USA – Slovensko 6:1 (kon.) | Švýcarsko – Německo 2:3 (1:2 po s.n.) | Rusko – Kanada 1:2 (po pr.)
Finsko – Česko cz 1:0 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
3:5 (1:3, 0:0, 2:2) Stav série: 0:1
Montreal Canadiens
Čtvrtek 03.06.2021, 01:30 • Bell MTS Place, Winnipeg • Play-off NHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:42:33)
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Carey Price (MTL)
    27 zák., 3 góly, 90,0%
    2. Ben Chiarot (MTL) 0+0
    3. Josh Morrissey (WPG) 0+1.
     
    Česká a slovenská stopa
    Do tohoto utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Connor Hellebuyck (WPG)
    – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:51
    Carey Price (MTL) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 30 – 33 (11:12, 11:9, 8:12)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 11
    Trestné minuty: 21 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/4
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 48 % – 52 %
    Bodyčky: 42 – 24.
     
    Po vyřazení Toronta si Montreal vyšlápl také na Winnipeg. Na ledě Bell MTS Blace těžil hlavně z vydařeného úvodu, v němž skórovali Kotkaniemi a Eric Staal. Jets se v dalším průběhu zápasu hned několikrát dostali na dostřel, jenže Habs se ve všech případech zase odtrhli. Přesně to se stalo i v úplném závěru. Kyle Connor v čase 58:18 snížil na 3:4, aby Evans o dvaačtyřicet vteřin později dotvořil stav na konečných 3:5. Evans za tento gól bohužel draze zaplatil, protože ho nechutně sestřelil Mark Scheifele. A kdo ví, jestli Winnipeg svou ofenzivní oporu nebude v příštích zápasech postrádat kvůli disciplinárnímu trestu. Celou sérii by to výrazně ovlivnilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Běží přesilovka Canadiens, která je všem tak trochu jedno. Pouze se čeká na závěrečný klakson. Opravdu nehezká tečka za tímto zápasem.
     
    59:00
    Už několik minut probíhá ošetřování Evanse. Stará se o něj velký počet lidí, kteří ho budou přenášet na nosítka. Útočník Montrealu hýbe končetinami, což je v této situaci asi nejdůležitější.
     
    59:00
    Sudí bez váhání dali Scheifelemu pětiminutový trest za napadení a zároveň osobní trest. Vůbec bych se nedivil, kdyby vedení ligy zareagovalo i několikazápasovým distancem.
     
    59:00
    Scheifele to za tvrdý hit po dosažení gólu pořádně schytal od ostatních hráčů, vedle kterých Evans bezvládně leží. Ehlers se ho velmi sympaticky snaží krýt, aby se mu ještě nepřitížilo.
    59:00 Jake EVANS - 3:5
     
    59:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    JAKE EVANS dobruslil nahozený puk a po objetí prázdné branky rozhodl o výhře Canadiens. To teď ale není vůbec důležité, protože po tvrdém hitu Scheifeleho strašidelně padl k zemi. Okamžitě se k němu sbíhají zdravotníci. Asistence: Tyler Toffoli, Eric Staal.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:18 Kyle CONNOR - 3:4
     
    58:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A je tady velké drama! Sto dva vteřin před skončením třetí třetiny je to zase o jediný gól! Pionk naznačil střelu od modré a nahrál na levé křídlo Ehlersovi, který chirurgicky přesnou přihrávkou přes šířku hřiště oslovil KYLEA CONNORA. Price se rychle přesouval, ale lapačkou o pár centimetrů na střelu z jedné nedosáhl. Asistence: Nikolaj Ehlers, Neal Pionk.
     
    57:35
    Není na co čekat. Čtyřikrát překonaný Connor Hellebuyck se do domácího brankoviště nevrátil. Máme tu přesilovku šest na pět.
     
    57:35
    Z velké bitvy u hrazení se kotouč odrazil na střídačku Montrealu. Po reklamní přestávce půjdeme do velkého finále.
     
    56:30
    Nikolaj Ehlers chtěl nachytat Price střelou do bližšího horního rohu. Málem mu to vyšlo, což je Tryskáčům k ničemu.
     
    56:06
    Poolmanova žíně se zastavila o masku Price. Rozhodčí nechávají hru běžet, protiakce Canadiens měla jen krátkého trvání.
     
    55:12
    Domácí v plném počtu.
     
