoru a včas zakročil.
     
    62
    Také Serge Gnabry je v tomto utkání vidět. Tato rána ze značné vzdálenosti v jeho podání ale brankáři Leicesteru vrásky nenadělala.
     
    64
    Němci celkem zariskovali, když z nepříliš ideální pozice vraceli míč Neuerovi. Kapitán v bráně si ale díky svému osobitému stylu bez potíží dokázal poradit.
     
    65
    Christian Eriksen předkládal nebezpečný přízemní centr, který také Kasper Dolberg zakončil. Dánský útočník měl situaci složitou, a proto zamířil vysoko nad horní tyč.
     
    67
    Občas sledujeme zajímavé záblesky, ale jinak tempo hry není nikterak vysoké. Dánsko víceméně stále čeká na pořádnou šanci.
     
    67
    Süle skvěle vystoupil a pořádně protáhl Eriksena, který jej tak musel pouze faulovat.
     
    68
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Pierre-Emile Höjbjerg, přichází Jens Stryger.
     
    69
    Yussuf Poulsen natáhl zhruba z dvaceti metrů, jenže bohužel pro něj trefil napřímo stopera Matse Hummelse.
     
    70
    Kimmich rychle otočil hru na pravou stranu, ale Gnabry si moc nevěděl rady, neboť měl okolo sebe tři hráče v červeném dresu.
     
    71
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Němci si nepohlídali náběh YUSSUFA POULSENA a ihned jsou za to potrestáni! Ze středu zálohy přišla na vytáhlého útočníka parádní přihrávka do běhu, mezitím Mats Hummels nestíhal se vracet. Poulsen tak měl dostatek prostoru k zakončení k bližší tyči, což se mu i povedlo. 1:1.
    71. Yussuf POULSEN - 1:1
     
    73
    Sané dělal na pravém křídle rozruch, ale nakonec jej míč neposlechl. Navíc se křídlo Německa provinilo faulem.
     
    74
    Poulsen sklepával míč pod sebe, ale přesná střela v podání jeho spoluhráče Dolberga nevznikla.
     
    75
    Wass si měnil míč s Eriksenem, ale nakonec právě on záložníkovi Interu Milán nepřihrál přesně. Dánové o míč celkem snadno přišli.
     
    76
    Kimmichův nepřesný centr lapil Kasper Schmeichel, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    77
    Podruhé v utkání trefili Němci brankovou konstrukci. Tentokrát u přední tyče vyplaval Joshua Kimmich, jenž tedy zakončil až moc přesně. Více přesně, než by bylo zdrávo.
    77. Kimmichovo zakončení trefilo tyč
     
    78
    Ani další prudký centr nebyl ničím překvapivým pro zkušeného brankáře Dánů. Schmeichel zároveň rychle rozehrál na pravou stranu.
     
    79
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Kevin Volland.
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Christian Günter.
     
    80
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Mathias Jörgensen.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Mikkel Damsgaard.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Nicolai Boilesen.
     
    82
    Pomalu ale jistě se nám blíží závěr tohoto přípravného utkání. Před námi je zhruba deset posledních minut.
     
    83
    Po krásné kombinaci mezi Dolbergem a Damsgaardem zůstal druhý jmenovaný ležet na trávníku po kontaktu s protihráčem. Možná se měla pískat penalta, ale sudí zůstal klidný.
     
    84
    Delaney zastavil skluzem rozběhnutého Christiana Güntera. Čerstvý hráč Německa si žádal pro soupeře kartu, ale ta nepřišla.
     
    85
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází Anders Christiansen.
     
    86
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Jonas Hofmann.
     
    87
    Jannik Vestergaard si ve vápně Němců nabíhal k zadní tyči, ale na míč zhruba o metr nedosáhl.
     
    88
    Německo už ve druhém poločase ani zdaleka není tak jisté na míči jako v poločase prvním. Nicméně nyní si jej pořádně přebralo a pokusí se ještě něco vymyslet.
     
    89
    Pokus o zajímavé přistrčení v podání Kevina Vollanda skončil neúspěchem. Schmeichel si zakřičel a pro balón si došel.
     
    90
    Rozběhla se nám 90. minuta utkání. Fotbalisté v bílých dresech kombinují na dánské polovině.
     
    90
    Hummelsovo přenesení na pravou stranu se s přesností zrovna nepotkalo. Kasper Schmeichel tak bude mít další práci s odkopem.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat 2 minuty. Ty nás dělí od konce střetnutí.
     
    90+2
    Útok Němců do otevřenější obrany skončil jasným faulem Mathiase Jörgensena.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.
     
    Je u konce přípravný duel mezi Německem a Dánskem. Územní převahu v prvním poločase měli Němci, ale kromě rány Serge Gnabryho do tyče si žádnou další příležitost nevytvořili. Po pauze tahali zhruba do 60. minuty za delší konec provazu opět Němci, ti také zaslouženě šli zásluhou Floriana Neuhause do vedení. V 71. minutě ale po krásné přihrávce Christiana Eriksena vyrovnal Yussuf Poulsen z jediné střely Dánů na branku. O pár minut později ještě trefil tyč Joshua Kimmich, ale skóre se už nepohnulo. Duel tak končí remízou 1:1.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. Na počtenou! (22:53:33)

    Daniel Fekets

    Branky: 48. Neuhaus – 71. Poulsen

    Karty:   57. Sané (GER)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.
    Německo: Neuer (C) – Klostermann (60. Koch), Süle, Hummels, Ginter, Gosens (79. Günter) – Gnabry (79. Volland), Neuhaus, Kimmich, Sané (86. Hofmann) – Müller
    Náhradníci: Leno, Trapp – Musiala, Volland, Koch, Hofmann, Halstenberg, Günter. Trenér: Löw

    Dánsko: Schmeichel – Wass (85. Christiansen), Kjaer (C) (80. Jörgensen), Vestergaard, Maehle – Eriksen, Höjbjerg (68. Stryger), Delaney – Poulsen (80. Damsgaard), Braithwaite (80. Boilesen), Skov Olsen (46. Dolberg)
    Náhradníci: Rönnow, Lössl – Wind, Skov, Stryger, Christiansen, Jörgensen, Dolberg, Cornelius, Damsgaard, Boilesen. Trenér: Hjulmand

    Rozhodčí: Julian Weinberger (Rakousko)
    bahis siteleri