Švédsko – Lucembursko 6:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Arménie 2:0 (kon.) | Rakousko – Estonsko 2:0 (kon.)
Kosovo – Andorra 2:0 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
2:0 (0:0)
Arménie
Úterý 08.06.2021, 18:30 • Toftir • Kvalifikace ME U21 • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace ME hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Faerskými ostrovy a Arménií.
     
    Arménie

    Fotbalisté Arménie se v loňském vydání kvalifikace o ME nakonec umístili na páté, tedy předposlední pozici. Arménci během devíti odehraných zápasů dokázali vybojovat pouhé tři body, což bylo stejně, jako poslední Lucembursko. Jediná výhra přitom přišla právě v souboji proti Lucembursku, které ovšem odvetné utkání dokázalo zvládnout. Arménie měla vůbec nejhorší obranu celé skupiny, naopak se jí povedlo vstřelit pouhé čtyři branky. Arménie se letos hodně překvapivě bude pokoušet o případný postup.
     
    Faerské ostrovy

    Faerské ostrovy se rovněž v minulém ročníku kvalifikace umístili na předposlední pozici, avšak se jim povedlo získat sympatických devět bodů. Faerské ostrovy tak měly náskok na poslední Černou Horu hned dva body, v posledním skupinovém duelu se jim povedlo zdolat čtvrtý Kazachstán na jeho vlastním hřišti výsledkem 3:2. Faerské ostrovy na domácím zápasu odehrály pět duelů, během kterých si připsaly hned dvě výhry. Nejprve se povedlo porazit Izrael, načež následovala také výhra proti poslední Černé Hoře.
     
    Úvodní sestavy:

    Faerské ostrovy: Reynatrod – Sorensen, Chukwudi, Petersen, Skipanes – Solheim, Jacobsen, Radosavljevic, Mneney, Giessing – Johannesen
    Náhradníci: Bergmann, Mork – Arge, Hellisa, Lokin, Jonhardsson, Nielsen, Oregaard, Samuelsen

    Arménie: Nersisjan – Pilojan, Ghubasarjan, St. Mkrtčjan – Mirzjojan, Aghasarjan, Se. Mkrtčjan, Galstjan – Grigorjan, Titizjan, Šagojan
    Náhradníci: Melkonjan – Ghazarjan, Chamojan, Kočkjan, Kurbašjan, Manukjan, Muradjan, Petrosjan, Serobjan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný nákop na levou stranu, kde se k míči dostal hostující Šagojan.
     
    4
    Následovalo autové vhazování z pravé strany. Domácí Sorensen si dával celkem dost načas, nakonec to zkoušel nabídkou na Johannsena.
     
    5
    Domácí celek se na vlastní polovině dostal pod menší tlak a sledovali jsme tak zpětnou nahrávku na Reynatroda, který znovu roztáhl hru.
     
    6
    Následovala standardní situace kousek za pokutovým územím. Nakonec z toho byl přímý střelecký pokus, ten ale dokázal Nersisjan vyrazit.
     
    7
    S míčem si znovu zahrál domácí brankář Reynatrod, kterému se rozehrávkou nakrátko povedlo přeposlat míč na Petersena.
     
    8
    Hodně prostoru měl na pravém křídle hostující Grigorjan, který byl zastaven nedovoleně a my budeme sledovat další standardní situaci.
     
    9
    Arménie ovšem nic nebezpečného nevytěžila a následovat bude vhazování.
     
    10
    Po provedení autového vhazování se k míči dostal domácí Solheim, jehož rána putovala přímo doprostřed branky.
     
    11
    Nersisjan nedokázal míč ideálně zkrotit a málem se k dorážce dostal dobíhající Johannsen, který přesto na balón nedosáhl.
     
    12
    Faerské ostrovy se posléze musely pro změnu bránit, jenomže nic nebezpečného jsme nesledovali, daleko se nedostal Grigorjan.
     
    13
    Nahrávka do pokutového území našla pouze hostujícího Ghubasarjana, který před protihráčem raději odkopával do zámezí.
     
    14
    Faerské ostrovy tak mohly znovu vhazovat. Skipanes to zkoušel nabídkou na Giessinga, jenomže před ním se povedlo zakročit Mkrtčjanovi.
     
    15
    Mirzojan nahrávkou podél autové lajny chtěl oslovit Titizjana, jenomže nejblíže k míči měl Chukwudi, jenž nahrával na Reynatroda.
     
    16
    Mkrtčjan to z vlastní poloviny zkoušel nákopem na levou stranu, kde se včas povedlo vystoupit z obrany Sorensenovi.
     
    17
    Po odpísknutém ofsajdu mohl od své branky rozehrávat brankář Reynatrod, kterému se odkopem povedlo oslovit Skipanese.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Ghubasarjan (Arménie).
     
    19
    Arménský brankář Nersisjan rovněž odkopával na opačnou stranu, kde po velkém boji nakonec vybojoval balón zpět Jacobsen.
     
    21
    Domácí měli již podruhé v tomto duelu k dispozici zajímavou standardní situaci. Nakonec se k ní postavil Šagojan, který trefil pouze zeď.
     