    55:09
    Chiarot měl po Kotkaniemiho přisunutí docela dost volného prostoru u vrcholku pravého kruhu. Hellebuyck jistě schoval puk do lapačky.
     
    54:39
    Kotkaniemi nabídl puk před levý kruh, odkud z masivního nápřahu pálil Weber. Umístění střely bylo slušné, jenže Hellebuyck měl pravý beton na správném místě.
     
    54:13
    A podle toho to i vypadá. Corey Perry s Jeffem Petrym nikam nespěchají při rozehrávce zpoza Priceova brankoviště.
     
    53:45
    Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. Možná ještě důležitější ale je, že mohou ze zbývajícího času bezpečně ukrojit celé dvě minuty.
     
    53:12
    Tohle je další velký problém pro Jets. Z celé šarvátky resultuje jeden jeden trest pro Marka Scheifeleho. Jde o dvě minuty za hrubost.
     
    53:12
    Po bekhendu Scheifeleho vracel puk do brankoviště Wheeler. Price odolal a pak zblízka sledoval první větší potyčku, do které se zapojili skoro všichni borci na ledě.
     
    53:02
    Connor chyboval v rozehrávce. Výsledkem bylo nahození od modré čáry a nebezpečná teč Gallaghera, se kterou si strážce domácí branky věděl rady.
     
    52:45
    Gallagherovi se moc nepovedla střela z pravého kruhu. Během soubojů na krátkém mantinelu ukrajují Habs další porci času.
     
    52:01
    Wnnipeg bude muset v závěrečných osmi minutách pořádně zabrat. Jinak si v tomto play-off poprvé vyzkouší příchuť porážky.
     
    51:26
    Petryho rána bezprostředně po Danaultem vyhraném vhazování neměla chtěný účinek. Následný ofsajd vyhnal Canadiens do středního pásma.
    51:04 Brendan GALLAGHER - 2:4
     
    51:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dělají důležitý krok k vítězství! Petry z obranného pásma vysunul Webera, jehož únik Hellebuyck ještě zneškodnil, ale z druhé vlny přijíždějící přijíždějící BRENDAN GALLAGHER přece jenom propašoval kotouč do sítě. Asistence: Shea Weber, Jeff Petry.
     
    50:35
    Caufield po zadovce Suzukiho nezasunul puk do odkrytého prostoru u bližší tyče. Forbort odpálil kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    50:15
    Ještě jednou Toffoli, který dostal puk na volnější osu kluziště. Vyrážečka Hellebuycka přesměrovala rychlý švih mimo prostor branky.
     
    50:02
    Toffoli se podél brankové čáry přiblížil Hellebuyckovi, ale bekhendem nenašel žádnou skulinku v jeho postoji.
     
    49:49
    Morrissey v situaci jeden na jednoho ubránil Caufielda, jenže po úspěšném bloku odhodil puk mimo hřiště. Dvě minuty za zdržování hry.
    49:22 Derek FORBORT - 2:3
     
    49:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets opanovali několik střídání za sebou a výsledkem je jejich kontaktní branka na 2:3! Pierre-Luc Dubois ukázal dobrý přehled na pravém křídle. Všiml si najetého DEREKA FORBORTA a ten z levého kruhu precizně zavěsil k vzdálenější tyči. Price neměl nárok. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Josh Morrissey.
     
    48:44
    Poolmanova přihrávka přeskočila hokejku Coppovi. Hraje to do karet Montrealu, který pobyde pár vteřin v bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    48:03
    Caufield obloučkem odhodil puk k vzdálenější modré čáře, odkud založil novou akci Morrissey. Copp propagační střelou Price nezaskočil.
     
    47:30
    Connor neměl pomoc spoluhráčů. Puk nahazoval sám pro sebe a relativně také zvládl souboj u mantinelu. Jets se zabydleli u Price.
     
    47:11
    Evansovi utekl puk, za kterým ještě šel Gallagher. Kvůli ofsajdu se tato akce rozvinout nemohla. Následuje komerční pauza.
     
    46:10
    Kotkaniemi se postaral o další střelu Stanleyho. Blokem dopadl i pokus Morrisseyho, z dorážky se neprosadil ani Connor.
     
    45:35
    První náznak šance Jets v této třetině. Byl u toho Stanley, který střílel po zadovce Scheifeleho. Mezi tři tyče se však netrefil.
     
    45:08
    Ale ne na dlouho, skvělou defenzivní práci odvedl Edmundson, byť se nacházel v nepříjemné situaci.
     
