USA – Kanada 2:4 (kon.) | Finsko – Německo 2:1 (kon.)
konec
USA
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Kanada
Sobota 05.06.2021, 13:15 • Riga Arena, Riga • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:37 Justin DANFORTH - 2:4
     
    59:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada půjde do boje o zlato! JUSTIN DANFORTH totiž dostal nahrávku před branku, a tam trefil naprosto v klidu prázdnou branku! Asistence: Nick Paul.
     
    58:51
    USA už to zkoušejí bez gólmana! Owen Power se snažil přes celé kluziště trefit prázdnou klec, je z toho však pouze icing.
     
    58:35
    Wolanin nahazoval do brankoviště, kde se k teči dostal Tage Thompson a Američané málem srovnali! Puk jen těsně proskákal kolem pravé tyčky Kuemperovy svatyně.
     
    55:47
    Chris Wideman nahazoval od modré čáry a puk byl těsně před Kuemperem tečován! Rychlé betony kanadského gólmana zafungovaly na jedničku.
    53:36 Paul jen o centimetry nezvýšil na 4:2!
     
    53:36
    Obrovská šance pro Kanadu! Před brankou se zjevil nikým nehlídaný Paul, jenže ten ve velké příležitosti neuspěl. Předtím dobře zapracoval Vilardi, jenž právě Paula před brankou našel.
    43:36 Alexander CHMELEVSKI - 2:3
     
    43:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Pozor, Američané rychle snižují! Rooney najel po pravém křídle do pásma. Protlačil se až před branku, jenže s jeho pokusem si Kuemper poradil. Avšak puk neudržel, a tak se k lehké dorážce z bezprostřední blízkosti dostal ALEXANDER CHMELEVSKI, jenž dramatizuje dnešní duel. Asistence: Kevin Rooney, Connor Mackey.
     
    42:52
    Liam Foudy luxusním obloučkem přes všechny bránící hráče nastartoval do úniku Jareta Andersona-Dolana. Ten to zkusil podobně jako před ním Mangiapane, Cal Petersen tentokrát odolal!
     
    41:04
    Další nebezpečná akce Američanů! Wolanin nahazoval puk a před brankou Moore tečoval těsně mimo.
    40:46 Andrew MANGIAPANE - 1:3
     
    40:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Kanaďanů, 3:1! Connor Brown parádní žabičkou mezi bránící hráče vyslal do samostatného úniku ANDREWA MANGIAPANEHO, který před Petersenem nezazmatkoval, rozhýbal ho a forhendem elegantně zasunul kotouč za čáru. Asistence: Connor Brown, Darcy Kuemper.
    35:14 Darcy Kuemper vychytal Moorea
     
    35:14
    Obrovská šance na srovnání! Tváří v tvář neuspěl proti Kuemperovi Moore, skvělý zákrok kanadského gólmana, ten svůj tým nyní podržel.
     
    32:16
    Ve velké šanci byl Brown, ale ten z levého kruhu minul!
    30:59 Fotbalová trefa Henriquea neplatila kvůli ofsajdu
     
    30:59
    Branka neplatí! Gólové situaci, kterou zakončil Adam Henrique, předcházel ofsajd. Za stavu 2:1 z pohledu Kanady pokračuje její přesilovka.
     
    30:59
    Kanada dostala kotouč do branky, ještě se však zkoumá video! Američané využívají trenérskou výzvu, podle všeho se zkoumá potenciální postavení mimo hru.
     
    30:20
    Kanada si zahraje přesilovku! Vůbec první vyloučení v celém utkání má na svědomí Brian Boyle, který si půjde sednout za faul loktem.
     
    25:00
    Teď už bylo před Kumperem pořádně rušno! Elitní lajna USA se snažila dotlačit do brány kotouč, který gólmanovi pod tlakem vypadl. Trevor Moore už ale byl moc blízko a neměl kudy zakončit.
    24:15 Andrew MANGIAPANE - 1:2
     
    24:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se ujímá vedení! Zpoza branky se před branku natlačil Brown a Petersen vůbec nevěděl, kde je kotouč! ANDREW MANGIAPANE to však moc dobře viděl, a tak puk dostal za čáru, ačkoliv byl v brankovišti. Američané však vůbec neprotestují, branka je uznána. Asistence: Connor Brown.
     
