USA – Slovensko 6:1 (kon.) | Švýcarsko – Německo 2:3 (1:2 po s.n.) | Rusko – Kanada 1:2 (po pr.)
Finsko – Česko cz 1:0 (kon.)
konec
Finsko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Česko
Čtvrtek 03.06.2021, 19:15 • Riga Arena, Riga • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Kubalíkova střela
     
    59:39
    Po šikovné nahrávce z levé strany se do vyložené šance dostal Kubalík. Z parádní pozice trefil pouze připraveného brankáře.
     
    59:21
    Kotouč se dostal k Filipu Zadinovi, který měl obrovskou šanci! Na levém kruhu si palebnou pozici dobře připravil, Jussi Olkinuora předvedl další zákrok a vyrazil puk do ochranné sítě.
    58:58 Velká šance Česka
     
    58:58
    Filip Hronek si na modré čáře skvěle poradil s těžkou přihrávkou a napálil kotouč do ohně. Jan Kovář si ho mezi kruhy zpracoval a vystřelil z otočky, trefil však připraveného Olkinuoru!
     
    57:44
    Šimon Hrubec jde na střídačku a český tým to zkouší v šesti mužích.
     
    52:16
    Na pravé straně útočného pásma se odrazil puk na hůl Jana Kováře. Český kapitán to zkusil důrazně na zadní tyčku. Branku Finska o kousek minul.
     
    51:20
    David Sklenička si po rychlé výměně puku hezky našel střelecké místečko od modré čáry a poslal kotouč na branku. Jussi Olkinuora nic neviděl, chyběl malý kousíček!
    46:57 Závar před brankou Finska
     
    46:57
    Dominik Kubalík držel puk za finskou bránou a dával ho do kladného úhlu. Od brusle Hannese Björninena se černá guma odrazila do obloučku a Jussi Olkinuora kotouč pohotově zachytil lapačkou.
     
    45:16
    Oliwer Kaski si sjel od modré čáry do pravého kruhu a po příjmu přihrávky od zadního hrazení vystřelil bez přípravy. Adam Musil jeho dělovku zblokoval bruslí!
     
    41:04
    Finsko se dostalo do přečíslení tři na dva. Niko Ojamäki přenesl hru na Antona Lundella, který se dostal pryč ze střeleckého úhlu a ještě neúspěšně hledal svého parťáka zpět.
     
    38:35
    Jan Kovář se stal obětí nevybíravého zákroku u mantinelu. Iiro Pakarinen už míří na lavici hanby za naražení zezadu, ke dvěma minutám inkasuje ještě osobní desítku!
     
    37:57
    Finové šli dva na jednoho. Jere Innala držel puk a snažil se ho rozdat na druhou stranu, nahrávka přes Vránu neprošla.
     
    37:40
    Ville Pokka od modré čáry poslal kotouč na branku. Mezi kruhy trefil nohu svého spoluhráče Nika Ojamäkiho, od níž se puk odrazil do pozorného Hrubce.
    33:17 Dorážka Jiřího Smejkala
     
    33:17
    Nahození Davida Skleničky finský brankář neudržel a Jiří Smejkal se na brankovišti snažil dorážet. Jussi Olkinuora však kotouč našel ve své výstroji!
    32:55 Jere INNALA - 1:0
     
    32:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První branka zápasu je na světě a do vedení míří Finové. Hned po vhazování se dostal k puku Iiro Pakarinen a vystřelil. Šimon Hrubec sice jeho střelu vyrazil, ale na dorážku JEREHO INNALY už byl krátký. Asistence: Iiro Pakarinen, Petri Kontiola.
     
    32:47
    Češi se nedohodli na útočné modré čáře. David Musil už šel střídat a nemohl hrát, puk si tedy vzali Suomi a mířili do protiakce. Petri Kontiola ji zakončoval zpoza kruhů, Hrubec vyráží.
     
    28:56
    Zadina zavezl puk do útočného pásma a na levé straně našel Fleka. Český útočník pálil, k následné dorážce se ještě dostal Zadina, Jussi Olkinuora dvakrát zasáhl.
     
    24:29
    Finsko vyrazilo do akce tří proti dvěma! Atte Ohtamaa z levé strany vytvořil optimální střeleckou pozici pro Oliwera Kaskiho, z mezikruží ho ale Hrubec výborně vychytal!
    21:53 Ohtamaaova tyč
     
    21:53
    Atte Ohtamaa napřáhl zpoza levého kruhu pro vhazování a povedenou bombou mířenou na horní roh branky napálil tyčku! Suomi dělilo od gólu pár centimetrů.
    18:29 Neuznaný gól Finska
     
    18:29
    Rozhodčí po dlouhém zkoumání rozpažuje! Iiro Pakarinen se po přihrávce z levého křídla snažil z bezprostřední blízkosti překonat Hrubce, přičemž do něj najel. Kotouč se možná pod betonem za čáru dostal, avšak předcházel tomu nedovolený zákrok na gólmana! Za stavu 0:0 bude pokračovat finská přesilová hra.
     
    18:29
    Kotouč se dostal do české brány, gól to ovšem zatím není. Bude se zkoumat video, v brankovišti totiž jednoznačně došlo ke kontaktu finského hráče se Šimonem Hrubcem.
     
    18:08
    Lukáš Klok neproměnil velkou šanci a vzápětí oslabuje český tým. Po zaváhání ve středu pole totiž hasil nebezpečí za cenu podrážení. Suomi by jinak mířili do přečíslení.
     
    17:21
    Jan Kovář luxusní nahrávkou napříč útočnou třetinou našel přesně volného Lukáše Kloka! Ten se z pravé strany natlačil až před branku, sám před Olkinuorou bohužel trefil finského gólmana do ruky.
     
    16:17
    Filip Zadina vybojoval puk v rohu kluziště pro Chytila, útočník českého týmu pálil z voleje pouze kousek vedle vysněného cíle.
    15:31 Hezká akce Finska
     
    15:31
    Hezká akce Finska. Atte Ohtamaa obdržel nahrávku do druhé vlny a zpoza kruhů nebezpečně vypálil po ledě. Betony Šimona Hrubce sklaply na poslední chvíli!
     
    10:03
    Jussi Olkinuora obrovsky zariskoval! Puk držel na holi před vlastním brankovištěm a nechal si Jiřího Smejkala přijet až do bezprostřední blízkosti, aby poté se štěstím rozehrál.
     
    06:56
    Olli Määttä nahazoval od levého mantinelu a po šikovné teči Antona Lundella prosvištěl puk jen těsně nad brankou Šimona Hrubce!
    03:19 Šance Libora Šuláka
     
    03:19
    Po velké chybě ve finské rozehrávce si puk vzal Libor Šulák, který měl otevřenou cestu až mezi kruhy. Obrovská škoda, že Jussi Olkinuora jeho švih vychytal! Puk se následně ještě odrážel směrem k brance a projel jen těsně vedle.
     
    03:05
    Hodně důrazně nahazoval puk před branku Radil. Kubalíkovi scházel k zakončení do prázdné branky kousíček.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 33. Innala (Pakarinen, Kontiola)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Pokka, Ohtamaa (A), Nousiainen, Lindbohm – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.
    Česko: Hrubec (Will) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – J. Vrána, Jan Kovář (C), D. Kubalík – Zadina, R. Hanzl, Flek – Lenc, Chytil, M. Stránský – Radil, T. Zohorna (A), Smejkal – A. Musil.

    Rozhodčí: Bruggeman, Gouin – Oliver, McCrank
    bahis siteleri