    44:30
    Edmundson to zkusil zpoza pravého kruhu, jenže puk narazil do betonu gólmana. Poté už se Jets konečně vysvobodili z nepříjemného sevření.
     
    43:50
    Žádný tlak Winnipegu se v úvodu třetí části nekoná. Domácí hráče doprovází celá řada nepřesností.
     
    42:45
    Anderson nastartoval motory a ujel Pionkovi. Se stavem ale nepohnul, ránu z vrcholku pravého kruhu Hellebuyck vyrazil.
     
    42:10
    Armia vypíchl puk ve středním pásmu, jenže chybujícího hráče v tmavě modrém dresu rychle zajistil Trevor Lewis. Pro Jets všechno dobře dopadlo.
     
    41:47
    Suzuki nabídl puk před rozjetého Caufielda, kterému nevyšla stahovačka do bekhendu. Stanley mezitím nepříjemně kolidoval s vlastním brankářem, oba společně posunuli branku.
     
    41:29
    Price raději sebral poskakující kotouč, ke kterému se nebezpečně blížil Pierre-Luc Dubois. Canadiens mohou hrát takto na jistotu.
     
    40:59
    Jake Evans nahrával směrem k modré čáře, odkud vyletěl puk z hokejky Edmundsona. Hellebuyck reagoval jednodušším zásahem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 21 (11:12, 11:9)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 9
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/1
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 47 % – 53 %
    Bodyčky: 34 – 20.
     
    Na poměry letošního play-off to byla méně vzrušující dvacetiminutovka, což se odrazilo i na podobě skóre. Ani jeden z týmů neskóroval a nadále tedy zůstává v platnosti nadějné vedení Montrealu 3:1. Canadiens dlouho hlavně bránili, v závěru ale vystrčili růžky a byly to zejména zákroky Connora Hellebuycka, které ještě udržely naděje Jets na dobrý výsledek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Price neudržel ve své moci Poolmanovu střelu od modré čáry. O dorážku se pokoušeli Scheifele a Morrissey, na snížení to však nestačilo.
     
    39:28
    Wheelerovo nahození od modré čáry v prostoru mezi kruhy hezky tečoval Connor, byť puk proletěl kousek vedle branky.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:53
    Josh Anderson přebruslil Forborta a po rychlé otočce zvedal puk bekhendem k horní tyči. Ani teď si na Hellebuycka ale nepřišel.
     
    38:07
    Canadiens v těchto vteřinách ožili a předvádí rozhodně nejlepší pasáž ve druhé třetině. Z další várky střel ale neprošla ani jedna.
     
    37:40
    A podruhé v hlavní roli Hellebuyck, který chladnokrevným zákrokem lapačkou zastavil Armiův únik. Na tyto dva zákroky si v budoucím proběhu možná ještě vzpomeneme.
     
    36:35
    Kotkaniemi měl u zadního mantinelu proti sobě hned dva hráče. Přesto vymyslel geniální pas na Byrona, jenž nechal vyniknout Hellebuycka. Jeho nejlepší zákrok večera.
     
    36:11
    Gallagher vydoloval puk ze souboje v rohu hřiště. Těžit z toho mohl zakončující Joel Edmundson, ovšem Connor Hellebuyck byl proti.
     
    35:45
    Scheifeleho manévry skončily na ose, odkud vracel puk na Morrisseyho. Tomu se nepovedlo procpat střelu skrz Perryho.
     
    35:11
    Pionkovi došly možnosti při přechodu středního pásma. Bekhendem nakonec nahodil puk jen na vlastní střídačku.
     
    34:17
    Chiarot naznačil střelu a vyrazil do rohu, kde bez cizího zavinění upadl. Akce Habs ještě pokračovala, ale později skončila bez jediného zakončení.
     
    33:55
    Cole Caufield se neuvolnil v důležitém souboji jeden na jednoho. Hokejkou mu kotouč výtečně vypíchl couvající Derek Forbort.
     
    33:10
    Montreal ve druhé třetině posbíral pouhé tři střely na branku. Přesto bez větších starostí hlídá dvougólový náskok. Rozhodně sledujeme jedno z klidnějších play-off utkání.
     
    32:07
    Armia se musel prolétat mezi protihráči, když měl políčeno na Gustafssonovo nahození. Z toho vznikl další icing.
     