    23:51
    Adam Henrique si sjel na přihrávku mezi kruhy. Puk se mu spíše jen odrazil od bruslí, jenže pak do něj ještě plácl Liam Foudy. Cal Petersen si s nepříjemnou situací z bezprostřední blízkosti poradil!
    20:26 Šance USA v samotném úvodu druhé třetiny
     
    20:26
    Obrovská příležitost USA! Powerovi se zasekl puk pod hokejkou a Spojené státy vyrazily do akce dvou na jednoho. Eric Robinson našel Colina Blackwella, ten to měl na forhend, hokejka posledního bránícího hráče však jeho pokus srazila!
    19:59 Conor Garland škodil před Kuemperem - spoluhráčem z Arizony.
     
    19:59
    Zajímavá šance souběžně se sirénou! Trevor Moore se chopil puku v pravém kruhu a rychlým švihem ho poslal na bránu. Darcy Kuemper měl plné ruce práce, ještě na něj navíc dotíral Conor Garland!
    17:17 Colin BLACKWELL - 1:1
     
    17:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Kevin Labanc přihrál na modrou čáru Christianu Wolaninovi, který vypálil bez přípravy. Těsně před Kuemperem stál COLIN BLACKWELL, který šikovně tečoval kotouč do dolní poloviny brány. Asistence: Christian Wolanin, Kevin Labanc.
     
    11:43
    Další velká šance! Před branku se proháčkoval Robertson, ale toho skvěle vychytal Kuemper! Následně americký forvard narazil do branky, která se dostala mimo svou pozici. Komerční brejk.
     
    10:07
    Obrovská chyba Ferrara za brankou! A následně se tak v bezprostřední blízkosti snažil překonat Kuempera Labanc, ale ten trefuje pouze tyč! Obrovská šance na srovnání!
     
    09:18
    Po zaváhání amerického brankáře, který hokejkou minul odražený kotouč, se k němu dostal Nick Paul, jenže ranou z první netrefil nad rameno Petersena.
     
    07:31
    Další velký závar před brankou USA, k dorážce se nadvakrát tlačil Andrew Mangiapane, ale nedokázal přehodit beton brankáře.
     
    05:07
    Tage Thompson se umně proháčkoval s kotoučem mezi kruhy, kde se dostal ke střele, brankář Kanady Darcy Kuemper však zasáhl betonem!
    02:02 Brandon PIRRI - 0:1
     
    02:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané jdou do vedení! Rychlou akci po levém křídle rozjel Walker, který následně vypálil. Petersen puk pouze vyrazil. A k volnému kotouči se tak dostal v naprosto jednoduché pozici před poloprázdnou brankou BRANDON PIRRI! A ten už neměl problém vstřelit první gól! Asistence: Sean Walker, Nick Paul.

    Ondřej Belák

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 18. Blackwell (Wolanin, Labanc), 44. Chmelevski (Rooney, Mackey) – 3. Pirri (S. Walker, N. Paul), 25. Mangiapane (Co. Brown), 41. Mangiapane (Co. Brown, Kuemper), 60. Danforth (N. Paul)


    USA: Petersen (Oettinger) – Wolanin, Hellickson, Z. Jones, Tennyson (A), Mackey, Ch. Wideman, Shea, Clendening – T. Moore, Robertson, Garland – Donato, Drury, Tage Thompson – Blackwell (A), Robinson, Labanc – B. Boyle (C), Rooney, Chmelevski.
    Kanada: Kuemper (Hill) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, Bunting, Comtois – Danforth, N. Paul, Pirri – Foudy, Anderson-Dolan, Hagel – Perfetti.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Gouin – McCrank (oba CAN), Oliver (USA).
    bahis siteleri