    23
    Sledovali jsme další rozehrávku od domácí branky. Skipanes dalekonosným pasem nedokázal oslovit kolegu Chukwudiho a míč šel do zámezí.
     
    24
    Hlavní sudí nyní vrátil míč na místo přestupku a od své branky tak znovu rozehrával brankář Nersisjan, který to zkoušel odkopem.
     
    25
    Mirozjan postupoval po pravém křídle, odkud si věřil na centr do pokutového území, jenomže míč poslal pouze do zad protihráče.
     
    27
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím branku nepřinesla. Aktivnější jsou ale domácí hráči.
     
    28
    Poprvé se v tomto duelu dostala do šance také Arménie! Titizjan se po kombinaci dostal do vápna, kde zakončením nevyzrál na brankáře.
    28. Reynatrod se musel činit.
     
    29
    Reynatrod si tak připsal svůj první vážnější zákrok, po kterém rozehrával po zemi nakrátko na Petersena.
     
    30
    Míč se znovu dostal na hostující polovinu, kde měl možnost obstarat autové vhazování domácí Sorensen, který to neprovedl nejlépe.
     
    31
    A na druhé straně jsme tak sledovali poměrně slibnou protiakci, kterou nakonec na sebe vzal Mirzojan, který pálil nad branku soupeře.
     
    32
    Znovu se do rozehrávky musel zapojit domácí brankář Reynatrod, který po poměrně dlouhém váhání zvolil nahrávku na Petersena.
     
    33
    Je za námi zatím třetina hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Nutno dodat, že poslední minuty nabízejí hodně nepřesností.
     
    34
    Za pokutovým územím si dokázal odražený míč najít hostující Galstjan, který to měl na levou nohu, díky které zakončoval nad branku.
     
    35
    Reynatrod gestem ruky vybídl své spoluhráče na druhou stranu. Jacobsenovi se navíc povedlo prodloužit na Sorensena.
     
    37
    Rohový kop mohl z pravé strany rozehrát domácí Jacobsen. Jeho nabídka putovala do malého vápna, kde ale fauloval Skipanes.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Johannesen (Faerské ostrovy).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat
     
    42
    Nersisjan nyní odkopával míč na opačnou polovinu, ve vzdušném souboji se ovšem povedlo zakročit domácímu Skipanesovi.
     
    43
    Rohový kop pro domácí.
     
    44
    Centr nakonec plachtil na přední tyč, kde se ovšem povedlo zakročit připravenému Pilojanovi, který odehrál míč mimo pokutové území.
     
    45+2
    Ghubasarjan poměrně zbytečně fauloval ve středu hrací plochy a vyfasoval druhou žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Úvod utkání přitom patřil domácímu celku, který si vypracoval několik dobrých palebných pozic, jenomže k brance to nevedlo. Postupem času se otřepala také Arménia, která rovněž několikrát zahrozila, avšak k vedoucí trefě to nevedlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Aghasarjan, přichází Kočkanjan.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po levém křídle vzal na sebe domácí Giessing, kterého ovšem dokázal zastavit Pilojan.
     
    49
    Posléze to na sebe zkoušel vzít také hostující Grigorjan, který v souboji narazil do protihráče a míč se tak odrazil za cenu vhazování.
     
    50
    Arménci se ve třech dostali k opačné hranici pokutového území, odkud přímo do náruče brankáře centroval zadák Mirzojan.
     
    51
    Vysoký nákop se snášel do volného prostoru, kam jako první přispěchal Grigorjan, po jehož nahrávce pálil nepovedeně Mkrtčjan.
     
    52
    Volného míče se ujal hostující Kočkanjan, který to zkoušel kolmicí mezi domácí obranu, kam jako poslední přispěchal zadák Petersen.
     
    53
    Jeden z domácích hráčů nyní spadl v pokutovém území, dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok a mohlo se tak pokračovat ve hře.
     
    54
    Za obranu soupeře si pokoušel seběhnout domácí Giessing, který se dle pomezního sudí nakonec ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    55
    Dalekonosné autové vhazování v podání Sorensena našlo v pokutovém území pozorného Mkrtčjana, kterému se povedlo odvrátit.
     
    56
    Na levém křídle pracoval s míčem domácí Giessing, který to zkoušel nabídkou do pokutového území, na kterou ale nedosáhl Johannesen.
     
    57
    Titizjan to pro změnu zkoušel rychlou narážečkou do tandemu na Šagojana, jenomže z obrany se povedlo včas vystoupit Chukwudimu.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Pilojan (Arménie).
     
    59
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Solheim, přichází Samuelsen.
     
    59
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Sorensen, který to zkoušel střílenou nabídkou do malého vápna, po které nepovedeně pálil Mneney.
     
    60
    Faerské ostrovy pokračovaly v náporu, jenomže další nabídka byla pro změnu zablokována a k míči se tak dostal obránce Mkrtčjan.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, jenomže stále čekáme na první branku. Arménie tak stále drží bezbrankovou remízu.
     
    62
    Pilojan to nyní vzal na jistotu odkopem do bezpečnějšího prostoru, jenomže tam se nakonec ujal míče domácí Giessing.
     