    31:21
    V tom samém střídání byli Suzuki a Caufield v dalším přečíslení. Prvně jmenovaný tentokrát přihrával, ale mladý snajpr s dvaadvacítkou skákavý puk nezkrotil.
     
    31:02
    Toffoli obral o puk Pionka a vytvořil situaci dvou na jednoho. Caufieild se rozhodl vystřelit, po zákroku gólmana neúspěšně dorážel Suzuki.
     
    30:39
    Po skončení reklamní přestávky se hrálo jen pár vteřin. Kvůli icingu Habs se bude vhazování před Pricem opakovat.
     
    30:26
    Hosté v plném počtu.
     
    30:16
    Carey Price si všiml rychlé střely z levého mantinelu, kterou měl na svědomí dánský rychlík Nikolaj Ehlers. Zákrok byl proveden levým betonem.
     
    30:01
    Ze střídačky Winnipegu odešel Adam Lowry, kterého dost možná onen sražený puk trefil. Podobné nepříjemnosti se začínají na domácí straně kupit.
     
    29:41
    Armia ztečoval přihrávku napříč středním pásmem do zámezí. Hra je přerušena a vhazuje se před útočnou modrou Jets.
     
    29:10
    Byron nedotáhl do konce akci ve vlastním oslabení. Scheifele se později dostal do problémů a přes velkou snahu ztratil útočné pásmo.
     
    28:42
    Start třetí přesilovky domácí partě moc nevyšel. Scheifele prohrál buly a Jets dvakrát za sebou odpálili kotouč přes celé hřiště.
     
    28:26
    Už podruhé míří na lavici hanby Jesperi Kotkaniemi, kterému neprošel na první pohled běžný souboj u mantinelu s Ehlersem.
     
    28:06
    Ani napodruhé neměl Anderson vůbec přesně seřízená mířidla. Zároveň došlo k faulu na straně Montrealu. Jets mají ponechanou výhodu.
     
    27:36
    Napadající Copp vydatně otravoval Kotkaniemiho. Finský talent situaci zvládl a pak sledoval nepřesný příklep spoluhráče Andersona.
     
    27:02
    Gallagher našlápl ve středním pásmu. Evans málem zavinil ofsajd, ale dlouholetá opora Habs stejně jen nahazovala na krátký mantinel.
     
    26:30
    A byl to právě Perreault, který zatopil Priceovi střelou z levého kruhu. Zkušený gólman puk lapačkou vyrazil a pak ještě zlikvidoval navštívenku Pionka.
     
    26:10
    Mathieu Perreault skutečně zažehnal prvotní bolest a už je zpátky na ledě. Alespoň jedna dobrá zpráva pro klub z Manitoby.
     
    25:38
    Žádnou výhodu z icingu hosté neměli. Byla jim odpískána přihrávka rukou, kvůli které jsou vyhnáni do středního pásma.
     
    25:13
    Pierre-Luc Dubois prohrál rychlostní klání s Kulakem, který startoval z mnohem výhodnější pozice. Zakázané uvolnění Winnipegu.
     
    24:38
    Jeff Petry nezaviněně upadl na modré, ale i tak ještě na chvilku udržel puk uvnitř útočného pásma. K ničemu to však nevedlo.
     
    24:02
    A ještě jeden zásah pro hlavního hrdinu série Montrealu s Torontem. Zprava si na Priceovi vylámal zuby Blake Wheeler.
     
    23:56
    Wheeler nahodil do rohu, kde zabojoval Scheifele. Zároveň připravil střelu od modré Stanleymu, kterou Price vyrazil do relativního bezpečí.
     
    23:20
    Minimálně pár minut budou Jets točit jen pět obránců a jedenáct útočníků. Nic záviděníhodného za nepříznivého stavu 1:3.
     
    22:32
    Mathieu Perreault to dostal na vnitřek kolena. Nyní za doprovodu doktora kulhá do zámezí, ale úplně bych ještě nevylučoval, že se vrátí.
     
    22:32
    Perreault bolestivě schytal do levé nohy ránu Webera. Ten dostal k dispozici i druhý pokus, který už musel řešit Hellebuyck.
     
    22:21
    Domácí gólman si poradil s pozdravem od Gustafssona. Byl zasažen do masky a rozhodčí kvůli tomu dopřáli přerušení.
     
    21:56
    Čtvrtý útok Montrealu hraje i dnes velmi důležitou roli. Armia, Staal a Perry několik desítek vteřin krouží okolo Hellebuyckova pracoviště.
     
    21:30
    Byron vracel puk zpoza branky až na modrou čáru. Petryho rána postrádala přesnost, načež z nepřesné rozehrávky na Coppa vznikl icing.
     
    20:45
    Kyle Connor z podobné pozice puk k Priceovi nedostal. Wheeler už ano a prvně jmenovaný se málem dostal k dorážce ze slotu.
     
    20:19
    Blake Wheeler zahájil druhé dějství švihem z vrcholku pravého kruhu, kterému Priceův zákrok pomohl mimo hrací plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Dylan DeMelo se hned v úvodu zranil a do zápasu už nenaskočí. Winnipegu zbývá pět beků.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 12
    Zablokované střely soupeře: 3 – 6
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Góly v oslabení:1 – 0
    Vyhraná vhazování: 41 % – 59 %
    Bodyčky: 23 – 10.
     
    Možná to byla dlouhá pauza, která způsobila pomalejší rozjezd Winnipegu. Connor Hellebuyck rychle kapituloval dva góly od Kotkaniemiho a Staala. Od vyloučení Evanse už šel domácí výkon nahoru a paradoxně vygradoval ve vlastním oslabení snížením Lowryho. I tak předvedl Price několik těžkých zákroků. To na druhé straně se lovil puk ze sítě už potřetí, povedenou akcí se prezentoval Nick Suzuki
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Evans se zničehonic zjevil v přečíslení dvou na jednoho. Kvůli lehajícímu Pionkovi sám zakončil, ale o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    19:36
    Pionkovu ránu z mohutného nápřahu schytal Evans. Po skrumáži v prostoru mezi kruhy přišel ještě jeden důležitý blok na úkor Duboise.
     
    19:06
    Mason Appleton neprostřelil Danaulta. Teď už puk vyletěl pryč z obranného pásma Montrealu, jenž má dost času na prostřídání.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:41
    Carey Price se famózně přesunul s přihrávkou přes osu hřiště a vyrážečkou zneškodnil velkou šanci Marka Scheifeleho. Habs ale nevyhodili a smyčka domácí pětice se utahuje.
     
    18:16
    Paul Byron usměrnil tvrdou střelu za bezmocného Hellebuycka a přidal čtvrtý gól, který ale není uznán kvůli nedovolenému bránění brankáři. Kotkaniemi ho odnesl i menším trestem.
    17:14 Nick SUZUKI - 1:3
     
    17:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Od osmnácté minutě opět platí dvougólový náskok Canadiens! Edmundson vymyslel senzační přihrávku z obranného pásma. Do brejku dvou na jednoho vysunutý NICK SUZIKI poté zachoval chladnou hlavu, nechal si spadnout Hellebuycka a pak filigránsky dovezl puk do odkryté brány. Asistence: Cole Caufield, Joel Edmundson.
     
    16:46
    Scheifele nezkrotil dobře myšlenou přihrávku od Wheelera. V opačném případě by měl Price co dělat s přesunem k levé tyči.
     
    16:20
    Neúplně vydařená rozehrávka Montrealu končí zakázaným uvolněním a vhazováním po levici Price. Rozdají si to Scheifele a Staal.
     
    16:01
    Brett Kulak tuto statistiku vyrovnal pokusem z levé strany. Hellebuyck ale našel puk v lapačce a na programu bude reklamní přestávka.
     
    15:30
    Po slabém začátku už je Winnipeg napřed ve statistice střel na branku. Má jich deset, kdežto Canadiens se zasekli na devíti.
     
    14:43
    Díky zablokované střele Forborta se v zajímavé šanci zjevil Kyle Connor. I on hledal prostor u bližší tyče, ale Price jej stihl pokrýt.
     
    14:12
    Po snaze Scheifeleho střílel z levého kruhu Wheeler, nicméně nenašel mezírku u bližší tyče. Zasáhl jen boční síť.
     
    13:50
    Copp si vystačil s obloučkem k útočné modré čáře, díky kterému Jets mohli vystřídat. Poněkolikáté se hraje delší dobu bez přerušení.
     
    13:15
    Danaultův pokus z levého křídla vrazil do boční sítě. Edmundson dvakrát napřáhl zpoza kruhu, ale Hellebuyck neměl žádnou práci.
     
    13:02
    Domácí v plném počtu.
     