    63
    A sledovali jsme centr do pokutového území, přičemž Sorensen lehce lízl protihráče a na řadu tak přijde další rohový kop.
     
    63
    Skipanes si přichystal centrovanou nabídku z levé strany, tu ovšem posadil pouze na hlavu Pilojana, kterému se znovu povedlo odvrátit.
     
    64
    Faerské ostrovy pokračovaly v kombinaci na vlastní polovině a poměrně dlouho si s míčem pohrával Jacobsen, který našel Petersena.
     
    65
    Hostující obrana si poradila i s dalším útokem soupeře. Po následné kombinaci vystoupil z obrany Mirzojan, který včas odehrál balón.
     
    67
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Mirzojan, přichází Chamojan.
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Titizjan, přichází Petrosjan.
     
    68
    Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
    Domácí celek se nakonec dostává do vedení! Rohový kop sice nic nebezpečného nepřinesl, do pokutového území ovšem přiletěl další centr, na který si naskočil JONN JOHANNESEN, který prostřelil brankáře.
    68. JOHANNESEN - 1:0
     
    70
    Arménie to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku a navíc hraje bez vyloučeného Ghubasarjana.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Faerské ostrovy se nyní dostaly do vedení, jenomže je hodně ošemetné.
     
    73
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z levé strany, které si vzal na starost hostující Mkrtčjan, kterému se nakonec nabídl Galstjan.
     
    74
    Před malým momentem si dokázal podržet míč domácí Jacobsen, který přesto narazil a směrem dopředu tak mohl hrát Galstjan.
     
    75
    A po autovém vhazování jsme sledovali nabídku podél autové lajny, přičemž se daleko s míčem nedostal domácí Jacobsen.
     
    76
    Na opačnou stranu posléze zavítal hostující Chamojan, který se nedostal přes protihráče, přesto jeho celek nakonec zůstal u balónu.
     
    77
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned dva zablokované střelecké pokusy, po tom druhém bude Galstjan moci vhazovat.
     
    78
    Arménie si nyní vybojovala rohový kop.
     
    79
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Posléze to po levém křídle vzal na sebe Šagojan, kterého zastavil protihráč.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Domácí stále vedou o jednu branku, navíc mají míč na svých kopačkách.
     
    82
    Do kombinace se nyní zapojil také hostující brankář Nersisjan, kterému se povedlo po zemi nakrátko rozehrát na Mkrtčjana.
     
    83
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Mneney, přichází Lokin.
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Grigorjan, přichází Kurbašjan.
     
    84
    Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
    Je to o dvě branky! Jeden z hostujících hráčů nahrál do vyložené šance soupeři, jenomže ten napálil pouze tyč. K odraženému míči se ovšem dostal JONN JOHANNESEN, který poslal míč do branky.
    84. JOHANNESEN - 2:0
     
    85
    Žlutou kartu dostává Sergej Mkrtčjan (Arménie).
     
    86
    Po rozehrávce se k míči dostal také domácí brankář Reynatrod, kterému se povedlo přesně rozehrát na volného Sorensena.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto, přesto ještě musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Odkopem na druhou stranu to nyní vyřešil domácí Skipanes, který odehrál míč pouze do zámezí.
     
    90+3
    Následovalo tak autové vhazování, po kterém se Arménie dostala s míčem na druhou stranu, kde ovšem rychle narazila.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Chamojan (Arménie).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:10.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Faerských ostrovů, kterým se povedlo vyhrát výsledkem 2:0. Druhý poločas byl v režii domácího celku, který hrál proti oslabenému soupeři. Faerské ostrovy se přesto na první branku pořádně nadřely, ta nakonec padla krátce po rohovém kopu. Arménie sice měla ještě dost času na případné vyrovnání, avšak v početní nevýhodě se to již nepovedlo a navíc podruhé inkasovala. (20:24:21)

    David Suchý

    Branky: 68. Johannesen, 84. Johannesen

    Karty:   39. Johannesen (FAO) – 18. Ghubasarjan (ARM), 58. Pilojan (ARM), 85. Sergej Mkrtčjan (ARM), 90+3. Chamojan (ARM)   45+2. Ghubasarjan (ARM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:10.
    Faerské ostrovy: Reynatrod – Sorensen, Chukwudi, Petersen, Skipanes – Solheim (59. Samuelsen), Jacobsen, Radosavljevic (C), Mneney (83. Lokin), Giessing – Johannesen
    Náhradníci: Bergmann, Mork – Arge, Hellisa, Lokin, Jonhardsson, Nielsen, Oregaard, Samuelsen

    Arménie: Nersisjan – Pilojan, Ghubasarjan, St. Mkrtčjan – Mirzjojan (67. Chamojan), Aghasarjan (46. Kočkanjan), Se. Mkrtčjan, Galstjan – Grigorjan (83. Kurbašjan), Titizjan (67. Petrosjan), Šagojan (C)
    Náhradníci: Melkonjan – Ghazarjan, Chamojan, Kočkanjan, Kurbašjan, Manukjan, Muradjan, Petrosjan, Serobjan
    bahis siteleri