    12:35
    Petry nabil před levý kruh Weberovi, který ukázal svou obávanou střelu golfákem. Kotouč každopádně narazil pouze do zadního mantinelu.
    11:52 Adam LOWRY - 1:2
     
    11:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí snižují ve vlastním oslabení! Gustafsson krátce po své nepřesné přihrávce propadl na útočné modré čáře. Rychlostně pak nestačil na ADAMA LOWRYHO, který si v úniku přehodil kotouč do bekhendu a zasunul ho za Priceova záda. Bez asistence.
     
    11:24
    Nick Suzuki nezpracoval Perryho křižný pas do pravého kruhu. Montreal musel nastartovat nový kolotoč přihrávek, zatím je to bez střelby.
     
    11:02
    Winnipeg se dostal z nejhoršího, ale musel si pomoct nedovoleným zákrokem. Za krosček do Gallaghera bude pykat Dominic Toninato.
     
    10:58
    Kulakova střela od modré spustila velké zmatky okolo brankoviště Connora Hellebuycka. Přispěl i Gallagher a jeho zajímavý výpad zpoza branky.
     
    10:02
    Další zisk puku od Jets ještě ve středním pásmu. Canadiens se v posledních minutách nemohou pořádně dostat do hry.
     
    09:40
    Nikolaj Ehlers posunul puk do jízdy Coppovi, který zleva mířil někam k bližší tyči. Price všechno vyřešil zákrokem hokejkou.
     
    09:18
    Reklamní přestávka se zase o něco odkládá. Na vině je nevynucené zakázané uvolněních domácích Tryskáčů.
     
    08:50
    Morrissey si vyšlápl na Galleghera, který nedostal čas na pořádnou rozehrávku. Winnipegu početní výhoda rozhodně prospěla.
     
    08:09
    Carey Price neměl dobrý výhled na střelu Lewise. Před brankou měl docela provoz, ale ani Lowryho teč ho nedonutila zasahovat.
     
    07:40
    Hosté v plném počtu.
     
    07:08
    Ehlersovo nahození zpoza levého kruhu nevypadalo na první pohled vážně, ale nakonec s ním měl Price docela starosti. Byla tam totiž teč Perreaulta.
     
    06:29
    Jets se nanovo zabydleli u Price. Kyle Connor tečoval střelu od modré, ale puk se tentokrát nevešel mezi tři tyče.
     
    06:01
    Appleton dostal přihrávku zpoza branky, jenže Price mu pokazil pohotovou střelu z prvního doteku levým betonem.
     
    05:40
    Domácí si mohou spravit chuť v početní výhodě. Za faul loktem byl odeslán na trestnou lavici Jake Evans.
    05:10 Eric STAAL - 0:2
     
    05:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Takovýto úvod si nerozehraný tým Winnipegu rozhodně nepředstavoval! Thompson nešikovně nahrál Edmundsonovi místo toho, aby odpálil puk do bezpečí. Bek Montrealu na pravém křídle nechal kotouč Perrymu a ten už našel před brankou nehlídaného ERICA STAALA.
     
    04:27
    Brett Kulak by rád napodobil předchozí akci Petryho. Projektil od modré tentokrát daleko nedoletěl, o což se jmenovitě postaral Nate Thompson.
     
    04:19
    Až po inkasovaném gólu si Hellebuyck připsal první zdařený zákrok. Pravdou ale je, že bekhend Bena Chiarota měl k úspěchu hodně daleko.
    03:30 Jesperi KOTKANIEMI - 0:1
     
    03:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    To jsou věci, Habs skórují z první střely na bránu! Základem všeho byla Petryho rána od modré čáry. U brankoviště do letícího puku sáhl JESPERI KOTKANIEMI a čtvrtým gólem v play-off poslal svůj tým do vedení. Asistence: Jeff Petry, Erik Gustafsson.
     
    02:51
    Z téměř stejného místa lehce nahazoval kotouč také Kyle Connor, ale dobře postavený Chiarot ho nadzvedl až nad zadní mantinel.
     
    02:24
    O první střelu se po nahrávce Toninata pokoušel Trevor Lewis. Bývalý útočník Kings pálil z pravého křídla, ale nešlo o nic extra vážného.
     
    01:44
    První vteřiny jsou poněkud opatrnější. Týmům se nedaří na delší dobu usadit před brankou soupeře.
     
    00:25
    Poprvé v sezóně Winnipeg hraje před vlastními fanoušky. Mělo by jich být pět stovek. Všichni z řad zdravotníků.
     
    00:05
    Na zahajovacím vhazování uspěli hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Forbort, Poolman, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Toninato, Dubois – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, E. Gustafsson, Kulak – Gallagher (A), Danault, Evans – Caufield, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Armia, E. Staal, Perry.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Murchison, Barton.
     
    Centr Winnipegu Paul Stastny nebyl viděn na rozbruslení. V sestavě ho nahradí Dominic Toninato.Centr Winnipegu Paul Stastny nebyl viděn na rozbruslení. V sestavě ho nahradí Dominic Toninato.
     
    Vzájemné zápasy v ZČ: 6-3

    01.05.2021 Montreal – Winnipeg 5:3
    11.04.2021 Montreal – Winnipeg 0:5
    09.04.2021 Montreal – Winnipeg 2:4
    18.03.2021 Winnipeg – Montreal 4:3 pr.
    16.03.2021 Winnipeg – Montreal 2:4
    07.03.2021 Montreal – Winnipeg 7:1
    05.03.2021 Montreal – Winnipeg 3:4 pr.
    28.02.2021 Winnipeg – Montreal 2:1 pr.
    26.02.2021 Winnipeg – Montreal 6:3.
    U oslav nečekaného postupu Montrealu nechyběl ani Michael Frolík, který je téměř celou sezonu mimo sestavu.
     
    Montreal Canadiens se přes kostrbaté výkony a změnu na trenérském postu dobelhali do vyřazovací fáze ze čtvrtého místa Severní divize, čímž se automaticky stali v sérii prvního kola outsidery. Habs měli za soupeře v základní části dominantní Toronto. Za nepříznivého stavu 1:3 na zápasy ale vstali z mrtvých. Pátý i šestý duel rozhodli v prodloužení, ten sedmý zvládli již v základní hrací době výsledkem 3:1. Žádný hráčů v poli v dresu Montrealu nevyčníval. Naprosto klíčovou postavou byl brankář Carey Price. V konečném účtování tak nevadily absence útočníků Tatara, Lehkonena a Drouina. Zraněný je i obránce Jon Merrill.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Toffoli – 5 bodů (2+3)
    • J. Armia – 4 body (2+2)
    • C. Perry – 4 body (2+2).
     
    Winnipeg Jets dlouho procházeli základní části bez vážnějších komplikací. Do pořádné krize spadli až ve druhé polovině dubna, kdy vyhráli jediný z deseti posledních zápasů. Dvěma výhrami nad Vancouverem a Torontem si klub ze studené Manitoby přesto uhájil třetí příčku a mohl se těšit na sérii prvního kola s nevyzpytatelným Edmontonem. Jets ji nakonec zvládli nečekaně hladce, byť o třech ze čtyř výher za sebou museli rozhodnout až v nekonečném prodloužení. Klíčovým faktorem byla fungující obrana a tradičně jistý brankář Hellebuyckem. Všichni dohromady eliminovali největší hrozbu od McDavida s Draisaitlem.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Scheifele – 5 bodů (2+3)
    • B. Wheeler – 5 bodů (2+3)
    • K. Connor – 4 body (2+2).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování play-off kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se v rámci divizního finále můžeme těšit na první konfrontaci mezi Winnipegem a Montrealem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Lowry, 50. Forbort (Dubois, Morrissey), 59. Connor (Ehlers, Pionk) – 4. Kotkaniemi (Petry, E. Gustafsson), 6. E. Staal (Perry, Edmundson), 18. Suzuki (Caufield, Edmundson), 52. Gallagher (S. Weber, Petry), 59. Evans (Toffoli, E. Staal)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Forbort, Poolman, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Toninato, Dubois – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, E. Gustafsson, Kulak – Gallagher (A), Danault, Evans – Caufield, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Armia, E. Staal, Perry.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Murchison, Barton

    Diváci: 500
    Winnipeg 0 4 Montreal
    #1 Čtvrtek 03.06.2021 • 01:30
    Winnipeg - Montreal 3:5
    #2 Sobota 05.06.2021 • 01:40
    Winnipeg - Montreal 0:1
    #3 Pondělí 07.06.2021 • 00:05
    Montreal - Winnipeg 5:1
    #4 Úterý 08.06.2021 • 02:00
    Montreal - Winnipeg 3:2 po prodl.
    bahis siteleri